Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετούρες, μετά από καιρό.

:-)

Αν κι έχω πάψει να συμμετέχω ενεργά τους τελευταίους μήνες (*δεν έχω μεταναστεύσει ούτε έχω τίποτα με κανέναν, απλά έχω μειώσει τη συμμετοχή μου για έτερους λόγους), πού και πού έμπαινα εδώ στο insomnia και πάταγα να δω τις ειδοποιήσεις μου όπου έβγαιναν όλα τα νέα θέματα από τις υποκατηγορίες του φόρουμ που είχα επιλέξει να παρακολουθώ. Έτσι έβλεπα όλα τα νέα θέματα που έχουν δημοσιευτεί από τη τελευταία φορά που έλεγξα και δεν έχανα κάτι, κι αν κάποιος τίτλος που με ενδιέφερε τότε άνοιγα το θέμα να δω τί λέει ή τουλάχιστον έβλεπα τί «κομπιουτερίστικα νέα» έτρεξαν όσο εγώ ήμουν αλλού.

Το λοιπόν, αν βλέπω καλά, έχει συμβεί πρόσφατη αλλαγή στην πλατφόρμα του φόρουμ. Βλέπω κάτι καλά σε κάποια λειτουργικά σημεία μετά την αλλαγή, αλλά δυστυχώς έχω μερικά σημαντικά προβληματάκια.

[1] (σχετικά με τις συνδρομές στο φόρουμ, δηλαδή σε υποκατηγορίες του για νέα θέματα)

Πατάω τις ειδοποιήσεις μου και δε βλέπω τίποτα πια. Πήγα στη σελίδα «forum» όπου παλιά μπορούσες να έχεις συνδρομή ξεχωριστά σε όποια υποκατηγορία ήθελες και να εμφανίζονται, όπως είπα, όλα τα νέα θέματα στις ειδοποιήσεις σου και δε βλέπω κάπου κάποια τέτοια επιολογή (πράγμα που εξηγεί και γιατί δεν έχω ειδοποιήσεις, μάλλον εξαφανίστηκε η λειτουργία αυτή).

Βρήκα μόνο κάποια επιλογή στο νέο περιεχόμενο για επιλογή υποκατηγοριών, αλλά (πρώτο) το "νέο περιεχόμενο" δεν είναι ίδιο πράγμα με αυτό που έκανα εγώ διότι δείχνει και τα νέα μηνύματα στα ίδια θέματα και (δεύτερο) κολοκύθια, δε μου δείχνει τίποτα από τα νέα θέματα που δημοσιεύτηκαν όσο έλειπα.

Τέλος δηλαδή, πάπαλα, δε μπορώ πια να μπαίνω πού και πού και να βλέπω ποιά νέα θέματα έχουν βγει για να δω αν με ενδιαφέρει κάτι.

[2] (λύθηκε)

Μου ήρθαν ειδοποιήσεις στο μέιλ για νέα ΠΜ που δέχτηκα χθες/προχθές, αλλά ανακάλυψα επίσης πως το τελευταίο καιρό έχουν δημοσιευτεί νέα μηνύματα στα θέματα που είχα συνδρομή (κι εγώ τις συνδρομές πάντα τις είχα και στο μειλ κι έβλεπα από το μέιλ μου τα νέα posts) και ΔΕΝ μου έχει έρθει ειδοποίηση στο μειλ.

[update] Όσο έγραφα τούτο σκέφτηκα να πάω να δω τις γενικές ρυθμίσεις για τις ειδοποιήσεις μου και βλέπω πως έχουν ξετικαριστεί ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ οι επιλογές για ειδοποίηση στο μέιλ. Δηλαδή φαίνεται πως με την αλλαγή στο φόρουμ χάθηκαν οι ρυθμίσεις αυτές κι έπρεπε να τις ξανακάνεις, υποθέτω. Ελπίζω αυτή τη φορά να έχω ειδοποιήσεις για τα νέα post.

[3] (αριθμός post ανά σελίδα)

Δε βλέπω καλά, ή μήπως χάθηκε η επιλογή πχ για τον αριθμό των posts που βλέπεις ανά σελίδα θέματος; Το είχα στο 30 γιατί δε μπορώ να τα βλέπω ανά 10 και πάνω καμιά κατοστή σελίδες, είναι προτιμότερο να έχεις λιγότερα κλικς και λιγότερες ανανεώσεις στη σελίδα και να κάνεις περισσότερο scroll/page down, παρά να τα βλέπω με το στανιό.

Αν θυμάμαι καλά, δεν υπήρχαν κάπου οι «επιλογές forum», κάτι τέτοιο όπου εκεί είχε διάφορες επιλογές; Πού είναι αυτό τώρα;

Τέλος πάντων, το κύριο πρόβλημά μου είναι το [1]. Δηλαδή εφόσον δε παρακολουθώ το insomnia ανά... 5ωρο πια, δε μπορώ πια να ξέρω τί νέα θέματα έχουν δημοσιευτεί. Μετά από αυτό δηλαδή δεν έχω και λόγο να ξαναμπώ εδώ πια, να κάνω τί...

Άμα υπάρχει απάντηση και το κύριο πρόβλημα είναι πως ΕΓΩ έχασα τη μπάλα κι όχι το φόρουμ, θα χαρώ. Ευχαριστώπ.

[update] Λίγο μετά αφότου άλλαξα τις ρυθμίσεις περί μέιλ, άρχισαν να μου έρχονται ειδοποιήσεις στο μέιλ για τα νέα θέματα. Από πού πιάνεται αυτό, δηλαδή αφορά τις συνδρομές μου που είχα παλιά (και πού μπορώ να το ρυθμίσω αυτό, πού ρυθμίζονται τώρα οι συνδρομές στο φόρουμ ανά κατηγορία; ) ή θα μου έρχονται για όλα τα θέματα;

Καλό αυτό όσον αφορά το ζήτημα [1], αλλά συνεχίζει βέβαια το θέμα πως δε μπορώ να μπω στο φόρουμ και να τα δώ σε λίστα μαζεμένα. Αν είναι να μου έρχονται ένα-ένα στο μειλ θα σπαμάρομαι με το κιλό, δε λέει.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλώς τον, καλώς επέστρεψες!

[3] (αριθμός post ανά σελίδα)

Δε βλέπω καλά, ή μήπως χάθηκε η επιλογή πχ για τον αριθμό των posts που βλέπεις ανά σελίδα θέματος; Το είχα στο 30 γιατί δε μπορώ να τα βλέπω ανά 10 και πάνω καμιά κατοστή σελίδες, είναι προτιμότερο να έχεις λιγότερα κλικς και λιγότερες ανανεώσεις στη σελίδα και να κάνεις περισσότερο scroll/page down, παρά να τα βλέπω με το στανιό.

Αν θυμάμαι καλά, δεν υπήρχαν κάπου οι «επιλογές forum», κάτι τέτοιο όπου εκεί είχε διάφορες επιλογές; Πού είναι αυτό τώρα;

http://www.insomnia.gr/topic/453657-και-εγένετο-insomnia-2012/page__st__195#entry4879220

[1] (σχετικά με τις συνδρομές στο φόρουμ, δηλαδή σε υποκατηγορίες του για νέα θέματα)

Πατάω τις ειδοποιήσεις μου και δε βλέπω τίποτα πια. Πήγα στη σελίδα «forum» όπου παλιά μπορούσες να έχεις συνδρομή ξεχωριστά σε όποια υποκατηγορία ήθελες και να εμφανίζονται, όπως είπα, όλα τα νέα θέματα στις ειδοποιήσεις σου και δε βλέπω κάπου κάποια τέτοια επιολογή (πράγμα που εξηγεί και γιατί δεν έχω ειδοποιήσεις, μάλλον εξαφανίστηκε η λειτουργία αυτή).

Βρήκα μόνο κάποια επιλογή στο νέο περιεχόμενο για επιλογή υποκατηγοριών, αλλά (πρώτο) το "νέο περιεχόμενο" δεν είναι ίδιο πράγμα με αυτό που έκανα εγώ διότι δείχνει και τα νέα μηνύματα στα ίδια θέματα και (δεύτερο) κολοκύθια, δε μου δείχνει τίποτα από τα νέα θέματα που δημοσιεύτηκαν όσο έλειπα.

Τέλος δηλαδή, πάπαλα, δε μπορώ πια να μπαίνω πού και πού και να βλέπω ποιά νέα θέματα έχουν βγει για να δω αν με ενδιαφέρει κάτι.

...

...

Αν είναι να μου έρχονται ένα-ένα στο μειλ θα σπαμάρομαι με το κιλό, δε λέει.

Γιατί «ένα-ένα»; Μπορείς να ορίσεις συνδρομή στα subfora που σε ενδιαφέρουν, με αποστολή digest (λίστα νέων θεμάτων) ανά ημέρα ή ανά εβδομάδα στο e-mail σου. Δε βολεύει έτσι...;

Δημοσ.

Δε το είδα το θέμα που είχε ανοιχτεί διότι ήταν στις ειδήσεις και εγώ κοίταξα σε τούτο εδώ το subforum.

Πολύ βλακεία που έβγαλαν την επιλογή για posts/page. Προτείνω (κι εγώ με τη σειρά μου) να το κάνετε τουλάχιστον 20 αν μπορείτε. Δε βοηθάει η φάση αυτή γενικώς (πχ σε θέμα καφέ/ποπκορν, πρέπει να κάνεις κάθε λίγο κλικ την επόμενη σελίδα, δε σε αφήνει να πιεις το καφέ σου/φας το ποπκορν σου ήσυχος τινάζοντας κανά σεντόνι :-D ).

Λοιπόν, αυτό που λες για τις ενμημερώσεις είναι σωστό, το σκέφτηκα μετά. Ναι, αν γίνεται να μου έρχονται εβδομαδιαία σε μέιλ είναι τέλειο. Λογικά αν βάλω ρύθμιση για μέιλ ανά εβδομάδα θα γίνει.

Αλλά δε ξέρω όμως, πού ορίζω τις συνδρομές ανά υπο-φόρουμ; Δηλαδή, εννοώ παλιά είχα επιλέξει μόνο συγκεκριμένα υπο-φόρουμ που με ενδιέφεραν και έβλεπα τα νέα θέματα μόνο από αυτά. Παλιά πάταγα το link πάνω που λέει "Forum" κι έβγαζε τη κεντρική με τα υποφόρουμ και από εκεί νομίζω είχε κουμπάκι/μενού δε θυμάμαι δίπλα σε κάθε υποφόρουμ (πχ Hardware/software/Windows/κτλ) και έκανες συνδρομή, αν θυμάμαι καλά. Τώρα πώς γίνεται αυτό; Ή μήπως έχει καταργηθεί η διάκριση και στέλνει για όλο το φόρουμ; Άμα ξέρεις κι αυτή την απορία τελειώσαμε με τη πάρτη μου.

Ευχαριστώ.

[edit] άκυρο το προηγούμενο edit, μένει η πάνω απορία μόνο προς το παρόν.

• Super Moderators
Δημοσ.

πράγματι το 20posts/page είναι η καλύτερη επιλογή μιας και είναι στη μέση, ούτε πολλά posts ώστε να ξοδεύονται MB του 3G ούτε λίγα για να παιδευόμαστε στο desktop...

Δημοσ.

Τα 10, εντάξει, είναι επιεικώς τραγικά. Γενικά έχω μανία να ορίζω τις ρυθμίσεις (είτε είναι φόρουμ, είτε ηλεκτρονικό κατάστημα με λίστα προϊόντων κτλ οτιδήποτε) στο μάξιμουμ ανά σελίδα (μέχρι και με μικροχακιές έχω κάνει σε ρυθμίσεις που έφευγαν από cookies κτλ) γιατί δε παλεύω να κάνω συνέχεια next, θέλω να τα βλέπω με ένα απλό scroll.

• Like 1
Δημοσ.

Για να ορίσεις συνδρομή σε ένα συγκεκριμένο subforum, καταρχήν μπαίνεις στο forum αυτό. Στη συνέχεια, κάνεις κλικ σε αυτό εδώ το κουμπάκι:

post-43041-0-85265000-1346017615_thumb.png

και στο popup που θα εμφανιστεί μπορείς να επιλέξεις την εβδομαδιαία ειδοποίηση που θες.

Παρεμπιπτόντως, έτσι ακριβώς λειτουργούσαν οι συνδρομές σε ολόκληρο subforum και πριν την αναβάθμιση στη νέα έκδοση του IP.Board. Κάποιες μικροδιαφορές υπάρχουν μόνο (π.χ. πριν φόρτωνε νέα σελίδα για τις ρυθμίσεις της εκάστοτε συνδρομής, τώρα με AJAX popup).

Δημοσ.

Εγώ πήγα κι έψαχνα στο γενικό δέντρο. Πω πω, έχω ξεσυνηθίσει πολύ...

Λοιπόν, τα λύσαμε όλα, ευχαριστώ για τη βοήθεια. Έκανα τις ρυθμίσεις όπως ήθελα.

Ευχαριστώ για το personal support. Πολύ εξυπηρέτηση εδώ στο insomnia βρε παιδάκι μου! :-D :mrgreen:

• Super Moderators
Δημοσ.

parsi, υπάρχει επιλογή για να μην έρχονται notifications για κάθε νέο post σε topic που έχουμε κάνει follow? δλδ να μην έχω ανοίξει το topic και να έχει έρθει μόνο 1 Notification για new post, όχι ένα notification για κάθε νέο post που έχει postαριστεί από τότε που το διάβασα τελευταία φορά...

γιατί η notification list τρώει τρελό spam από notifications για το ίδιο topic...

Δημοσ.

Δεν υπάρχει τέτοια επιλογή δυστυχώς. Με χαλάει κι εμένα, γιατί όταν κάθομαι στο PC του σπιτιού, χρησιμοποιώ Thunderbird και γίνεται ένα χάος γιατί δεν έχω βρει κάποιον τρόπο να μαζεύονται όλα τα e-mails με κοινό subject και αποστολέα σε ένα group (όπως κάνει π.χ. το web interface του Gmail).

Το vBulletin το είχε αυτό, αλλά κι εκεί δε λειτουργούσε εντελώς αξιόπιστα αν θυμάμαι καλά.

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν μιλάω για emails αλλά για την notification list εντός του forum, στην προηγούμενη version δεν υπήρχε το τωρινό spam...

Δημοσ.

Το ίδιο πράγμα είναι: εσύ θέλεις διαφορετική λογική στη συχνότητα με την οποία το forum software αποφασίζει να στείλει ειδοποίηση. Το πώς θα σταλεί η ειδοποίηση (λίστα ειδοποιήσεων ή e-mail ή και τα δύο μαζί) είναι ατομική επιλογή του κάθε μέλους.

• Super Moderators
Δημοσ.

στη προηγούμενη version του IPB γινόταν ότι και τώρα με τα email notifications αλλά όχι με τα in forum notifications, για αυτό αναρωτήθηκα, γιατί τότε δεν ήταν το ίδιο ενώ τώρα είναι...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σορυ παιδια αλλα γιατι γυρισε η γλωσσα απο μονη της στα αγγλικα?πχ στα προσωπικα μηνυματα?ή το κουμπι της απαντησης

ειναι απο τις αλλαγες που γινονται?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...