Προς το περιεχόμενο

FUJITSU AH532 ι5-3210m

lampisd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μου ανεβηκε 10 βαθμούς όμως!!!

Και στο need for speed the run ο cpu ανεβαίνει 80 βαθμούς...αυτό δεν ειναι φυσιολογικό!!!

Άλλαξα απο το bios το ανεμηστηράκι σε νορμαλ μοδε απο το silent που ήταν...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 174
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μου ανεβηκε 10 βαθμούς όμως!!!

Και στο need for speed the run ο cpu ανεβαίνει 80 βαθμούς...αυτό δεν ειναι φυσιολογικό!!!

Καταρχήν απάντησε μου σε παρακαλώ λίγο:

1) Έχεις ανοίξει το λαπτοπ; αν ναι τι έχεις πειράξει;

2) Όταν αφήνεις απλά το λαπτοπ ανοικτό, χωρίς να τρέχεις κάτι, απλά στα windows, τι θερμοκρασία έχει;

To να πιάνει υψηλές θερμοκρασίες σε παιχνίδια είναι νορμάλ, (μέχρι ένα σημείο βέβαια).

Το θέμα είναι να μην ανεβάζει θερμόκρασία χωρίς να δουλέυει (κάτω από 5-10%), από κει και πέρα το ψάχνεις αλλού.

Αν ανεβάζει μόνο κατά την διάρκεια του gaming:

α) Έχεις βάση για να αερίζεται καλά το λαπτοπ;

β) Η nvidia χρησιμοποιείται σίγουρα; Η τρώει όλο το φόρτο το cpu και η Intel gpu;

Καλά έκανες και άλλαξες το ανεμιστηράκι στο bios, αν και σε νορμάλ χρήση θα έπρεπε να αρκούσε το silent για να ψύχει το σύστημα.

Τέλος, για να ψάξουμε και πιο κουλά ενδεχόμενα, με τι πρόγραμμα βλέπεις τις θερμοκρασίες;

Δοκίμασε αυτό: HWMonitor

Δεν εχω προβλημα με θερμοκρασίες σε idle!!!(Τις ανεφερα σε προηγούμενο ποστ)

Είναι 45 gpu και 45-50 cpu!!

α)Οχι βαση δεν εχω..του εχω βαλλει βιβλιο όμως να μην ακουμπαει στο σεντονι

β)αυτό δεν το ξερω πώς θα το δω??(αν χρησιμοποιειται η nvidia)

Στα παιχνιδια ανεβαίνει και στο benchmark με το occt

Αν τρεξω benchmark μονο το cpu πιάνει 77 βαθμούς (στο cpu linkpack)

Cpu και gpu όπως ειπε και ο liakjim που δουλεύει 100% πιάνει 90 βαθμους αλλα πριν λιγες μερες επιανε 80 βαθμούς

Θερμοκρασίες βλεπω απο το everest και το hwmonitor

Edit: Το λαπτοπ το εχω ανοιξει για να βαλω ραμ

Δεν εχω προβλημα με θερμοκρασίες σε idle!!!(Τις ανεφερα σε προηγούμενο ποστ)

Είναι 45 gpu και 45-50 cpu!!

α)Οχι βαση δεν εχω..του εχω βαλλει βιβλιο όμως να μην ακουμπαει στο σεντονι

β)αυτό δεν το ξερω πώς θα το δω??(αν χρησιμοποιειται η nvidia)

Στα παιχνιδια ανεβαίνει και στο benchmark με το occt

Αν τρεξω benchmark μονο το cpu πιάνει 77 βαθμούς (στο cpu linkpack)

Cpu και gpu όπως ειπε και ο liakjim που δουλεύει 100% πιάνει 90 βαθμούς αλλα πριν λιγες μερες επιανε 80 βαθμούς

Θερμοκρασίες βλεπω απο το everest και το hwmonitor

Διάβασα πιο πίσω ότι έχεις ανοίξει το λαπτοπ να βάλεις μνήμη. Υποθέτω ότι δεν πείραξες κάτι άλλο.

Οι θερμοκρασίες σε idle είναι φυσιολογικές, δεν νομίζω να έχει πρόβλημα το λαπτοπ. Επίσης διάβασα ότι η nvidia σου ανεβάζει θερμοκρασία όταν βάζεις το nfs οπότε χρησιμοποιείται.

Όπως ξαναείπα κάτι σελίδες ποιο πίσω, τα λάπτοπ δεν είναι φτιαγμένα για παιχνίδια, οπότε ζορίζονται πιο πολύ από ένα desktop σε τέτοια πράγματα.

Πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μια καλή βάση να το έχεις πάνω, εφόσον έχει σκοπό να το ζορίζεις με παιχνίδια, για να αερίζεται όσο γίνεται καλύτερα. Επειδή πολλά θα δεις, δεν παίζουν τόσο ρόλο οι ανεμιστήρες που έχει πάνω η βάση, αρκεί να έχει μια σχάρα μεταλλική-πλαστική για να αερίζεται καλά. Αυτό θα σε βοηθήσει να δεις 5-10 βαθμούς κάτω, κατά την διάρκεια που παίζεις το παιχνίδι.

Θαύματα μην περιμένεις.

Το βιβλίο που λες είναι σαφώς καλύτερο από να το έχεις πάνω σε σεντόνι/καναπέ/κρεβάτι/κτλ αλλά πάλι είναι σχετικό, γιατί πρέπει να είναι σκληρό για να μην λυγίζει και μεγάλο σε μέγεθος για να κάθονται πάνω τα ποδαράκια του λαπτοπ. Και πάλι δεν είναι λύση για παιχνίδια.

Δανείσου από κάπου μια βάση να την δοκιμάσεις, να δεις από μόνος σου. Γιατί όσο να ναι, δεν έχω το συγκεκριμένο λαπτοπ και δεν μπορώ να πω κάτι με σιγουριά. Σου λέω τους γενικούς κανόνες.

Ελεγα να παρω το καλοκαίρι αλλά μάλλον χρειάζεται...

Μήπως ξερεις πως μπορώ να δω αν χρησιμοποιείται η nvidia ή η intel μεσα στο παιχνίδι??

Αφού την βλέπεις να ανεβάζει θερμοκρασία, τότε χρησιμοποιείται. Μόνο αν είχες πειράξει/αλλάξει κάποια ρύθμιση δεν θα χρησιμοποιούνταν.

Χειμώνα-καλοκαίρι χρειάζεται η βάση. Ειδικά αν θες να το γυρίζεις μέσα στο σπίτι σε διάφορες επιφάνειες, μια βάση θα σε σώσει.

H Targus έχει φοβερές βάσεις, αλλά στην Ελλάδα είναι σπάνιο να τις βρεις. Γενικά πάντως να βλέπεις βάσεις με σχάρα, όπως αυτή, ακόμα και αν είναι πολύ φτηνή. Μακριά από κάτι βάσεις με συμπαγή ενιαίο υλικό και δυο τρυπούλες για τους ανεμιστήρες, είναι γ-τ-π. Δεν χρειάζεται να δώσεις ένα σκασμό λεφτά. Πήρα αυτή για την κοπέλα μου πριν λίγες βδομάδες (είναι χωρίς ανεμιστήρα), και παρόλο που είναι λίγο μεγάλη για να καλύπτει και τα 17αρια, είναι φοβερή στην ψύξη και πολύ φτηνή.

Σε silent το είχες;; Και περιμενες να μην είχες θερμοκρασίες ;;;

Θα μας λουλανεις !!!

Πριν σε silent ήσουν ;;;

Sent from my iPod touch using Insomnia

Οχι οι παλιές θερμοκρασίες ήταν σε silent!!!

Στο νορμαλ ειναι αυτές!!!

Παιζει ρόλο που το εχω στη πριζα (χωρίς τη μπαταρία) και ανεβαζει αυτες θερμοκρασίες??

Το αλλο που σκεφτομαι ειναι οτι εβαλα την 8ορα ραμ και το επηρεαζει...

Παντως αν διαβασες σε σκετο bench του επεξεργαστή με το occt πηγε 75 βαθμούς!!

Είναι πολύ??

Οχι οι παλιές θερμοκρασίες ήταν σε silent!!!

Στο νορμαλ ειναι αυτές!!!

Παιζει ρόλο που το εχω στη πριζα (χωρίς τη μπαταρία) και ανεβαζει αυτες θερμοκρασίες??

Το αλλο που σκεφτομαι ειναι οτι εβαλα την 8ορα ραμ και το επηρεαζει...

Παντως αν διαβασες σε σκετο bench του επεξεργαστή με το occt πηγε 75 βαθμούς!!

Είναι πολύ??

όχι όχι, δεν το επηρεάζουν ούτε η μνήμη ούτε ότι το έχεις στην πρίζα.

Μην τρελαίνεσαι με τις θερμοκρασίες, είναι φυσιολογικές όταν στρεσάρεις το μηχάνημα. Μην ξεχνάμε ότι είναι και λάπτοπ των 500 ευρώ με ένα απλό ανεμιστηράκι να τραβάει όλο το σταυρό.

καλησπερα

επειδη ενδιαφερομαι και εγω για το συγκεκριμενο laptop διαβασα ολα τα σχολια που εχουν γραφτει μεχρι στιγμης, η απορια μου ομςσ ειναι η εξης.

Αυτη την στιγμη το συγκεκριμενο laptop http://www.cosmodata.gr/product/152741/ το δινουν με καρτα γραφικων Intel HD Graphics και οχι την nVidia GT620M! αξιζει η αγορα;

εχω δει και το συγκεκριμενο μοντελο http://www.mgmanager.gr/fujitsu_lifebook_ah52mpaa2gr_i2701564gb500gbgt_620mw7hp/el/pid/5274/ αλλα αντι για i5 εχει i3 αλλα διαθετει την nVidia GT620M ποιο μου προτεινετε;

ευχαριστώ.

Μετά από το κράξιμο που έφαγε η Cosmodata για την αλλαγή με Intel HD, χτες είδα ότι παράλληλα διαθέτει και το μοντέλο με την nvidia. Στα μουλωχτά βέβαια...

Κάνε μια αναζήτηση στο site γράφοντας "AH532" και θα βγάλει 3 μοντέλα. Το ένα με τον i3 και άλλα δύο με i5 και τις δυο επιλογές σε κάρτες γραφικών, Intel ή Nvidia. (Με την ίδια τιμή τα δυο τελευταία, να πιάσουμε και μερικά κορόιδα...)

Στην ερώτησή σου να απαντήσω ότι το λαπτοπ ακόμα και με την Intel αξίζει τα λεφτά αυτά, αλλά αφού μπορείς να το πάρεις με nvidia αξίζει περισσότερο, είναι τρελό value for money.

Εφόσον ξέρεις να του περάσεις λειτουργικό (windows, linux) τότε δεν σε συμφέρει να το πάρεις από αλλού που το πουλάνε τουλάχιστον +100 ευρώ πάνω.

Σε ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση σου ,παω να το ψαξω αμεσως!

χμμ τελικα εκανα την αναζητηση οπως μου ειπες και εβγαλε δυο μοντελα, ενα με i3 και ενα i5 με την Intel HD Graphics, λογικα το απεσυραν το αλλο....για καποιο λογο....

με τον i3 που εχει την nVidia GT620M αξιζει;

Ναι, τώρα το είδα και γω ότι δεν υπάρχει. Χτες υπήρχε πάντως όλη μέρα. Επειδή και το βράδυ το τσέκαρα.

Το έβγαλαν για κάποιο λόγο, μάλλον επειδή συμπλήρωσαν τις προ-παραγγελίες που είχαν βάλει στόχο.

Με τον i3 δεν αξίζει. κατά την γνώμη μου, και αν δεν βιάζεσαι τόσο, θα σου έλεγα να κάνεις λίγο υπομονή να το πάρεις με ι5 και nvidia, γιατί ακόμα και λίγα ευρώ πάνω να το ξαναφέρουν, πάλι αξίζει.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...