Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα καταρχήν στο forum.

Είμαι παλιός χρήστης joomla, αρκετά εξοικειωμένος με την κατασκευή ιστοσελίδων σε joomla, αλλά είπα να μεταπηδήσω σε drupal, αν με καλύπτει στα παρακάτω θέματα, γιατί στο joomla δεν βρήκα λύση.

α) Μπορώ στο site να έχω μια αρχική σελίδα που απλά να σε παρακινεί (με εικόνες κλπ) να γίνεις μέλος και να συνδεθείς? Και όταν το κάνεις αυτό, τότε να ανοίγει όλο το site. Φυσικά όταν θα έχεις επιλέξει να μένεις πάντα συνδεδεμένος, την επόμενη φορά να παρακάμπτεται αυτή η αρχική σελίδα και να σε βάζει κατευθείαν στο site.

π.χ. οπως είναι οι αρχικές σελίδες (οταν δεν εισαι συνδεδεμένος)

facebook.com

hotmail.com

login.yahoo.com

hi5.com κλπ κλπ κλπ

β) Υπάρχει module που ο χρήστης να μπορεί να ανεβάζει αναρτήσεις σε κάποιες κατηγορίες, να επιλέγει κάποια φίλτρα (ανάλογα με την κατηγορία), χωρίς να έχει πολλές και δύσκολες επιλογές χωρίς να χρειάζονται.

Π.Χ. Να πατάει Προσθήκη και να επιλέγει κατηγορία (Αυτοκίνητο), με το που θα επιλέξει πχ αυτοκίνητο και όχι μοτοσυκλέτα, να του ανοίξει ενα dropdown menu με τις "πορτες" (2,3,4,5), μετά με τα κυβικά (1000-1200, 1200 - 1600, 1600 - 2000 ). Αφου ολοκληρώσει όλα τα πεδία (Τίτλο,κείμενο,φίλτρα,φώτο κλπ) να πατάει αποστολή.

Κατά την αναζήτηση τώρα κάποιος με βάση τα φίλτρα των καταχωρίσεων να μπορεί να χρησιμοποιήσει όσα θέλει ωστε να βρει αυτο που θέλει.

Με λίγα λόγια όπως ακριβώς δουλεύει το....

car.gr

ebay.com

--------------------------------------------------------------------------------------

Συγνώμη για το τεράστιο κείμενο και ευχαριστώ προκαταβολικά....

Υ.Γ. Εχω γραψει την ερωτηση και στο mydrupal.gr απλα δεν μου φαινεται και τοσο ¨ενεργο¨ το φορουμ και δεν εχω την πολυτελεια να περιμενω πολυ. δυστυχως.

Δημοσ.

κοίτα το ebay.com με το car.gr είναι σαν τη μέρα με τη νύχτα. Από εκεί και πέρα το drupal μπορεί άνετα να γίνει directory αν χρησιμοποιήσεις views & cck το οποίο είναι default πλέον με το drupal 7 αν θυμάμαι καλά.

Από εκεί και πέρα έναν κλώνο του car.gr θα μπορούσες να το κάνεις και με το wordpress, απλά θα έπρεπε να παίξεις με custom posts/fields και φυσικά το theme θα πρέπει να είναι πιθανότατα custom για να είναι ευέλικτο. Το drupal έχει μεγάλη πολυπλοκότητα και δεν ξέρω αν θα σε βολέψει.

Δημοσ.

Θα δοκιμασω με wordpress (και μενα μου φαινεται πιο φιλικο) αν και δεν πολυκαταλαβα τον τροπο.

Παντως με ζουμλα δεν γινεται ε?

κοίτα το ebay.com με το car.gr είναι σαν τη μέρα με τη νύχτα.

Ναι απλα ηθελα να δειτε τον τροπο λειτουργιας με τα φιλτρα.

Δημοσ.

και με joomla και με drupal γίνεται. Εξαρτάται με τι είσαι εξοικειωμένος.

Ακριβώς αυτό!

Και να ξέρεις και λίγη PHP.

φιλικά,

Δημοσ.

Κοιτα ειμαι αρκετα εξοικιωμενος με joomla (δηλαδη να χρησιμοποιω ετοιμα components τα οποια ταπαραμετροποιω με παρεμβαση σε php ωστε να τα φερω στα μετρα μου). Οχι 100% custom κωδικα κλπ.

Το συγκεκριμενο θεμα το ψαχνω χρονια τωρα και δεν μπορω να βγαλω ακρη με τιποτα. Εχω φτασει στο σημειο να χρησιμοποιω συνεχεια το adsmanager (που καπως φερνει στα φιλτρα που θελω) και να το μετατρεπω σε αυτο που θελω. Δηλαδη σαν να θελω να φτιαξω ενα site με ξενοδοχεια (παραδειγμα φερνω. μην μου προτεινετε components για booking) πχ. και να φτιαχνω τις κατηγοριες μου 5αστερα κλπ. και να φτιαχνω dropdown για μονοκλινα δικλινα κλπ και check κουμπια για τα εξτρα. Μετα μετονομαζω την μεταφραση του adsmanager απο ¨αγγελιες¨ σε ¨ξενοδοχεια¨. Αυτο δεν ειναι λυση ομως.

Δν μπορω να βρω component για αυτη την δουλεια ρε γαμωτο?

Αλλο πιο καλο παραδειγμα.

http://www.plaisio.gr/Laptop-and-Tablet/Notebook/Tablets-iPAD.htm

Δειτε επανω τα φιλτρα. Κατι τετοιο θελω και να το φτιαχνω στις προτειμησεις μου. Οπως στο προηγουμενο παραδειγμα σκεφτειτε...

Οπου ¨κατασκευαστης¨ να μπορουσα να βαλω ¨κατηγοριες¨ και οι επιλογες να ηταν 4αστερια,5αστερια κλπ

Οπου ¨ασυρματη συνδεση¨ να μπορουσα να βαλω ¨ατομα¨ και οι επιλογες να ηταν μονοκλινο,δικλινο,τριλινο κλπ.

κλπ κλπ κλπ

καταλαβατε τι ακριβως θελω?

Αλλα ακομα καλυτερο παραδειγμα που ειναι στο 1000% σε αυτο που θελω, παραμενει το car.gr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...