Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά.

Έχω σύνδεση adsl στη forthnet, η οποία μου έχει δώσει το κλασικό router thomson. Το πρόβλημα τώρα είναι το εξής:

Είναι σίγουρο, τσεκαρισμένο ότι κάποιοι γείτονες έχουν καταφέρει να σπάσουν το wep κλειδί που έχω βάλει και έτσι έχουν πρόσβαση στο internet μέσω της γραμμής μου.

α) Πως προτείνετε να θωρακίσω-ασφαλίσω το δίκτυο μου πέρα από το wep που ήδη έχω;

β) Θεωρείτε ότι το mac filtering είναι η καλύτερη λύση;

Αναμένω απαντήσεις σας.

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά.

Έχω σύνδεση adsl στη forthnet, η οποία μου έχει δώσει το κλασικό router thomson. Το πρόβλημα τώρα είναι το εξής:

Είναι σίγουρο, τσεκαρισμένο ότι κάποιοι γείτονες έχουν καταφέρει να σπάσουν το wep κλειδί που έχω βάλει και έτσι έχουν πρόσβαση στο internet μέσω της γραμμής μου.

α) Πως προτείνετε να θωρακίσω-ασφαλίσω το δίκτυο μου πέρα από το wep που ήδη έχω;

β) Θεωρείτε ότι το mac filtering είναι η καλύτερη λύση;

Αναμένω απαντήσεις σας.

Για αρχή το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις WPA2 κλειδί, γιατί είναι πολύ πιο δύσκολο να το σπάσει κάποιος σε σχέση με το wep που σπάει σε 10 λεπτά. Καλό θα είναι επίσης το νέο WPA2 κλειδί να περιέχει αριθμούς και γράμματα και να είναι τουλάχιστον δέκα χαρακτήρων.

Δημοσ.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι :

• να ρυθμίσεις να χρησιμοποιείς κλειδί WPA/WPA2 αντί για WEP
  • να βάλεις ενα δύσκολο κωδικό (π.χ. au3t#oeIn9_Kod_ae2# )

Κερασάκια:

• Άλλαξε το όνομα του wifi σε κάτι του στυλ "O_tzampas_pethane" ή "Opoios_thelei_net_30euro"
  • Στον κωδικό βάλε κάποιο ελληνικό γράμμα (π.χ. aσu3t#oeIn9_Kod_ae2# ) και δοκίμασε αν οι ασύρματες συσκευές συνδέονται χωρίς πρόβλημα. Αν συνδέονται άφησε το ελληνικό γράμμα στον κωδικό. Το κανει ακόμα πιο δύσκολο να σπάσει.

• Like 1
Δημοσ.

Και ναι, με mac filtering θα γίνει ακόμη πιο δύσκολο. Α και όταν αλλάξεις το όνομα του wifi, κάνε το SSID κρυφό.

Βέβαια με όλα αυτά θα είναι και πιο χρονοβόρο να βάλεις ένα άλλο δικό σου wifi σύστημα.

Δημοσ.

Και ναι, με mac filtering θα γίνει ακόμη πιο δύσκολο. Α και όταν αλλάξεις το όνομα του wifi, κάνε το SSID κρυφό.

To mac filtering ως μέθοδος προστασίας ασύρματου ειναι τελείως ανεπαρκής. Δεν αξίζει καν τον κόπο να ασχοληθείς. Ομοίως με το κρυφό ssid. Το airodump δείχνει τις mac που επικοινωνούν όπως και τα κρυφά ssid.

Βέβαια με όλα αυτά θα είναι και πιο χρονοβόρο να βάλεις ένα άλλο δικό σου wifi σύστημα.

Δικό του wifi συστημα;

Δημοσ.

α.το mac filtering οπως και το hidden ssid ειναι δευτερευων ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ κλειδωματα τα οποια δεν αξιζει καν καποιος να ασχοληθει.

β.το ελληνικο γραμμα στο password μπορει να κανει προβληματα στις συσκευες.

γ.δοκιμασε σκετο wpa2 .αν δεν παιξει βαλε wpa/wpa2 και αν δεν παιξει βαλε wpa σκετο.βαλε δυσκολο password αν και γενικα αν ειναι λιγο παραξενο δεν θα το βρει ποτε κανεις.εποσης αλλαξε default ssid και default κωδικο του ρουτερ για να μην μπορει να βρεθει με προγραμματα.τα αρχικα ειναι αυτα που ειναι στο ρουτερ αποκατω.το wep ειναι γελοιο κλειδωμα και η κουτση μαρια πλεον το σπαει με ολα τα ετοιμα προγραμματα που υπαρχουν.

Δημοσ.

Καλά, δεν πρέπει κάποιος να ξέρει το MAC μίας συσκευής που είναι ενωμένη με το δίκτυο για να μπεί?

Αν δεν το ξέρει για να το κάνει spoof πώς θα τον αφήσει ο router?

@isay ήθελα να πω ακόμα μία συσκευή. πως θα πρέπει να μπεί πίσω στον router για να βάλει στο mac της συσκευής στη λίστα.

Δημοσ.

ναι πρεπει να το ξερει.αλλα αμα συνδεεται καποιος μαζευοντας πακετα απο το ρουτερ θα δεις ποια Mac address συνδεεται κτλ οπως μετα κανεις το spoofing

@isay ήθελα να πω ακόμα μία συσκευή. πως θα πρέπει να μπεί πίσω στον router για να βάλει στο mac της συσκευής στη λίστα.

αυτο δεν καταλαβα τι εννοεις.

ta mac addess τα προσθετει ο χρηστης σε allow η σε deny Λιστσα αναλογως τι εχει κανει.τι συσκευη να βαλει πισω απο το ρουτερ??οτι ειναι με καλωδιο βεβαια εννοειται οτι κανει bypass το Mac adddress fitlering .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...