qsis Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δοκιμασες τα Aral SuperTronic Longlife III 5W-30 ή καποιο αλλο 5w-30? Τωρα ο δικο σου κινητηρας ειναι και ποιο στη τσιτα οποτε μπορει να καταπονει περισσοτερο το λαδι λογω και της τουρμπινας. Παντως εγω ειχα μεινει τοτε ικανοποιημενος και τα ειχα βρει και 9Ε. αυτα ειχα βαλει , στο δικο μου κινητηρα ηταν πολυ χειροτερα σε σχεση με τα castrol βασικα αξιζει να βαλω (εστω 1 φορα) λαδι πληρως συνθετικο? 5w-30 δηλαδη . τι διαφορα θα δω ?(αν δω) η διαφορα ειναι οτι κανεις πιο αραιες αλλαγες δηλαδη στη vw (στη γερμανια γιατι ελλαντα λενε 15Κ) με συνθετικα σου λενε να αλλαζεις καθε 30.000 ή χρονο (στο χρονο επιβαλλεται ο,τι και να βαλεις) αυτα ειναι τα λεγομενα "longlife service" τα ημισυνθετικα συνηθως θελουν αλλαγη στα μισα χλμ απο οτι τα συνθετικα δηλαδη στη προκειμενη περιπτωση 15 οποτε συνθετικο βαζεις αν κανεις πολλα χλμ με το αυτοκινητο σου μεσα στο χρονο ή αν στο επιβαλλει ο κατασκευαστης βεβαια να πουμε οτι τα 30.000 χλμ ειναι υπερβολικο νουμερο.. αλλα τελοσπαντων υπαρχει και "ανταγωνισμος" μεταξυ των κατασκευαστων ωστε να φαινεται οτι εχουν χαμηλα παγια εξοδα τα μοντελα τους.. η αληθεια ειναι οτι το συνθετικο καλο ειναι να το κρατας το πολυ 10-15 (και πολλα λεω με το 15) και το ημισυνθετικο 5-7500 χιλιαδες χλμ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orion1986 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 τα περισσοτερα ΧΛΜ τα κανω στην εθνικη (και μες την πολη κανω βεβαια) δηλαδη μιλαμε για ταχυτητες πανω απο 100ΧΛΜ/ωρα.με καλυπτει το 15-40 του λιντλ? η μηπως πρεπει να διαλεξω αλλου τυπου? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alxnks Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 τα περισσοτερα ΧΛΜ τα κανω στην εθνικη (και μες την πολη κανω βεβαια) δηλαδη μιλαμε για ταχυτητες πανω απο 100ΧΛΜ/ωρα.με καλυπτει το 15-40 του λιντλ? η μηπως πρεπει να διαλεξω αλλου τυπου? εσενα θα σου ελεγα να δοκιμασεις με 10-40, οχι πιο κατω. αν δεν σου καψει τα κρατας, αν σου καψει γυρνας στα 15-40. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orion1986 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 εσενα θα σου ελεγα να δοκιμασεις με 10-40, οχι πιο κατω. αν δεν σου καψει τα κρατας, αν σου καψει γυρνας στα 15-40. οταν λες να τα καψει μου το κανεις λιγο λιανα? συγνωμη αλλα δεν πολυσκαμπαζω απο αμαξια κλπ γι'αυτο και ζηταω γνωμες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 εννοει να δεις μειωση στη σταθμη του λογω εξαερωσης για x, ψ λογους (δεν ειναι ακριβως "καψιμο" οπως η βενζινη) καποια λαδια ή καποιοι κινητηρες ή καποιοι συνδυασμοι αυτων των 2 μπορουν να επιφερουν καταναλωση λαδιου και αυτο θελεις ειτε να το αποφυγεις τελειως ειτε να το περιορισεις μπορει δηλαδη απο κει που δεν εχεις να εχεις βαζοντας αλλο λαδι για αυτο ειδικα οταν δεν εχουμε , δε πειραζουμε τιποτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Τελικά (μάλλον) θα παραμείνω στην κλασική μου επιλογή: Mobil-1 5W30 ESP Formula. Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να «παίξω» με ένα AmsOil οξύτητας 0W30. Και να μου τσίμπαγε λίγο κανένα πρόβλημα, στην επόμενη αλλαγή απλά θα ξανάβαζα τα γνωστά που βάζω. Αλλά στην Κρήτη δεν φέρνει κανείς, οπότε με τα μεταφορικά από τον μοναδικό αντιπρόσωπο στην Αθήνα θα μου βγουν χρυσά. Οπότε παραμένουμε στο κλασικό, ενώ τώρα απλά ψάχνω μαγαζί που να τα βρω σε φυσιολογική τιμή. Μέχρι τώρα το καλύτερο που βρίσκω είναι 50€ για 4× 1LT. Btw θα αποπειραθώ να τα αλλάξω ο ίδιος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mouxaxa Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Καλησπέρα κι από μένα. Να κάνω κι εγώ την ερώτηση μου. Έχω το Polo 1.2tsi και είμαι στα δύο χρόνια από την αγορά του.Το πρώτο service έγινε στον χρόνο. Το πάω για service τώρα η μπορώ να το αφήσω στα 30000χλμ; Και για τα λάδια τώρα να μην ξεφύγω offtopic. Είμαι 99% σίγουρος ότι παίρνει τύπου 5w-30 (αν θυμάμαι καλά πλήρως συνθετικά) και νομίζω από αντιπροσωπεία στο πρώτο service έβαλαν Castrol. Τώρα μιας και είμαι εκτός εγγύησης λέω να τα αγοράσω μόνος μου και να το πάω σε κάποιο άλλο εξουσιοδοτημένο για να μου έρθει πιο οικονομικά. Από πού αγοράζω λάδια και πόσο θα γλιτώσω από το να μου τα πάρει το συνεργείο τα λάδια; (Το πόσα λίτρα λάδια χρειάζεται το λέει κάπου; Θυμάμαι ότι μου είχαν δώσει πίσω ένα μισοάδειο μπουκάλι). Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 castrol edge 5w 30 θες κι εσυ , οχι πανω απο 4 λιτρα (δες και βιβλιαρακι) εγω τα παιρνω απο δω http://www.trade-win...emid=57&lang=el σε σχεση με τα συνεργεια ειναι πολυ πιο φθηνα, αν παρεις και το 5λιτρο σου παει 11 ευρω το λιτρο αλλου τα χω δει απο 14 εως 20 (στην αντιπροσωπεια ) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
*Kezar* Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 λαδια με λαδια ειναι διαφορετικα.. μαρκα με μαρκα διαφερει. περι λαδιων διαβασε εδω http://rc-tunerz.com/viewtopic.php?f=89&t=971 της Eneos τα λαδια η Gold Σειρα ειναι για 25κ+ χιλιομετρα.. η απλη σειρα η κοκκινη ειναι για 10.000 χλμ. επισης δεν παιζουμε με την οξυτητα σε καθε αλλαγη επιλεγουμε τι λαδι δεν μας καιει και σε αυτο μενουμε. οταν αλλαζουμε σε καθε αλλαγη οξυτητα τα μεταλα στο μοτερ συνηθιζουν διαφορετικα με αποτελεσμα καποια στιγμη στο μελλον να αρχιζει να καιει λαδι χωρις λογο και αιτια.. επελεξε 1 μαρκα που την εμπιστευεσαι και 1 οξυτητα.. συνηθως για Αττικη παιζει 0-30 10-40 .... αμα εισαι σε βορεινο σημειο αλλαζει η οξυτητα που θες.. εγω προσωπικα μετα απο αρκετες αλλαγες σε μαρκες κλπ εμεινα στην ENEOS 32 ευρω το 4λιτρο 15w40 συνθετικο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mouxaxa Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Από ότι έχω καταλάβει χρειάζομαι λάδια πλήρως συνθετικά 5w-30 (όπως και είχε μέσα Divinol) και οι εταιρείες που παίζω είναι η Mobil - Eneos - Castrol σωστά; Όποιο βρω φθηνότερο καθώς όλες είναι αξιόπιστες σωστά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 καλα βαλε αυτο που προτεινει ο κατασκευαστης και ασε τα περιεργα τυπου 0-30 , 10-40 να παθεις τιποτα με αυτα δε παιζει και αποδιδουν μια χαρα και σε πιο πιεσμενους κινητηρες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
*Kezar* Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 αμα πρεπει να βαλεις 5 30 βαλε 5w30 απλα αλλαξε την εταιρια εαν θες να δεις διαφορα κλπ.εταιρια με εταιρια αλλαζει. ας πουμε η eneos δινει την κοκκινη σειρα Συνθετικα. σαν ημισυνθετικα.. και φουλ συνθετικα την GOLD εγω προσωπκα εχω εδω και 2 χρονιατην κοκκινη σειρα απο τα απλα λαδια ειδα διαφορα στην καταναλωση και στον θορυβο του κινητηρα..τα συνιστω... μην αλλαξεις οξυτητα μεινε σε αυτη που εισαι..εκτος αμα σου καιει βαλε λιγο ποιο χοντρο ειναι καινουργιο μοντελο δεν αξιζει ακομα να πας σε ποιο χοντρο λαδι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sred Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Castrol Magnatec 5-30. Aπο τα καλυτερα λαδια που κυκλοφορουν. http://siriocenter.gr/product/17218 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Και μόλις τα άλλαξα. Αν εξαιρέσουμε το φίλτρο, που εκεί που ήταν χωμένο δεν έμπαινε ούτε χέρι από 5χρονο παιδί, ήταν πολύ πιο απλό απ' ότι υπολόγιζα. Τέλος πάντων το κατάφερα κι αυτό, με αρκετό κόπο. Από κάτω δεν είχα πρόσβαση με τίποτα. Από πάνω κάτι γινόταν, αλλά αναγκάστηκα να βγάλω ένα μεταλλικό κάλυμμα που έκρυβε το χταπόδι. Κάποιος από εδώ μου είχε πει ότι μπορώ να καρφώσω ένα κατσαβίδι στο φίλτρο και θα βγει πανεύκολα. Ε δε καρφωνόταν με τίποτα, και μάλιστα προσπάθησα με σουβλί, ούτε καν με κατσαβίδι. Στο τέλος ανέλαβε αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alxnks Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 well done! μια μινι συντηρηση (λαδια, μπουζι, φιλτρα (λαδιου, αερος, βενζινης), βαλβολινη στο κιβωτιο, ισως και τακακια οι πιο γνωριζοντες...χωρις να σημαινει οτι ειναι κατι δυσκολο κι αυτα) μπορουμε να την κανουμε και να γλυτωνουμε μπολικα χρηματα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα