Προς το περιεχόμενο

Τhe Dark Knight Rises (2012) - ==SPOILERS==

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μα σε καταλαβαινω πολυ καλα. Καταλαβαινω τι λες. Απλα ειναι εντελως λαθος, δεν πειραζει...

ενταξει, μια μυθολογια 70 χρονων ειναι λαθος. Τα επιχειρηματα σου γιατι ειναι λαθος δεν βλεπω να μου γραφεις.

Νταξει. 'Nough said. Ειπαμε, μοδα η κοντρα.

οτι ναναι.

ξεκινας να κανεις μια σοβαρη συζητηση,οσο το επιτρεπει κατι τετοιο το συγκεκριμενο θεμα, και καταληγεις να μιλας μονος σου.

μαλιστα.

Σε αντιθεση με το Batmobile ή το Batwing των κομικς που ΔΕΝ εχουν αναλογα συστηματα?

Σοβαρα θες να με πεισεις οτι εχεις διαβασει τα κομικς?

Εχεις κανει οποιαδηποτε προσπαθεια να σκεφτεις το no guns rule ή απλα χαλαμε bytes?

Ρε φιλε,ημουν σαφης. Σε ποια σκηνη,σε ολη την τριλογια,εδειξε οτι τα οχηματα του Batman τον βοηθανε να βλεπει αν υπαρχουν η οχι ανθρωποι μεσα στα αυτοκινητα;

Που ειναι αυτη η σκηνη; Μπορεις να μου την δειξεις;

Και no guns σημαινει no guns,τελος,δεν χρειαζεται φιλοσοφικη αναλυση για να καταλαβουμε το νοημα αυτης της απλης προτασης.

Same thing. Right...

αλλη μια μονολεκτικη απαντηση χωρις νοημα.

Σωστα. Μελωδια της Ευτυχιας. Φον Τραπ φαμιλι...ρε τον ανθρωπο τι λεει

αλλη μια δοση ειρωνιας.

Πετρος Κωστοπουλος.

αλλη μια μονολεκτικη,ειρωνικη απαντηση του οτι ναναι.

Φυσικα. Γεγονος. Ολοι το αποδεχονται. Και οταν λεμε ολοι, εννοουμε ολοι.

δεν ειναι επιχειρημα το ποσοι το αποδεχονται. η κριτικη γινεται σε αυτο που ειναι στην ταινια. μια κακοφτιαγμενη ταινια, ειναι μια κακοφτιαγμενη ταινια,πως να το κανουμε τωρα.

απλως να σου θυμισου οτι οταν ειχε βγει ο Batman του Burton,ολοι τον εκθειαζανε ως η καλυτερη κομικ ταινια ολων των εποχων. 20 χρονια αργοτερα και σχεδον ολοι την απαξιωνουν.

Για να δουμε σε 20 χρονια τι θα λενε για τις ταινιες του Νολαν.,ποσο θα εχουν αντεξει το περασμα του χρονου.

Εχεις μπερδεψει τον Μπατμαν με τον Χριστο. Ή απλα νομιζεις οτι τον λενε Dark Knight επειδη το μαυρο αδυνατιζει, δεν εξηγειται.

Ολοκληρο το TDK αναφερεται στις δυσκολες αποφασεις. Απλα ειχες παει με preset στον εγκεφαλο.

Εγω σου εδωσα ξεκαθαρα παραδειγματα μεσα απο την ταινια. Σκηνες που υπαρχουν μεσα στην ταινια.

Εσυ τωρα μου λες για Χριστο και δυσκολες αποφασεις. Οτι ναναι.

Ποιος εδωσε υποσχεση να ειναι Μπατμαν? Αλλο Μπατμαν εχεις διαβασει (λεμε τωρα...)

Εχεις καταλαβει οτι ουτε στην αρχη της ταινιας δεν ειναι Μπατμαν ή να το παμε TDKR 1.0.1 γιατι αποτι βλεπω δεν εχεις πιασει τι εβλεπες

να σου πω,τωρα αρχιζεις και τρολαρεις. εσυ το πες,το ξεχασες;

Η μαγεια του Μπατμαν σαν χαρακτηρα και το διδαγμα στον καθενα μας, ειναι οτι ο Μπρους ειναι Μπατμαν λογω επιλογης (και λογω της υποσχεσης που εδωσε στον ταφο των γονιων του).

Δεν εχεις καν διαβασει ή αν το εχεις κανει δεν εχεις επεξεργαστει αλλα ποστ μου στα οποια αναφερω τα προβληματα του TDKR.

Αλλα να κανω αυτο που κανεις εσυ, το να το βγαζει λιγο χειροτερο απο επιθεωρηση του Σεφερλη ή να θεωρω την τριλογια προσβολη στον μυθο του Μπατμαν, για να νιωσω διαφορετικος και hard core fanboy και κοντρα στο ρευμα, οχι, δεν το κανω

Ουαου, ολα αυτα εγω; Μπραβο μου. Nιωθω τοσο διαφορετικος και hardcore fanboy now. Η ζωη μου εχει επιτελους νοημα τωρα.

DKNI εγω μονο ενα πραμα θα σου πω και το λεω τελειως φιλικα:

Δινεις μια τελειως νεα διασταση στον ορισμο Nolanite.

• Απαντ. 241
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και στους δυο σας εδωσα λινκ με ολα τα κομικ του Μπατμαν. Διαβαστε τα σας παρακαλω.......και μετα ας ερθουμε παλι εδω με επιχειρήματα (π.χ. τευχος)

Δημοσ.

brickman σε ποιο τευχος εχει την Catwoman να ανασταινεται απο γατες οπως στο Batman Returns? θυμασαι;

Οχι ακριβως αλλα νομιζω 200 κατι οπου την σωζει ο Μπατμαν και του λεει εκεινη την ιστορια της

Δημοσ.

Πειτε οτι γουσταρετε, αλλα οταν λετε οτι ο Nolan ειναι ο πιο αθλιος και υπερεκτιμημενος σκηνοθετης, η τριλογια του ειναι ενα χαλι κλπ, παρακαλω βαλτε και ενα ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ μου απο μπροστα και οχι ενα "γεγονος,κατα κοινη ομολογια" κλπ.

ΓΕΓΟΝΟΣ ειναι(και οχι κατα τη γνωμη μου), οτι ο τυπος δεν εχει κανει οχι απλα μετρια ταινια,η χειροτερη του ειναι ειναι απλα πολυ καλη. Εκτιθεστε.

• Like 1
Δημοσ.

@Κillik

Δεν μπορω να σου εξηγησω κατι που το εχω αναφερει και αρνεισαι να το καταλαβεις (και μιλαω για ολα τα σημεια του ποστ μου)

Εχεις ξεκινησει με ημι-μαθεια και εχεις σεταρει ως default αυτα που εχεις στο μυαλο σου για ολο το Bat-universe. Απλα δεν μπορω να κανω κατι για αυτο. Τα ειπα, τα ανεφερα, δεν τα καταλαβαινεις/γνωριζεις (πχ για τον ορκο του Μπρους), δεν μπορω να κανω κατι αλλο

Για το origin της Κατγουμαν

Οπως εχω αναφερει ηδη, αρχικα ηταν κλεφτρα. Σε αλλη φαση (Batman Year One) ηταν πορνη. Στα κομικς τα Origins που μετρανε στο continuity αλλαζουν αναλογα με την απηχηση, και παροτι θα διαβασω τα παλαιοτερα κομικς, τουλαχιστον τα τελευταια 20-30 χρονια, η Κατγουμαν δεν εγινε supernaturally resurrected απο γατες.

Δημοσ.
η Κατγουμαν δεν εγινε supernaturally resurrected απο γατες.

Συνεχισε το διαβασμα και θα το βρεις.

Οσον αφορα την ταινια οπως ειπα ηταν πολυ καλη μονο που εγω καλως ή κακως περιμενα να δω ηρωες οπως στα κομικ και με απογοητευσε σε αυτο το σημειο.

Δημοσ.
@Κillik

Δεν μπορω να σου εξηγησω κατι που το εχω αναφερει και αρνεισαι να το καταλαβεις (και μιλαω για ολα τα σημεια του ποστ μου)

Εχεις ξεκινησει με ημι-μαθεια και εχεις σεταρει ως default αυτα που εχεις στο μυαλο σου για ολο το Bat-universe. Απλα δεν μπορω να κανω κατι για αυτο. Τα ειπα, τα ανεφερα, δεν τα καταλαβαινεις/γνωριζεις (πχ για τον ορκο του Μπρους), δεν μπορω να κανω κατι αλλο

τιποτα δεν εχεις εξηγησει φιλε μου.

ολες οι απαντησεις σου ηταν χωρις επιχειρηματα,ασυναρτησιες και γεματες ειρωνια.

εδω εσυ ο ιδιος με ρωταγες απο που συμπερανα οτι ο Bruce Wayne εγινε Batman λογω μιας υποσχεσης, οταν εσυ ο ιδιος το αναφερες αυτο σε προηγουμενο ποστ σου.

αυτα τα πραματα δεν ειναι σοβαρα.

Εγω δεν περιμενω απο σενα να συμφωνησεις σε αυτα που λεω. και ουτε θελω βασικα. αυτο θα ηταν παραδοξο.

αλλα επειδη υποτιθεται καναμε ενα διαλογο, περιμενα να εχεις τουλαχιστον το φιλοτιμο να ακουσεις τι σου λεει ο αλλος και πανω σε αυτα να σκεφτεις και να αναρωτηθεις. υπαρχει αυτο στην ταινια,ειναι πραγματι ετσι αυτο,ειναι σωστο αυτο,ειναι λαθος;

εσυ αντιθετως εκλεισες τα αυτια σου και απλως προσπαθουσες να σκεφτεις πως να απολογηθεις για την ταινια και τον Νολαν και πως να μου την πεις.

ενω εγω απο την πλευρα μου δεν ημουν απολυτος, οπως σου εξηγησα απο την αρχη ημουν ανοιχτος στις οποιες αλλαγες του Νολαν στο bat-universe αλλα ειχα ενοχληθει απο τον τσαπατσουλικο τροπο με τον οποιο χειριστηκε το ολο θεμα.

επομενως αυτα ημι-μαθειας και defaul σεταρισματος, αστα,δεν περνανε αυτα σε μενα. βρες καποιος αλλος να πεισεις οτι εχεις εσυ την τελευταια κουβεντα προκειμενου να μην πληγωθει ο εγωισμος σου.

α και κατι αλλο που δεν εχω ξεχασει.

παλια ειχαμε και μια διαμαχη για τον Ras Al Ghul και το πως τον αλλαξε ο Nolan. Και πως περιμεναμε το TDKR για να δουμε αν τελικα ο Ras ηταν αθανατος η ηταν απλος ενας τιτλος διαδοχης που χρησιμοποιουσε η Shadow League.

Τελικα αθανατος δεν ειναι ο Ras ενω δεν μαθαμε απο την ταιναι αν αυτο το ονομα ηταν τιτλος διαδοχης. επομενως το αφηνουμε αυτο οπως ειναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις την είδα. Πάρα πολύ καλή στο σύνολό της (για μένα γιατί έχω δει πολλές που απλά δεν μπορούν να το φτάσουν ούτε στο ελάχιστο) αλλά πρώτη φορά βλέπω τόσα πολλά ερασιτεχνικά λάθη σε μια τόσο triple-A ταινία.

1) Ο Wayne κουτσαίνει χειρότερα κι από τον House στην αρχή, ο γιατρός του λέει ότι τον έχει πιει κυριολεκτικά στις κλειδώσεις, και με ένα απλό στήριγμα στο πόδι μπορεί να χορεύει, να πηδάει και να παίζει ξύλο. Πρώτο φάουλ γιατί κάτι τέτοιο - ρεαλιστικά - δεν γίνεται. Άντε να περπατήσεις χωρίς στήριγμα ναι. Να πηδάς σαν κατσίκι όμως από εδώ κι από εκεί δεν. Δηλαδή άντε, στο πόδι έβαλε το ενισχυτικό ο Wayne και δεν κούτσαινε. Στον ώμο τι έκανε; Έπρεπε να του βγει ο ώμος όταν πήδηξε και γραπώθηκε χωρίς το σχοινί όταν βρισκόταν στον 'Λάκο'.

2) Οι μάχες ήταν επιεικώς απαράδεκτες σε πολλά σημεία. Δεν είναι δυνατόν όταν σώζει τον Μπλέικ να περιμένει ο κασκαντέρ για τρία δευτερόλεπτα με το όπλο στραμμένο προς τον Batman. Απλά περιμένει ο κασκαντέρ χωρίς να πατάει την σκανδάλη (το cue περίμενε, το ξέρουμε) ώστε να κάνει προέκταση το όπλο όταν πάει κοντά του ο Batman για να του το πάρει. Δεν παίζουμε Assassin's Creed που οι υπόλοιποι απλά παρακολουθούν Nolan.

3) Το ίδιο και όταν η ομάδα του Gordon (στο τέλος) παίρνει το jeep με το αυτόματο. Αυτός που είναι στο αυτόματο απλά κάθεται μέχρι να φάει την μπουνιά, σαν να μην τρέχει τίποτα μωρέ και χωρίς καν να κουνιέται. Δηλαδή πιο fail δεν γίνεται.

4) Η εμπλοκή αστυνομικών και εγκληματίων από την άλλη ήταν πέρα για πέρα ΓΕΛΟΙΑ. Είναι δυνατόν ένα κάρο εγκληματίες με αυτόματα να πυροβολούν στα πόδια των αστυνομικών όταν είναι 5 μέτρα μακριά; Μα και άσχετος να είσαι αν δεν φας τον μπροστινό θα φας τον παραδίπλα ή τον από πίσω. Και μάλιστα σε ένα σημείο τους δείχνει τους εγκληματίες να προχωρούν μπροστά (πυροβολώντας) και μετά να τρέχουν για να πιαστούν στα χέρια. Ρε πάμε καλά; Το μακελειό 2 θα έπρεπε να γινόταν σε εκείνη την σκηνή με τους αστυνομικούς νεκρούς. Όσο δε για τα οχήματα στην εν λόγω σκηνή. Ήταν τρία batmobiles και το batplane του Batman πυροβόλησε μονάχα το ένα (λογικά 'αχρήστεψε' το rocket launcher). Τα υπόλοιπα δύο τι έκαναν; Σκατά, ακόμα και χωρίς τους πυραύλους θα μπορούσαν να ποδοπατήσουν τους αστυνομικούς. Μιλάμε για την έννοια του fail.

5) Ο Μπλέικ είδε ξαφνικά τον Wayne να βγαίνει από ένα αυτοκίνητο με δύο γκόμενες και κατάλαβε ότι είναι ο Batman επειδή είχε το στιλ 'κρύβω κάτι κάτω από το χαμογελαστό μου πρόσωπο.' Σώπα ρε Μπλέικ, κι εσύ ντύνεσαι Batman όταν κρύβεις την λύπη και τον θυμό σου; Και δεν μας το είχες πει να πούμε. Δηλαδή δεν μπορούσε να κρύβει με το στιλ του ο Wayne μια τρίτη γκόμενα; Μια επένδυση; Ένα κότερο που βούλιαξε και τον στεναχώρισε; Ναι, ο Μπλέικ γίνεται Robin και σαν sidekick του Batman έπρεπε να μάθει ποιος είναι πίσω από την μάσκα, αλλά ο τρόπος ήταν άκυρος εντελώς.

6) Η φάση με την σπονδυλική στήλη του Wayne. Κυρίες και κύριοι, σας κάνουμε ένα σπάσιμο μέσης κι ο σπόνδυλος αντί να μπει μέσα, βγαίνει έξω. Εντάξει, πάει και έρχεται αυτό. Αλλά η γιατρειά; Έλα Wayne, σου σπρώχνω τον σπόνδυλο και θα είσαι καλά μετά από μια μερούλα. Τι να κλάσει η ιατρική και όσοι μένουν ανάπηροι από μια απλή μετακίνηση σπονδύλου. Η μέση του Wayne θα στρώσει και επίσης ο σπόνδυλος δεν θα βγει ακόμα και μετά από δύο αποτυχημένες αναριχήσεις (στις οποίες ο σπόνδυλος θα έβγαινε ακόμα κι αν δεν είχε πρόβλημα, δεδομένου του ύψους από το οποίο έπεσε και με το δέσιμο του σχοινιού στην μέση που είχε).

7) Τα πέρι ρεαλισμού τα λέω γιατί ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ το να την γλυτώνει έτσι ο Wayne κι οι αντίπαλοί του να πεθαίνουν με 'ρεαλιστικούς' τρόπους. Με βάση τα παραπάνω, ο Wayne και το γερασμένο σώμα του αψηφούν τους νόμους της φύσης (κι όχι μόνο). Ε δεν γίνεται ρε φιλαράκι η Talia να ψοφάει έτσι απλά (ρεαλιστικά κοινώς) από μια τόσο δα πτώση νταλίκας, ο Bayne να ψοφάει από έναν πύραυλο που έφαγε κι ας φορούσε γιλέκο (ρεαλιστικό και αυτό) κι ο πρωταγωνιστής σε τόσες σκηνές που θα έπρεπε να πεθάνει ρεαλιστικά να μην νιώθει μία επειδή είναι ο πρωταγωνιστής και πρέπει να ζήσει. Τέτοια παράγκα δηλαδή ούτε και στο Ελληνικό πρωτάθλημα :P. Ναι, θέλει ο Nolan να ζήσει ο Batman αλλά μην το μαμάς σε τόσο υπερθετικό βαθμό.

8) Το batplane απομακρύνθηκε σε χρόνο dt από το Gotham ενώ ήθελε κοντά στα 10 δευτερόλεπτα για να ανατιναχθεί η βόμβα. Ακόμα όμως και τόσο μακριά, το τσουνάμι που θα σηκωνόταν θα ήταν τόσο μεγάλο που θα 'σκέπαζε' όλο το Gotham. Ναι, δεν βλέπουμε μια ρεαλιστική ταινία αλλά δεν γίνεται ρε παιδί μου να έχουμε ρεαλισμό όποτε μας συμφέρει (ώστε να ψοφήσουν ντε και καλά οι κακοί ή να πάνε στράφι τα σχέδιά τους) και να μην έχουμε όποτε δεν μας συμφέρει (για χάρη των καλών).

Θα το ξαναπώ, ωραία ταινία (όχι τόσο όσο το The Dark Knight γιατί εκεί δεν είχαμε τόσα πολλά λάθη, ήταν πιο σκοτεινή, πιο σοβαρή, δεν είχε τόσες τρύπες) αλλά τα λάθη που τα βρήκα μετά από το πρώτο view είναι τόσο χτυπητά που πραγματικά αναρωτιέσαι τι είχαν στο μυαλό τους. Φαντάσου τι θα βρούμε δηλαδή αν την δούμε 5-6 φορές

Επεξ/σία από john2gr
  • Like 4
Δημοσ.

Συνεχισε το διαβασμα και θα το βρεις.

Δεν λεω οτι σε καποιο τευχος δεν εχει γινει (αν και θα το επιβεβαιωσω διαβαζοντας)

Απλα λεω οτι για τους περισσοτερους ηρωες, τα 70 αυτα χρονια εχουν μπει πολλα "αντικρουομενα" στοιχεια οσον αφορα ειδικα τα origins του γιαυτο και υπαρχουν καποια που ειναι in continuity. Πχ η προελευση του Τζοκερ τυπικα δεν ηταν γνωστη αλλα λογω της απηχησης του The Killing Joke, θεωρειται "κανονας" ο Red Hood

Αυτη τη στιγμη, η Σελινα Καιλ δεν θεωρειται "κανονικα" οτι αναστηθηκε απο γατες. Αν υπαρχει καποια διηγηση σε καποιο τευχος, το πολυ πολυ να εξηγει πως του ηρθε του Μπαρτον (αν και μεταξυ μας, νομιζω απλα του αρεσουν του Τιμ τετοια τρελα)

Οσον αφορα την ταινια οπως ειπα ηταν πολυ καλη μονο που εγω καλως ή κακως περιμενα να δω ηρωες οπως στα κομικ και με απογοητευσε σε αυτο το σημειο.

Δεκτο αυτο, αν και δεν νομιζω πως ειχε περισσοτερες διαφορες απο το Begins και το TDK αρα λογικα το ιδιο πρεπει να ειχες και με τις προηγουμενες. Νομιζω οτι εχει να κανει με το τι ειναι διατεθιμενος να δεχτει καποιος ως αποκλιση. Αλλοι κολλανε ως και το origin (δεκτο) αλλοι οχι (επισης δεκτο).

τιποτα δεν εχεις εξηγησει φιλε μου.

ολες οι απαντησεις σου ηταν χωρις επιχειρηματα,ασυναρτησιες και γεματες ειρωνια.

Αν τοσα ποστς δεν εχεις δει τα επιχειρηματα, πραγματικα δεν μπορω να κανω κατι αλλο

εδω εσυ ο ιδιος με ρωταγες απο που συμπερανα οτι ο Bruce Wayne εγινε Batman λογω μιας υποσχεσης, οταν εσυ ο ιδιος το αναφερες αυτο σε προηγουμενο ποστ σου.

αυτα τα πραματα δεν ειναι σοβαρα.

Η υπόσχεση του Μπρους δεν ηταν να γινει Μπατμαν

Εγω δεν περιμενω απο σενα να συμφωνησεις σε αυτα που λεω. και ουτε θελω βασικα. αυτο θα ηταν παραδοξο.

αλλα επειδη υποτιθεται καναμε ενα διαλογο, περιμενα να εχεις τουλαχιστον το φιλοτιμο να ακουσεις τι σου λεει ο αλλος και πανω σε αυτα να σκεφτεις και να αναρωτηθεις. υπαρχει αυτο στην ταινια,ειναι πραγματι ετσι αυτο,ειναι σωστο αυτο,ειναι λαθος;

εσυ αντιθετως εκλεισες τα αυτια σου και απλως προσπαθουσες να σκεφτεις πως να απολογηθεις για την ταινια και τον Νολαν και πως να μου την πεις.

My thoughts exactly

ενω εγω απο την πλευρα μου δεν ημουν απολυτος,

Οχι μωρε...

παλια ειχαμε και μια διαμαχη για τον Ras Al Ghul και το πως τον αλλαξε ο Nolan. Και πως περιμεναμε το TDKR για να δουμε αν τελικα ο Ras ηταν αθανατος η ηταν απλος ενας τιτλος διαδοχης που χρησιμοποιουσε η Shadow League.

Τελικα αθανατος δεν ειναι ο Ras ενω δεν μαθαμε απο την ταιναι αν αυτο το ονομα ηταν τιτλος διαδοχης. επομενως το αφηνουμε αυτο οπως ειναι.

Αρα κραταμε οτι ο Ρα'ς δεν ειναι αθανατος, οπως ελεγα, και αφηνεται ανοικτο σε ερμηνεια για το αν ειναι σαν τον Μινωα (μονο που το ονομα Ρα'ς υποτιθεται υπαρχει χιλιαδες χρονια αρα τι αλλη λογικη βλεπεις?)

@john

Ναι, δυστυχως ειχε πολλα τετοια το συγκεκριμενο, σαν να ειχε αλλαξει λιγο το target audience του

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...