Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπες στο bios στην καρτέλα όπου ορίζεις τους σκληρούς και ψάξε για επιλογή wait for ide,μπορεί να είναι σε υπό μενού, λογικά περιμένει να δει μπας και αργεί να «ξυπνήσει» κάποιος δίσκος που ίσως να έχει λειτουργικό οπότε άδικα περιμένεις,μόνη άλλη εκδοχή είναι να έχει πρόβλημα το firmware και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα.

Δημοσ.

εμενα μου τα χει καπως ετσι .. δε νομιζω οτι μπορω να κανω κατι παραπανω..

quick boot εχω βαλει, να μη δειχνει logo εχω βαλει, delay for hdd 0 sec

αρα μαλλον ετσι ειναι η μητρικη

IMG_20120825_145028.jpg

μια αλλη ερωτηση, δεν εβαλα το σκληρο μου σε achi, εκανα μαλακια ? (νομιζω τωρα που εχει περαστει λειτουργικο δε μπορω να το αλλαξω) ή δεν ειναι ιδιαιτερα σημαντικο

Δημοσ.

Μπορεις να το αλλαξεις και μετα που θα περασεις το λειτουργικο,οριστε οδηγιες απο το φορουμ της ocz

Instruction: There is one way to fix this, although you need to have knowledge of registry editing.

The detailed steps from Microsoft website are as follows:

• Exit all Windows-based programs.
  • Press [Win] + R or take the RUN option from the start menu.
  • Now type regedit there and press Enter Key to open up the Registry Editor window.
  • If you receive the User Account Control dialog box, click Continue.
  • Locate and then click the following registry subkey:

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Servic es\msahci

• In the right pane, right-click Start in the Name column, and then click Modify.
  • In the Value data box, type 0 [3 is default], and then click OK

• On the File menu, click Exit to close Registry Editor.

• Restart your computer
  • Go to BIOS and enable AHCI, Save & Reboot
  • Another restart will be required to finish the driver installation.

Η ocz για καλυτερη αποδοση προτεινει ο ssd να εισαι σε achi.Οσο για το bad sector νομιζω οτι ειναι bug του προγραμματοςΔοκιμασε να κανεις με το linux tools που δινει η ocz ενα secure erase στον δισκο,αν δεν φτιαξει κανε update στο firmware και σαν τελικη λυση κανε ενα destructive flah.Για να βλεπεις την υγεια του ssd του να χρησιμοποιεις το crystaldisk info η το Ssd life,oλα τα αλλα προγραμματα ειναι για τους μηχανικους δισκους και πολλες φορες βγαζουν εσφαλμενα οτι εχει προβλημα ο ssd ενω στην ουσια δουλευει τελεια

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες (ολους δηλαδή ) , θα το κάνω achi γιατί για μικρά αρχεία ειδικά βλέπω ότι είναι καλύτερο

Το πρόβλημα πάντως το δείχνει και το tool της ocz

Επίσης μου λέει ότι έχω τελευταίο firmware ,λες να το ξαναφλασαρω όπως και να χει? Θα τα δοκιμάσω όλα και ενημερώνω

Sent from my Galaxy Nexus using Insomnia

Δημοσ.

To καλυτερο θα ηταν να κανεις ενα destructive flash αλλα το αρνητικο ειναι οτι θα διαγραψει τα παντα και θα χρειαστει να ξαναπερασεις τα windows.To destructive flash επαναφερει τον δισκο στην αρχικη εργοστασιακη κατασταση,περναει το τελευταιο firmware και διαγραφει τα παντα.Επισεις μηδενιζει ολα τα στατιστικα στοιχεια του δισκου,οπως ποσες ωρες εχει δουλεψει,κτλ.Ισως διορθωσει το προβλημα.Γραψε στο φορουμ της οcz και ζητα απο καποιο moderator να σου στειλει καποιο destructive flash για το firmware που εχεις τωρα.Συνηθως στελνουν και αναλυτικες οδηγιες για την διαδικασια,

Δημοσ.

το ξαναφλασαρα και παραμενει το ιδιο.. θα δουμε με μελλοντικο firmware τι θα παιχτει

αν ειναι χαζο-bug δε θα κατσω να ασχοληθω αλλο

secure erase δεν εκανα ο βλακας (και πλεον δεν εχω διαθεση να κανω τιποτα αλλο) , εκανα format μιας και δεν ειχα περασει πολυ πραγμα για να το γυρισω σε achi και τουλαχιστον εδω πηγαν καλα τα πραγματα :P

οι διαφορες σε επιδοσεις ειναι φοβερες

πριν

Untitled-1.png

μετα

fsad.png

ΥΓ επισης γυρνωντας τo σε achi αργει λιγοτερο στο bios, εκανα συνολικα 35 sec για boot

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...