gavros10 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Καλησπερα σε ολους Φοβαμαι οτι καποια μερα θα χαλασει καποιος δισκος μου και θα χασω πολλα πραγματα. Χτυπηστε ξυλο. Οποτε μες στην ζεστη που καθομουν σκεφτηκα να γραψω τις ταινιες και τις αρκετες σειρες που εχω σε dvd-r και douple layer dvd. Σειρες και ταινιες που θελω να εχω για συλλογη. Θελω να μου πειτε ομως αν ειναι πρακτικα σωστο. Για παραδειγμα, το prison break. ειναι 4 σεζον με ποσα επεισοδια, ξεχωριστους υποτιτλους και 27 gb. ας πουμε οτι τα βαζω σε dvd-r των 4.7gb. περιπου θα βγουν 7 τετοια dvd. Οικονομικα συμφερει; Οχι μονο για αυτη την σειρα αλλα και για τις υπολοιπες. Συνολο ισως και να φτανουν τα 200gb. Ισως. Οι ποιοτητα στην εικονα θα αλλοιωθει; Στα παλια επεισοδια που ειναι hdtv δεν νομιζω αλλα στα πιο καινουργια που ειναι 720p hdtv θα χαλασει η ποιοτητα ετσι; Οπως και στις ταινιες που ειναι 720p και 1080p (απο 4gb μεχρι 8-9gb και μερικες ισως και παραπανω) που θα μπορω να τα γραψω;
qsis Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 οχι δεν ειναι καθολου σωστο γιατι γινεται ΜΠΑΧΑΛΟ ειναι πραγματικο χαος τα δισκακια (στο λεω γιατι παλιοτερα ετσι τη παλευα και τωρα δεν εχω καμια διαθεση να ψαξω κατι στο χαος των δισκακιων μου ) για μενα η καλυτερη λυση ειναι εξωτερικος σκληρος οσο γινεται πιο κτηνος σε χωρητικοτητα που οταν δε χρειαζεσαι κατι θα ειναι εκτος ρευματος μειωνοντας ετσι τις ωρες λειτουργιας του , αρα και τη πιθανοτητα να χαλασει (λεω εγω με το απλο μου το μυαλο, μπορει να κανω και λαθος) οποτε χρειαζεσαι κατι το βαζεις εκει που θες να το παιξεις και ξανα στην ακρη ο εξωτερικος κλειστος εκτος ρευματος δε παθαινει τιποτα
TheELF Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Καλησπερα σε ολους Φοβαμαι οτι καποια μερα θα χαλασει καποιος δισκος μου και θα χασω πολλα πραγματα. Τι;Φοβάσαι μην πεθάνει το ιντερνέτ και δεν τα ξαναβρείς ποτέ σου;; Σε dvd μπορείς να τα γράψεις σαν αρχεία οπότε δεν χάνεις τίποτα από ποιότητα, μπορείς να τα μετατρέψεις όμως και σε dvd,ώστε να παίζουν και σε απλές συσκευές dvd,όπου εκεί χάνουν ποιότητα.
gavros10 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Τι;Φοβάσαι μην πεθάνει το ιντερνέτ και δεν τα ξαναβρείς ποτέ σου;; Σε dvd μπορείς να τα γράψεις σαν αρχεία οπότε δεν χάνεις τίποτα από ποιότητα, μπορείς να τα μετατρέψεις όμως και σε dvd,ώστε να παίζουν και σε απλές συσκευές dvd,όπου εκεί χάνουν ποιότητα. το θεμα ειναι να ΜΗΝ μου τα ξαναφερει ο θειος. δεν γινεται. μαλλον αν το εκανα θα τα εγραφα ως dvd για να παιζουν σε συσκευες με το convertxtodvd αλλα και ως αρχεια να τα εγγραφα δεν θα με πειραζε
washcloud Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Με τις τιμές που έχουν σήμερα οι σκληροί κι αν συμφέρει να τα γράψεις σε (single layer) DVD. Μιλάς για περίπου 200GB. O φθηνότερος (αγορά επιτόπου από κατάστημα) 250άρης είναι στα 55 με 60€. Με μέσο όρο ωφέλιμης χωρητικότητας γύρω στα 4GB ανά δισκάκι, χρειάζεσαι μια 50άδα. Η 50άδα κάνει από 15 με 20€. Νομίζω είναι προφανές τί σε συμφέρει. Πόσο μάλλον όταν είναι μαλακία να δίνεις την σήμερον ημέρα το ποσό που είπαμε για 250άρη δίσκο (και μάλιστα 2.5άρη και στις 5400 RPM), όταν ο 320άρης είναι και φθηνότερός του ακόμα, κι ο δε 500άρης είναι στα λίγο παραπάνω (60-κάτι). Και για την ακρίβεια, ΙΣΑ που συμφέρει, όταν μιλάμε για σκληρούς, να σκάσεις κατ' ελάχιστο 70-κάτι για να πάρεις ΕΣΤΩ έναν 500άρη (που και πάλι "λίγος" είναι) Scorpio Black = 5 χρόνια εγγύηση. Με λίγα λόγια : είτε δίνεις τα 70-κάτι για δίσκο της ελάχιστης προκοπής, είτε γράφεις ντιβιντάκια με 15-20, αν ούτε γι' αστείο δεν σε παίρνει για τον δίσκο. Συνεπώς : για την χωρητικότητα που λες, ναι, το ορθότερον είναι τα ντιβιντάκια. Και όχι, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα "με την ποιότητα". Γιατί να το έχεις; Αντιγραφή ντάτα θα κάνεις. Ό,τι υπάρχει στον σκληρό, θα γραφτεί και στα δισκάκια. Η πιο "γρήγορη"/φθηνή φάση, είναι να πεταχτείς σε Καρφούρ ή Μαρινόπουλο (ένα σώμα-μια ψυχή) και να πάρεις 50άδα Emtec (μια χαρά είναι από ποιότητα) με, νομίζω, 19€. Με τις ταινίες άνω των 5GB όμως, υπάρχει πρόβλημα : τα double-layer δεν πολυσυμφέρουν, και άλλωστε καλύπτουν μόνο μέχρι 8-κάτι GB. H φτηνολύση με αυτές βέβαια είναι να τις κόψεις με κάποιον splitter (πχ Format Factory) και να τις γράψεις έτσι, συνολικά σε 2-3 δισκάκια ξερωγώ.
gavros10 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 αρα, αμα εχεις ορεξη, καλο ειναι να γραψεις σαν αρχεια τις σειρες κυριως σε dvd ωστε να αδειασει ο τοπος και τις ταινιες τις αφηνεις στους σκληρους σαν αρχεια απλα θα τα κανω copy paste μεσα στο dvd?
washcloud Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Tα προγράμματα εγργαφής δισκακίων, έχουν επιλογή "write as data" (....η κάπως έτσι, ανάλογα με το πρόγραμμα). Είναι, ας πούμε, αυτό που είπες περί "copy & paste", και όντως αυτή τη δουλειά κάνουν : τα γράφουν απλά ως αρχεία - δεν γίνεται κανενός είδους μετατροπή στο encoding των αρχείων).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα