Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα,

ποια απο τις δυο μητρικες ειναι καλυτερη η Asus P8Z77-V Deluxe http://www.asus.com/...#specifications

ή Asus Maximus Formula V Z77

http://www.asus.com/...#specifications

H πρωτη εχει ολες τις sata2+3 στον intel controller του chipset ενω η δευτερη παρολο που εχει 2 παραπανω sata3 απο την πρωτη χρησιμοποιει για τις 4 sata τον Asmedia Controller.

Η πρωτη εχει περιπου 250 ευρω,ενω η δευτερη που εχει κυκλοφορησει τις τελευταιες μερες εχει περιπου 310 ευρω.

Εχω ηδη την P8z77-V Deluxe,αξιζει η μεταβαση στην Maximus Formula?

Ο cpu μου ειναι ο I7 3770k

Δημοσ.

Μερικές φορές μένω άφωνος με αυτά που διαβάζω και δεν ξέρω τι να πω...

Καταρχάς όπως τα λέει ο Dino είναι (2 Sata3 από το chipset). Και αφού προβληματίζεσαι τόσο για τα SATA και οι 2 6xSATA3 έχουν. H δικιά σου έχει 2 από το chipset, 2 από τον marvel (που είναι λίγο για κλάμματα) και 2 από τον Asmedia που τα δίνει σε eSATA. H άλλη έχει 2 από το chipset και 4 από τον Asmedia, κανένα σε eSata

Κατά δεύτερον (όπως λέει πάλι ο φίλος μου ο Dino) τι ακριβώς περιμένεις σε όποια αλλαγή της Mobo? Που ακριβώς δεν σε καλύπτει αυτή που έχεις η οποία είναι καταπληκτική. Υπάρχουν μόνο 2 σοβαροί λόγοι για να μου το τεκμηριώσεις:

1. Σκοπεύεις να κάνεις RAID 10 με SSD δίσκους που εκμεταλλεύονται το SATA3

2. Σκοπεύεις να ασχοληθείς με extreme OCIng. Ξέρεις άζωτο, workbenchies, δωμάτια κενού αέρα και τέτοια. Γιατί για τέτοιες καταστάσεις προορίζεται η Maximus.

Υπάρχει και η απάντηση "Έχω ρε φίλε τα γκαφρά και δεν ξέρω που να τα φάω!!!". Ε, τότε λάθος κάνεις και μας ρωτάς :) Μαζί σου 1000 φορές (και χάρισέ μου την deluxe αν θέλεις :devil: )

Καλοπροαίρετα πάντα :-D

• Like 1
Δημοσ.

Η γνώμη μου είναι ότι έχεις ήδη μια παρά πολύ καλή μητρική και να αλλάξεις δεν νομίζω να κερδίσεις κάτι. Πιστεύω είναι καλυτέρα να δώσεις αυτά τα λεφτά για να κάνεις άλλη αναβάθμιση.

Δημοσ.

Οταν αγορασα την μητρικη μου δεν ειχε κυκλοφορησει η Maximus Formula στην ελληνικη αγορα η οποια απ οτι ειδα ανηκει στην οικογενεια rog(republic of gamers) και σκεφτομουν επειδη προσφερεται αποκλειστικα για games μηπως προσφερει καποιες extra δυνατοτητες.

Δημοσ.

Οταν αγορασα την μητρικη μου δεν ειχε κυκλοφορησει η Maximus Formula στην ελληνικη αγορα η οποια απ οτι ειδα ανηκει στην οικογενεια rog(republic of gamers) και σκεφτομουν επειδη προσφερεται αποκλειστικα για games μηπως προσφερει καποιες extra δυνατοτητες.

Καμία μητρική δεν προσφέρεται για games. Ούτε ο 3770Κ που πήρες προσφέρεται. Ποιά είναι η κάρτα γραφικών σου?

Δημοσ.

Αν θυμάμαι καλά, πριν είχες έναν Q8XXX, επεξεργαστή, έτσι?

Το πήρες εξαρχής λάθος με την αναβάθμιση. O i7 θα πιάσει ταβάνι, εκεί που θα πιάσει και η 6950. Δεν θα σου δώσει κάτι παραπάνω απ ότι μπορεί η κάρτα, η οποία καλύπτονταν και με τον core2quad που είχες. Ούτε μητρική των 200+ ευρώ χρειάζοσουν για παιχνίδια.

Γνώμη μου είναι ότι η 6950 κρατίεται πολύ καλά ακόμα σε 1920 Χ 1080, αλλά αν εσένα δεν σε ικανοποιεί κάτι, αυτό είναι η κάρτα. Ούτε με επεξεργαστή κερδίζεις κάτι, ούτε με μητρική.

Για γράψε λίγο όλο το σύστημά σου με την οθόνη.

Δημοσ.

Πριν ειχα τον q9550 o oποιος δημιουργουσε σε στοκ συχνοτητα bottleneck στην 6950,τον ειχα με overclock στα 4,0 αλλα τωρα το καλοκαιρι ανεβαζε θερμοκρασια και ετσι τον ειχα στα 3,6.Στα 4,0 στο 3d mark vantage ειχα σκορ 19330 για την gpu και 16090 για τον cpu.

Τωρα με τον 3770κ εχω σκορ 20000+ για την gpu και 26000 για τον cpu(30000+ αν επιλεξω το turbo προφιλ απο το bios)

To συστημα τωρα αποτελειται απο τα εξης:

Ι7 3770k

Corair H100

Asus P8Z77-V Deluxe

16 GB DDR3 Kingston 1600

Corsair 750 Watt

Asus 6950 2 GB

Ssd Ocz Vertex 3 120 GB

WD 2 TB Green Sata 3

WD 2 TB Green Sata 2

WD 1 TB Black Sata 2

WD 1 TB Blue Sata 2

Coolermaster Haf 932

Samsung DVR-RW,LG BLue Ray-RW

Oθονη Samsung 22' (Syncmaster P2270) 1920χ1080

Δημοσ.

Καλά, τα σκορ δεν μου λένε τίποτα, αυτό έλειπε να μην ανέβαιναν. Το μηχάνημα στήθηκε εξαρχής λάθος*. Αν τώρα για κάποιο λόγο δεν σε καλύπτει, αλλάζεις την 6950 ή βάζεις μια ακόμα.

*

Θα είχες πολύ καλύτερο μηχάνημα αν πηγαινες σε 3570Κ, μια z77 των 150 ευρώ (πανέτοιμη και για cf/sli και για o/c) και 8GB μνήμη. Θα γλύτωνες 250 ευρώ + 150 που θα πουλούσες εύκολα την 6950, θα έπαιρνες 7970. Χωρίς να βάλω τα ~80 ευρώ που πουλιέται Η100 στο τραπέζι.

Δημοσ.

Σκεφτομουν αρχικα τoν 3570κ αλλα δεν εχει Hyper Threading και ετσι πηγα στον 3770κ.Επειτα το pc δεν το θελω μονο για παιχνιδια,τρεχω matlab,mathematica,fortran,photoshop,virtual machines και επεξεργασια video καμια φορα.

*Στην αρχη ειχα για ψυκτρα την Coolermaster V8 αλλα δεν τα καταφερνε καλα με τον 3770κ και ετσι πηγα στην corsair h100 η οποια καταφερε να ριξει 15+ βαθμους την θερμοκρασια σε σχεση με την coolermaster

Δημοσ.

Δεινοσαυρε να σε ρωτησω 2 πραγματα,

1)η ενσωματωμενη καρτα του επεξεργαστη μεσο του Virtu MVP αν ενεργοποιηθει βοηθαει σε συνδυασμο με την 6950?

2)Εψαξα πολλα οnline stores αλλα δεν βρηκα 6950,σε ενα μονο ειχε μια στα 260 ευρω αλλα με 1 gb ram,μηπως ξερεις κανενα οnline μαγαζι που να την εχει?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...