fireblade9 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Εχω φτιάξει ένα pc με freenas 8,2 και έχω βάλει το Plugin minidlna και το πρόβλημα μου είναι οτι απο παντού στο δίκτυο βλέπω τον φάκελο που διαβάζει το minidlna αλλά δεν μου διαβάζει τα αρχεία που έχει μέσα, Έχετε κάποια εμπειρία με το θέμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 To dlna υποστηριζει συγκεκριμενα formats αρχειων .Σιγουρα υποστηριζει wmv αρχεια.Με τα mkv εχει θεμα. Τι αρχεια εχεις βαλει εσυ στον φακελο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Ψάξε να βάλεις το townkymedia http://twonky.com/ είναι φοβερός upnp server και μπαίνει σε freenas αν θυμάμαι καλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fireblade9 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 To dlna υποστηριζει συγκεκριμενα formats αρχειων .Σιγουρα υποστηριζει wmv αρχεια.Με τα mkv εχει θεμα. Τι αρχεια εχεις βαλει εσυ στον φακελο? Εχω βάλει απο avi - mp3 -jpeg αλλα τίποτα. Τον φάκελο που κάνω share στο dlna τον βρίσκω αλλά χωρίς περιεχόμενο. Ψάξε να βάλεις το townkymedia http://twonky.com/ είναι φοβερός upnp server και μπαίνει σε freenas αν θυμάμαι καλά. ευχαριστώ chek2fire απλά απότι είδα δεν μπαίνει σε freenas και freenas εβαλα για να κάνω share τα αρχεία και να μην χρειάζεται να έχω ανοιχτό άλλον υπολογιστή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Βαλε ενα wmv ετσι για την ιστορια να δουμε αν θα το δειξει. Και κατι εκτος/εντος θεματος....πηγαινε δωσε 100-150ευρω και παρε ενα player (wd tv live , popcorn κλπ) , κοτσαρε πανω usb δισκους με ταινιες και ελυσες το προβλημα σου παλευα και εγω καποτε με nfs sharing / dlna και παντα επρεπε να εχω ενα πισι ανοιχτο και ηταν κατι που δεν γουσταρα...εβαλα ενα απο τα προαναφερομενα players και γινεται η δουλεια μου πολυ πιο ομορφα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fireblade9 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Θα βαλω και wmv και βλεπουμε. Φοβαμαι οτι κατι παιζει με τα δικαιωματα χρηστων .τσπ θα βαλω και θα δουμε ,διαβαζω λιγο κ στο freenas forum μπας κ βρω κατι. Αμα σου πω οτι εχω egreat θα με πεις μαζοχα που ασχολουμε με nfs.dlna κ.τ.λ?χαχαχα Απλα θελω να ασχοληθω και με το freenas να δω της δυνατοτητες του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Απλα στο λεω γιατι ειμαι σινεμαδακιας και εψαχνα την απολυτη λυση για να βλεπω ταινιες... Ειχα την τιβι στο σαλονι , 5.1 ηχεια ετοιμα..και επρεπε να βρω εναν τροπο να παιζω τις ταινιες. Εχω ενα NAS , με nfs support , πειραματιστηκα με αυτο..μετα με dlna μεσα απο win7 και ενα καρο αλλα πραματα...αλλα δεν με ικανοποιουσε η φαση. Οποτε κατεληξα σε player στυλ egreat/wdtv live / popcorn. Νοικοκυρεμενα πραγματα. Καλος ο πειραματισμος για να μαθαινουμε δεν λεω..αλλα στο τελος να γινει και η δουλεια εεε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Εγώ με nas server qnap βλέπω άψογα από την τηλεόραση αλλά και τον media player μέσω twokymedia όλες τις ταινίες μέσω wifi. Σε παλιότερο player από linux έπαιζα και μέσω mediatomb. Από windows 7 δεν έχω δοκιμάσει τπτ. Να πω την αλήθεια τα windows τα απεχθάνομαι τόσο πολύ που γενικά δεν δοκιμάζω τπτ εκεί πέρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DimAslan Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Καλό μου διάβασμα λοιπόν... Εγώ έχω μια Led 40άρα με δίκτυο, είχα έναν υπολογιστή (της υπογραφής μου) που ήταν τα πάντα, από gaming μέχρι κατεβαστήρι... μέχρι τώρα, αυτό που έκανα ήταν να περνάω τις κατεβασμένες ταινίες στο φλασάκι και να το συνδέω στην τηλ/ση. Στο καινούργιο (core i5) θα βάλω την κάρτα γραφικών που είναι καλή και έχω περάσει και Windows 8 64bit. Θυμάμαι ότι με δεξί κλίκ έβγαζε επιλογή να παίξει ένα αρχείο βίντεο (νομίζω όμως μόνο avi) στην τηλεόραση μέσω δικτύου... Όπως το βλέπω, παντού υπάρχουν περιορισμοί και προβλήματα, τύποι αρχείων που δεν παίζουν, καθυστέρηση μεταφοράς μεγάλου όγκου δεδομένων σε φλασάκι, κλπ. Πώς μπορούμε να υλοποιήσουμε μια λύση χωρίς περιορισμούς; Προφανώς το ιδανικό θα ήταν ο υπολογιστής που κατεβάζει να μπορεί να βλέπει τον χώρο αποθήκευσης είτε είναι τοπικός (εσωτερικός δίσκος ή USB δίσκος) είτε άλλη λύση όπως ένα PC που να τρέχει FreeNAS. Έπειτα θα πρέπει είτε η τηλ/ση να μπορεί να παίξει ΟΛΟΥΣ τους τύπους αρχείων από τον αποθ/κό χώρο αυτό, είτε mkv, avi, κλπ, με ενσωματωμένους υπότιτλους ή σε αρχείο. Αν όχι, τότε ο υπολογιστής που θα κάνει την αναπαραγωγή, π.χ από τα Win 8 όπως προανέφερα με δεξί κλικ και αποστολή προς... να μπορεί να τα παίξει και πάλι απρόσκοπτα. Προφανώς αν έχουμε δυο - τρεις ταινίες blu-ray, το μέγεθος θα είναι πάνω από 10 γίγα τουλάχιστον... για να περαστούν σε δίσκο ή φλασάκι θέλει αρκετή ώρα... γίνεται, αλλά δεν είναι άμεσο, συν ότι αν θέλεις να τα περάσεις σε δίσκο που είναι μεγαλύτερος ο χώρος, για να μην φωνάζει η γυναίκα, τα καλώδια είναι κάπως τακτοποιημένα πίσω και είναι δύσκολες και επικίνδυνες οι συχνές συνδέσεις - αποσυνδέσεις... Για να μην αερολογώ λοιπόν, υπάρχει αρχικά τρόπος να παίξεις όλα τα αρχεία από ένα σημείο και με υπότιτλους; Κούρασα, το ξέρω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
martinoff Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 1- gigabit δίκτυο 2- pc για nas/samba/server whatever, κατεβαστίρι κλπ 3- htpc (win/linux) με media center πχ xbmc or 3- out of box ένας καλός με συνεχή υποστήριξη media player που αγγίζουν και ξεπερνάνε την τιμή του htpc άρα προτιμώ htpc το δυο και τρία μπορεί να είναι και ένα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DimAslan Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Οκ, το htpc εννοείς να είναι συνδεδεμένο με την τηλεόραση; Γιατί αυτό το έχω κάνει ήδη, είναι πάρα πολύ εύκολο αλλά έχει δύο σημαντικά θέματα... Πρώτον ποιότητα (αν δεν ξηλωθείς για 10+ μέτρα καλώδιο HDMI καλής ποιότητας, η διαφορά με αναπαραγωγή από φλασάκι είναι εμφανής) και δεύτερον ο ήχος (ο ήχος βγαίνει από τα ηχεία του υπολογιστή, που αν και 5.1, είναι τοποθετημένα προς τον υπολογιστή παρά προς την τηλ/ση, αν και αυτό ξεπερνιέται ας πούμε). Παρεπιπτόντως, δεν τα ρωτάω αυτά ούτε από βαρεμάρα να διαβάσω, ούτε για την πάρτη μου μόνο... Έχει τύχει σαν τεχνικός πολλές φορές να προτείνω λύσεις πιο ολοκληρωμένες κι όχι μόνο για ένα υπολογιστή. Η τεχνογνωσία πιστεύω είναι σημαντική. Ποιόν οδηγό να χρησιμοποιήσω για να το στήσω; Έχετε κανένα καλό link; Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Παιδια το κουραζουμε χωρις λογο...αυτην την στιγμη αυτο που χω κανει ειναι το εξης tv --hdmi -- media player--usb---εξωτερικοι δισκοι με ταινιες. tv -- οπτικο --ηχεια ενα απλο media player π.χ. popcorn / wd tv live κανει κανα 100-150αρι...πολυ πιο φτηνο απο το να στησει mediapc/htpc (και το δικο μου popcorn player που ειναι και καπως παλιο μοντελο ακομα βγαζει κατα καιρους αναβαθμισεις firmware) tv , media player ειναι διπλα αρα θες μικρο hdmi καλωδιο..1 -1,5 μετρο ...αρα λιγα λεφτα και εδω Απο ολους τους τροπους ειναι ο πιο βολικος και ο πιο φθηνος. Το μονο μανικι..αν μπορει να θεωρηθει , ειναι να βγαζεις τους usb δισκους , να τους κοτσαρεις στο πισι να περνας τις καινουργιες και ξανα πισω στο media player Αυτο λυνεται με 2 τροπους 1.πισι / nas με nfs support και ριχνεις εκει τις ταινιες και τις stream-αρει το player over net. ή 2.παιρνεις media player με 1000αρα lan και κοπιαρεις κατευθειαν τις ταινιες απο το πισι σου σε αυτο.Ποσο να παρει 5-10 λεπτα?μικρο το κακο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DimAslan Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Οκ, update... θυμόμουν λάθος, όταν απ΄ τα οκτάρια κάνεις δεξί κλικ -> play to παίζει και ο ήχος από την τηλεόραση (για αυτούς που δεν έχουν ηχοσύστημα ή δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
martinoff Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 αυτά είναι κουτιά για htpc http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss_1?url=search-alias%3Daps&field-keywords=htpc+case εάν παίρνεις καλύτερη εικόνα από mp κάτι κάνεις πολύ λάθος στο pc σου το hdmi όντως δεν πάει πολλά μέτρα αλλά εγώ σου λέω για δίπλα στην tv, παρόλα αυτά επειδή μιλάμε για ψηφιακό σήμα η κλειδώνει η δεν κλειδώνει, άρα δεν επηρεάζει την εικόνα ιδανική σύνδεση πάει htpc hdmi -> av reciver hdmi -> tv hdmi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Τα htpc κουτια ..συνηθως ερχονται χωρις cpu/ram/hdd..αρα πρεπει να υπολογιστουν και αυτα στο κοστος στησιματος ενος htpc. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα