Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους.

Ενας φιλος μου θελει να αγοράσει την ενλογο καρτα και το θέμα ειναι οτι η μητρική του εχει pci e 1.

Η απορια ειναι,μπορει η θυρα να αντεξει το bandwidth μιας gtx 660 ti ή θα έχει μεγάλη πτώση επιδώσεων.

Δημοσ.

Για να έχει μητρική με PCI E 1, πιστεύω πως το σύστημα του φίλου σου είναι αρκετά παλιό. Χωρίς να ξέρω ακριβώς ποιο είναι, πιστεύω πως θα χάνει αρκετά μόνο και μόνο από τον επεξεργαστή.

Δημοσ.

Εχει intel core 2 quad 9χχχ,δεν θυμάμαι ακριβώς το μοντελο,που τον καλύπτει.

Το θέμα ειναι οτι δεν εχει και μεγάλη οικονοκική ανεση για καινουριο pc,θέλει μια καρτα να τον κρατησει.

Μου ζήτησε βρώ μια καλη και δεν ξέρω θα εχει μεγάλει πτώση με τη σειρα 6χχ που ειναι pci-e 3 ή να του προτεινω μια 5xx.

Θελω να του βρώ κατι που να μπορει να το εγμεταλεβεται πληρως,μη δωσει τζαμπα λευτα ενώ με μια κατώτερη θα εχει ιδιες επιδώσεις.

Γενικά αν μπορουμε να βρούμε μια που θα ειναι στο μεταιχμιο θα ειναι το ιδανικό.

Δημοσ.

Ρώτα τον α)Πόσα δίνει β)Τι ακριβώς υπολογιστή έχει (και το τροφοδοτικό) και γ) Ποιά είναι η ανάλυση της οθόνης του.

Τα εχουμε συζητησει ηδη.

α)Απο μια 660 ti και κάτω,μπορει να διαθέσει,ανεφερα θέλει μια που να ειναι στο μεταιχμιο

β)Intel core 2 quad 9xxx, 4GB ραμ τοφοδοτικο 500W gpu amd hd4650

γ)κυρίως σε μια 1024χ 768 ομως τώρα με την αναβαθμιση θα τον συνδεει με μια fullHD!!

Δημοσ.

Λείπει η μητρική και το τροφοδοτικό Αν είναι μούφα 500w δεν είναι σίγουρο ότι θα την κουλαντρίσει την κάρτα. Αν δεν ξέρει ποιό είναι, πες του να ανοίξει το καπάκι και να δει τι λέει πάνω στο ταμπελάκι. Πες του επίσης να κατεβάσει το cpu-z και να δει τι λέει στην καρτέλα motherboard.

Δημοσ.

Σύμφωνα με τον πρώτο πίνακα, το να τρέχεις pcie1 x16, είναι σαν να τρέχεις pci2 x8 ή pcie3 x4.

Σύμφωνα με τον δεύτερο πίνακα, οι επιπτώσεις στην κάρτα είναι αμελητέες.

Βέβαια αν κάνει και την παρακάτω αναβάθμισή με λίγα extra euros, θα είναι άρχοντας. Γράψε όπως σου είπε ο δεινόσαυρος και το τροφοδοτικό σου..μη κάνεις καμμιά βλακεία με μούφα τροφοδοτικό και τρέχεις

post-98342-0-09235600-1345943412_thumb.jpg

post-98342-0-13460900-1345943423_thumb.jpg

post-98342-0-90788500-1345944088_thumb.jpg

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολυ για τις απαντησεις σας.

Τροφοδοτικο εχει ενα της Xilence(δεν πρεπει να ειναι και πολυ καλο)

Μητρικη τώρα εχει μια της asus η οποια ειναι πολυ καλη,το καταλαβα απο το datasheet της που το κατεβασα για να δω τι θυρα pci-e εχει

Δημοσ.

Λοιπον δεινοσαυρε τελικα εχει το πρωτο τροφοδοτικο και γενικα ειναι καλη εταιρια η xilence?

και μητρικη εχει την asus P5KPL-AM IN/ROEM/SI

Δημοσ.

Mια χαρά εταιρία είναι η xilence αλλά το τροφοδοτικό έχει άλλα ζητήματα. 1ον, με δεδομένη και την παλαιότητά του δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να σηκώσει μια κάρτα σαν την 660ti και 2ον, δεν έχει καθόλου pci-e connectors οπότε θα πρέπει να πάρεις ρέυμα από molex.

Aυτό όμως δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Έχεις θέμα και με την μητρική:

Δεν είναι μόνο η απώλεια επιδόσεων που θα έχεις αν βάλεις την κάρτα. Υπάρχει περίπτωση να μην δουλέψει καθόλου. Πώς θα το διαπιστώσεις? Καταρχήν θα κατεβάσεις το τελευταίο bios που θα βρεις από το site της asus. Μετά θα βάλεις πάνω μια οποιαδήποτε pci-e 2.0 ή 2.1 κάρτα. Αν δουλέψει, τότε δεν θα έχεις πρόβλημα. Αυτά πάντα σε περίπτωση που η 4650 που έχει τώρα δεν είναι pci-e 2.0 (έβγαινε και σε 1).

Μην αγοράσει κάτι αν δεν κάνει πρώτα αυτή τη δοκιμή. Αν τελικά είναι οκ, καλύτερα να πάει σε μια λιγότερο ενεργοβόρα και ισχυρή κάρτα, όπως η 7850 (γιατί υπάρχει και θέμα τροφοδοτικού όπως ανέφερα πριν).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...