Δεινόσαυρος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Και κάτι για τον άλλον φίλο τον Deino.Άλλο είναι να γράφεις οτι κάλο είναι να έχεις έναν 7200 η κ SSD για λειτουργικό και άλλο να γράφεις είναι 5400 και δεν κάνει,το δεύτερο πρέπει να το πεις στους κατασκευαστές σχεδόν όλων των φορητών που έχουν αυτούς τους δίσκους εν έτη 2013 για "τα πάντα"... Με το "δεν κάνει", δεν ενοοώ ότι δεν θα λειτουργήσει προφανώς. Κατά τα άλλα, δεν έχουν καμιά σχέση οι φορητοί με τα desktop. Το γεγονός ότι στο μυαλό πολλών οι φορητοί αντικαθιστούν τα desktop δεν σημαίνει ότι αναιρεί το παραπάνω. Άλλες ανάγκες, άλλη λογική.
MoviemakerGr Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Any Way το έγραψα γιατί νομίζω ότι έχουμε καλλιεργήσει και εμείς άθελα μας την υπερκατανάλωση.. και επειδή εσένα σε συμβουλεύονται αρκετοί και σ'εμπιστευονται μαζί με αυτούς και εγώ γι'αυτο το επισήμανα .. Παρεμπιπτόντως τα Win 8 τα έχω σε έναν Sata ii 5400 2.5" στο desktop και πάνε μια χαρά..
Δεινόσαυρος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Αν ένας 5400 δίσκος κόστιζε για Χ χωρητικότητα 40 ευρώ και ένας 7200 της ίδιας χωρητικότητας 100 ευρώ, θα έμπαιναν και άλλοι παράμετροι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ποσοστό της διαφοράς στην τιμή είναι πολύ μικρότερο του ποσοστού της διαφοράς στην απόδοση. Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με την υπερκατανάλωση αυτό που λέω. Τα win 8 είναι άλλο καπέλο, αλλά έχεις ένα point σε αυτό. Ξέρεις τι γίνεται με τους 5400 δίσκους? Αν ήταν πιο αργοί μεν, αλλά προσέφεραν πολλά άλλα πλεονεκτήματα, δεν θα ήμουν τόσο κατηγορηματικός. Στην ουσία όμως, σε ένα desktop δεν προσφέρουν κανένα πλεονέκτημα (η ελάιχστη διαφορά στην κατανάλωση κρίνεται αμελητέα).
MoviemakerGr Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Συμφωνώ σε όλα απλά η φράση "δεν κάνει για desktop" μπορεί να βγάλει λάθος συμπεράσματα..
sdim Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Παιδιά, απόλυτα κατανοητά αυτά που λέτε. Δεν το είπα σε αυτό το thread, αλλά σκοπεύω να βάλω Linux επάνω, και δεν με πολυνοιάζει αν θα είναι τελευταίων προδιαγραφών. Ούτε αν θα είναι 7200 rpm, κλπ. Το pc πάει για Internet browsing, περισσότερο, και εφαρμογές ήχου. Έκανα λάθος, δεν τον διάλεξα γνωρίζοντας ότι είναι 2.5". Γι' αυτό και ρώτησα αν κάνει για τη δουλειά που τον θέλω ή όχι. Όχι, δεν έχω κόλλημα με το e-shop. Ακούω προτάσεις. Τελικά, αυτό που πάω να βάλω, κάνει, ρε παίδες, ή δεν κάνει; Να πάω σε κάτι άλλο;
Δεινόσαυρος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Αν με το "κάνει" εννοείς το "αν θα δουλέψει", βεβαίως και θα δουλέψει. Αλλά γιατί να μην έχεις σαφώς καλύτερες επιδόσεις με ελάχιστο επιπλέον κόστος? Παραπάνω σου προτάθηκε ένας scorpio και ένας caviar blue. Aνάλογα με τις ανάγκες σου, διαλέγεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα