nikolaos13 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Παιδιά καλησπέρα !!!!!!! είμαι νέος στα ubuntu και όπως είναι φυσικό έχω απορία και θέλω κάποια βοήθεια... λοιπόν θα σας πω πως έχουν τα πράγματα να μου πείτε τι να κάνω... επιθυμώ να εγκαταστήσω στον υπολογιστή μου, που ήδη τρέχει windows 7, σε ξεχωριστό δίσκο και συγκεκριμένα στο "Νέος τόμος Ε" , το ubuntu 12.04... και διαβάστε τώρα τι έκανα ώστε να μου πείτε τι κάνω... επειδή δεν ήξερα την πρώτη απόπειρα για εγκατάσταση την έκανα μέσω windows χρησιμοποιώντας το wubi... πωπω λέω τέλεια... ήταν πανεύκολο... κάνω επανεκκίνηση τον υπολογιστή, μπαίνω στα ubuntu και αφού έκανε όλα τα απαραίτητα update είπα να δω τις δυνατότητες του... απογοήτευση... το μηχάνημα σερνόταν ενώ με τα windows πάει μια χαρά... παρεμπίπτοντος το μηχάνημα που έχω: Summary -------------------------------------------------------------------------------- Computer: Computer Type ACPI x64-based PC Operating System Microsoft Windows 7 Professional OS Service Pack Service Pack 1 Internet Explorer 9.0.8112.16421 DirectX DirectX 11.0 Date / Time 2012-08-27 / 01:59 Motherboard: CPU Type TripleCore AMD Athlon II X3 425, 2700 MHz (13.5 x 200) Motherboard Name MSI 785GM-E65 (MS-7596) (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN, IEEE-1394) Motherboard Chipset AMD 785G, AMD K10 System Memory 7936 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM) DIMM2: Kingston 9905471-017.A00LF 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz) DIMM3: Kingston 9905458-010.A00LF 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz) DIMM4: Kingston 9905458-010.A00LF 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz) BIOS Type AMI (06/02/10) Communication Port Θύρα επικοινωνιών (COM1) Communication Port Θύρα εκτυπωτή (LPT1) Display: Video Adapter ATI Radeon HD 4200 (256 MB) Video Adapter ATI Radeon HD 4200 (256 MB) 3D Accelerator ATI Radeon HD 4200 (RS880) Monitor Οθόνη PnP γενικής χρήσης [NoDB] (190016843009) Multimedia: Audio Adapter ATI RS690 HDMI @ AMD RS880 Chipset - High Definition Audio Controller Audio Adapter ATI RS690 HDMI @ ATI SB750 - High Definition Audio Controller Storage: IDE Controller Τυπικός ελεγκτής IDE διπλού καναλιού PCI IDE Controller Τυπικός ελεγκτής IDE διπλού καναλιού PCI Disk Drive Audio Player USB Device (995 MB, USB) Disk Drive ST3160815AS ATA Device (160 GB, 7200 RPM, SATA-II) Disk Drive USB 2.0 Flash Disk USB Device (892 MB, USB) Disk Drive USB MEMORY BAR USB Device Disk Drive WD Ext HDD 1021 USB Device (931 GB, USB) Disk Drive WD My Book USB Device (931 GB, USB) Disk Drive WDC WD15EARS-00MVWB0 ATA Device (1397 GB, IDE) Disk Drive WDC WD7500AADS-00M2B0 ATA Device (698 GB, IDE) Optical Drive Generic Autorun Disk USB Device Optical Drive HL-DT-ST DVDRAM GH22NS50 ATA Device (DVD+R9:16x, DVD-R9:12x, DVD+RW:22x/8x, DVD-RW:22x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM) Optical Drive HL-DT-ST DVDRAM GH22NS50 ATA Device (DVD+R9:16x, DVD-R9:12x, DVD+RW:22x/8x, DVD-RW:22x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM) SMART Hard Disks Status FAIL Partitions: C: (NTFS) 698.5 GB (424.8 GB free) D: (NTFS) 1397.3 GB (436.3 GB free) E: (NTFS) 149.0 GB (148.9 GB free) M: (FAT32) 894.6 GB (437.9 GB free) R: (NTFS) 931.5 GB (212.9 GB free) Total Size 4070.9 GB (1661.0 GB free) ok λέω μάλλον βλακεία δικιά μου... ψάχνω και βλέπω ότι οι πάντες λένε όχι ubuntu μέσω wubi... τέλεια λέω να πάω να απεγκαταστησω το νέο λειτουργικό που με τόση λαχτάρα περίμενα να χρησιμοποιήσω... όπως και έκανα.. κάνω επανεκκίνηση στον υπολογιστή, μετά την απεγκατάσταση μέσα από τα προγράμματα αλλά όταν εκκινεί ο υπολογιστής συνεχίζει να διατηρεί τις δυο επιλογές, παρόλο που ubuntu δεν υπήρχαν πια... οκ λέω θα πάω να κάνω κανονική εγκατάσταση... αφού φτάνω στο σημείο που μου ζητά να κάνω επιλογή δίσκου ( επιλογή 3η ) μόλις πάω και επιλεγώ τον σκληρό που επιθυμώ, κάτι μου λέει για διαμόρφωση αρχείων και τέτοια, που ως κλασσικός χρήστης των windows δεν τα καταλαβαίνω... και φυσικά δεν με αφήνει να συνεχίσω παρακάτω... αφού λέω έτσι είναι, αποφασίζω να χρησιμοποιήσω την επιλογή για εγκατάσταση παράλληλα με τα windows... ξεκινώ την διαδικασία και όλα έβαιναν καλώς... έμοιαζαν τα πάντα να γίνονται από μόνα τους... τελειώνει η διαδικασία, μου βγάζει τον δίσκο από το tray και μου ζητά επανεκκίνηση... την κάνω χαρούμενος αλλά μόλις επιλέγω ubuntu, ubuntu πουθενά... αι στο καλό λέω θα προσπαθήσω πάλι... πάω να κάνω την διαδικασία αλλά αυτή την φορά μου λέει ότι τα ubuntu υπάρχουν στον υπολογιστή και αν επιθυμώ την επανεγκατάσταση τους... τρελάθηκα... πάω κάνω επανεκκίνηση επιλέγω στο dual boot τα ubuntu και ubuntu πάλι πουθενά... τι κάνω ρε παιδιά... είμαι εντελώς άσχετος αλλά θα ήθελα και θέλω να μπω στον κόσμο του linux... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ntellos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Τα specs του μηχανήματος σου δεν χρειάζονται, παρά μόνο η δομή των σκληρών σου δίσκων. Επίσης όταν επιλέγεις ubuntu τι γίνεται; Αναβοσβήνει συνεχόμενα μια κάτω παύλα; Γυρνάει κάποιο σφάλμα στην οθόνη; Το πρόβλημα σου βρίσκεται πιθανότατα στον grub (bootloader είναι ο κύριος ). Αν τον κάνεις update ίσως λυθεί το πρόβλημα. Για να το κάνεις αυτό ξεκινάς από το cd του ubuntu και επιλέγεις "Try Ubuntu without installing". Έπειτα ανοίγεις ένα τερματικό `ctrl+alt+T` και δίνεις την εντολή >sudo fdisk -l # post τι σου γυρνάει για δούμε αναλυτικά τι γίνεται στο σύστημα σου η οποία θα σου επιστρέψει τι περιέχει κάθε partition. Εσύ ψάχνεις το partition του ubuntu, το οποίο θα είναι της μορφής /dev/sdXY , όπου X ο σκληρός (Μικρά λατινικά, πχ. a, b, c ....) και το partition που του ανήκει (αριθμοί, πχ. 1, 2, 3...). Πχ. σε εμένα είνα το /dev/sda1: > Device Boot Start End Blocks Id System /dev/sda1 * 2048 616826879 308412416 83 Linux Έπειτα τρέχεις γραμμή γραμμή το παρακάτω: (μην ξεχάσεις να αλλάξεις το /dev/sdXY με το δικό σου) > sudo mount /dev/sdXY /mnt sudo mount --bind /dev /mnt/dev sudo mount --bind /sys /mnt/sys sudo mount --bind /proc /mnt/proc sudo chroot /mnt sudo update-grub exit sudo umount /mnt/dev sudo umount /mnt/sys sudo umount /mnt/proc sudo umount /mnt/boot sudo umount /mnt/ κάνεις restart και δοκιμάζεις! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 nikolaos13 ρίξε μια ματιά εδώ: πριν την εγκατάσταση Linux αφού το διαβάσεις: 1. όταν έκανες απεγκατάσταση του wubi-ubuntu, συνέχισες να το βλέπεις ως διαθέσιμη επιλογή στο μενού του windows bootloader, μάλλον γιατί το wubi δεν φρόντισε να αλλάξει πάλι το αντίστοιχο αρχείο. 2. όταν έκανες την αυτόματη εγκατάσταση του ubuntu, επειδή έχεις πολλούς δίσκους πιθανότατα ο linux bootloader εγκαταστάθηκε σε κάποιον δίσκο που δεν ξεκινάει πρώτος στη σειρά εκκίνησης. Γι'αυτό όταν ξεκινάει το μηχάνημα φορτώνει ο windows bootloader 3. Για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα και να μην πειραχτούν τα windows, πρέπει ο καθαρός δίσκος που προορίζεται για Linux, να περιέχει και το linux και τον linux bootloader (ονόματι grub) και να βρίσκεται στην πρώτη θέση στη σειρά εκκίνησης. αν θες να γίνει αυτόματα όλο αυτό, πρέπει να αποσυνδέσεις απ'τη motherboard όλους τους άλλους δίσκους (με κλειστό pc και εκτός μπρίζας) να κάνεις εγκατάσταση το linux κανονικά: χρήση ολόκληρου του δίσκου. Αφού θα βλέπει μόνον έναν δίσκο: θα βάλει εκεί και το linux και τον linux-bootloader (grub) να συνδέσεις πάλι όλους τους δίσκους με τέτοιον τρόπο ώστε να ξεκινάει και να φορτώνει πρώτος ο δίσκος με το linux. Στην αρχή δηλαδή θα πρέπει να μπαίνει κατευθείαν Ubuntu. να εκτελέσεις στο terminal του linux την εντολή: >sudo update-grub ώστε να προστεθούν τα λειτουργικά που περιέχονται στους άλλους δίσκους στο μενού του linux bootloader. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ntellos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 επιλογή στο μενού του windows bootloader... 'Άβυσσος' το linux και νόμιζα ότι ήταν πρόβλημα του grub Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikolaos13 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Όλα οκ παιδια!!!!!!!!! Τα κατάφερα!!!!! Τώρα όμως έχω 3 θέματα: 1) έβαλα σε σωστή σειρά τους δίσκους και μ δίνει την επιλογή για τα 2 λειτουργικά... Όμως αν επιλέξω να μπω στα παράθυρα κατά την Φόρτωση τους μ δίνει ξανά την επιλογή να επιλέξω ανάμεσα στα δύο λειτουργικά.από περίεργος επέλεξα λίνουξ αλλά η επιλογή είναι νεκρή παρόλο Π όταν ξεκινά ο υπολογιστής οι δύο επιλογές λειτουργούν κανονικά... 2) τα λίνουξ τρέχουν απελπιστικά αργά... Ειδικά κατά την αναπαραγωγή βίντεο!!!! Τα πάει καρέ καρέ... Τι φταίει;;; Και τέλος, 3) κατά την απενεργοποίηση κάνα 2 φορές η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε μ' αποτέλεσμα να κάνω επανέναρξη με το reset του υπολογιστή, πράγμα Π δεν το θέλω καθόλου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 ωραίος. 1) όπως είπαμε, στο σύστημα σου τώρα υπάρχουν 2 bootloaders: Ένας του Linux κι ένας του Windows. ο bootloader του Windows έχει ακόμη την επιλογή που του είχε βάλει το wubi. To wubi απεγκαταστάθηκε, γι'αυτό η επιλογή είναι νεκρή. Για να το φτιάξεις θα πρέπει -έχοντας συνδεδεμένο μόνον τον δίσκο με τα WIndows- να χρησιμοποιήσεις το bootrec με /FixMbr και /FixBoot. Δεν είναι πολύ εύκολο αλλά έχοντας συνδεδεμένο μόνον τον δίσκο με τα Windows θα χεις και το κεφάλι σου ήσυχο. 2) Καταρχήν δοκίμασε να απενεργοποιήσεις τον κλειστό οδηγό (fglrx) και κάνε επανεκκίνηση να δεις αν υπάρχει βελτίωση. Για να απενεργοποιήσεις τον οδηγό: πάτα το Super(κουμπί με σήμα windows) και πληκτρολόγησε "οδηγοί" για να βρεις την εφαρμογή διαχείρισης κλειστών οδηγών: "πρόσθετοι οδηγοί υλικού", και απενεργοποίησε τον από κει. Αν δεν δεις βελτίωση, δοκίμασε κάποιο άλλο γραφικό περιβάλλον: π.χ. εγκατέστησε το πακέτο kubuntu-desktop ή xubuntu-desktop κάνε αποσύνδεση πάτα πάνω στο κυκλάκι που έχει δίπλα απ'το όνομα του χρήστη και διάλεξε π.χ. KDE ή Xfce. Αλλιώς δοκίμασε άλλη διανομή, όπως π.χ. Linux Mint ή Solus OS ή Zorin ή Mageia. 3) θα το κατατάξουμε κι αυτό σε πρόβλημα του κλειστού οδηγού της κάρτας γραφικών μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ntellos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 ασδ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sot35 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Γεια σας οταν παω να κανω εγκατασταση χειροκινητα οπως και στο video, αφου δημιουργο τον ελευθερο χωρο μετα δεν με αφηνει να παω να βαλω την μνηνη και να το κανω εγκατασταση. τα κουμπιακια που ειναι κατω τα εχει κλειστα. τι συμβαινει ?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noa113 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Για να μπορούμε να βοηθηθούμε (εμείς και οι επόμενοι που ενδιαφέρονται για το θέμα, τώρα και στο μέλλον) καλό είναι να ανοίξεις ένα νέο θέμα για να μην μπλέκονται τα προβλήματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα