matheostsik Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Παιδια περιμενω ενα δεμα στη Γενικη που πηρα κατι απο ενα φορυμ ,μιλησα με το παιδι στο τηλ του εδωσα πληροφοριες μου και τα λοιπα και θα μου το στειλει αυριο πρωι.Υπαρχει περιπτωση οταν παω να το παρω να τους πω να το ανοιξω εκει μπροστα τους και αν δω οτι δεν ειναι αυτο που θελω ή εχει ζημια, να το επιστρεψω?
Liverpool36 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Καλησπέρα σας. Το θέμα μου αφορά τις αποστολές με αντικαταβολή. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως από ΕΛΤΑ μέχρι και την ποιό σπάνια μεταφορική(ονομαστικά) που βρήκα στην Πόλη μου, καμιά δεν δέχεται πως εσύ θα στείλεις κάτι, το οποίο ο άλλος μπορεί να το ελέγξει, και αν δεν του αρέσει να στο στείλει πίσω χωρίς να πληρώσει την αντικαταβολή, και επίσης, και στην αντίθετη περίπτωση είτε κάνεις εντολή αγοράς, είτε σου ήρθε εσένα να πληρώσεις αντικαταβολή, δεν υπάρχει περίπτωση η κούριερ να σε αφήσει να ελέγξεις το δέμα. Το μόνο που επιτρέπετε κάποιες φορές είναι να πιάσεις το δέμα στα χέρια σου, τίποτε άλλο. Και αυτό το λέω, λόγο του ότι ο κάθε φαντασμένος κατα τις πολλές μου συναλλαγές, μου λέει διάφορα για ελέγχους και τέτοια είτε για να με ψαρώσει μέσα στο μυαλό του και καλά λες και εγώ θα του έστελνα πέτρες, είτε για να μου δείξει αντιθέτως πως εκείνος δεν υπάρχει πιθανότητα να έχει την δυνατότητα όντας απαρατήρητος να μου στείλει ένα μάτσο πέτρες μέσα στο δέμα, παίζοντας την Παναγία. Είναι γεγονός πως γίνονται απάτες με αυτά. Γιαυτό λοιπόν πριν στείλουμε κάτι με αντικαταβολή, και πριν αγοράσουμε κάτι μεταχειρισμένο χρησιμοποιώντας την διαδικασία αυτήν, γνώμη μου είναι πως πρέπει να προϋπάρξει μια στενότερη επικοινωνία, μέσω facebook η skype έτσι ώστε ο καθένας να το αντικείμενο που θα παραλάβει, σε τι κατάσταση είναι, επίσης να δείς τι πρόσωπο έχεις απέναντι σου, καθώς και κάτι πολύ σημαντικό είναι το να τσεκάρουμε τις αξιολογήσεις του κάθε μέλους. Γιαυτό ακριβώς υπάρχει και ο μηχανισμός αξιολόγησης μέλους. Το θέμα το δημιούργησα για να υπενθυμίσω πως ο έλεγχος δεμάτων είναι ένας μύθος. Επίσης να υπενθυμίσω πως για να έχει ο καθένας από τη μεριά του ήσυχο το κεφάλι του, θα πρέπει να φροντίζει για μια καλύτερη επικοινωνία με τον άλλον, και επίσης το έγραψα και για'μένα, επειδή πολοι που έχουν μηδενικές αξιολογήσεις μου τα πρήζουν σχεδόν με θρασύς απαιτητικότητα να τούς στέλνω κάποια πράματα που πουλάω με αντικαταβολή. Ποτέ μη στέλνετε με ΚΤΕΛ, ποτέ μη κάνετε ανταλλαγές εξ αποστάσεως, και ποτέ μην εμπιστεύεστε κάποιον απλώς από το nickname του στη σελίδα. Την έχω πατήσει και με ΚΤΕΛ, και έχω στείλει και αντικαταβολές και σε νησιά που δεν παραλάμβανε κανένας και μου έβγαζαν τον θεό μέχρι να μου επιστρέψουν πίσω το δέμα, και πλήρωνα τα έξοδα πάνε έλα του δέματος. Πιστεύω πως δεν υπάρχει εδώ μέσα χρήστης που να είναι μέλος στο insomnia, και να ανοίγει τον υπολογιστή του μόνο για το insomnia, αλλά σίγουρα έχει και skype, facebook, msn η κάποιο άλλο μέιλ, η κάτι άλλο εναλλακτικό με το οποίο μπορεί να συνεννοηθεί καλύτερα και στενότερα όταν πρόκειται για συναλλαγές από ίντερνετ. Εγώ προσωπικά επιλέγω την υπηρεσία εντολής αγοράς όταν κανονίζω συναλλαγές με άτομα που δεν έχουν αξιολογήσεις. Εκείνοι τουλάχιστο βλέπουν τις δικές μου αξιολογήσεις, και μάλιστα για να προχωρήσουν στην εντολή, τους δίνω τα ακριβής στοιχεία μου. Οπότε, και δεν μπορώ να φερθώ απατηλά εφόσον δίνω ο ίδιος τα στοιχεία μου, προέχει η επικοινωνία που είπα ποιο πάνω, και όλα είναι σε φυσιολογικό βαθμό, όσο χρειάζεται για να μη με ενοχλεί συνέχεια στο μυαλό μου η ιδέα, αν ο άλλος παρέλαβε, η αν ο άλλος μου έστειλε αυτό που συμφωνήσαμε. Παρακαλώ, αν έχετε κάποια προσωπική εμπειρία με εταιρία κούριερ που να επιτρέπει στον άλλον να ανοίξει το δέμα και να ελέγξει πριν πληρώσει την αντικαταβολή, ας γράψει από κάτω το όνομα της εταιρίας, για να ξέρουμε να συνεργαζόμαστε όλοι με εκείνους. Πάντως στις ποιο επώνυμες: Γενική ταχυδρομική ΑCS Ταχυμεταφορές Δεν υπάρχει τέτοιο πράμα για ελέγχους και παραμύθια. Γιατί σαφώς η εταιρίες αυτές, αναλαμβάνουν την αποστολή-παραλαβή-ανταλλαγή, και δεν φέρουν ευθύνη η δικαίωμα ελέγχου των δεμάτων. Φιλε μου να μου επιτρεψεις να σου πω οτι εισαι λαθος!! εαν υπαρχει η ενδειξη στο κουτι ''να ελεγθει απο το παραλληπτη'' σ αφηνει κανονικα κ με τον νομο να ανοιξεις το δεμα, εννοειται παρουσια του κουριερ αν ερθει σπιτι σου, η μεσα στο καταστημα αν πας να το παρεις εσυ!! το γνωριζω απο πρωτο χερι, γιατι ετσι αγορασα κινητο απο την κρητη (κ γω βρισκομαι ημαθια) κ εκατσα στο καταστημα οση ωρα ηθελα κ ελεγξα το κινητο.. δν το ελεγχουν αυτοι το δεμα, το ελεγχεις εσυ!! η εταιρια ειναι η Acs Ναουσας!! 1
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Η κάθε εταιρεία έχει διαφορετική πολιτική. Επίσης, επειδή έχω κάνει αρκετές συναλλαγές, μόνο η Γενική Ταχυδρομική δεχόταν τον έλεγχο από τον παραλήπτη.
petran91 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Καλησπερα παιδια μια ερωτηση. Η γενικη για να στειλω αντικαταβολη μου ζητησε εκκαθαριστικο του λογαριασμου απο την τραπεζα( μπορει να μην ηταν και αυτος ο ορος βεβαια αλλα ενα χαρτι τελος παντων ηταν). Η speedex στα δινει στο χερι τα χρηματα οποτε δεν το χρειαζονται, αλλα ειναι και πανακριβη. Με την acs τι γινεται? Τι σου ζητανε? 1
zio10 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Καλησπερα παιδια μια ερωτηση. Η γενικη για να στειλω αντικαταβολη μου ζητησε εκκαθαριστικο του λογαριασμου απο την τραπεζα( μπορει να μην ηταν και αυτος ο ορος βεβαια αλλα ενα χαρτι τελος παντων ηταν). Η speedex στα δινει στο χερι τα χρηματα οποτε δεν το χρειαζονται, αλλα ειναι και πανακριβη. Με την acs τι γινεται? Τι σου ζητανε? Αριθμό λογαριασμού με iban σου ζητήσανε λογικά για να ξέρουν που θα βάλουν τα λεφτά. (Αργούν λίγο και ίσως υπάρχει και προμήθεια). Η acs πρέπει να ζητάει αριθμό λογαριασμού κι αυτή.
petran91 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Αριθμό λογαριασμού με iban σου ζητήσανε λογικά για να ξέρουν που θα βάλουν τα λεφτά. (Αργούν λίγο και ίσως υπάρχει και προμήθεια). Η acs πρέπει να ζητάει αριθμό λογαριασμού κι αυτή. Ναι αλλα δεν δεχτηκαν στην γενικη να τους το πω απλα προφορικα. Ηθελαν ενα χαρτι απο την τραπεζα που εχω τον λογαριασμο για να το δεχτουν (και καλα να πιστοποιησουν οτι ανηκει σε μενα ο λογαριασμος λογικα). Δεν εχω θεμα να δωσω τον λογαριασμο μου, ισα ισα με εξυπηρετει κιολας, απλα δεν θελω να τρεχω στις τραπεζες να τους παιρνω τα δικαιολογητικα που ζητανε..
zio10 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Ναι αλλα δεν δεχτηκαν στην γενικη να τους το πω απλα προφορικα. Ηθελαν ενα χαρτι απο την τραπεζα που εχω τον λογαριασμο για να το δεχτουν (και καλα να πιστοποιησουν οτι ανηκει σε μενα ο λογαριασμος λογικα). Δεν εχω θεμα να δωσω τον λογαριασμο μου, ισα ισα με εξυπηρετει κιολας, απλα δεν θελω να τρεχω στις τραπεζες να τους παιρνω τα δικαιολογητικα που ζητανε.. Με φωτοτυπία την πρώτη σελίδα από το βιβλιάριο δεν γινόταν δουλειά;
petran91 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Με φωτοτυπία την πρώτη σελίδα από το βιβλιάριο δεν γινόταν δουλειά; Δεν εχω βιβλιαριο και δεν ρωτησα.. 1
Alexthekiller1993 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Καλησπέρα στο φόρουμ . Είμαι απο Θεσσαλονικη και συμφώνησα για ανταλλαγή το tablet μου με ένα παιδί απο την Αθήνα με δικό του tablet και με ένα μικρό ποσό διαφοράς απο μέρους μου . Αυτό πως μπορείς να γίνει μέσω κούριερ ;
john_But Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Αν εχει αρκετες θετικες και τον εμπιστευεσαι του στελνεις το δικο σου και μετα σου στελνει το δικο του.Και αξιολογισεις να εχει ποτε δεν ξερεις τι θα παραλαβεις και ας λενε για ελεγχο πριν την παραλαβη.Αρκετα αντικειμενα εχουν χαθει με αυτη την υπηρεσια
oldnew Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Ερώτηση : Προσπαθω να αγορασω ενα ποδηλατο απο Θεσσαλονίκη .(Είμαι Γιάννενα) Όμως ο αποστολεας λεει οτι η αντικαταβολη με κουριερ είναι πολυ ακριβή καθως το ποδήλατο , αν και οχι πολυ βαρυ 10kg+, είναι μεγαλο με αποτέλεσμα , ολοι οι κουριερ να εφαρμοζουν ογκοχρεωση. Επίσης λεει οτι τον καθυστερουν 1 μηνα να του δωσουν τα λεφτα. Λιγο που το εψαξα βλεπω οτι εχει δικιο στο κόστος . Οι μεταφορικες εταιρίες οι οποιες είναι φθηνες δεν εχουν αντικαταβολη .. Τουλάχιστον απο οσο ξερω.. Να του βαλω 500+ ευρω σε τραπεζα χωρις καμια εγγυηση δε θέλω .. Οποτε τι γίνετα? Κολλάει μια αγορα σε αυτο.. Ειχα ολη την καλη διαθεση να του βαλω πχ 50ε ωστε να ξερει οτι οντως θα το παρω. Αυτα τα ρισκαρω. Αν καποιος εχει εμπειρία σε αυτο.. Ευχαριστω.
TRILOBYTER Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Εχω παραλαβει μια φορα απο κτελ, γενικα δε θα το ξαναπροτιμησω. Νομιζω για αποστολες τα ΕΛΤΑ η τα ΕΛΤΑ κουριερ ειναι τα καλυτερα/φθηνοτερα. Να ελεγξω δεμα δεν ξερω, δεν το εχω ζητησει ποτε. Εαν πουλαω κατι πολυ απλα θα δεχτω μονο καταθεση απο ατομα χωρις αξιολογησεις, αν εχουν αρκετες αξιολογησεις τοτε θα στειλω με αντικαταβολη. Εαν αγοραζω, το ιδιο. Αν εχει πολλες αξιολογησεις θα του κανω και καταθεση (για μικρα ποσα παντα, οταν μιλαμε για 200+ ευρω με τιποτα ομως), αλλιως αντικαταβολη. Ερώτηση : Προσπαθω να αγορασω ενα ποδηλατο απο Θεσσαλονίκη .(Είμαι Γιάννενα) Όμως ο αποστολεας λεει οτι η αντικαταβολη με κουριερ είναι πολυ ακριβή καθως το ποδήλατο , αν και οχι πολυ βαρυ 10kg+, είναι μεγαλο με αποτέλεσμα , ολοι οι κουριερ να εφαρμοζουν ογκοχρεωση. Επίσης λεει οτι τον καθυστερουν 1 μηνα να του δωσουν τα λεφτα. Λιγο που το εψαξα βλεπω οτι εχει δικιο στο κόστος . Οι μεταφορικες εταιρίες οι οποιες είναι φθηνες δεν εχουν αντικαταβολη .. Τουλάχιστον απο οσο ξερω.. Να του βαλω 500+ ευρω σε τραπεζα χωρις καμια εγγυηση δε θέλω .. Οποτε τι γίνετα? Κολλάει μια αγορα σε αυτο.. Ειχα ολη την καλη διαθεση να του βαλω πχ 50ε ωστε να ξερει οτι οντως θα το παρω. Αυτα τα ρισκαρω. Αν καποιος εχει εμπειρία σε αυτο.. Ευχαριστω. Ας σου στειλει με ΕΛΤΑ, τα λεφτα της αντικαταβολης τα παιρνει μεσα σε 2-3 μερες αφου το προιον εχει πληρωθει απο τον αγοραστη. 1
oldnew Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Εχω παραλαβει μια φορα απο κτελ, γενικα δε θα το ξαναπροτιμησω. Νομιζω για αποστολες τα ΕΛΤΑ η τα ΕΛΤΑ κουριερ ειναι τα καλυτερα/φθηνοτερα. Να ελεγξω δεμα δεν ξερω, δεν το εχω ζητησει ποτε. Εαν πουλαω κατι πολυ απλα θα δεχτω μονο καταθεση απο ατομα χωρις αξιολογησεις, αν εχουν αρκετες αξιολογησεις τοτε θα στειλω με αντικαταβολη. Εαν αγοραζω, το ιδιο. Αν εχει πολλες αξιολογησεις θα του κανω και καταθεση (για μικρα ποσα παντα, οταν μιλαμε για 200+ ευρω με τιποτα ομως), αλλιως αντικαταβολη. Ας σου στειλει με ΕΛΤΑ, τα λεφτα της αντικαταβολης τα παιρνει μεσα σε 2-3 μερες αφου το προιον εχει πληρωθει απο τον αγοραστη. Ευχαριστω, αλλα όπως με ενημέρωσε, με τραπεζικη καταθεση μου το στελνει με μεταφορικη με 15ε μονταρισμενο. Αν θελω αντικαταβολη μεσω κουριερ συμφέρει μονο αμονταριστο, στο κουτι του δηλαδη, με 50ε, οποτε θα πρέπει να πληρωσω κάποιον μετα να μου το μονταρει, (ρυθμισμα ταχυτητων, τιμόνι, σελα κλπ, δεν ειναι τοσο απλη δουλειά.. Τι προτείνετε σε αυτη την περίπτωση? Εχω μιλησει στο τηλ μαζι του και εχω δει τη σελιδα του στο Internet και κυρίως στο Facebook οπου φαίνεται και το τηλ απο το οποιο με πηρε στη πορτα του μαγαζιου.. Ειναι αυτα αρκετα για να δειξεις εμπιστοσύνη και να στηλεις 500+ ευρω μεσω τραπεζης σε αγνωστο? Η τιμη που εχει ειναι προσφορα, η καλύτερη σε όλη την Ελλάδα, 200ε διαφορά. Αλλο 500 και αλλο 700..
panosk0 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Κ άλλο να Τ χάσεις . Αν είναι κατάστημα δεν θα σου κάνει ζημιά . Αν είναι ιδιώτης πρόσεχε
KuriesFLogas Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Μαγκες τι χρεαζεται να ξερεις ταχυδρωμικο κωδικα και πολη μονο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα