BadBoy Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Καλησπέρα παιδιά, αντιμετωπίζω ένα θεματάκι που με έχει προβληματίσει. Μένω σε μονοκατοικία και θέλω να μοιράσω το internet ασύρματα σε όλο το σπίτι. Το σπίτι αποτελείται από 3 ορόφους και το router είναι τοποθετημένο στον ενδιάμεσο. Προφανώς σε εκείνο τον όροφο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και όλες οι συσκευές παίρνουν internet κανονικά. Στον τελευταίο όροφο έχω τοποθετήσει στον υπολογιστή που υπάρχει ένα Belkin N1 Wireless Adapter που κάνει τη δουλειά του κανονικότατα. Το θέμα μου είναι όμως με τον κάτω κάτω όροφο. Για κάποιο λόγο το σήμα είναι πολύ ασθενές (μία, το πολύ 2 γραμμές) και εκτός από τη χαμηλή ταχύτητα έχω και συχνές αποσυνδέσεις. Έχω δοκιμάσει να χρησιμοποιήσω τόσο το προαναφερθέν Belkin όσο και ένα παλαιότερο Netgear ανταπτοράκι που έχω, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ακόμη και το laptop όταν το κατεβάζω κάτω, έχει θέμα με το σήμα. Και εδώ ζητώ τη συμβουλή σας. Έχω σκεφτεί 2 λύσεις, αλλά επειδή είμαι λίγο άσχετος με αυτά, δεν ξέρω αν μπορούν να υλοποιηθούν. Η μία είναι κάποιου είδους ενισχυτικό σήματος το οποίο θα κουμπώσει επάνω στο router (το οποίο είναι N) και θα αυξήσει την εμβέλεια, αλλά δε γνωρίζω αν υπάρχει κάτι τέτοιο. Η άλλη λύση είναι να τοποθετήσω ένα repeater στις σκάλες που συνδέουν τους ορόφους. Το θέμα όμως είναι ότι στις σκάλες δεν υπάρχει πρίζα και δεν ξέρω πως να του δώσω ρεύμα. Το ιδανικό θα ήταν να υπήρχε κάποιο μοντέλο με μπαταρίες, αλλά δε μπόρεσα να βρω κάτι ψάχνωντας στο internet. Ποια είναι η γνώμη σας;
sotris99 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 γιατί δεν χρησιμοποιείς powerline ένα στην πρίζα που είναι το router ένα πάνω στο pc να τον κάνεις wired και ένα στον κάτω όροφο με ένα access point πάνω του...
BadBoy Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δεν ήξερα ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. Καλή ιδέα και ευχαριστώ πολύ, αλλά το θέμα είναι ότι ο κάτω όροφος έχει ξεχωριστή παροχή ρεύματος (κάποτε νοικιαζόταν, για αυτό), οπότε δεν ξέρω αν θα δουλέψει κάτι τέτοιο.
leventakas Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Αν έχει διαφορετική ξέχνα το! Το powerline είναι για το ιδιο κύκλωμα ηλεκτροδοσιας του σπιτιου.. 1
poulinos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 υπαρχουν οι παρακατω λυσεις. λυση α.τραβας καλωδιο ethernet μεχρι τον κατω οροφο και βαζεις εκει το access point και δινεις σε ολο τον κατω οροφο. β.βαζεις wireless repeater αλλα του δινεις τροφοδοσια με καλωδιο ethernet(power over ethernet).poe access points repeaters εχει και η air live οπως και η tp link..το πιο καλο θα ειναι η πρωτη λυση αν μπορεις να την κανεις.το καλωδιο θα παιξει καλυτερα απο το Repeater.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα