Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, σύντομα θα φτιάξουμε μια ταινία. Αυτό που θέλω είναι να την βάλω στην κατηγορία με τις ταινίες (αν δεν κάνω λάθος κάποτε είχε βγει μια είδηση ότι το youtube θα διέθετε ταινίες online).

Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν ξέρω τι παίζει με τα πνευματικά δικαιώματα.

Θέλω να πω, οκ, θα την φτιάξουμε έτσι και αλλιώς θα γίνει ενδοσχολικά, άντε να την στείλουμε και σε κανέναν διαγωνισμό, άρα δεν έχουμε κάποιο κέρδος.

Μπορούμε έτσι κάπως να μην κατακριθούμε για την χρήση μουσικης στην ταινία και να μείνει η ταινία μας online?

 

Το έθεσα λίγο περίεργα, ελπίζω να καταλάβατε τι ζητάω,

ευχαριστώ

Δημοσ.

Μπορείς να την ψάξεις με βάση το fair use

http://en.wikipedia.org/wiki/Fair_use

http://fairuse.stanford.edu/Copyright_and_Fair_Use_Overview/chapter9/

μπας και σε παίρνει,αλλά γενικά πολύ χλομό το κόβο,ποιο καλές πιθανότητες έχεις να στείλεις e-mail σε κάθε έναν από τους καλλιτέχνες(ή όποιον έχει το clopy right) και να τον ρωτήσεις ευγενικά παραθέτοντας και κάποιο λινκ ίσως,που να μην είναι όμως προσβάσιμο από όλους,να μην θίγεις δηλαδή από πριν τα διακαιώματα.

 

Θέλω να πω, οκ, θα την φτιάξουμε έτσι και αλλιώς θα γίνει ενδοσχολικά, άντε να την στείλουμε και σε κανέναν διαγωνισμό, άρα δεν έχουμε κάποιο κέρδος.

Η σχολή είναι δημόσια ή βγάζει λεφτά;;;

Δημοσ.

Οκ, θα κοιτάξω τα link που μου έστειλες.

Η ταινία δεν είναι ακόμα έτοιμη, θα ξεκινήσει με την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς μέσω του μαθήματος project.

Το σχολείο είναι δημόσιο, και εγώ θα πάω Β λυκείου

Δημοσ.

Χρησιμοποιήστε μουσική που διατίθεται υπό ελεύθερες άδειες χρήσης, κυρίως CC (Creative Commons, υπάρχει άπειρο υλικό, να ψάχνεις μήνες ολόκληρους!) και δώστε το κατάλληλο attribution στους τίτλους αρχής και/ή τέλους της ταινίας σας. Έτσι, δε θα έχετε κανένα απολύτως πρόβλημα με YouTube.

Δημοσ.

οκ, σε ευχαριστώ για την πληροφορία. μηπως μπορεις να μου πεις που μπορω να βρω αυτη την γιγάντια λίστα με τα κομμάτια που μπορώ να χρησημοποιήσω;

Δημοσ.

Nα κανω κι εγω δυο ερωτησουλες σχετικες με YouTube,

 

- Εχω ενα βιντεακι του οποιου η μουσικη μετα απο δυο χρονια ανακαλυψαν οτι εχει θεμα πνευματικων δικαιωματων... Ετσι το βιντεο μου αποκλειστηκε απο σχεδον ολο το κοσμο.

Μπορω τωρα να βαλω μια αλλη μουσικη και το βιντεο μου να γινει ξανα διαθεσιμο?

 

- Μπορει κανεις να αντικαταστησει ενα παλιο του βιντεο, πχ. του 2007, με ενα αλλο στη θεση του?

Δημοσ.

1) To να δοκιμασω ειναι ευκολο, το θεμα ειναι αν επιτρεπεται κατι τετοιο.

 

Τελικα μπορεις να διαλεξεις το ενδεικτικο image του βιντεο σου(εκτος απο τα 3 προτεινομενα)?

Δημοσ.

1) απλα επειδή είναι έτσι και αλλιώς αποκλεισμένο δεν πιστεύω ότι έχεις κατι να χάσεις

2) Κάπως πρέπει να γίνεται αυτό, αλλά δεν ξέρω πως. ισως έχει να κάνει με τι χρήστης είσαι, και αναλόγως σου παρέχονται και κάποια δικαιώματα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...