Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ σας,

Ένας φίλος μου έχει ένα πρόβλημα στο PC του. Στο PC του έχει καεί η κάρτα γραφικών. Επίσης βάζει το καλώδιο στο VGA στην κάρτα γραφικών πάνω στην μητρική δίχνει κανονικά εικόνα, μετά βλέπει το logo τον Windows XP μαζί την μπάρα να φορτώνει και μπένει στο desktop. Επιπλέον του έδιχνε διαφορετική ανάλυση και πάει να ρυθμίση την ανάλυση από τα windows xp ανέβασε την ανάλυση. Αλλά δεν ξέρω πόσο. Μετά κάνει restart. Επίσης μετά το restart βλέπει το logo τον Windows XP μαζί την μπάρα να φορτώνει και δεν βλέπει το desktop και του εφανίζει το μήνυμα της οθόνης δηλαδή δεν βρίσκει το input...........

Ο φίλος μου έχει Windows XP Pro Greek

ASUS motherboard

Τι πρέπει να κάνει έτσι ώστε να μην κάνει φορμάτ??

Δημοσ.

Η οθονη δεν υποστηριζει (πλεον) την αναλυση που εχει βαλει ο φιλος σου..

Το format δεν προκειται να λυσει το προβλημα..

Το ειχα παθει κι εγω.. Η οθονη μου παει μεχρι 1440x900 και για καποιο περιεργο λογο εσβησε (εκει που επαιζα PES αν θυμαμαι καλα) και απο τοτε δεν μπορεσα να ξεπερασω το Logo των Windows 7 (καθως μετα απο εκει η αναλυση πηγαινε στα 1440x900 και η οθονη δεν την υποστηριζε και εσβηνε), μεχρι που επιασα τη οθονη και τις εκανα ενα "Memory Recall" (λειτουργια της ViewSonic , που επαναφερει τις ρυθμισεις).

Πες μας ποια οθονη εχει ο φιλος σου για να βρουμε πως επαναφερει τις ρυθμισεις της , η αν επειγει το θεμα , google is always your friend..

Αναμενουμε feedback..

Δημοσ.

ASUS είναι η οθόνη 15 ή 16.

"Memory Recall" (λειτουργια της ViewSonic , που επαναφερει τις ρυθμισεις).

Πως το έκανες αυτό?

Δημοσ.

Μπες σε Safe mode F8 σπαμινγκ μετα το post και διαγραφη των drivers της ενσωματομενης καρτας γραφικων και εγκατασταση σε κανονικη λειτουργια μετα.

(Αν ειχε 2 οθονες κουμπωμενες θα μου εφερνε μνημες απο ενα φιλαρακι που ειχε tv και monitor κουμπωμενα στην ιδια GPU και ειχε μπει αυτοματα σαν κυρια η TV και παιδευοταν ωρες μεχρι να το παρει χαμπαρι)

Δημοσ.

Μπες σε Safe mode F8 σπαμινγκ μετα το post και διαγραφη των drivers της ενσωματομενης καρτας γραφικων και εγκατασταση σε κανονικη λειτουργια μετα.

(Αν ειχε 2 οθονες κουμπωμενες θα μου εφερνε μνημες απο ενα φιλαρακι που ειχε tv και monitor κουμπωμενα στην ιδια GPU και ειχε μπει αυτοματα σαν κυρια η TV και παιδευοταν ωρες μεχρι να το παρει χαμπαρι)

To έκανα αυτό με το F8 αλλά τίποτα.

Θα δωκιμάσω με μια άλλη οθόνη αν γίνει κάτι. Αν δεν γίνεται υπάρχει άλλος τρόπος?

Δημοσ.

Δυστυχως αν της εχει βαλει καρφωτη αναλυση (Forced) δυσκολα τα πραγματα αν και λογικα σε safe mode επρεπε να στρωνει.

Τωρα αλλη λυση για το out of range δεν μου ερχεται εκτος αν εχει καμια επιλογη στα bios σχετικα μονο.

Με αλλη οθονη πιστευω να λυθει το προβλημα εστω και προσωρινα μεχρι να αναιρεσει τις αλλαγες που εκανε και να ξανακουμπωσει την παλια

Δημοσ.

ASUS είναι η οθόνη 15 ή 16.

Πως το έκανες αυτό?

Καταφερες τελικα να κανεις factory reset?

Αν οχι 99% με τα κουμπακια της οθονης πατας Menu , System , Reset (η αμα δεν ειναι ετσι , θα ειναι κατι παρεμφερες οποτε ψαξτο δεν ειναι δυσκολο)

Επειτα αν γινει σωστα η αναλυση της οθονης θα πεσει στο minimum οποτε θα μπορεις να δεις desktop. Μετα πιανεις και κανεις delete τους παλιους drivers της καρτας γραφικων και περασμα τους καινουργιους.. Επειτα πας αφοβα και αλλαζεις την αναλυση στο μαξ.

Δημοσ.

@Gunix

Σε ασφαλή λειτουργία μπήκες; Αυτό με το F8 έχει αυτόν τον σκοπό, να σου βγάλει δηλαδή επιλογές και να επιλέξεις να μπεις σε safe mode. Αν δεν σου βγάζει επιλογές σημαίνει ότι το πληκτρολόγιο είναι (μάλλον) usb και δεν αναγνωρίζεται κατά το post. Μπες στο bios και ενεργοποίησε την επιλογή για usb keyborad ή αν δεν έχει δες για usb legacy.

Μέσα από το bios έχει επιλογή για το πια κάρτα να είναι η default, νομίζω στο integrated peripherals, και έχει επιλογή για pci/agp και ίσως on board, αν έχει κάτι τέτοιο βάλτο on board.

Αφού μπεις safe mode πήγαινε στην ανάλυση οθόνης και βάλε 1024χ768 ή 800χ600 και έλεγξε μήπως το refresh rate έχει φύγει πάνω από τα 60-70Ηζ. Επίσης από την προσθαφαίρεση προγραμμάτων κάνε uninstall τους drivers της καμένης vga.

Επανεκκίνηση και άσε το λειτουργικό να εγκαταστήσει την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών της asus ή πήγαινε στο site της asus και με το μοντέλο της μητρικής κατέβασε drivers για την on board vga.

Αν πάλι έχει πρόβλημα απεγκατέστησε από ασφαλή λειτουργία και την ενσωματωμένη κάρτα και επανεκκίνηση μήπως την στήσει κανονικά.

Επίσης, αν έχεις κάποια οθόνη crt (κουτί) δοκίμασε με αυτήν. Οι παλιές οθόνες δεν είχαν κόλλημα με την ανάλυση και το refresh rate όπως έχουν οι lcd.

Δημοσ.

@3leven

Καταφερες τελικα να κανεις factory reset?

Τι εννοείς factory reset

Τα κατάφερα. Βρήκα μια οθόνη τελικά που υποστηρίζει αυτή την ανάλυση που έβαλε ο φίλος μου και μπήκα κανονικά στα windows xp.

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πόλυ για την βοήθειας σας.

Να είστε καλά ;)

Δημοσ.

Ωραια αρα ειμαστε σιγουροι οτι ευθυνεται η παλια οθονη πλεον που δεν αναγνωριζει την αναλυση του desktop σου..

Αν θες να ξαναχρησιμοποιησεις τη παλια οθονη πες μου πιο μοντελο ακριβως ειναι μηπως και καταφερουμε τιποτα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...