grimakos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Πριν λίγες μέρες αγόρασα μια Η100 και άλλαξα την Α70 που είχα ήδη εδώ και αρκετό καιρό. Το πρόβλημα είναι ότι idle θερμοκρασία με την Α70 είχα 22 και με load 54 ενώ η idle από την Η100 είναι στους 27-28 και σε load 57. Δεν μπορώ να καταλάβω τη έχω κάνει λάθος, μήπως φταίει σε κάτι η Η100 ή μπορεί να είναι κάτι φυσιολογικό ? Έχω αλλάξει και θερμοαγώγιμη (arctic silver 5). Cpu: FX-8150 και mobo:msi 990fxa-gd80. Ευχαριστώ και περιμένω με αγωνία τις συμβουλές σας γιατί τα νεύρα μου αρχίζουν και σπάνε.
grimakos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Την ψυκτρα την τσεκαρα 10 φορες που λεει ο λογος για τον αν παταει σωστα δεν ξερω τι αλλο φταιει. Την αλλαγη την εκανα επειδη ηθελα να κλοκαρω λιγο τον επεξεργαστη.
manosnik Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος, αλλα νομιζω πως η διαφορα μεταξυ καλης αεροψυξης και υδροψυξης σε stock ρολογια ειναι μηδαμινη και πολλες φορες η αεροψυξη ειναι καλυτερη. Η ουσια της υδροψυξης ειναι οτι μπορει να διαχειριστει καλυτερα τη θερμοτητα μετα απο ενα γερο overclocking σε σχεση με την αεροψυξη. Σε γενικες γραμμες παντως νομιζω πως ειναι σωστες οι θερμοκρασιες σου. Δες κι εδω
agent_smith Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Κοίταξε στα Bios σου αν έχεις αναμμένο κάποιο Fan control που μειώνει τις στροφές στην αντλία της H100 και αν είναι αναμμένο κλείστο και άσε την αντλία να δουλέψει full RPM (όχι τα fans αλλά την παροχή ρεύματος που είναι η αντλία συνδεδεμένη λογικά στο CPU το έχεις στο motherboard).
Jofapc Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 η h100 εχει ενα ρυθμιστη στροφων 3σκαλες εσυ που το εχεις?
grimakos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Θα απαντήσω με την σειρά. Πρώτον, δεν έχω ενεργοποιημένο κάποιο fan controller (smartf fan έχει στην μητρική μου μια επιλογή η οποία είναι και disable ) και επίσης η Η100 έχει 2 παροχές ρεύματος μια την έχω στο cpu fan της motherboard και έχει άλλη μια που είναι κατευθείαν στο τροφοδοτικό. Στο ρυθμιστή στροφών την έχω στο 3ο επίπεδο δηλαδή στο max της και για αυτό δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς φταίει και έχει τέτοιες θερμοκρασίες.
Thanos1972 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Πως την εχεις τοποθετησει στο κουτι σου το ψυγειο της?οι ανεμιστηρες βαζουν αερα μεσα στο κουτι η βγαζουν?
grimakos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Οι ανεμιστήρες βγάζουν από μέσα προς τα έξω και το radiator είναι τοποθετημένο στο πάνω μέρος του κουτιού.
caution Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Άρα οι ανεμιστήρες είναι "πριν" το rad σωστά; Αν ναι, είσαι ok από τοποθέτηση. Από εκεί και πέρα, μήπως συγκρίνειw με "χειμωνιάτικες" temps, και επίσης την silver που την ξέθαψες, παίζει να είναι χειρότερη και από την pre-applied της H100...
artshadows Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 εχεις λαθος το aiflow πρεπει να βαζουν αερα απο εξω (κρυο) για να κρυονει το ψυγειο
profi Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 την silver που την ξέθαψες, παίζει να είναι χειρότερη και από την pre-applied της H100... whaaaat?? έχω μείνει πίσω...για πες ποιές είναι οι καλές πλέον ?
caution Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Κάτι μεταξύ Noctua NT-H1 και Prolimatech PK-1, profi Απλά η Η100 πρέπει να έχει πάνω Shin Etsu, η οποία είναι και από μόνη της πολύ καλή και δεν αξίζει να την αντικαθιστάς με την γερασμένη silver.
Vaggos02 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Και μάλιστα, αν η AS5 ήταν ανοιγμένη καιρό και στο ντουλάπι είναι ακόμα χειρότερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα