Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. Έχω το http://www.sony.gr/product/vn-e-series/vpceb1s1e-bj και έχω ήδη παραγγείλει για αυτό ένα σετ RAM 2x4gb γιατί θέλω να το ανεβάσω λίγο μετά και τον ssd που του έβαλα. Είδα όμως ότι και η κάρτα γραφικών που φοράει μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 2gb, υπό προϋποθέσεις. Γνωρίζει κάποιος να μου πει τι προϋποθέσεις είναι αυτές και αν πρέπει να κάνω κάτι εγώ προκειμένου να πετύχω το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα; Έκανα μία έρευνα στο google αλλά δεν πολύ κατάλαβα τι παίζει με το συγκεκριμένο ζήτημα και από τη SONY δεν ήταν και ιδιαίτερα ενημερωμένοι επίσης προκείμενου να με βοηθήσουν. Ευχαριστώ.

ΥΓ.: Tο μηχάνημα χρησιμοποιείται και για gaming.

Δημοσ.

Δεν ξέρω να σου απαντήσω με σιγουριά, ίσως ρυθμίζεται αυτόματα απ τα windows. ίσως υπάρχει κάποιο setting στο BIOS αλλά με ανάλυση 1366 x 768 δε νομίζω να παίζει ρόλο αν η κάρτα έχει 1 ή 2GB RAM (ειδικά εφόσον πρόκειται για μια κάρτα μεσαίας-μικρομεσαίας gaming κατηγορίας).

Δημοσ.

Δεν ξέρω να σου απαντήσω με σιγουριά, ίσως ρυθμίζεται αυτόματα απ τα windows. ίσως υπάρχει κάποιο setting στο BIOS αλλά με ανάλυση 1366 x 768 δε νομίζω να παίζει ρόλο αν η κάρτα έχει 1 ή 2GB RAM (ειδικά εφόσον πρόκειται για μια κάρτα μεσαίας-μικρομεσαίας gaming κατηγορίας).

Όταν χρησιμοποιείται για gaming το συνδέω εδώ http://www.skroutz.g...LG-IPS235V.html, οπότε με ενδιαφέρει αν τελικά μπορώ με κάποιο τρόπο να το ανεβάσω στα 2gb. Επίσης έχω ένα θέμα με τη MoΒο καθότι δεν μπορώ με σιγουριά να βρω τι υλοποίηση είναι για να αναζητήσω κανένα update του BIOS. Σε αυτό ο τεχνικός της SONY ήταν κατατοπιστικότατος "Προφανώς κάποια από αυτές που κυκλοφορούν στην αγορά" ήταν η απάντησή του :blink: .....

Δημοσ.

Εάν το συγκεκριμένο μοντέλο φορητού πωλείται από τον κατασκευαστή με επιλογή κάρτα γραφικών είτε με 1 είτε με 2GB μνήμη GPU, τότε φυσικά επιλέγεις την δεύτερη περίπτωση.

Σε κάθε άλλη περίπτωση εάν η κάρτα γραφικών έχει μνήμη 1GB έχει 1GB και δεν γίνεται να προστεθεί μνήμη σε αυτή (μιας και η κάρτα γραφικών δεν είναι μητρική). Εάν σε μπέρδεψε το εξής:

Συνολική μνήμη γραφικών

2740MB*

Σχόλια

* Η συνολική διαθέσιμη μνήμη γραφικών αφορά την κατηγοριοποίηση μνημών γραφικών Windows®, ανάλογα με τις συνθήκες λειτουργίας, την έκδοση προγράμματος οδήγησης και το μέγεθος μνήμης συστήματος.

...τότε καταλαβαίνω από που προέρχεται η παρεξήγηση. Η κάρτα γραφικών έχει 1 GB μνήμη και μπορεί να χρησιμηποιήσει επιπρόσθετη μνήμη από την μνήμη του συστήματος για τα γραφικά μέχρι τα 2.74GB ανάλογα με το πόση εικονική επιπλέον μνήμη θα διαθέσει το λειτουργικό (windows) για την κάρτα γραφικών ανάλογα μεταξύ άλλων και πόση κεντρική μνήμη έχει ο φορητός. Λογικά εφόσον θα αυξήσεις την κεντρική μνήμη του φορητού το λειτουργικό θα σου αναθέσει και περισσότερη μέγιστη εικονική μνήμη για τα γραφικά.

Αυτά όσων αφορά το θεωρητικό κομμάτι για αυτό που ρωτάς. Για το πρακτικό κομμάτι της ιστορίας όταν μια κάρτα γραφικών επεξεργάζεται γραφικά σε ιδανική περίπτωση χρησιμοποιεί στην πλειοψηφία την δική της μνήμη. ΄Οσο περισσότερη εικονική μνήμη συστήματος χρειαστεί να χρησιμοποιήσει τόσο περισσότερο θα υποφέρουν οι επιδόσεις πολύ απλά γιατί η κάρτα γραφικών έχει για την δική της μνήμη Χ εύρος μνήμης (bandwidth) και όταν οποιαδήποτε δεδομένα ταξιδέψουν μέσω διαύλου (με διαμετρικά μικρότερο εύρος μνήμης) στην κεντρική μνήμη και πίσω καταλαβαίνεις ότι τόση η στενότητα του διαύλου όσο και το ταξίδι πέρα δώθε στοιχίζει σε επάρκεια.

Κοντός ψαλμός αλληλούια: αν το laptop που συνδέεις στην εξωτερική οθόνη με ανάλυση 1920*1080 δεν σου δίνει επαρκής επιδόσεις δεν φταίει κατά αποκλειστικότητα η μνήμη της κάρτας γραφικών αλλά η ίδια η ισχύς του φορητού συνολικά και κατ΄επέκταση η κάρτα γραφικών. Η μόνη λύση για αυτή την περίπτωση είναι να μετριάσεις τις ρυθμίσεις στα παιχνίδια/εφαρμογές που χρησιμοποιείς και προς Θεού μακριά από πράγματα όπως antialiasing.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ Ailuros..η απάντηση ήταν πολύ περισσότερο από πλήρης και κατατοπιστική! :-) ..Το μπέρδεμά μου ήταν ακριβώς εκεί που το έθεσες αφού δεν καταλάβαινα πως μπορεί να αυξηθεί τόσο πολύ η μνήμη της κάρτας γραφικών (που τελικά δεν μπορεί με τη στενή έννοια του όρου). Εξάλλου το λάπτοπ χρησιμοποιείται -για το gaming- κατά βάση για WoW οπότε δεν έχει και μεγάλες απαιτήσεις..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...