sakisosf Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Φτιάχνω ένα Quiz στην Visual Basic 2008 αλλά οι ερωτήσεις που βάζω ακολουθούν μία συγκεκριμένη σειρά.Εγώ θέλω όμως κάθε φορά που ανοίγει αλλά και κατά την διάρκεια των ερωτήσεων να βγάζει στο χρήστη τυχαία τις ερωτήσεις.
bokarinho Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Φτιάχνω ένα Quiz στην Visual Basic 2008 αλλά οι ερωτήσεις που βάζω ακολουθούν μία συγκεκριμένη σειρά.Εγώ θέλω όμως κάθε φορά που ανοίγει αλλά και κατά την διάρκεια των ερωτήσεων να βγάζει στο χρήστη τυχαία τις ερωτήσεις. Έχεις τις ερωτήσεις σου σε κάποιο dataset σωστά; Έστω ότι είναι από μία βάση δεδομένων για την οποία γνωρίζεις πόσες ερωτήσεις έχεις μέσα. Τότε πολύ απλά εφάρμοσε την πασίγνωστη Site: Rand Function και σκέψου πως θα το φτιάξεις αρκεί να θυμάσαι πως κάθε φορά που διαλέγεις την ερώτηση να την μαρκάρεις ως χρησιμοποιημένη.
Reselie-206 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Μια λύση είναι να χρησιμοποιήσεις 2 dataset όπου στο ένα θα έχεις όλες τις ερωτήσεις (ίσως και κάποιον αριθμό που θα χρησιμευει στο να επιλέξεις δυσκολία? ) και θα κάνεις κατα το reset που QUIZ select απο το πρώτο dataset ,στο 2ο τις ερωτήσεις που θέλεις να χρησιμοποιήσεις... Σε κάθε loop θα αφαιρείς την ερώτηση τελείως απο το 2o dataset kai θα κάνεις initialize το Rnd έτσι ώστε να παίρνει min 0 και max το rowCount -1 του dataset 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα