Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια.εχω ενα western digital στο λαπτοπ μου.ειναι χωρισμενος σε 2 partitions.στο πρωτο εχω το λειτουργικο και στο αλλο partition ειναι τα δεδομενα.μετα απο πολυετη χρηση μου εβγαλε το εξης προβλημα.οταν παταω να ανοιξει το λαπτοπ δεν ξεκινουν τα windows.τον εκανα εξωτερικο και τον δοκιμασα σε αλλα pc και δεν εχω προσβαση στον C ενω στον D που εχω τα αρχεια εχω κανονικα προσβαση.το δικομασα να το βαλω σε συστημα ποθ τρεχει λινουξ αλλα και εκει δεν ειδα αποτελεσματα.το ειδα δωσει σε ενα γνωστο πιο παλια που μου ειχε παρουσιασει το ιδιο προβλημα και το εφτιαξε με καποιο προγραμμα αλλα δεν με λεει ποιο ηταν για τουσ δικους τοθ λογους.δεν καθησα με σταθρωμενα τα χερια,πηγα πηρα εναν agility 3 120 gb και τωρα το συστημα πεταει.αυτο που θελω να κανω και ελπιζω να μν σας εχω κουρασει μεχρι τωρα ειναι με καποιο προγραμμα να ξανααποκτησω προσβαση στο C να σωσω τα αρχεια και να τον κανω επειτα φορματ,σκεφτομαι τα 2 partition να τα κανω 1 και πλεον να χρησιμοποιω το δισκο μονο για δεδομενα.γνωριζετε καποιο προγραμμα π μπορει να με βοηθησει να ξεμπλοκαρω το δισκο?

Δημοσ.

1. τρέξε το Hard Disk Sentinel διάλεξε τον εν λόγο δίσκο και ανέβασε εδώ την εικόνα για να δούμε σε τι κατάσταση είναι ο δίσκος πριν αρχίσουμε διαδικασίες που τον ταλαιπωρούν και ίσως και αποτελειώσουν.

2.το πρόγραμμα που ψάχνεις είναι το testdisk και αν ψάξεις εδώ στο Insomnia έχει πάρα πολλά θέματα που εξηγούν και την λειτουργία του.

Δημοσ.

σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σου.αν τρεξω απευθειας το testdisk λες να υπαρχει πιθανοτητα να τον αποτελειωσω?η λογικη ,αν φτιαχτει δλδ ο δισκος, να τον κανω ενα partition για δεδομενα και μονο ειναι σωστη?

Δημοσ.

Και να φταρνιστεί ένας γάτος στην κίνα υπάρχει περίπτωση να αποτελειώσει τον δίσκο σου,αν είναι σε καλή κατάσταση μπορείς να κάνεις την επιδιόρθωση με το testdisk και κινδυνεύεις μόνο από δικό σου λάθος αν είναι σε κακή κατάσταση,τότε αυτό που είπα πριν.

Και αυτό με τα δεδομένα το ίδιο αν είναι σε καλή κατάσταση ο δίσκος είναι καλή η σκέψη σου, αν είναι σε χάλια κατάσταση μάλλον πληροφορική αυτοκτονία είναι.

Δημοσ.

θα ασχοληθω το βραδυ με το θεμα και θα επανελθω με τα αποτελεσματα.ευχαριστω για τη βοηθεια σου και ελπιζω να γινει η δουλεια μ.

Δημοσ.

γνωριζετε καποιο προγραμμα π μπορει να με βοηθησει να ξεμπλοκαρω το δισκο?

Ο δίσκος δεν είναι "μπλοκαρισμένος" - είναι (κατά πάσα πιθανότητα) "πληγωμένος". Μπορεί μάλιστα να είναι και του...θανατά.

Ακολούθα τις οδηγίες που θα βρεις εδώ : http://www.insomnia.gr/topic/243211-τα-έχασα-όλα-hard-disk-data-recovery/page__st__30 (posts #32 & #37) μπας και καταφέρεις να επαναφέρεις το partition C: . Αν δεν τα καταφέρεις, θα χρειαστεί να δοκιμάσεις ανάκτηση αρχείων.

Ας τελειώσεις πρώτα με τ' αρχεία, και βλέπουμε μετά περί formatting του δίσκου. (Σε γενικές γραμμές πάντως, δεν συνειδητοποίησες πως αν τον είχες ήδη σε ένα και μόνο partition, αυτή τη στιγμή θα έψαχνες πολύ περισσότερα αρχεία...)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...