Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το router Vigor 2710ne. Μέχρι πριν ένα μήνα δούλευε χωρίς κανένα θέμα. Επειδή θα έφευγα για δουλειά εκτός Αθήνας και στη συνέχεια για διακοπές, το έσβησα και του αποσύνδεσα και το καλώδιο του ρεύματος. Γύρισα σήμερα, το ανάβω και ενώ συνδέεται κανονικά στο ίντερνετ, το σήμα από το wireless είναι εξαιρετικά αδύναμο. Τοποθετώ δίπλα του τον φορητό υπολογιστή και πιάνει 2 στα 5 με το ζόρι ο φορητός (την περισσότερη ώρα 1 στα 5). Δεν άλλαξε τπτ στη διαμόρφωση του χώρου τριγύρω (τουλάχιστον μέσα στο σπίτι). Έχει την τελευταία έκδοση του firmware. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει? Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το router? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

Δημοσ.

Το έπαθα πριν κάνα μήνα, παιδευόμουν με αλλαγή encryption, mode, hard reset και τελικά ήθελε αλλαγή καναλιού. Αποφάσισε μάλλον οτι δεν του άρεσε το 9 και το γύρισα στο 6. Όλα αυτά για το 2ο pc που μπαίνει wireless. Με το κινητό δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

Sarandis σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το έχω δοκιμάσει ήδη. Από το AP discovery έψαξα για συσκευές σε άλλα κανάλια και από τα statistics δοκίμασα στα recommended channels ώστε να αποφύγω τυχόν conflicts με άλλες συσκευές σε αυτό το κανάλι. Δυστυχώς όμως καμία αλλαγή. Το σήμα παραμένει αδύνατο.

Δημοσ.

Για να βγει γρήγορα συμπέρασμα και να μην παιδεύεσαι με settings restart και ξανα απο την αρχή, δοκίμασε με άλλο laptop αν υπάρχει δυνατότητα. Αν δε μπορείς δοκίμασε το ήδη υπάρχων σε άλλη σύνδεση να δεις αν σου κάνει κόλπα και κάνε και μια επανεγκατάσταση driver του wifi.

Δημοσ.

Δεν είναι θέμα laptop. Το δοκίμασα με άλλο router και δίπλα του έχει καμπάνα σήμα. Με το Vigor δεν μπορεί να συνδεθεί ούτε το κινητό ούτε το tablet αν απομακρυνθούν πάνω από μέτρο. Είναι σίγουρα θέμα router απλά δεν μπορώ να βρω κάτι.

Δημοσ.

Pouline σε ευχαριστώ για την προσπάθεια αλλά δεν άντεξα μετά από 2 μέρες προσπαθειών το πήγα ελληνική αντιπροσωπεία και το αντικατέστησα επιτόπου χωρίς πρόβλημα. Όταν μου πρότεινες να πάρω το vigor έπρεπε να αναφέρεις στα συν και την πολύ καλή ελληνική αντιπροσωπεία (χωρίς κανένα θέμα επιτόπου έλεγχος) αλλά και τη μητρική εταιρεία. Από το support της Draytek αντάλλαξα σε 2 μέρες πάνω από 20 μέηλ όπου συνεχώς μου πρότειναν πιθανές λύσεις, συνδέθηκε remotely και έλεγξε το παληκάρι, μιλήσαμε μέσω skype. Μπορεί να μη δώσαμε μεν λύση αλλά τεράστιο respect στη συνεχή προσπάθεια να το λύσουν. Και πάλι ευχαριστώ που μου πρότεινες το συγκεκριμένο ρουτερ (σε άλλο ποστ). Και καλό ρουτερ και εξαιρετικό support. Value for money αγορά πραγματικά

Δημοσ.

ειπα μπας και δεν ηταν hardware προβλημα για αυτο στα προτεινα ολα αυτα να τα δοκιμασεις.αλλα εφοσον δεν αλλαξε κατι τοτε εκανες αυτο που επρεπε.οτι αλλο ειναι εδω ειμαστε

Δημοσ.

Και σε μένα το έκανε για κάποιο διάστημα ώσπου άλλαξα τα B/G/N και έφτιαξε καμπάνα

για να του το αλλαξε η αντιπροσωπεια μαλλον βρηκε καποιο προβλημα.με τα bgn συνηθως δεν εχει κατι να πειραξεις.περα απο καναλι δηλαδη και κλειδωμα που ειναι δευτερευων στο bgn μπορεις αμα θες να απενεργοποιησεις καποιο και να παιξει πχ μονο b/g αλλα υποτιθεται οτι πρεπει να παιζει κανονικα σε bgn.εκτος αν ειχε κολλησει σε σενα και με την αλλαγη εστρωσε.οπως καλο ειναι να γινεται και δοκιμη ενα Hard reset με το κουμπακι για να ειμαστε σιγουροι οτι δεν πειραχτηκε η κολλησε κατι αλλο.που σε vigor δυσκολο λιγο.

Δημοσ.

Στις λύσεις που μου πρότειναν απο την Draytek online ήταν να το βάλω να σαρώσει τα κανάλια, να βρει αν υπάρχουν συσκευές πολλές σε ένα κανάλι και να δώσω ως καναλι αυτο που "προτείνει" το ρουτερ να χρησιμοποιήσω (έχει μια σχετική επιλογή στο μενού) Επίσης, να δοκιμάσω να αλλάξω το b/g/n σε b/g. Να αλλάξω την ασφάλεια απο mixed wpa/Psk σε wpa. Να μετακινησω σε άλλο δωμάτιο το ρουτερ μήπως κάτι δημιουργεί παρεμβολες, να αλλάξω τις γωνίες της κεραίας. Τα αναφέρω μήπως σε κάποιον άλλο που αντιμετωπίσει το προβλημα τα δοκιμάσει. Σε εμένα δε δούλεψε τπτ αφού ήταν τελικά ζημιά στο ίδιο το ρουτερ

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ.

σε καποια ρουτερ η επιλογη αυτη ειναι το automatic channel selection.βεβαια αυτο ειναι και λιγο επιφοβο γιατι πολλα ρουτερ πανε και βαζουν το 13 καναλι σαν automatic επειδη δεν βλεπουν κινηση εκει και πολλες καρτες σε διαφορα pc ειναι ρυθμισμενες σε αλλη χωρα που δεν υπαρχει το 12 και το 13 καναλι και ετσι δεν το βρισκουν,η ασφαλεια δεν θα αλλαζε κατι εφοσον ειναι θεμα σηματος και οχι οτι δεν συνδεεται.αυτο με το δωματιο ισχυει πχ ασυρματα τηλεφωνα και διαφορα αλλα που ειναι ασυρματα στα 2,4 ghz.Hard reset απορω πως και δεν σου ειπαν.

Δημοσ.

Hard reset και αναβάθμιση firmware ήταν τα 2 πρώτα που μου ζήτησαν να κάνω, δεν τα ανέφερα γιατι ήδη τα είχες αναφέρει ως τις πιο πιθανές λυσεις αν δεν ήταν hardware problem.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...