Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τις ξέρω τις ταχύτητες...και το λάπτοπ μου 3άρι usb έχει.Η φιλοσοφία όμως με απασχολεί.Η μόνη διαφορά στην ταχύτητα?χμμ, έτσι κι αλλιώς αποθηκευτικά μέσα είναι και τα δύο.Θα περιμένω κάποια ώρα παραπάνω να περάσω μια ταινία.και?δε ξέρω, δεν έχω πειστεί.

Δημοσ.

Ναι οντως η διαφορά ειναι μονο στη ταχυτητα,αλλα εαν οπως λες θες να του περνάς ταινιες θα σου φανει πολύ χρησημο το usb3 καθώς με usb2 δεν μπορεις να streamαρεις fullhd ειδικά εαν ειναι και πανω απο 10gb.

Μην ξεχνάς οτι τον σκληρό δισκο μπορει να τον χρησημοποιησεις και για να αποθηκευης παιχνιδια,εκει και αν θα σου φανει χρησημο!!

Και μην ξεχνας οτι το usb3 ειναι εγγυηση οπως και να το κάνεις,για φαντασου μετα απο 2-3 χρονια ειδικά που θα βγουν και ταινιες αναλησης 4k(2xfullhd) που θα ειναι πανω απο 40GB!!! Οχι να streamαρεις ουτε να την μεταφερεις δεν θα μπορεις...δεν θα περιμενεις απλος καποια ωρα παραπάνω αλλα πολλες ωρες παραπάνω κυριολεκτικά!!!

Δημοσ.

Τις ξέρω τις ταχύτητες...και το λάπτοπ μου 3άρι usb έχει.Η φιλοσοφία όμως με απασχολεί.Η μόνη διαφορά στην ταχύτητα?χμμ, έτσι κι αλλιώς αποθηκευτικά μέσα είναι και τα δύο.Θα περιμένω κάποια ώρα παραπάνω να περάσω μια ταινία.και?δε ξέρω, δεν έχω πειστεί.

...για...ποιό πράγμα δεν έχεις πειστεί...; Ολίγον...ακαταννόητο το ποστ. Ναι, αυτό που προσφέρει η USB 3.0 σύνδεση, ταχύτητα είναι (...σαν τί δηλαδή άλλο να προσφέρει...; ). Αλλά είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ διαφορά ταχύτητας, σε σχέση με την USB 2.0. Κι εννοείται πως δεν σχετίζεται με την αναπαραγωγή, αλλά με την μεταφορά αρχείων.

Κατά τ' άλλα :

α) ΜΑΚΡΥΑ από "έτοιμους εξωτερικούς" (αν θες...εξηγήσεις, ρώτα)

β) ή

http://www.visionstu...?id=18723&cat=6 (αν το τελικό σύνολο των παρακάτω 2 επιλογών σου φαίνεται πολύ για το πορτοφόλι σου)

ή

http://www.visionstu...?id=22550&cat=6 (είναι ακόμη πιο οικονομικός από τον προηγούμενο, από άποψη αναλογίας €/GB - κι αν χρειάζεσαι τόσο χώρο, συμφέρει καλύερα)

ή

http://www.visionstu...?id=22551&cat=6 (...αν σε παίρνει να διαθέσεις τα σχετικά χρήματα, είναι η ιδανικά συμφέρουσα αναλογία €/GB)

ΚΑΙ http://www.visionstu...ndefined&sort=3

Σύνοψη : φτιάχνεις έναν εξωτερικό την θήκη του οποίου ΜΠΟΡΕΙΣ ν' ανοίξεις χωρίς ακύρωση εγγύησης (αν χρειαστεί ή απλά θέλεις - σε ΑΝΤΙΘΕΣΗ με τους "έτοιμους εξωτερικούς"), έχεις έναν σκληρό ΠΕΝΤΕ χρόνων εγγύησης αντικατάστασης (και θεωρητικά "καλύτερης ποιότητας κατασκευής από τους συνηθισμένους") και γενικά το κεφάλι σου ήσυχο ως προς κάποια* πράγματα.

* καθαρά αναφορικά με τ' αρχεία σου, ό,τι δίσκο και αν πάρεις, πρέπει πάντα να κρατάς και κάπου αλλού αντίγραφα. Έστω των πιο σημαντικών/αναντικατάστατων.

Οτιδήποτε άλλο, σήμερα που μιλάμε, (σαν επιλογή για να έχεις εξωτερικό δίσκο - και δη της ελάχιστης χωρητικότητας του 1ος ΤΒ), είναι, πίστεψέ με, μαλακία.

Δημοσ.
α) ΜΑΚΡΥΑ από "έτοιμους εξωτερικούς" (αν θες...εξηγήσεις, ρώτα)

Οκ, πρώτα με τρώει να μάθω τι/πως/γιατί και μετά να κοιτάξω τους σκληρούς και τις τιμές.Αν μπορείς, εξηγείς.

Σε ευχαριστώ για την προθυμία για βοήθεια.

Δημοσ.

Στην ουσία ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΑ, λίγο πιο μετά, την εξήγηση : στους έτοιμους "απαγορεύεται" το άνοιγμα της θήκης (και είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί, αν χαλάσει η θήκη -επίσης πολύ πιθανό- για να πάρεις τ' αρχεία απ' τον σκληρό) - ακυρώνεται η εγγύηση. Σου δένονται τα χέρια σε τέτοια περίπτωση. Επίσης οι έτοιμοι δεν δίνουν τα 5 χρόνια εγγύησης που δίνει ο σκέτος σκληρός της σειράς black της WD. Kι αν δίνουν, α) τρέχα βρες τέτοιον β) θα είναι ακριβότερος. Επίσης υπάρχει μια φημολογία ότι τείνουν να βάζουν σε έτοιμους, δίσκους όχι καλής ποιότητας.

Με λίγα λόγια οι "έτοιμοι" είναι ΑΤΙΜΟΙ.

Μακρυά.

(...θυμίζουν λίγο τα λουκάνικα : τα γεμίζουν με ό,τι κατιμά βρουν. Νόστιμα μεν, αλλά ανθυγιεινά...)

Δημοσ.

Το τελευταίο νέο που πρέπει να λάβουμε υπ'οψιν μας είναι ότι μερικοί έτοιμοι δίσκοι έχουν μονοκόμματη πλακέτα που καταλήγει μόνο σε USB και δεν είναι ανταπτορας που μπορούμε να τον διαχωρίσουμε από το Sata..

Στο ερώτημα του φίλου μας θα συμφωνήσω στο usb 3 ακόμα και σαν βύσμα είναι καλύτεροι και μονόδρομος ακόμα κ αν τον λειτουργείς ως usb 2 προσωρινά.

Δημοσ.

Μάλιστα, να λοιπόν που δεν είχα ιδέα περί του θέματος.

Απλά θέλω να κάνω μία σύγκριση και να μου πείτε τι θα προτιμούσατε,

1η περίπτωση:

http://www.visionstu...23&cat=6

http://www.visionstu...&step=undefined

Τιμή:124,98

2η περίπτωση:

http://www.visionstu...?id=30593&cat=6

Τιμή:127,05

Ο πρώτος εσωτερικος+θήκη είναι στα 1TB, 7200rpm κλπ...

O δεύτερος εξωτερικός είναι στα 2TB, ίδια χαρακτηριστικά κλπ και απλά βγαίνει 3 ευρώ ακριβότερος.

Ναι μεν λοιπόν υπάρχουν κάποια προτερήματα στους εσωτερικούς με θήκη, αλλά λιγάκι σκέψη θέλει ακόμη...

Και πάλι ευχαριστώ.

Δημοσ.

Όταν έχασα τον εξωτερικό μου έχασα μια πορεία 10 ετών σε υπολογιστές... Κόστος = Ανεκτίμητο..

Αν όμως είχα έναν εξωτερικό με xxxmovies και τον έχανα θα σκεφτόμουνα ότι οκ και εγώ τι τις κρατούσα τόσο καιρό αφού με 3 κλικ διαλέγω ανάλογα τα γούστα της στιγμής ?

Νομίζω ότι αυτό είναι κ το κλειδί της απόφασης σου.

Από την άλλη η σύγκριση σου είναι πραγματική αλλά ανάμεσα στο πρώτο κ το τελευταίο πάντα υπάρχει μεγάλο διάστημα.

Δημοσ.

Στην ουσία ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΑ, λίγο πιο μετά, την εξήγηση : στους έτοιμους "απαγορεύεται" το άνοιγμα της θήκης (και είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί, αν χαλάσει η θήκη -επίσης πολύ πιθανό- για να πάρεις τ' αρχεία απ' τον σκληρό) - ακυρώνεται η εγγύηση. Σου δένονται τα χέρια σε τέτοια περίπτωση. Επίσης οι έτοιμοι δεν δίνουν τα 5 χρόνια εγγύησης που δίνει ο σκέτος σκληρός της σειράς black της WD. Kι αν δίνουν, α) τρέχα βρες τέτοιον β) θα είναι ακριβότερος. Επίσης υπάρχει μια φημολογία ότι τείνουν να βάζουν σε έτοιμους, δίσκους όχι καλής ποιότητας.

Με λίγα λόγια οι "έτοιμοι" είναι ΑΤΙΜΟΙ.

Μακρυά.

(...θυμίζουν λίγο τα λουκάνικα : τα γεμίζουν με ό,τι κατιμά βρουν. Νόστιμα μεν, αλλά ανθυγιεινά...)

Σοφό πόστ συμφορουμίτη! Εμείς εδω στην δουλειά είχαμε έναν δίσκο seagate για backup και μια μέρα σταμάτησε να αναγνωρίζεται από το pc... Ο δίσκος ακούγεται υγιής αλλά το κουτί λες και είναι οξυγονοκολλημένο. Δεν υπάρχει ούτε μια εμφανής βίδα. Πήγε άχρηστος ο δίσκος. Τότε η διοίκηση άκουσε τα λόγια μου και έφτιαξα ένα pc μόνο για backup με αυτόματο backup του backup σε blu ray.

Αυτά τα docking stations είναι αξιόπιστα?

http://www.ebay.com/itm/DUAL-2-5-3-5-IDE-SATA-HDD-HARD-DRIVE-DISK-DOCK-DOCKING-STATION-ALL-IN-1-USB-/300768501090?pt=UK_Collectables_HardDriveEnclosures_RL&hash=item4607331d62

Δημοσ.

Το τελευταίο νέο που πρέπει να λάβουμε υπ'οψιν μας είναι ότι μερικοί έτοιμοι δίσκοι έχουν μονοκόμματη πλακέτα που καταλήγει μόνο σε USB και δεν είναι ανταπτορας που μπορούμε να τον διαχωρίσουμε από το Sata.

...ορθή η επισήμανση του MoviemakerGr για ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ από τα μείον. Ενίοτε την κάνω και εγώ, και έχει να κάνει πιο πολύ (αλλά όχι μόνο) με την ευαισθησία την οποία έχουν οι USB κονέκτορες και κάποιες φορές ξεκολλάνε απ' την πλακέτα (χαλαρώνει το καλάι). Πράγμα που σημαίνει ακύρωση εγγύησης αν πας να ανοίξεις το περίβλημα για να τους ξανακολλήσεις. Επίσης τέτοια περίπτωση αποκλείει την περίπτωση να χρησιμοποιήσεις "την θήκη" (στην ουσία δεν υπάρχει θήκη με ξεχωριστόν controller) για να συνδέσεις άλλον δίσκο, πχ στην περίπτωση που έχει λήξει η εγγύηση.

O δεύτερος εξωτερικός είναι στα 2TB, ίδια χαρακτηριστικά κλπ και απλά βγαίνει 3 ευρώ ακριβότερος.

Ναι μεν λοιπόν υπάρχουν κάποια προτερήματα στους εσωτερικούς με θήκη, αλλά λιγάκι σκέψη θέλει ακόμη...

Στα είπα ήδη, αλλά δεν έδωσες βάση : δεν είναι "ΚΑΠΟΙΑ" τα προτερήματα. Το βλέπεις μόνο "ωφελιμιστικά", από άποψης "κερδισμένης χωρητικότητας" το θέμα, και αξίζει τον κόπο ΜΟΝΟ εάν δεν σκοπεύεις να βάλεις μέσα αρχεία που θα σου λείψουν, αν πάθει ζημιά ο εξωτερικός και σκοπεύεις να το "ρισκάρεις". Αν χαλάσει ο συγκεκριμένος εξωτερικός της Seagate και είσαι εντός εγγύησης, θα είσαι υποχρεωμένος (αν δεν θες να χάσεις τον εξωτερικό που θα σου προσφέρουν ως αντικαταστάτη) να τον δώσεις αποχαιρετώντας τ' αρχεία σου. Αν επίσης χαλάσει στα 2 χρόνια και κάτι (που είναι ο μέσος χρόνος ζωής αυτού του σκληρού που περιέχει - ΔΕΝ είναι τυχαίος ο χρόνος εγγύησης που παρέχουν), πιθανώς πάπαλα ΚΑΙ αρχεία (αν το πρόβλημα το έχει ο σκληρός) ΚΑΙ θα χρεισταεί ν' αγοράσεις άλλον. Δεν συγκρίνονται τα 5 χρόνια εγγύησης του σκληρού της WD και η δυνατότητα να ανοιγοκλείνεις την ξεχωριστή θήκη που θα πάρεις για να τον βάλεις. ΑΝ βέβαια θες να έχεις "ήσυχο κεφάλι", για αυτές τις 2 περιπτώσεις που ίσως αντιμετωπίσεις.

Αν λοιπόν θες να ρισκάρεις τα παραπάνω, αντί να δώσεις ένα πενηντάρικο ακόμα, που θα σημαίνει 17€ το χρόνο για "εξτρά εγγύηση", που μου ακούγεται μια χαρά (το "κόστος" της θήκης= ένα 18άρι δεν το συνυπολογίζω, γιατί η θήκη σου μένει κι όλας) και να πάρεις τον σκληρό της WD, οκ, αλλά εγώ δεν θα στο πρότεινα. Για 'μένα, ένας έτοιμος εξωτερικός αξίζει ΜΟΝΟ αν στον...χαρίσουν, και δεν θα έδινα παρά μόνο ένα...συμβολικό ποσό για να τον αγοράσω (τύπου "5 με 20€"). Κι αυτό, αν ήταν για να τον χρησιμοποιήσω για backup.

Αυτά τα docking stations είναι αξιόπιστα?

http://www.ebay.com/...=item4607331d62

...γενικά με τα docking stations/ θήκες εξωτερικών/ αντάπτορες κλπ, είναι "ό,τι σου κάτσει". Και θα έλεγα ότι σε αυτά (και όχι στους σκληρούς), το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να παίρνεις από τα φθηνότερα (...άντε και να κοιτάς αν βρίσκεις αρκετά φθηνά με εγγύηση 2, ή και 3ων ετών).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...