fireblade9 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Καλησπέρα σας . Το θέμα είναι οτι όταν μεταφέρω αρχεία απο το laptop με windows 7 ultimate sp1 σε αλλο pc του ιδιου δικτύου με wifi (ενσυρματα δεν το εχω δοκιμασει) οι μεταφορά αρχείων είναι 400-500KB/s Το λαπτοπ έχει αποσταση απο FRITZBOX 7140 που ειναι συνδεδεμένο ασύρματα με 802,11g περιπου στα 4μετρα και λιγο πιο ψηλα να καθεται το laptop. Tα αλλα 2 desktop pc(το ενα έχει freenas το αλλο εχει windows 7 ultimate sp1) που εχουν ενσυρματη σύνδεση πέφτουν σε ένα router zyxel που το χρησιμοποιώ σαν HUB. Πιστεύεται αυτές οι ταχύτητες να είναι κανονικές. Ένα εργο να μεταφέρω με 1.5gb κάνει 50λεπτά. Θέλω τη γνώμη σας και την βοήθεια σας. Ευχαριστώ. Uploaded with ImageShack.us
TheELF Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Το laptop ποιο είναι;;; Τι κάρτα wifi έχει;;;Αν είχε 802.11n στα 2.4Ghz τότε η μέγιστη ταχύτητα θα ήταν (θεωρητικά)72megabit/sec(9megabytes/sec) εσύ έχεις 500kb/sec οπότε ναι αργή είναι,αν δεν φταίει κάποια ρύθμιση από το fritz που έχει 802.11n τότε φταίει κάποια ρύθμιση από το laptop ή απλά έχει πολύ αδύναμη κάρτα wifi. Όλα αυτά αν το δοκίμασες και δίπλα από το router και έχει της ίδιες ταχύτητες.
fireblade9 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Το λαπτοπ ειναι asus n53jq και εχει την atheros ar9285 wireless . Σαν τι ρυθμισεις μπορει να βελτιωνει την κατασταση στο ρουτερ.?
TheELF Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Το σημαντικότερο είναι αυτό που είπα και πάνω, να είναι ρυθμισμένο και το router και το laptop σαν 802.11n από εκεί και πέρα σημαντική διαφορά μπορεί αν κάνει και το κανάλι στο οποίο εκπέμπει το router,επειδή τα ποιο πολλά είναι από την μάνα τους ρυθμισμένα να εκπέμπουν στο κανάλι 6 μπορεί να υπάρχουν παρεμβολές από άλλα router στην γειτονιά,οπότε δοκίμασε όλα τα κανάλια.
fireblade9 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Καλημέρα. Λοιπόν εδώ έχω τις ρυθμίσεις . το κανάλι ήταν όντως το 6 και το έκανα 10 αν και έχει και αυτόματη επιλογή. Το δίκτυο ήταν στο 802.11g + b και το έκανα σκέτο g. Δεν έχει n Τώρα έκανα μερικά τεστάκια στο ανεβοκατέβασμα ενός ίδιου αρχείου απο τους υπολογιστές και γράφω παρακάτω . Aπο λαπτοπ σε υπολογιστή με freenas 500ΚΒ/s και απο τον freenas σε λαπτοπ το ίδιο. Το κουφό για εμένα είναι εδώ . Απο το λαπτοπ στον υπολογιστή με τα windows 7 η ταχύτητα είναι 2 με 2,5MB/s . το ανάποδο όμως απο υπολογιστή desktop στο λαπτοπ η ταχύτητα πέφτει στα 500-700KB/s. Ολο αυτό με το ίδιο αρχείο και δίπλα στο ασυρματο router. Να πω επίσης οτι όλα είναι στο ίδιο workgroup.
poulinos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 γενικως καλυτερες ταχυτητες θα εβλεπες αμα ειχες N ρουτερ και n καρτες.απο εκει και περα μπορεις να δεις για πιο νεους drivers για να δεις αν θα παιξει καλυτερα για τις καρτες η και προληπτικα firmware για τον ρουτερ.κλεισε firewall κτλ και τετοια που μπορει να σε καθυστερουν.αλλα με g μην περιμενεις πολλα.
Λύση fireblade9 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Μέλος Λύση Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Επιτέλους αν και λίγο καθυστερημένα , αγορασα ενα router με 802.11n και βρήκα την ησυχία μου. Ευχαριστω
poulinos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 δεν υπηρχε αλλη λυση .ή πας σε n οπως πηγες ή καλωδιιο
leventakas Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 αυτο εχει να κανει για το τοπικο δικτυο σωστα? για ταχυτητες νετ ειναι καθαρα κλειδωμα ρουτερ?
poulinos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 αυτο εχει να κανει για το τοπικο δικτυο σωστα? για ταχυτητες νετ ειναι καθαρα κλειδωμα ρουτερ? yessss.με το n ισως δεις διαφορα αν εχεις vdsl 50 ari.οπου εκει το g θα ειναι τελειως οριακα αν βαλουμε οτι δεν πετυχαινεις ποτε 54 στην πραξη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα