Thanoucos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Σωστό αυτό που λες ότι χωρίς εμπειρία δεν μπορώ να ξέρω απλά κόλλησα στην Thermaltake.
ninos30 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 H κάθε εταιρία με τα ατού της παιδιά. Η Thermaltake είναι μια γνωστή εταιρία, με άριστα προϊόντα σε κάποιες κατηγορίες αλλά όχι στα κουτιά τα οποία ας τα χαρακτηρίσω απλώς μέτρια. Το FD r3 δεν είναι το καλύτερο κουτί του κόσμου. Απλά στα 100€ +-10, απλά δεν υπάρχει αντίπαλος. Για να πεις ότι θα κάνεις ένα κλικ παραπάνω (μην φαντάζεστε καμιά τρελή διαφορά) θα πρέπει πας στα Antec P280, Corsair 500R, Corsair Obsidian 550 και NZXT H2 (τα έβαλα με αλφαβητική σειρά) τα οποία παίζουν στα 150-165 ευρώ. (υπάρχουν και κάποια άλλα φυσικά αλλά δεν θα τα αραδιάσουμε όλα εδώ τώρα) Καταλαβαίνετε γιατί πουλάει σαν τρελό το r3
gtajunkie Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 H κάθε εταιρία με τα ατού της παιδιά Σωστός. Εγώ για παράδειγμα είχα το Thermaltake Shark http://www.tweaknews.net/reviews/thermaltake_shark_aluminum_case/img/1.jpg και ήμουν υπερ ευχαριστημένος (αλουμίνιο, αφαιρούμενο motherboard tray, κ.α). Όσον αφορά τα Corsair, αν εξαιρέσουμε τα Carbide 500R και το Graphite 600T, τα υπόλοιπα μου μοιάζουν με ταφόπλακες. Εμφανισιακά αναφέρομαι πάντα.
maik42 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 ξεφευγει βεβαια λιγο απο το οριο των 100€ αλλα κατα την γνωμη μου τα αξιζει. http://www.skroutz.gr/s/431257/CoolerMaster-CM-690-II-Advanced-USB-3-0.html 1
ninos30 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Όσον αφορά τα Corsair, αν εξαιρέσουμε τα Carbide 500R και το Graphite 600T, τα υπόλοιπα μου μοιάζουν με ταφόπλακες. Εμφανισιακά αναφέρομαι πάντα. Την corsair την διακρίνει μια σοβαρότητα στην κατασκευή των κουτιών της. Ήρθε από το πουθενά (έχει 3-4 χρόνια που φτιάχνει cases) και χτύπησε κατευθείαν την κορυφή. Αυτήν την τάση την πρωτοξεκίνησε η Antec με το πρωτοποριακό τότε Antec Performance P180, όταν όλοι οι άλλοι έφτιαχναν διαστημόπλοια για κουτιά, με τρύπες παντού για να κοιτάς μέσα και διάφορα μπιχλιμπίδια. Στην αρχή όλοι το κοιτούσαν σκεπτικά αλλά σύντομα το ένα review μετά το άλλο το δικαίωναν. Άριστη θερμική συμπεριφορά ακόμα και με τα τωρινά δεδομένα (ελέω της ολοκληρωτικής αλουμινένιας κατασκευής παντού), άπλετοι χώροι μέσα στο κουτί, απόλυτη ησυχία έξω από αυτό με 4 preinstalled 120αρηδες (και παίρνει άλλους 2) και με μέτριο cable management. Και συνάμα προσέφερε και μια σοβαρότητα σε κάποιον που ήθελε να το παίξει πιο "ψαγμένος". Προσωπικά για μένα ήταν love at first sight και από τότε δεν το αποχωρίζομαι Η Corsair πήρε αυτήν την ιδέα και με τα πρώτα τότε obsidian πρόσθεσε απλά το ΤΕΛΕΙΟ cable management, όπου νομίζω κανείς δεν έχει καταφέρει να την αντιγράψει ακόμα. Και ερχόμαστε στο σήμερα όπου αυτός ο σχεδιασμός προτιμάται σχεδόν από τους πάντες, κυρίως λόγω της θερμικής απόδοσης αλλά και της απόλυτης ησυχίας που προσφέρει και δευτερευόντως για τον σχεδιασμό τους. Δεν είναι τυχαίο πως όλα τα κουτιά που έβαλα παραπάνω είναι παρόμοια. Ο πιο τολμηρός σχεδιασμός της Corsair είναι το military design του C70, το οποίο όμως αν και βασίζεται στα χαρτιά στο άψογο 550d, στα reviews δεν τα πήγε καλά. Είδες τι κάνει ένα plexi παραθυράκι?... Προσωπικά πιστεύω εταιρίες που βγάζουν τολμηρά αλλά όχι καγκούρικα κουτιά είναι η NZXT και η BitFenix, αν θέλει κάποιος να πάει σε κάτι με περισσότερο design. ξεφευγει βεβαια λιγο απο το οριο των 100€ αλλα κατα την γνωμη μου τα αξιζει. http://www.skroutz.g...ed-USB-3-0.html Maik, παλιό design που δεν έχει να προσφέρει τίποτα πλέον... Πολύυυυυ μακρυά από τα άλλα κουτιά που συζητάμε Δυστυχώς και η CM είναι στο ίδιο επίπεδο με την Thermaltake στα cases πλέον... Πάνε εκείνες οι εποχές που μεσουρανούσαν τα CM Stacker και TT Armor και μαλώναμε όλοι πιο είναι καλύτερο... 1
gtajunkie Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Κουτί του 2004 (Thermaltake Shark) είχε αφαιρούμενο motherboard tray το οποίο προσφέρει σημαντική ευκολία ενώ το Corsair 650D των 180 ευρώ όχι. Εξ' ολοκλήρου φτιαγμένο από αλουμίνιο με στιβαρότατο πορτάκι μπροστά, δύο προεγκατεστημένους 120άρηδες ανεμιστήρες μπρος - πίσω (ο πίσω με μπλε led) αλλά σχεδόν ανύπαρκτο cable management - αν και αν αφιέρωνες λίγο περισσότερο χρόνο είχες αξιοπρεπές αποτέλεσμα- και HDD cages από αλουμίνιο με λαστιχάκια στις υποδοχές των βιδών για αποφυγή κραδασμών. Πάλι συγκρίνοντας με το Corsair 650D το οποίο έχει πλαστκά cages για τους σκληρούς. Έλεος εν έτει 2012, να έχεις εσωτερικά τέλειο κουτί, (καλύτερο από το Shark) με άριστο cable management και να σε ξεπερνάει σε ορισμένες λεπτομέρειες κουτί του 2004. Ο πιο τολμηρός σχεδιασμός της Corsair είναι το military design του C70, το οποίο όμως αν και βασίζεται στα χαρτιά στο άψογο 550d, στα reviews δεν τα πήγε καλά. Είδες τι κάνει ένα plexi παραθυράκι?... Έχεις απόλυτο δίκιο. Χάθηκε να βάλουν ένα παραθυράκι;
ninos30 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Τα 850d/650d ήταν οι πρώτες απόπειρες της Corsair στα κουτιά. Το 850d έχει μέινει στην συνείδηση του κόσμου ως το τέλειο κουτί για υδρόψυξη λόγω χώρων (είναι και πανάκριβο) ενώ με αέρα έχει θέμα ειδικά στον χώρο των VGA. Το 650d ποτέ δεν πούλησε αρκετά ή ξεχώρισε για κάτι. Κάτι λεπτομέρειες σαν και αυτές που λες. Από την άλλη η ΚΟΥΤΑΡΑ τους είναι το 550d (το οποίο βγήκε φέτος). Είδαν ότι τα 650/850 στην ουσία είναι εκτός αγοράς (ακριβά δηλαδή) και είπαν το καινούριο που θα βγάλουμε, θα το τοποθετήσουμε στο πιο χαμηλό κομμάτι της αγοράς ώστε να γίνει best-seller. Κι έτσι και έγινε. Και επειδή υπάρχει και το 600T το πήγαν κι άλλο χαμηλά και πωλείται στα 150. Το 550 ρίχνει στα αυτιά το 650 (κι ας είναι θεωρητικά πιο χαμηλής τάξης) στα πάντα...
Herculess Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Παιδια ευχαριστώ για τις προτάσεις σας, νομίζω πως θα καταλύξω στο fractal D3 μιας και φαίνεται πιο ποιοτικό απο το corsair 300R και ποιο λιτό/μινιμαλ που το θελω. Λέει στο σαιτ τους ότι έχει και fan controler αλλα δεν βλέπω κάτι στις φωτογραφίες, ξέρει κανεις παραπάνω?
ninos30 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Θα κάνεις μια ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλή επιλογή. Πίστεψέ με Λέει στο σαιτ τους ότι έχει και fan controler αλλα δεν βλέπω κάτι στις φωτογραφίες, ξέρει κανεις παραπάνω? Καλά μην τρελαίνεσαι. Δεν έχει και κανα front panel γαμάτο... http://www.techpower...efine_R3/2.html Είναι για έλεγχο 3 ανεμιστήρων (τόσους έχει ήδη μέσα)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα