Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eπειδή το πιθανότερο περνάω σε σχολή ηλεκτρολόγων μηχανικών έκτος Αθήνας που μένω πρέπει να πάρω λάπτοπ,κυρίως για λόγους φορητότητας.Μετά από αναζήτηση και συνομιλία με κάτι παιδιά που γνωρίζουν την αγορά έχω καταλήξει σε κάποια.Εγώ αρχικά ήθελα dell,αλλά μου είπανε ότι η σειρά xps που με ενδιαφέρει είναι παλιά και θα βγεί σε λίγο καιρό στην Ελλάδα η κανούργια,αλλά θα είναι πολύ ακριβή.Εγώ ενδιαφέρομαι για λάπτοπ 15,6'' με budget μέχρι 1000 ευρώ.Να αναφέρω ότι δε με ενδιαφέρει το gaming ιδιαίτερα,αλλά να μπορεί το λάπτοπ να παίξει τα τελευταία παιχνίδια.Δε με ενδιαφέρει σε τι ρυθμίσεις,αφού άλλωστε δεν μπορώ να καταλάβω και τη διαφορά.Όμως αυτό που με ενδιαφέρει είναι το multitasking και η ταχύτητα.Θα το έχω κυρίως για τη σχολή για εφαρμογές,όπως autocad,matlab,simulink και προγραμματισμό.Θα έχω μαζί και μια καλή οθόνη που έχω στο desktop 23'' με ips.Eχω καταλήξει στα εξής:

1) http://www.skroutz.g...om=autocomplete

2) http://www.skroutz.g...om=autocomplete

3) http://www.skroutz.g...om=autocomplete

Aν το lenovo είχε ανάλυση οθόνης 1920χ1080 θα το έπερνα χωρίς σκέψη.Όμως όπως μου είπαν την οθόνη θα τη χρησιμοποιώ συνεχώς,αλλά τη gpu μόνο στα παιχνίδια.Επίσης άκουσα ότι ο ssd του συγκεκριμένου λάπτοπ δεν λειτουργεί όπως οι άλλοι ssd.Έτσι είμαι πιο κοντά στη αγορά του sony και θα αγοράσω και ssd.Θα μπορώ λοιπόν να εκμεταλευτώ και την οθόνη.Δε νομίζω να γίνεται να παίζει το lenovo με 1920χ1080 αν το συνδέσω στην οθόνη ε;Θα βελτιωθεί η εικόνα του από την οθόνη;Μήπως να εμπιστευτώ την αξιοπιστία της dell;Όποιος μπορεί και δε βαριέται ας γράψει τη γνώμη του.

Δημοσ.

Όμως αυτό που με ενδιαφέρει είναι το multitasking και η ταχύτητα.Θα το έχω κυρίως για τη σχολή για εφαρμογές,όπως autocad,matlab,simulink και προγραμματισμό.Θα έχω μαζί και μια καλή οθόνη που έχω στο desktop 23'' με ips.

Εκτιμώ πως με έναν επεξεργαστή Core i3 ή ανώτερο δε θα συναντήσεις κανένα απολύτως πρόβλημα στις εφαρμογές που αναφέρεις. Επιφυλάσσομαι για το Autocad μιας και δεν ξέρω τι ακριβώς θα κάνεις...

Οι GPU των μηχανημάτων που λίνκαρες είναι αρκετά ισχυρές για να παίξουν τα περισσότερα σύγχρονα παιγνίδια σε medium - high ρυθμίσεις αν χρησιμοποιείς την χαμηλότερης ανάλυσης ενσωματωμένη οθόνη. Προφανώς θα ζορίζονται περισσότερο αν παίζεις στην εξωτερική, δεν πιστεύω ωστόσο πως θα έχεις πρόβλημα, ίσως απλά χρειαστεί να περιορίσεις την λεπτομέρεια των γραφικών αν δεις "μπούκωμα".

Aν το lenovo είχε ανάλυση οθόνης 1920χ1080 θα το έπερνα χωρίς σκέψη.Όμως όπως μου είπαν την οθόνη θα τη χρησιμοποιώ συνεχώς,αλλά τη gpu μόνο στα παιχνίδια.Επίσης άκουσα ότι ο ssd του συγκεκριμένου λάπτοπ δεν λειτουργεί όπως οι άλλοι ssd.Έτσι είμαι πιο κοντά στη αγορά του sony και θα αγοράσω και ssd.Θα μπορώ λοιπόν να εκμεταλευτώ και την οθόνη.Δε νομίζω να γίνεται να παίζει το lenovo με 1920χ1080 αν το συνδέσω στην οθόνη ε;Θα βελτιωθεί η εικόνα του από την οθόνη;Μήπως να εμπιστευτώ την αξιοπιστία της dell;Όποιος μπορεί και δε βαριέται ας γράψει τη γνώμη του.

Εφόσον η κάρτα γραφικών υποστηρίζει μεγαλύτερες αναλύσεις (που υποστηρίζει, είπαμε, στο 2012 είμαστε :P ) τότε μπορείς να συνδέσεις το φορητό στην εξωτερική σου οθόνη και να χρησιμοποιήσεις την μεγαλύτερη ανάλυση που αυτή σου προσφέρει.

Ουσιαστικά οι αναλύσεις που αναγράφει το skroutz αφορούν την οθόνη του φορητού και όχι τη μέγιστη δυνατή ανάλυση την οποία μπορεί να αποδώσει η κάρτα γραφικών. Απλά πράγματα, πρόβλημα δε θα έχεις!

Τώρα, όσα laptop τέτοιων διαστάσεων έχω δει, συνήθως έχουν οθόνες ανάλυσης 1366x768... Μια χαρά μου φάνηκε η εικόνα τους. Θεωρώ πως, εκτός αν ασχολείσαι με editing γραφικών ξέρω 'γω, οτιδήποτε παραπάνω είναι πλεονασμός. Αφού μάλιστα έχεις ήδη καλή εξωτερική οθόνη μη μασάς...

Θα σου πρότεινα να πας και να δεις από κοντά τους φορητούς που σε ενδιαφέρουν. Μόνο τότε θα καταλάβεις τι παίζει με τις οθόνες τους. Γενικά, υψηλότερη ανάλυση δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερη ποιότητα απεικόνισης.

Εγώ πάντως θα σου προτείνω να τσεκάρεις και τις σειρές Probook και Elitebook της HP. Απλά πήγαινε και δες ένα, μιλάμε για άλλη φάση. Μεταλλικό σασί, εξαιρετικές οθόνες (δεν είναι glossy όπως στα περισσότερα laptop της αγοράς - τρομέρα ξεκούραστες και ευκρινείς λοιπόν) και γενικά στιβαρή κατασκευή. Καμία σχέση με τις πλαστικούρες...

Ενδεικτικά:

http://www.skroutz.g...-4GB-320GB.html

Οκ, το hardware είναι ένα "κλικ" υποδεέστερο από αυτά που έχεις βάλει στο μάτι. Είναι όμως κορυφαίο μηχάνημα. Στα + και η ύπαρξη NVIDIA QUADRO κάρτας (αφού θα παίξεις με AutoCAD).

Δημοσ.

δωσε κατι παραπανω και παρε αυτο που εχω βαλει κ εγω στο ματι

http://www.mgmanager.gr/lenovo_ideapad_y580_i7610qm1568gb750gb__64gb_ssdgtx_660m_2gbw7hp1y_mauro_54282/el/pid/8953/

ή αλλιως δες την προηγουμενη σειρα xps με εκπληκτικη οθονη (το εχει ο πατερας μου)

http://www.skroutz.gr/s/427863/Dell-Studio-XPS-15-L502x-FHD-i7-2670QM-8GB-750GB.html

Δημοσ.

Εκτιμώ πως με έναν επεξεργαστή Core i3 ή ανώτερο δε θα συναντήσεις κανένα απολύτως πρόβλημα στις εφαρμογές που αναφέρεις. Επιφυλάσσομαι για το Autocad μιας και δεν ξέρω τι ακριβώς θα κάνεις...

Ούτε έγω ξέρω τι ακριβώς θα κάνω με αυτά απλά τα αναφέρω μήπως κάποιος ξέρεις τις απαιτήσεις που χρειάζονται για να τρέξουν.

Εφόσον η κάρτα γραφικών υποστηρίζει μεγαλύτερες αναλύσεις (που υποστηρίζει, είπαμε, στο 2012 είμαστε :P ) τότε μπορείς να συνδέσεις το φορητό στην εξωτερική σου οθόνη και να χρησιμοποιήσεις την μεγαλύτερη ανάλυση που αυτή σου προσφέρει.

Ουσιαστικά οι αναλύσεις που αναγράφει το skroutz αφορούν την οθόνη του φορητού και όχι τη μέγιστη δυνατή ανάλυση την οποία μπορεί να αποδώσει η κάρτα γραφικών. Απλά πράγματα, πρόβλημα δε θα έχεις!

Αυτό δεν το ήξερα.Δηλαδή αν συνδέσω την οθόνη μέσω dvi με το lenovo ας πούμε θα μπορώ να έχω ανάλυση 1920χ1080;

δωσε κατι παραπανω και παρε αυτο που εχω βαλει κ εγω στο ματι

http://www.mgmanager...82/el/pid/8953/

ή αλλιως δες την προηγουμενη σειρα xps με εκπληκτικη οθονη (το εχει ο πατερας μου)

http://www.skroutz.g...-8GB-750GB.html

Δεν μπορώ να δώσω 250 ευρώ παραπάνω.Επίσης θεωρώ ότι οι δυνατότητες που έχει το συγκερκιμένο lenovo είναι παραπάνω από αυτές που χρειάζομαι.

O ssd του lenovo που είναι msata τη διαφορά έχει;Μπορεί να βγει αυτός ο ssd και στη θέση του να μπει άλλος μεγαλύτερης χωριτικότητας;

Δημοσ.

Σε dell με αναλυση οθονης 1920Χ1080 υπάρχει αυτό ,

Το lenovo βγάζει αναλυση 1920Χ1080 σε εξωτερική οθόνη οποτε δεν εχεις θεμα, η αποψη μου ειναι οτι η αναλυση 1920Χ1080 σε 15αρα οθονη είναι καλή αλλα κουραστική γιατί τα πάντα είναι πολύ μικρά.

Με τον ssd που φοράει το lenovo θα είσαι πληρως ικανοποιημένος ναι μεν δεν μπορείς να βάλεις εσυ προγραμματα κλπ στον ssd αλλά το λαπτοπ είναι ταχύτατο και δεν θα χρειαστείς κάποιον άλλο ssd.

Δημοσ.

Αυτό δεν το ήξερα.Δηλαδή αν συνδέσω την οθόνη μέσω dvi με το lenovo ας πούμε θα μπορώ να έχω ανάλυση 1920χ1080;

Ακριβως, η αλλη αναλυση που βλεπεις ειναι μονο για την οθονη του φορητου. Η καρτα του αποδιδει λογικα και μεγαλυτερες αναλυσεις απο αυτην της εξωτερικης οθονης σου

Δημοσ.

Αν συνδέσεις το λαπτοπ με εξωτερική οθόνη, εκεί θα ανεβάζει όσο ανάλυση θες.

Παρόλα αυτα επειδή σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει να το έχεις μόνο με την οθόνη του, καλό θα ήταν να δοκιμασεις λίγο κάποιο 15άρι με τη χαμηλή ανάλυση να δεις πως σου φαίνεται. Εγώ πχ δε μπορώ με τίποτα να δουλέψω σε τέτοια ανάλυση. Για μένα είναι ανάλυση νετμπουκ κ κάνει μόνο για να βλέπεις κανα mail κτλ.

Επίσης, επειδή είσαι φοιτητής και πιθανώς να το κουβαλας σε σχολή, βιβλιοθήκες, καφέ κτλ θα σε συμβούλευα να κοιτάξεις πρώτα την ποιότητα κατασκευής και τη στιβαρότητα. Δες τις σειρες probook, latitude, thinkpad που είναι με μεταλικο σκελετό και αντέχουν. Καλύτερα να έχεις ένα πιο μέτριο επεξεργαστή (αν και σίγουρα βρίσκεις με i5 που σε καλύπτει) και να πάρεις κάτι πιο ποιοτικό που θα βγάλει τη σχολή, από να πάρεις ένα multimedia που σε 2 χρόνια θα αρχίσει να φθείρεται κ να βγάζει διαφορά.

Αποστολή από το GT-I9000 με τη χρήση Insomnia App

• Like 1
Δημοσ.

Αφού σου αρέσει το xps δες τα νέα μοντέλα.

http://www.dell.com/...xps-15-l521x/pd

http://www.dell.com/...xps-15-l521x/pd

Σύντομα θα είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα. Οι τιμές θα ποικίλουν όπως και στα παλιά μοντέλα ανάλογα τον εξοπλισμό.

υπολογιστε κανα 15αρι στο νερο

Δημοσ.

Ούτε έγω ξέρω τι ακριβώς θα κάνω με αυτά απλά τα αναφέρω μήπως κάποιος ξέρεις τις απαιτήσεις που χρειάζονται για να τρέξουν.

Καλά, το θέμα δεν είναι να τρέξουν βρε. Τα matlab και multisim τρέχουν χαλαρά και σε Pentium 4 που λέει ο λόγος...Το θέμα είναι τι κώδικα θα δουλεύεις ή τι κυκλώματα θα φτιάχνεις.

Αλλά σε σχολή θα είσαι, δε μπορεί να σας βάλουν κατευθείαν στα βαθιά, ήμαρτον! Όταν με το καλό ξεκινήσεις τη διπλωματική σου, αν χρειάζεσαι επιπλέον επεξεργαστική ισχύ βλέπεις... :P

Για το AutoCAD ισχύουν πάνω κάτω τα ίδια...αλλά επειδή εδώ παίζει ρόλο απ' όσο ξέρω και η ισχύς της GPU, καλό είναι να αποφύγεις low end μοντέλα. Αν πάντως πάρεις κάτι με NVIDIA QUADRO (όπως στο Elitebook που σου λίνκαρα παραπάνω) θεωρητικά θα είσαι καλυμμένος, ό,τι κι αν σου ζητήσει η σχολή να κάνεις στο AutoCAD.

Ναι. ;)

Καλού κακού βέβαια κοιτάς και τα specs του κάθε μηχανήματος που σε ενδιαφέρει, μην πέσεις σε καμιά άκυρη περίπτωση. Από το επίσημο site του κατασκευαστή όμως, όχι από το skroutz!

O ssd του lenovo που είναι msata τη διαφορά έχει;Μπορεί να βγει αυτός ο ssd και στη θέση του να μπει άλλος μεγαλύτερης χωριτικότητας;

http://en.wikipedia....iki/MSATA#mSATA

Ενδέχεται να είναι αργότερο σε σχέση με ένα "καθαρόαιμο" SSD. Όχι ότι θα σε χαλάσει βέβαια, μια χαρά ταχύτητα θα έχει.

Γιατί θες οπωσδήποτε SSD όμως; Δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει τον κόπο στην περίπτωσή σου...

Πάντως θα στο ξαναπώ, όπως πολύ σωστά γράφει και ο anifiend, ψάξου για ένα καλύτερης κατασκευής μηχάνημα. Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι πλαστικούρες με θηρία επεξεργαστές και GPU.

Τα Probook, Elitebook και Thinkpad είναι εντός του budget σου. Πήγαινε σε παρακαλώ να δεις ένα από κοντά, τσέκαρε και τις οθόνες όσων σε ενδιαφέρουν με την ησυχία σου! Μην αγοράσεις γουρούνι στο σακί επειδή είχε φαινομενικά καλά specs και το πρότειναν φιλαράκια σου!

Σκέψου πως το μηχάνημα που θα πάρεις τώρα θα σε συντροφεύει για καιρό στη φοιτητική σου ζωή! Χρειάζεσαι ένα συνολικά καλό μηχάνημα, μην ψαρώνεις απλά επειδή σου πετάνε ένα "i7"! Στο λέω πραγματικά φιλικά!

• Like 1
Δημοσ.

Ακόμα δεν έχω δει από κοντά κανένα λάπτοπ,αλλά θα πάω.Ξέρει μήπως να μου πει κάποιο μαγαζί που έχει καλή έκθεση να πάω και να βρω αυτά που μου είπατε και αυτά που βρήκα εγώ;Για να πω την αλήθεια δεν είχα ασχοληθεί με τις συγκεκριμένες σειρές που μου προτείνατε γιατί τις θεωρούσα περισσότερο επαγγελματικές και λιγότερο φορητές.

Και δυο ερωτήσεις για το lenovo προς όσους το έχουν ή ξέρουν.Διάβασα από τον jtheogr ότι ο ssd που έχει το lenovo δεν μπορεί να πάρει προγράμματα μου το εξηγείται λίγο αυτό;Δηλαδή ποιά είναι η λειτουργία του;Δεν μπορώ να του περάσω wndows;Επίσης για τη φορητότητά του τι λέτε;Είναι λίγο χοντροκομένο ή μου φαίνεται επειδή δεν το έχω δει από κοντά;

Δημοσ.

Ακόμα δεν έχω δει από κοντά κανένα λάπτοπ,αλλά θα πάω.Ξέρει μήπως να μου πει κάποιο μαγαζί που έχει καλή έκθεση να πάω και να βρω αυτά που μου είπατε και αυτά που βρήκα εγώ;

Στη θέση σου θα ξεκινούσα από τις γνωστές αλυσίδες (Public, Πλαίσιο, Multirama). Στα καταστήματα Public και Πλαίσιο του Συντάγματος, έχει αξιοπρεπέστατες συλλογές από φορητούς. Είναι μάλιστα συνήθως ανοικτοί και μπορείς να παίξεις όσο θες μαζί τους.

Φυσικά δε θα έβλαπτε και μια βόλτα από Στουρνάρη...

Για να πω την αλήθεια δεν είχα ασχοληθεί με τις συγκεκριμένες σειρές που μου προτείνατε γιατί τις θεωρούσα περισσότερο επαγγελματικές και λιγότερο φορητές.

Φορητότατες είναι! Σου λέω, πάνε δες τα!

Και δυο ερωτήσεις για το lenovo προς όσους το έχουν ή ξέρουν.Διάβασα από τον jtheogr ότι ο ssd που έχει το lenovo δεν μπορεί να πάρει προγράμματα μου το εξηγείται λίγο αυτό;Δηλαδή ποιά είναι η λειτουργία του;Δεν μπορώ να του περάσω wndows;Επίσης για τη φορητότητά του τι λέτε;

Εννοεί πως αφού ο SSD είναι μόλις 32 GB, εκ των οποίων κοντά στα 20 GB θα καταλαμβάνονται από τα Windows, σου περισσεύει πρακτικά ελάχιστος χώρος για εγκατάσταση προγραμμάτων. Το πολύ να περάσεις στον SSD τα απολύτως απαραίτητα, όπως π.χ. το antivirus.

Windows προφανώς και μπορείς να του περάσεις. Λογικά μάλιστα στον SSD θα είναι εγκατεστημένο το λειτουργικό από default.

Η λειτουργία του SSD στο συγκεκριμένο μηχάνημα είναι ο περιορισμός του boot time του λειτουργικού συστήματος και γενικότερα η καλύτερη απόκριση αυτού άπαξ και φορτωθεί.

Πέραν αυτού δεν εξυπηρετεί κάτι άλλο. Όλες τις υπόλοιπες βαρβάτες εφαρμογές σου στο μηχανικό δίσκο θα τις έχεις αναγκαστικά, συνεπώς θα ανεχτείς και τους περιορισμούς που αυτό συνεπάγεται (μεγαλύτερα loading times σε εφαρμογές και games, ανάγκη για ανασυγκρότηση κ.λ.π).

Γι' αυτό σου είπα ότι δεν αξίζει και τόσο ο SSD στην περίπτωσή σου. ;)

Α, μιας και θα εξαρτάσαι από τον μηχανικό δίσκο τελικά, καλό είναι να ελέγξεις την ταχύτητά του. Άμα είναι στις 5200 στροφές π.χ. και με μικρή cache, ο SSD για το λειτουργικό δε θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Elitebook & Thinkpad λογικα δεν θα τα δεις σε κανενα καταστημα , απο τα υπολοιπα μονο το vaio θα βρεις σιγουρα σε καποιο public για το dell και το lenovo παρε τηλ τα κατστηματα που το εχουν στο skroutz και ρωτα αν καποιο το εχει ανοιχτο για να τα δεις.

Επεξ/σία από jtheogr
Δημοσ.

Elitebook & Thinkpad λογικα δεν θα τα δεις σε κανενα καταστημα , απο τα υπολοιπα μονο το vaio θα βρεις σιγουρα σε καποιο public για το dell και το lenovo παρε τηλ τα κατστηματα που το εχουν στο skroutz και ρωτα αν καποιο το εχει ανοιχτο για να τα δεις.

Μια παρατηρησούλα, σχετικά πρόσφατο μοντέλο Thinkpad είχα πετύχει νομίζω στην Cosmodata στο Περιστέρι. Πάνε κάτι μήνες όμως.

Όσο για τα Elitebook, ας δει ένα Probook που ουσιαστικά είναι το ίδιο πράγμα (πρακτικά ίδιο σασί - διαφορετικό hardware). Probook μπόλικα μοντέλα είχα βρει στο Πλαίσιο Συντάγματος.

;)

Δημοσ.

Η Cosmodata οντως είχε και έχει καποια thinkpad αλλά είναι η σειρα E και οχι η T για την οποία μιλούσα εγώ.

Tα Probook σε σχέση με τα Elitebook μπορεί να μοιάζουν λίγο αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα και ουτε έχουν το ιδιο σασί , ήμουν πρώην κατοχος Probook και τώρα έχω Elitebook.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...