Fotis13 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Ισχυει οτι οι συσκευες της Μεγαλης εταιριας λειτουργουν με ολοκληρωμενα και οθονες της Samsung; Εαν ναι γιατι δεν την αποτελειωνει οριστικα μη πωλωντας της εξαρτηματα; Δεν ισχυει αλλα και να ισχυε με 100 δις $ ρευστο στα διαθεσιμα της apple μην την αποτελειωσει πολυ και παθει τιποτα ομως...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Super Moderators Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Ισχυε στο παρελθόν. Όχι πλεον. Έπαιρνε soc απο samsung. Και οθόνες απο lg, αν και η samsung ειναι καλύτερη και στις οθόνες, ακριβώς για να μη εξαρτηθεί πληρως απο τη samsung. Η apple στη συνέχεια πληρωσε δισεκατομμύρια για αδεία επεξεργαστών arm, και πλεον τους παράγει μονη της. (Ή τέλος πάντων καποιο εργοστάσιό στην Κινα για λογαριασμό της μιας και η apple δεν έχει εργοστάσιά. Δινει τα παντα για κατασκευή σε άλλους). Δεν ξέρω αν έμεινε κανένα εξάρτημά να παίρνει ακόμα απο τη samsung, αλλα ειναι εντελώς βεβαιο ότι ΑΝ έμεινε, ουδεμία πίεσή μπορεί να της κανει η samsung, γιατί θα ειναι εξάρτημά που παράγουν ολοι και μπορεί να αλλάξει προμηθευτή σε 24 ώρες.. Την εποχη που εξαρτιόνταν όντως απο τη samsung, αυτό δεν την εμπόδισε και τοτε να της κανει μυνηση. Υπάρχουν εμπορικές συμφωνίες. Δεν θα της έκοβε έτσι απλα την πώλησή soc, επειδή της έκανε μυνηση. Ασε που δε συνέφερε κανέναν. Θα ήταν μια loose / loose situetion.. Ουσιαστικά ότι σταματησα να παίρνει soc απο samsung, οφείλεται ακριβώς στον πόλεμό που έχουν μεταξύ τους, και στην προσπάθειά της να μειώσει την κερδοφορία της samsung με κάθε κοστος. Απο μονο του αυτό διαψεύδει αυτούς που υποστηρίζουν ότι έχουν φτιάξει επίτηδες μονοπώλιακο διδυμο.. Και κάτι εντελώς άσχετο για την ιστορία μιας και ειναι ενδιαφέρον. Για να ξανα επιλέξει την lg στο iphone 4 ως προμηθευτή οθονών, η apple της προτεινε μια τιμη η οποία ήταν κάτω του κόστους τοτε!! Ως διαπραγματευτικό ατου, ειπε ότι λογο οικονομίας κλίμακα που θα προκαλέσει η παραγγελια τόσο μεγάλου αριθμού οθονών ,κάποια στιγμή η τιμη θα γίνει κερδοφόρα. Επίσης αλλαγή προμηθευτή θα έριχνε την μετοχή της lg. Και όντως κλειστικε η συμφωνία με τιμη κάτω του κόστους και πραγματι η lg είχε τελικά κέρδη. Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App Εχω την εντύπωση οτι, όσον αφορά την κατασκευή των επεξεργαστών (SoC), η Apple τους προμηθεύεται ακόμη και σήμερα από την Samsung και ουδέποτε σταμάτησε. Η οποία Samsung πρόσφατα αναβάθμισε το εργοστάσιο επεξεργαστών της στο Texas, όπου κατασκευάζονται και οι Α5/Α5Χ επεξεργαστές της Apple. Οσο για την "πρόταση" να κοπεί η εκ μέρους της Samsung προμήθεια υλικών προς την Apple λόγω αντιδικίας, θεωρώ οτι δείχνει βαθιά άγνοια του πώς λειτουργεί η αγορά και της συναισθηματικής αντίδρασης που πρέπει να εκλείψει... Πρόσφατα μάλιστα διάβαζα ότι η Samsung έχει ένα ισχυρό εσωτερικό corporate firewall μεταξύ των τμημάτων ακριβώς για τέτοιους λόγους. Με άλλα λόγια: το τμήμα κατασκευής υλικών διαχωρίζεται από το τμήμα πώλησης συσκευών. Εννοείται επειδή η Apple (και η κάθε Apple) είναι σημαντικοί πελάτες για την κερδοφορία της Samsung. 2
oldnew Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Εχω την εντύπωση οτι' date=' όσον αφορά την κατασκευή των επεξεργαστών (SoC), η Apple τους προμηθεύεται ακόμη και σήμερα από την Samsung και ουδέποτε σταμάτησε. Η οποία Samsung πρόσφατα αναβάθμισε το εργοστάσιο επεξεργαστών της στο Texas, όπου κατασκευάζονται και οι Α5/Α5Χ επεξεργαστές της Apple. Πιθανών να έχεις δίκιο. Τίποτα δεν αποκλείει να αλλάζει προμηθευτή οπότε θέλει. Αν η samsung της δινει καλυτερη τιμη πηγαίνει σε αυτή.. Ηξερα ότι έφτιαχνε αλλου πλεον soc ειδικά, αλλα μπορεί να μη θυμάμαι καλα. Θα το ψάξω όταν εχω χρονο. Αν και το link που δινεις, παρολο που με την πρώτη ματια δείχνει ότι τους παράγει η samsung, με προσεκτικότερο διάβασμα δεν ειναι 100% σιγουρο. Αναφέρεται ότι το συγκεκριμενο εργοστάσιό παράγει και για την apple " It makes chips for Apple's iPhones and iPads " Στην συνέχεια κανει μια σύγκρισή της τεχνολογίας 32 ,28 nm και γραφει για το soc της apple ότι ήταν 32, ενώ το εργοστάσιό αυτό μπορεί να παράγει 28. Δε λεει ότι και το soc της apple θα παράγεται σίγουρα εκεί.. Το βεβαίο ειναι ότι παράγει κάποια τσιπ για την apple. Αφήνει να εννοηθεί και για το soc, αλλα δεν το γραφει καθαρά. Αν κάποιος εχει καποιο λινκ που παράγει η apple soc.. Παντως το εντελώς βεβαίο ειναι ότι η apple έχει αγορασει αδεία για να το παράγει οπου γουσταρει. Edit. Βρήκα αυτό http://arstechnica.com/apple/2011/06/apple-to-move-arm-soc-production-away-from-samsung-in-2012/ Απο ότι φαίνεται μεχρι και το τελευταίο soc της apple το παρήγαγε η samsung. Το επομένο όμως, μεχρι στιγμής αναμένεται να το φτιάξει η εταιρία που γραφει στο link, και όχι η samsung. Αρα και το παραπάνω εργοστάσιό της samsung οπου γραφει ότι παρήγαγε τσιπ για την apple, μάλλον δε θα ξαναπαραγει αν οι φήμες επιβεβαιωθούν.. Οπότε και αυτά που γραφει για 28 nm οπου αφήνει να εννοηθεί ότι θα φτιαχνει apple soc μάλλον δε θα ισχύσουν.. Φυσικά όλα ειναι στον αερα.. Αν η samsung δωσει καλυτερη τιμη κανείς δεν αποκλείει να το ξαναπαραγει εκεί και ας ειναι στα δικαστήρια.. Εχει ξαναγίνει.. Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App
kostas_dr Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Ελπίζω το τέλος αυτής της ιστορίας να έχει κάποιο όφελος και για εμάς τους καταναλωτές και να μην αρχίσει ο "νικητής" να βαράει αλύπητα τις τιμές στα διάφορα προϊόντα του με την λογική του: πλεον μόνο απο μένα μπορεί να αγοράσει οπότε... Μάλλον ζητάω πολλά ε;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Super Moderators Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Νόουπ, φυσικά και όχι, εμένα το κινητό μου έχει άνω του ενός πλήκτρα, εκτός από ήχο, On/off. Εσένα ρε φωστήρα της πληροφορικής τη σε έβαλες μέσα; :Ρ Δεν είναι θέμα συγκεκριμένης ευφυία , είναι θέμα προβατιστμού, σκέψου ποιος έκανε report το μήνυμα μου περί νοημοσύνης. :Ρ Παραπάνω πλήκτρα έχεις, auto correction της προκοπής όμως ...μάλλον όχι! 1
oldnew Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Παραπάνω πλήκτρα έχεις' date=' auto correction της προκοπής όμως ...μάλλον όχι! [/quote'] Εγω παντως που εχω και iphone και android, δε βλέπω καμία διαφορα σε αυτό.. Βεβαία το original του android, δεν το χρησιμοποιω για να το συγκρίνω. Smart keyboard pro παντως που χρησιμοποιω μπορω να σε διαβεβαιωσω ότι δεν εχει διαφορα. Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App
status Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Παραπάνω πλήκτρα έχεις, auto correction της προκοπής όμως ...μάλλον όχι! Σε αυτό δεν έχεις άδικο. ;ρ
damastes Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Edit. Βρήκα αυτό http://arstechnica.c...amsung-in-2012/ Απο ότι φαίνεται μεχρι και το τελευταίο soc της apple το παρήγαγε η samsung. Το επομένο όμως, μεχρι στιγμής αναμένεται να το φτιάξει η εταιρία που γραφει στο link, και όχι η samsung. Ακυρο έφαγε τελικά η apple από την TSMC (και η qualcomm) Both companies offered investments of more than $1 billion in exchange for TSMC dedicating a portion of its production capacity to them, but the company declined the offers in order to retain flexibility in the types of chips it is able to produce. The bids come as Apple attempts to reduce its dependence on Korean manufacturer Samsung for smartphone and tablet chip production while ring-fencing its long-running patent dispute with the company. Samsung currently manufactures both the A5 chip, which powers the iPad 2 and the iPhone 4S, and the A5X, which powers the third-generation iPad. .
nikangel Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Παρθενογένεση...???? Ελάτε να γελάσουμε λίγο... http://9gag.com/gag/5195630?ref=fb.s 2
Super Moderators billdanos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Super Moderators Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Εγω παντως που εχω και iphone και android, δε βλέπω καμία διαφορα σε αυτό.. Βεβαία το original του android, δεν το χρησιμοποιω για να το συγκρίνω. Smart keyboard pro παντως που χρησιμοποιω μπορω να σε διαβεβαιωσω ότι δεν εχει διαφορα. Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App Σε αυτό δεν έχεις άδικο. ;ρ Ντάξει μην τρελαινόμαστε! Και το auto correction στο iOS το βρίζω πυκνά συχνά και όταν η κατάσταση ξεφύγει, τρώει ένα reset το custom dictionary και στανιάρει! Επίσης γελάω απο το πρωί με αυτό:
damastes Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Επίσης γελάω απο το πρωί με αυτό: και αυτό έχει αρκετό γέλιο [ από κομική εκπομπή βιντεο ] http://www.youtube.com/watch?v=YciM_54HzZk
oldnew Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Επίσης γελάω απο το πρωί με αυτό: Πολυ μετρια η apple.. Την περίμενα ομορφότερη..
egw_eimai_re Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Παλι δεν με καταλαβαίνεις ποσο ποιο σαφέστατο να το κάνω;;; Manuel Σκάω λεφτά για να κάτσουν κάποιοι να ασχοληθούν με όλες αυτές τις "λεπτομέρειες" που θα μου κάνουν τη ζωή ευκολότερη. egw_eimai_re Οπως πχ να πρέπει να κατεβάσεις vmware fusion , να εχεις dualboot για αναβάθμιση,λειτουργιά gps-smartphone κλπ να παίξεις κανένα lol αν το σηκώνει το άτιμο και πάει λέγοντας. Manuel Εμ... εγώ και 5-10 γνωστοί μου χρησιμοποιούμε Mac εδώ και κάμποσα πλέον χρόνια, και δεν έχω ιδέα τι είναι το vmware fusion (αν και το έχω ακουστά), πόσο μάλλον να μου είναι και απαραίτητο. egw_eimai_re Να βάλεις windows σε μηχάνημα apple δεν ειναι αναβάθμιση αλλα υποβάθμιση εκτός αν έχεις διαφορετική άποψη οπως μερικοί σχετικοί, σχετικοί που αγοράζουν mac για να έχουν windows xp και ΜΟΝΟ. Manuel Λες να δώσαμε τόσα λεφτά για να χρησιμοποιούμε τα Windows; egw_eimai_re Αρα προφανώς όταν μιλάς για συνδεσιμότητα και ευκολία μιλάς για 2 πράγματα apple mac & apple iphone γιατί άντε να σε δω διαφορετικά να κανείς πχ αναβάθμιση firmware σε κανένα samsung galaxy. Manuel πάντως δε χρειάστηκε ποτέ να εγκαταστήσω τα Windows μόνο και μόνο για να δουλέψω μια συσκευή. είμαι ο μόνος από τους γνωστούς μου που έχει Windows στον Mac του (bootcamp και parallels, το fusion το είχα απορρίψει όταν τα έψαχνα) και αυτό κυρίως γιατί παίζω πολλά παιχνίδια.Οι άλλοι δεν ξέρω πως την βγάζουν. Κάποιο θαύμα μάλλον. egw_eimai_re Windows απαραίτητο εργαλείο είτε είσαι macακιας ειτε linuxακιας. Με τον έναν ή τον αλλο τρόπο σου/μας είναι απαραίτητα.. Σου λέω ότι είμαι ο μόνος που τα χρησιμοποιεί από όλους τους γνωστούς μου που έχουν Mac (οι δύο αδερφές μου, η κοπέλα μου, δύο κολλητοί και τέσσερις συνάδελφοι που μου έρχονται στο μυαλό αυτή τη στιγμή) κι εσύ κατάλαβες ότι γράφω πως είναι απαραίτητα σε όλους; Μόνος σου το λες εξάλλου Οι άλλοι δεν ξέρω πως την βγάζουν. Κάποιο θαύμα μάλλον. End of story
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα