ioannis8558 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Καλησπερα, θα ηθελα να μου πειτε αν ξερετε καποιο προγραμμα με το οποιο μπορω να επεξεργαστω αρχεια gif (resize, edit κτλ) χωρις να χανονται οι ιδιοτητες του αρχειου. για παραδειγμα θελω να μικρύνω αυτο το gif: ...Ωστε να μπορεσω να το βαλω ως υπογραφη σε φορουμ που εχει περιορισμο στο μεγεθος των εικονων που βρισκονται στην υπογραφη. αλλα οταν προσπαθω να το επεξεργαστω μεσω irfanview μου χαλαει το background του σε μαυρο. Καμια ιδεα?
N3k21 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Το irfanview δεν το ξέρω αλλά όταν σώζεις το αρχείο μήπως σου δίνει κάποια επιλογή για "transparency threshold", "keep transparency" κλπ; Ίσως έτσι να μπορέσεις να κρατήσεις τη διαφάνεια που θες... Δοκίμασε το PAINT.NET (δωρεάν είναι) το οποίο δίνει σίγουρα τέτοια δυνατότητα κατά την αποθήκευση σε μορφή .gif. Για το πόσο ικανοποιητικά δουλεύει βέβαια δεν είμαι σίγουρος. Πάντως η εικόνα στο post σου με το Nexus δεν είναι .gif αλλά .png... Αν θες ανέβασέ τη σε gif να τσεκάρω στο PAINT.NEΤ...
micos000 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 To photoshop ξέρω ότι επεξεργάζεται gifs, υπάρχει και το gif animator. Δώσε μας όμως το αρχικό gif να το δούμε γιατί αυτό που δείχνεις είναι png. Και μια ερώτηση. πως έκανες resize στο irfan το gif; Το δοκίμασα σε ένα anim gif και δεν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή resize/resample. @n3k21 δοκίμασε σε αυτό EDIT. Υπάρχει και online editor που κάνει resize στα anim gifs (http://www.online-image-editor.com/)
N3k21 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 micos000, έκανα μια γρήγορη δοκιμή με PAINT.NET. Η διαφάνεια διατηρείται μετά από resize και αποθήκευση σε gif format αλλά "χαλάει" το animation, η εικόνα δηλαδή γίνεται στατική. Θα το ψάξω αργότερα που θα έχω περισσότερο χρόνο...
TheELF Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Το PhotoScape κάνει resize (και πολλά άλλα) σε animgif χωρίς να χαλάσει τίποτα, και είναι και φρεε(που λένε και στο χωριό μου). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα