pappous_soulis Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Στήνω ένα PC και ψάχνω μια μητρική για τον i5. Ψάχνοντας είδα πως κυκλοφορούν διάφορα chipset για το s1155, αλλά μιας και δεν παρακολουθώ τις εξελίξεις εδώ και καιρό, δε ξέρω ποιο θεωρείται καλύτερο και τι ουσιαστικές διαφορές έχουν μεταξύ τους. Αυτό που θέλω είναι κάτι αξιόπιστο γύρω στα 150€ που να σηκώνει overclocking. (όχι extreme καταστάσεις προφανώς) Θα προτιμούσα κάτι σε Asus ή Gigabyte, αλλά είμαι ανοιχτός σε προτάσεις.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Μια πρόταση με πολυ καλές κριτικές: http://www.skroutz.gr/s/346374/Gigabyte-GA-Z68XP-UD3P.html
Lolen21 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 egw tha dialega mia apo autes tis 3 http://www.visionstu...&step=undefined http://www.visionstu...&step=undefined http://www.visionstu...&step=undefined σε asrock θα πήγαινα
pappous_soulis Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Η UD3P της Gigabyte φαίνεται ενδιαφέρουσα πρόταση. @Lolen, υπάρχει λόγος για τον οποίο προτείνεις Z77 μητρικές; Είναι προτιμότερο απ'το Z68;
Lolen21 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 άμα θες πάρε z68. εγώ σου είπα z77 γιατί είναι πιο καινούργιο chipset δεν βλέπω τον λόγο να πας πίσω σε z68.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Στον 2500Κ, δεν θα του προσφέρει κάτι περισσότερο το z77, είναι ivy optimized.
Lolen21 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 το z77 υποστηρίζει και τα 2. dld άμα βάλει τον 2500k πάνω στο z77 θα πέσει η απόδοση? αυτό μου λες? η κατάλαβα λάθος? η λειτουργεί καλύτερα με ivy bridge? και εγώ επιμένω θα έπαιρνα z77 που άμα θες κανεις και μελλοντικές αναβαθμίσεις και μια χαρά θα είναι ο 2500k πάνω σε z77
Δεινόσαυρος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 το z77 υποστηρίζει και τα 2 Έτσι είναι.. dld άμα βάλει τον 2500k πάνω στο z77 θα πέσει η απόδοση? αυτό μου λες? η κατάλαβα λάθος? Κατάλαβες λαθος. Δεν θα πέσει η απόδοση. η λειτουργεί καλύτερα με ivy bridge? Λειτουργέι καλύτερα με ivy. και εγώ επιμένω θα έπαιρνα z77 που άμα θες κανεις και μελλοντικές αναβαθμίσεις Tι εννοείς? και μια χαρά θα είναι ο 2500k πάνω σε z77. Συμφωνώ.
Lolen21 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 μελλοντικές αναβαθμίσεις εννοώ να πάρει ivy brridge και κάρτα γραφικών pci express 3.0 που με το pci express 3.0 δεν θα δει διαφορα αλλα έτσι για την ιδέα.αφού τώρα pci express 3.0 και 2.0 παίζουν στις ίδιες τιμές gt να μην διαλέξει τα τελευταία μοντέλα. λέμε τώρα έτσι το παλικάρι μπορεί να μην θέλει να κάνει tpt
Δεινόσαυρος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Και στο z68 μπορείς να έχεις pci-e 3.0 αρκεί να έχεις ivy επεξεργαστή.
Lolen21 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 a ναι έχεις δίκιο αλλα και πάλι δεν θα πήγαινα σε z68 τώρα το παιδί ότι αποφασίσει ας μην μιλάμε μονο εμείς οι 2 ας δούμε κί'άλλες απόψεις.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Το ξέρω ότι δεν θα πήγαινες! Με ένα πρόχειρο ψάξιμο είδα ότι ψαχνόσουν να αλλάξεις p67 μητρική για να πας σε z77. http://www.insomnia....167-αναβάθμιση/ Τι να λέμε τώρα... Αυτό που ενδιαφέρει τον φίλο απ ότι κατάλαβα, είναι ποιά κλοκάρει καλύτερα σε λογιά πλαίσια τον 2500Κ. Ας μιλήσουν οι γνώστες του αθλήματος από δω και πέρα. Εγώ έκανα μια πρόταση που ξέρω ότι είναι καλή.
Lolen21 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 το τι να λέμε τώρα τι σημαίνει dld? ναι από p67 σε z77 gt oxi? και θα το κάνω
Δεινόσαυρος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Το απαυτώσαμε το θέμα, αλλα θα σου εξηγήσω γιατί: Ήθελες να κάνεις αναβάθμιση ενώ έχεις αυτό το σύστημα: Intel core i7 2600k xms3 dual channel 1600 mhz 8gb asrock p67 profesional Fatality thermaltake 600 watt Western digital 500gb black Lg 22' 1920x1080 και διέθετες 430 ευρώ (τον ssd τον αφήνω απ έξω). Διευκρίνιζες ότι το μηχάνημα είναι για gaming. Aντί να τα δώσεις όλα στην κάρτα, μιας και δεν έχει καμία έλλειψη το μηχάνημα, θεώρεις λογικό να πας να αλλάξεις μητρική και να πάρεις μια 7850? Και εδώ τίθεται το ζήτημα του αν γνωρίζεις το τι κάνει ακριβώς η μητρική. Άλλο καπέλο η επιλογή του 2600Κ για gaming... Kαι όλα τα παραπάνω, ενώ δεν έχεις λεφτά και θέλεις να τα πάρεις με δόσεις... Τρικυμία δηλαδή. Γιατί στα λέω όλα αυτα: Δεν είναι κακό να αγνοούμε μερικά πράγματα. Κανείς δεν είναι παντογνώστης. Εγώ ας πούμε τον τομέα του o/c τον αγνοώ. Για την συγκεκριμένη μητρική έχω διαβάσει όμως άριστα σχόλια και εμπειρίες κατόχων και την συνιστώ. Πάντα βέβαια, πολύ πιο βαρύνουσα άποψη θα έχει ο overclocker. Ποιό είναι το κακό? Το κακό είναι να επιμένουμε. Είπες στην αρχή asrock. Οκ, άριστες οι asrock αλλά και μικρότερη εγγύηση έχουν και ο ts ζήτησε asus ή giga. Kαι το μπάτζε έφτανε μια χαρά για asus ή giga. Μετά είπες για το pci-e 3. Σου απάντησα και σ αυτό. Μετά τι είπες? Ότι δεν θα πήγαινες στο z68 λες και σου έκανε κάτι και μαλώσατε... Mπορεί στο τέλος ο άνθρωπος να πάρει z77 μητρική, επειδή κάποια συγκεκριμένη είναι καλύτερη. Άλλο αυτό, άλλο να λέμε κάτι χωρίς να τεκμηριώνουμε τίποτα. Αυτά τα ολίγα και χίλια συγγνώμη από τον TS για τα άσχετα σχόλια 2
haris013 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 για αλλη μια φορα θα συμφωνησω με τον δεινοσαυρο, δεν ειναι κακο να ακουτε καποια πραγματα και να σταματησετε να ειστε ισχυρογνωμονες. επισης σε τι δε σε καλυπτει η fatal1ty ? ειναι αριστη μητρικη απο πολλες αποψεις και κυριως ποιοτητας. φιλικα παντα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα