Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να σου κανω μια φιλικη ερωτηση? ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ :P

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ 50 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΗΧΕΙΑ ? (εκτος και αν ο λογος ειναι ο ιδιος με της φιλης μου) :devil:

Δημοσ.

Να σου κανω μια φιλικη ερωτηση? ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ :P

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ 50 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΗΧΕΙΑ ? (εκτος και αν ο λογος ειναι ο ιδιος με της φιλης μου) :devil:

Εγώ τα έχω πάρει ναι μεν για διακόσμηση αλλά και να πουλάω μούρη στις φίλες/στους φίλους μου..

Όσο για την τιμή..shocked!!!

Τώρα την είδα!!Δεν τα είχα πάρει τόσο!

Δημοσ.

http://www.amazon.co...sbs_computers_1

εγω αυτά έχω. τρέμει το σπίτι :P

οταν λεει οτι το woofer ειναι 8 και 4 το καθενα απο τα μικρα αρα συνολο 16watt αυτο τι ειναι ?

Το θεμα ισχυς ηχειων, ειναι μια θλιβερη ιστορια, που χανεται εις το βαθος του χρονου.

Για να μη λεω πολλα και γινω βαρετος, να κρατησεις μονο το εξης.

Δεν αγοραζουμε ηχεια με τα Βατ. Τελεια και παυλα. Το ανθρωπινο αυτι, ακουει με περιεργο τροπο, και ετσι αυτο που τελικα ενδιαφερει, ειναι ποιο ειναι το ενδεδειγμενο ταιρι του ταδε ηχειου απο ενισχυτικη μερια.

Υπαρχουν δηλ ηχεια που γραφουν 100 Βατ, και ακουγονται ψιθυριστα, ενω αλλα, σπανε τζαμια. Κι αυτα γραφουν 100 Βατ.

Τοτε, σε τι διαφερουν? Μα στην ευαισθησια.(efficiency). Αυτη θα τη δεις να αναφερεται ως db/W. Αυτο σημαινει, οτι για καθε W του ενισχυτη, "παραγονται" απο το ηχειο τοσα db ηχητικης "εντασης".

Παραδειγμα. Ενα ηχειο, εχει ευαισθησια, 89 db/W. Eνα αλλο, 92 db/W. H iδιαφορα, αν και φαινεται μικρη, δεν ειναι καθολου, γιατι το "ατιμο" το αυτι, δεν ακουει γραμμικα, αλλα λογαριθμικα. Δηλ αν διπλασιασουμε την ισχη του ενισχυτη, δεν ακουει διπλασια, αλλα πολυ λιγοτερο.

Γι αυτο, ενας ενισχυτης 100 Βατ, και ενας 200, δεν εχουν και μεγαλη διαφορα ακουστικα.

Νομιζω οτι αρκετα για σημερα.

(Οσον αφορα στα RMS, αυτο ειναι τροπος μετρησης των Βατ, σε αντιθεση με τα DIN,αναλογα με τη μετρηση της ισχυος των μηχανων των αυτοκινητων. Εκει μετραμε SAE, DIN, και νομιζω JIS).

Watt peak = sqrt(2) * (Watt RMS)

Watt Peak = 1.414213562 * WattRMS

• Like 1
Δημοσ.

http://www.amazon.co...sbs_computers_1

εγω αυτά έχω. τρέμει το σπίτι :P

Το θεμα ισχυς ηχειων, ειναι μια θλιβερη ιστορια, που χανεται εις το βαθος του χρονου.

Για να μη λεω πολλα και γινω βαρετος, να κρατησεις μονο το εξης.

Δεν αγοραζουμε ηχεια με τα Βατ. Τελεια και παυλα. Το ανθρωπινο αυτι, ακουει με περιεργο τροπο, και ετσι αυτο που τελικα ενδιαφερει, ειναι ποιο ειναι το ενδεδειγμενο ταιρι του ταδε ηχειου απο ενισχυτικη μερια.

Υπαρχουν δηλ ηχεια που γραφουν 100 Βατ, και ακουγονται ψιθυριστα, ενω αλλα, σπανε τζαμια. Κι αυτα γραφουν 100 Βατ.

Τοτε, σε τι διαφερουν? Μα στην ευαισθησια.(efficiency). Αυτη θα τη δεις να αναφερεται ως db/W. Αυτο σημαινει, οτι για καθε W του ενισχυτη, "παραγονται" απο το ηχειο τοσα db ηχητικης "εντασης".

Παραδειγμα. Ενα ηχειο, εχει ευαισθησια, 89 db/W. Eνα αλλο, 92 db/W. H iδιαφορα, αν και φαινεται μικρη, δεν ειναι καθολου, γιατι το "ατιμο" το αυτι, δεν ακουει γραμμικα, αλλα λογαριθμικα. Δηλ αν διπλασιασουμε την ισχη του ενισχυτη, δεν ακουει διπλασια, αλλα πολυ λιγοτερο.

Γι αυτο, ενας ενισχυτης 100 Βατ, και ενας 200, δεν εχουν και μεγαλη διαφορα ακουστικα.

Νομιζω οτι αρκετα για σημερα.

(Οσον αφορα στα RMS, αυτο ειναι τροπος μετρησης των Βατ, σε αντιθεση με τα DIN,αναλογα με τη μετρηση της ισχυος των μηχανων των αυτοκινητων. Εκει μετραμε SAE, DIN, και νομιζω JIS).

Watt peak = sqrt(2) * (Watt RMS)

Watt Peak = 1.414213562 * WattRMS

Ευχαριστω πολυ για την αναλυση με καλυψες αρκετα. Απλα σε αλλα ηχεια γραφει απο διπλα "ταδε" watt, και σε αλλα "ταδε" RMS.

Αντε να της κάνεις ένα δώρο εσύ να τρελαθεί...

(η μάρκα είναι JBL οπότε μην ρωτάς όσο κάνουν...)

Τη μαρκα αν εννοεις οτι θα επρεπε να την ξερω , ΔΕΝ την ξερω :P

Οσο για το δωρο το αφηνω ασχολιαστο :devil:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...