hyperlost Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Φιλε μου ασχολούμαι με υπολογιστες απο το 1986 τότε που τα μέσα αποθήκευσης ήταν απλές κασέτες. ΟΙ αποτυχημένες προσπάθειες με τις ασπρομαυρες οθόνες υγρών κρυστάλλων δεν ήταν εμπορική επιτυχία καθώς περιοριζόντουσαν για σημειωματάρια και ηλεκτρονικές ατζέντες. Μπορώ να σου δείξω πολλές αντιγραφές που έχουν την ίδια αναλογία οθόνης είτε απο επώνυμες εταιρίες, είτε από κινέζικες ρεπλίκες. Προσωπικά το ipad επεσε στα χέρια μου πριν ακόμα καταλάβουν στην Ελλάδα τι είναι αυτό καθώς μου ήρθε απο Αμερική απο τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του. Η πρώτη εντύπωση ήταν τόσο θετική που κατάφρενα να αδειάζω την μπαταρία του σε χρόνο ρεκόρ. Σε 3 μήνες το βαρέθηκα και το θεώρησα μια άχρηστη συσκευή και προσέφερε μόνο εντυπωσιασμό στις καφετερίες και σερφαρισμα στον καναπέ στο κρεβάτι 'η στην τουαλέτα... Η τεράστια εμπορική του επιτυχία βασίστηκε κατά κύριο λόγο σε αυτά τα 3 στοιχεία. Οι άλλες εταιρίες λοιπόν μην θέλοντας να μείνουν έξω απο τον χορό, το αντέγραψαν όσο περισσότερο μπορούσαν και το μόνο που κατάφεραν ήταν να δημιουργήσουν μια χαώδη αγορά απο ταμπλετ... Δε μιλω για ασπρομαυρες οθονες, μιλω για ταμπλετες windows που ηταν κανονικα εγχρωμες με οθονες και αναλυσεις παρομιας τεχνολογιας που εχουν τα netbooks, αλλα προοριζονταν για χρηση μονο με το χερι και οχι με πληκτρολογιο. Τι σχεση εχει αυτο με τα ασπρομαυτα σημειωταρια και τις ηλ. Ατζεντες? που στο καλο σου εδωσα τετοια εντυπωση να γραψεις κατι τετοιο. Πραγματικα ειναι αξιο αποριας. Την αναλογια στη λεω γιατι ειναι κατι που κανει μπαμ, οπως και το λογοτυπο/γραμματοσειρα των εταιριων στα προιοντα τους. Τωρα αν εσυ το βρηκες σχετικο για να μου πεις για τις ασπρομαυρες ηλεκτρονικες αντζετες ή την τεχνολογικη ταση του 86, οκ τοτε... Και δεν ειναι οτι ολοι την αντεγραψαν, δε μπορουσαν νωριτερα να βγαλουν κινητα ή ταμπλετες. Τωρα δινεται στους κατασκευαστες δικαιωμα να ΜΠΟΡΟΥΝ να το κανουν γιατι τωρα υπαρχουν οι εταιριες που πουλανε, οθονες, επεξεργαστες κλπ για να φτιαξουν οσοι θελουν ετοιμα κινητα και ταμπλετες. Και τωρα τους δινεται επισης το δικαιωμα να εχουν το λειτουργικο ετοιμο απο google και ms (windows 8). Ειμαι περιεργος να δω τι θα γραψεις για αυτα που σου λεω τωρα.
ektor7 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 σε παρακαλώ στείλε μου το λινκ της συσκευής και αν ξέρεις σε τι λειτουργικό έτρεχε windows ce? Εχεις google και ψάξε το! Εγώ έχω tablet(μοντελο του 2008) από το Γενάρη του 2009 με vista,μετά περασα 7 και τώρα του εβαλα τα 8! Σε κανένα από τα 3 λογισμικά δε βολεύει το stylus.Η χρήση με τα δάκτυλα,είναι μακράν καλύτερος κ βολικός τροπος για να τα δουλέψεις,σε σχέση με το πενάκι!Εγώ δεν άντεξα με το πενάκι ούτε μια ώρα!
hyperlost Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Σε αμερικανικό δικαστήριο έγινε, οπότε λογικά οι ένορκοι ήταν «κουλ» πελάτες της apple και τα δώσανε όλα.. Δεν εγινε απλα σε αμερικανικο, εγινε στην καλιφορνια, την εδρα της apple. Το θεμα ειναι οτι και το δικαστηριο που εγινε στην νοτιο κορεα βγηκε υπερ της σαμσουγκ.
badbad Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 http://en.wikipedia....osoft_Tablet_PC Γιατί λοιπόν η microsoft δεν κυνήγησε την aplle στα δικαστήρια για κλοπή ιδέας; Γιατί πολύ απλά όπως θα διάβασες στο wiki η ιδέα για έναν φορητό υπολογιστή χωρίς πληκτρολόγιο είναι πολύ παλιά αλλά εκείνη την εποχή δεν υπήρχε η τεχνολογία για την κατασκευή του. Η apple ηταν η πρώτη που εφτιαξέ ενα αξιόλογο σύστημα με ΣΤΑΘΕΡΟ και εύχρηστο λειτουργικό. Κατανοητό για τον απλό χρήστη που ήθελε ενα ωραιο gadget για να σερφάρει να κάνει chat στο facebook και να διαβάζει της ειδήσεις. Το 2000 που έκανε την προσπάθεια η microsoft οι ενεργοί χρήστες του διαδικτύου ήταν το 1/5 απο σήμερα - δεν έιχαμε facebook δεν είχαμε τέτοια ανάπτυξη στο ιντερνετ και δεν είχαμε πολύ κόσμο μεγάλης ηλικίας που σκαμπάζει πως δουλέυουν αυτα τα windows. Αν σε βολέυει σαν επιχειρημα η apple δεν ανακάλυψε τον τροχό αλλα έδειξε στον κόσμο πως να χρησιμοποιεί αυτον τον τροχό για να κάνει πιο ευκολά την δουλεια του, κάτι που η microsoft τοτε δεν ειχε καταφέρει... Τωρα που ξύπνησε τα windows 8 μπάζουν αέρα apple περισσότερο από κάθε άλλη φορά..
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Moderators Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 ωραια εκλεινες την εταιρια θα γινοταν ενα μπαμ στην αρχη και μετα ολοι θα πηγαιναν αλλου. πολυ πιθανο στα λινυξ και ετσι ο κοσμος θα ειχε καλυτερο ΛΣ και δωρεαν. Εσυ θα εμενες χωρις εταιρια! γουελ νταν! Αρχικα καποια κουλ μπαταρια θα την εφευρησκαμε, δεν θα την ανακαλυπταμε εχει διαφορα.. Αλλα οπως ειπα και πριν ειναι διαφορετικο να πατενταρεις την εφευρεση μια μπαταριας πχ που κρυβει και μια τεχνολογια μεσα της απο το να πατενταρεις γραμμες και σχηματα. αν ολοι σκεφτονταν οπως εσυ και τα εκαναν ολα για κερδος , πιστεψε με θα ειχες ακομη ενα πισι 10ετιας το οποιο θα εμπαινε μονο ιντερνετ,θα ακουγες την ιδια μουσικη απο το παλιο cd-player ή αλλιως η τσεπη σου δεν θα γεμιζε ποτε γιατι το να τα αποκτησεις ολα (μουσικες,παιχνιδια κτλ) ειναι ακριβο σπορ. Απλα πρεπει να αλλαξει λιγο ο εγωιστικος - καπιταλιστικος τροπος σκεψεις γιατι ετσι δεν θα παμε ποτε μπροστα..
ektor7 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Γιατί λοιπόν η microsoft δεν κυνήγησε την aplle στα δικαστήρια για κλοπή ιδέας; Γιατί πολύ απλά όπως θα διάβασες στο wiki η ιδέα για έναν φορητό υπολογιστή χωρίς πληκτρολόγιο είναι πολύ παλιά αλλά εκείνη την εποχή δεν υπήρχε η τεχνολογία για την κατασκευή του. Η apple ηταν η πρώτη που εφτιαξέ ενα αξιόλογο σύστημα με ΣΤΑΘΕΡΟ και εύχρηστο λειτουργικό. Κατανοητό για τον απλό χρήστη που ήθελε ενα ωραιο gadget για να σερφάρει να κάνει chat στο facebook και να διαβάζει της ειδήσεις. Το 2000 που έκανε την προσπάθεια η microsoft οι ενεργοί χρήστες του διαδικτύου ήταν το 1/5 απο σήμερα - δεν έιχαμε facebook δεν είχαμε τέτοια ανάπτυξη στο ιντερνετ και δεν είχαμε πολύ κόσμο μεγάλης ηλικίας που σκαμπάζει πως δουλέυουν αυτα τα windows. Αν σε βολέυει σαν επιχειρημα η apple δεν ανακάλυψε τον τροχό αλλα έδειξε στον κόσμο πως να χρησιμοποιεί αυτον τον τροχό για να κάνει πιο ευκολά την δουλεια του, κάτι που η microsoft τοτε δεν ειχε καταφέρει... Τωρα που ξύπνησε τα windows 8 μπάζουν αέρα apple περισσότερο από κάθε άλλη φορά.. Είναι βαση διαφορετικών ιδεολογιών!Η ms πάντα πίστευε και ακομη πιστεύει ότι τα tablets είναι προέκταση των PC,ενώ η apple ότι είναι απλά φανση gadget,γι'αυτο του πρόσθεσε ένα λογισμικό για τηλεφωνα!
badbad Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δε μιλω για ασπρομαυρες οθονες, μιλω για ταμπλετες windows που ηταν κανονικα εγχρωμες με οθονες και αναλυσεις παρομιας τεχνολογιας που εχουν τα netbooks, αλλα προοριζονταν για χρηση μονο με το χερι και οχι με πληκτρολογιο. Τι σχεση εχει αυτο με τα ασπρομαυτα σημειωταρια και τις ηλ. Ατζεντες? που στο καλο σου εδωσα τετοια εντυπωση να γραψεις κατι τετοιο. Πραγματικα ειναι αξιο αποριας. Την αναλογια στη λεω γιατι ειναι κατι που κανει μπαμ, οπως και το λογοτυπο/γραμματοσειρα των εταιριων στα προιοντα τους. Τωρα αν εσυ το βρηκες σχετικο για να μου πεις για τις ασπρομαυρες ηλεκτρονικες αντζετες ή την τεχνολογικη ταση του 86, οκ τοτε... Και δεν ειναι οτι ολοι την αντεγραψαν, δε μπορουσαν νωριτερα να βγαλουν κινητα ή ταμπλετες. Τωρα δινεται στους κατασκευαστες δικαιωμα να ΜΠΟΡΟΥΝ να το κανουν γιατι τωρα υπαρχουν οι εταιριες που πουλανε, οθονες, επεξεργαστες κλπ για να φτιαξουν οσοι θελουν ετοιμα κινητα και ταμπλετες. Και τωρα τους δινεται επισης το δικαιωμα να εχουν το λειτουργικο ετοιμο απο google και ms (windows 8). Ειμαι περιεργος να δω τι θα γραψεις για αυτα που σου λεω τωρα. Φιλε μου μου απάντησες σε ενα αρχικό μηνυμα μου και σου έκανα παράθεση των απόψεων μου. ΔΕΝ έχω διάθεση να σε πείσω πώς είχες κάνει μια αποτυχημένη αγορά. Προς Θεου.. Πέρα από το γεγονός της πατρότητας του ταμπλετ σαν σχεδιασμό υπολογιστή είμαι της άποψης πως η apple κατάφερε να δημιουργήσει μια νεα μόδα που εκθρόνισε την αγορά netbook. Οι παράγοντες που συνετέλεσαν σε αυτό ήταν η ραγδαία αύξηση του διαδικτύου καθώς το ταμπλετ είναι κατεξοχήν εργαλείο σερφαρισματος , η τεράστια αυτονομία της μπαταρίας του και το ΣΤΑΘΕΡΟ και απλό λειτουργικό IOS. Τωρα γιατί δεν κατάφερε να ταυτίσει η microsoft το όνομα της με αυτή την εμπορική επιτυχία όλοι μας ξέρουμε τους λόγους..
hyperlost Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Καλά τους έκανε και λίγα είναι τα πρόστιμα. Η τεχνογνωσία είναι τεχνογνωσία, η σχεδίαση σχεδίαση και η εφεύρεση εφεύρεση. Όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει κάτι κατοχυρωμένο ας πληρώσει το αντίτιμο. Είναι απλά τα πράγματα. Εϊναι δικαίωμα του καθενός αμα γουστάρει να έχει αποκλειστική εμπορική εκμετάλλευση της εφεύρεσης του. Εγώ προσωπικά αν ήμουν Apple θα τους είχα κάνει και χειρότερα. Αν ήμουν Microsoft και με αναγκάζανε να βγάζω παράθυρο για επιλογή browser στο λειτουργικό μου σύστημα θα απειλούσα με κλείσιμο της εταιρείας, άμεση παύση της υποστήριξης παγκοσμίως και απόλυση όλων των εργαζομένων. Να δούμε τι θα έκανε όλος ο πλανήτης γή μέτα, ας έβαζε Linux αμα γούσταρε. Ας επαιρνε MAC. Παπαριές αυτοί; Μαγκια εγώ. Κράξτε όσο θέλετε, μόνο αμα κράζετε σας εύχομαι αύριο μεθαύριο να ανακαλύψετε κάτι πολύ κούλ, μια γαμάτη μπαταρία π.χ., και να σας κλέψει τα σχέδια ο γείτονας, να την βγάλει στην παραγωγή αυτός, να βγάλει τα φράγκα και εσείς το τίποτα. Βλέπω και το linux πως προόδευσε, 500 χρόνια και ένα GUI της προκοπής δε βγαίνει. Είναι ασταθές, είναι αργό, είναι και άσχημο. Πόσα αρνητικά ποια; Όσο και να πονά, το καλό αποτέλεσμα θέλει συμφωνίες, συνεννοήσεις, δέσιμο με το hardware και τα λοιπά. Αν είναι για ένα πράγμα να γράφουν 5000 άτομα κώδικα ασυντόνιστα βγαίνει ένα μπασταρδεμένο λογισμικό, κακόγουστο (αν έχει GUI), αργό και δύσκολα συντηρίσιμο. Σιγά μη γράψω κώδικα για την ψυχή της μάνας μου. Δεν υποστηριζει κανενας την αντιγραφη μιας ιδεας. Το θεμα μας ειναι να μπορουν να δωσουν οσοι θελουν σε αυτη την ελευθερη αγορα μια διαφορετικη υλοποιηση της, πραγμα που κανει και η apple με τα smartphones, τους mac της, το siri της κλπ. Το αν η apple εχει κατοχυρωσει τις στρογγυλεμενες γωνιες και τις ανηκουν ισως σε σενα να μη λεει πολλα και να το περνας στο ντουκου. Μερικοι ομως εχουν διαφορετικη γνωμη. Αν ειναι να σταματησουμε απο τωρα και να πουμε καλυτερα οτι η apple θα φτιαχνει το μοναδικο τηλεφωνο του πλανητη, αφου πλεον με την εξελιξη της τεχνολογιας γενικα ολοι smartphone θα αγοραζουν απο εδω και περα και συνεπως να παρουν απο τωρα καλυτερα apple μια και καλη. Στη τελικη η apple τα εβαλε με την σαμσουγκ, αλλα πχ τους devs που δημιουργουν εφαρμογες τυπου siri στο ios και το android γιατι δε τους πειραζει?? αφου και αυτοι καταπαταν το siri. Και στη τελικη αν κατσει η σαμσουγκ/μοτορολα/σονυ και προσλαβει προγραμματιστες και φτιαξει φωνητικη αναγνωριση καλυτερη του σιρι, με προηγμενες λειτουργιες και υποστηριξη σε ολες τις γλωσσες, ακομη και στα ελληνικα, δε πρεπει να πληρωθει γι αυτο? λες να γραψουν το κωδικα για τις δικες τους μαναδες?? στη τελικη εσενα σν καταναλωτη γιατι ακριβως σε ενοχλει?? και η μπαταρια που λες με την διαφορετικη τεχνολογι απλα δε θα υπαρξει ποτε, η μελλοντικη αππλε/σαμσουγκ/σονυ κλπ θα την εχει πατενταρει απο πριν σε ενα γενικο πλαισιο κανονισμων και συνεπως δε θα ανηκει ηδη στον δημιουργο της. Αφου θα ειναι σαν μπαταρια θα πρεπει να πληρωσει δικαιωματα στην σονυ πχ και μονο αυτη θα μπορει να αποφασιζει μετα για την τυχη των μπαταριων (οπως κανει η αππλε με τη τυχη των στρογγυλεμενων γωνιων, τις ολοκληρες οθονες κ.α.)
IHateLove Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Είναι εξοργιστικό... μετά μας λένε πόσο μπροστά είναι οι Αμερικανοί .. @@
hyperlost Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Φιλε μου μου απάντησες σε ενα αρχικό μηνυμα μου και σου έκανα παράθεση των απόψεων μου. ΔΕΝ έχω διάθεση να σε πείσω πώς είχες κάνει μια αποτυχημένη αγορά. Προς Θεου.. Πέρα από το γεγονός της πατρότητας του ταμπλετ σαν σχεδιασμό υπολογιστή είμαι της άποψης πως η apple κατάφερε να δημιουργήσει μια νεα μόδα που εκθρόνισε την αγορά netbook. Οι παράγοντες που συνετέλεσαν σε αυτό ήταν η ραγδαία αύξηση του διαδικτύου καθώς το ταμπλετ είναι κατεξοχήν εργαλείο σερφαρισματος , η τεράστια αυτονομία της μπαταρίας του και το ΣΤΑΘΕΡΟ και απλό λειτουργικό IOS. Τωρα γιατί δεν κατάφερε να ταυτίσει η microsoft το όνομα της με αυτή την εμπορική επιτυχία όλοι μας ξέρουμε τους λόγους.. Μετα το σημερινο οι πιο αποτυχημενες αγορες που εχω κανει ειναι τα iphones, τα ipods, το ενα ipad και ενας εκτυπωτης που πηρα -ενω ειχα ηδη ασυρματο- για να εκτυπωνω πληρως απο το ιος (εκει που θα οδηγησουμε τα πραγματα). Την εποχη που την ειχα παρει ΔΕΝ υπηρχε το ipad. Το ποσο επιτυχημενη ή αποτυχημενη ειναι μια αγορα, ειναι συμπερασμα που βγαζει ο καταναλωτης αργοτερα της αγορας. Η συγκεκριμενη δεν σχετιζεται με τα σημερινα προιοντα του ανταγωνισμου προφανως λογο της εξελιξης, αλλα μονο αποτυχημενη δεν την θεωρω καθως εβγαλα project on the go ακομα και με τις καθυστερησεις που ειχε το τοτε παιδικο hardware.
Nomedor Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δεν χρειάζεται να μαλώνετε για το τι αποφάσισε ένα Αμερικάνικο δικαστήριο, ούτε για μεροληψία ούτε για το πόσο τραγελαφικό είναι το Αμερικάνικο σύστημα πατεντών. Και στην Ευρώπη έχουμε δικαστήρια και αυτά αποφάσισαν ότι η Samsung όχι μόνο δεν αντιγράφει την Apple αλλά η δεύτερη θα πρέπει να κάνει καμπάνια που να το διαφημίζει. Το μόνο που με προβληματίζει είναι το ότι πέρασε σχετικά αβαβά. Προσωπικά πάντως έχω σε μεγαλύτερη υπόληψη τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια και νόμους από τα Αμερικάνικα που αναγκάζουν τις εταιρίες να βάζουν οδηγίες χρήσης μέχρι και στα αυγά. 1
dreez Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Ζω για την μέρα που θα ξεκινήσει το δικαστήριο της Motorola με την π.....@. Σφαγή θα γίνει! 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 H αποφαση ειναι γελοιωδως γελοια και περα απο καθε λογικη σε οτι εχει να κανει με την εμφανιση των συσκευων. Αν ηταν ετσι ουτε 2η εταιρεια αμαξιων θα ειχαμε, ουτε 2η εταιρεια ηχειων, ουτε τιποτα. Οποιος πρωτοσχεδιαζε κατι θα του εμενε και η πατεντα και το μονοπωλιο. Σε οτι αφορα το OS μαλλον θα συμφωνησω με το δικαστηριο οτι η samsung εχει ριξει πολλη αντιγραφη απο ετοιμο προιον. Και εκει ναι, τιθεται θεμα κλοπης πατεντας, κανει νιαου-νιαου. Σε καθε περιπτωση για οσους δεν ξερουν, καθοριστικο ρολο στην αποφαση-ποινη επαιξε το περιβοητο βιβλιο των 100τοσων σελιδων της samsung οπου περιγραφεται με καθε λεπτομερεια ΠΩΣ θα αντιγραψουν τα αντιστοιχα προιοντα της apple. Απο εκει φανηκε η προθεση και φυσικα μετα αντε να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας ακομα και για τις στρογυλεμενες γωνιες και το ορθογωνιο παραληλογραμο... Και κατι τελευταιο. Αν και κατοχος android samsung κινητου, δεν βαφτιζω ανταγωνισμο την πιστη αντιγραφη. Θα ημουν πιο ευχαριστημενος αν η samsung ΠΑΡΗΓΑΓΕ ενα os διαφορετικο απο αυτο της apple, με αλλες ιδεες, αλλα εξισου λειτουργικο. Τοτε ναι θα ειχα ωφεληθει πολλαπλασιες φορες ως καταναλωτης σε σχεση με το να κανει ο Ασιατης πιστη αντιγραφη απο τον Αμερικανο και να μου πουλαει σε πιο προσιτη τιμη το αντιγραφο. Κοινως, δεν προχωρα την τεχνολογια, αντιθετα την κρατα στο ιδιο ή χαμηλοτερο επιπεδο (ως αντιγραφη), γυρευοντας απλως τα $ μου επειδη πουλαει φθηνοτερα.
atropa Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 εμένα αυτό που με διασκεδάζει περισσότερο είναι οτι το ίδιο το αμερικάνικο δικαστήριο αποφάσισε οτι οι αμερικανοι καταναλωτές είναι τοσο ηλίθιοι που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την αππλ απο την σαμσουνγκ... πέραν τούτου βρίσκω την απόφαση πέρα για πέρα λογική.. τι περιμένατε να αποφασίσει ενα αμερικάνικο δικαστήριο με αμερικανο δικαστή και αμερικανους ενόρκους οταν μια κορεάτικη εταιρία βρίσκεται αντίπαλη με μια αμερικάνικη....?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα