Προς το περιεχόμενο

Τhe Dark Knight Rises (2012) - ==SPOILERS==

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απ'οτι θυμάμαι δεν αναφέρθηκε το catwoman, αλλά κάπου ανέφερε κάτι σε cat και woman μετά, και το μετέφρασε η γυναίκα που ξεγλυστράει ή κάτι τέτοιο...Το θυμάται κανείς;

Επειδη την ταινια την ειδα χωρις να κοιταω τους υποτιτλους οποτε δεν ακουσα πουθενα σε ολη την ταινια την λεξη catwoman. Επισης εκει που χορευαν νομιζω, ο Μπρους την αποκαλεσε cat burglar αλλά αυτο δεν εχει καμια σχεση με catwoman κλπ καθως ειναι απλως Αγγλικη λεξη για τον διαρρηκτη που τρυπωνει χωρις να τον καταλαβαινουν ή κατι τετοιο.

Δημοσ.

ο Μπρους την αποκαλεσε cat burglar αλλά αυτο δεν εχει καμια σχεση με catwoman

και όμως έχει απόλυτη σχέση... εκτός αν η ιδέα σου για catwoman είναι αυτή του Burton

Δημοσ.

H μινι κριτικη μου:

Το TDKR ειναι μια παραφουσκωμενη σαλατα απο κλισε,plotholes,subplotes και χαρακτηρες που δεν οδηγουν πουθενα,βολικες συμπτωσεις και αντιφασεις,ατακες αμπελοφιλοσοφιας αντι για πραγματικο διαλογο,μηδαμινο αισθηματικο και ερωτικο περιεχομενο, μελοδραματισμοι,ενας βαρετος ηρωας και ενας αδιαφορος κακος , αθλιες σκηνες δρασης και το πιο κακογουστο Batwing που εχει σχεδιαστει ποτε.

Εκει που αποτυγχανει παταγωδως ο Νολαν ειναι στην πιστη κινηματογραφικη ενσαρκωση του Βatman και στον κοινωνικο σχολιασμο που επιχειρει μεσω της ταινιας του..

Ο Βruce Wayne δεν παραιτειται ποτε απο το να ειναι ο Βatman.ποτε.Δεν γινετια αυτο διοτι ο Βruce Wayne ειναι η μασκα του Βατμαν,oχι το αντιθετο. Κατι που ο Νολαν ειτε δεν καταλαβε οταν διαβασε τα κομικς,ειτε το αγνοησε επιτηδες για να φτιαξει το δικο ψυχογραφημα του Wayne.

Υποτιθεται το κεντρικο αλληγορικο θεμα της ταινιας ηταν η οικονομικη κριση και το Οccupy Wall Street . Και ενω θα περιμενε κανεις την αυστηρη κριτικη κατα του 1% , αντιθετως εχουμε την δαιμονοποιηση της λαικης οργης. Τι πραματα ειναι αυτα,κυριε Νολαν;

Για να τελειωνουμε.

Η ταινια ειναι αθλια. Και οσα λεφτα να βγαλει και βραβεια να παρει,αυτο το γεγονος δεν προκειται. Το ΤDKR ειναι το Godfather 3 αυτης της κομικ τριλογιας. Και οι φανς καλο ειναι να αρχισουν να συνηθιζουν αυτη την αληθεια.

• Like 3
Δημοσ.

Επειδη την ταινια την ειδα χωρις να κοιταω τους υποτιτλους οποτε δεν ακουσα πουθενα σε ολη την ταινια την λεξη catwoman. Επισης εκει που χορευαν νομιζω, ο Μπρους την αποκαλεσε cat burglar αλλά αυτο δεν εχει καμια σχεση με catwoman κλπ καθως ειναι απλως Αγγλικη λεξη για τον διαρρηκτη που τρυπωνει χωρις να τον καταλαβαινουν ή κατι τετοιο.

και όμως έχει απόλυτη σχέση... εκτός αν η ιδέα σου για catwoman είναι αυτή του Burton

Οσον αφορα την κατγουμαν επειδη εχω διαβασει ολα (και τα 713) κομικ του Μπατμαν, μπορω να σας διαβεβαιωσω οτι μεσα στο συμπαν του Μπατμαν η κατγουμαν ειναι αυτη του Τιμ Μπαρτον, και οχι μια απλη κλέφτρα οπως την παρουσιασε ο Νολαν. Εκτος κι εαν θελουμε να ξεφυγουμε απο το batman universe και να το κανουμε πιο universal, αλλα οπως και να 'χει η Σελινα Καιλ (στο συμπαν του Μπατμαν τουλαχιστον) ειναι η κατ-γουμαν που την ανέστησαν οι γατες και σ'αυτο δεν σηκωνω κουβεντα. Οποτε εγω καταλαβα οτι ο νολαν σκότωσε εναν ακομα χαρακτηρα αλλα και οτι η ταινια εαν δεν ειχε αυτα τα φαντασμαγορικά εφε, και την στολη του μπατμαν δεν θα ειχε καμια απολυτως σχεση με τον θρύλο μπατμαν.

Σαν συνολο η ταινια ηταν πολυ καλη, αλλα δεν ηταν ταινια Μπατμαν.

Δημοσ.

Εμένα μου άρεσε πάντως..(κάναμε και τον μαραθώνιο με της άλλες 2ταινίες σερί-btw το star νομίζω έχει ή σήμερα ή αύριο με τον κλούνεη )σε σχέση με τα παλιά (προ-νολαν εποχές μπάτμαν) και σαν αγοράκι που έπαιζε με μπατμαν,αλλά δεν διάβαζε τα κομικς του,και αρέσει πολύ ο μπάτμαν,στην 3 ταινία είχα μείνει.Η μουσική με είχε καθηλώσει,και η εικόνα/φωτογραφία ήταν πολύ καλές και η πλοκή του.Ο Μπέην για κάποιο λόγο με τρόμαζε,αλλά μου άρεσε τόσο η ομιλία του.Σαν τον τζόκερ όμως δεν έχει!

Υπήρχαν στιγμές που δάκρυζα και οι άλλοι με κορόηδευαν μέσα στο σινεμά,αλλά δεν ήταν σε κανά σημείο με τον ''θάνατο'',απλώς έτσι :wub:

(μουσική από hans zimmer ότι καλύτερο μπορεί να υπάρξει για OST)

Αλλά καθένα παλιό δύσκολα συγκρίνεται με κάτι καινούργιο,έτσι και οι παλιοί μπάτμαν με τον νέο-συνταξιούχο.

Η ταινία έκανε και το σχόλιο της στον πολιτικό τομέα,πολύ ωραία και σωστά,και στάθηκε όπως ξεκίνησε ο νολαν τον μπάτμαν,και δεν ήταν τίποτα γλυκανάλατο.

8/10 από εμένα πάντως γιατί θα ήθελα να είχε άλλη μισή ώρα σίγουρα,και λίγο πιο πολύ ξύλο .

---

Είδα που λέτε για catwoman..αλλά δεν έχω καταλάβει που κολλάτε και διαφωνείτε ..Γω πάντως μια catwoman έβλεπα :P

Και αν βγει άλλη ταινία από αυτούς,πιστεύω θα είναι με τον ρομπιν,όπως και κλείνει η ταινία! :-D

Δημοσ.

οντως, τελειως wasted η Catwoman και ειναι κριμα γιατι η Hathaway ηταν το καλυτερο σημειο της ταινιας.

ο νολαν νομιζω οτι ειχε πει οτι θα εκανε ταινια την catwoman με την anne hathaway

Δημοσ.

οντως, τελειως wasted η Catwoman και ειναι κριμα γιατι η Hathaway ηταν το καλυτερο σημειο της ταινιας.

Οντως, πρεπει να βγαλει μια ταινια μονη της

Για να μπει ενα τελος. Σε αυτη την ταινια, ετσι οπως την εγραψε ο Nolan ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ catwoman.

Υπαρχει ομως Σελινα Καιλ που στο συμπαν του Μπατμαν ειναι η κατ γουμαν.

Δημοσ.

Οντως, πρεπει να βγαλει μια ταινια μονη της

Υπαρχει ομως Σελινα Καιλ που στο συμπαν του Μπατμαν ειναι η κατ γουμαν.

ναι αλλα στην ταινια, catwoman δεν υπαρχει. μπορει απο εδω και περα να αποφασισει η σελινα να το κανει catwoman. ξερω γω...

Δημοσ.
μπορει απο εδω και περα να αποφασισει η σελινα να το κανει catwoman. ξερω γω...

Ναι παιζει κι αυτο, μονο που υποτίθεται οτι ο Μπρους την γνωρίζει αφου ειχε γινει catwoman

Δημοσ.

Ναι παιζει κι αυτο, μονο που υποτίθεται οτι ο Μπρους την γνωρίζει αφου ειχε γινει catwoman

εδω εγιναν αλλα οργια αυτο σε πειραξε

Δημοσ.

Η φυλακή της ταινίας είναι Lazarus pit; Το ρωτάω γιατί στα κόμιξ του Μπάτμαν αυτά τα pits είχαν πιο θαυματουργικές/θεραπευτικές ιδιότητες.

Θα μου πείτε βέβαια ότι τα Μπάτμαν του Νόλαν είναι πολύ πιο "ρεαλιστικά" από το κόμικ..

Άρα έχουμε να κάνουμε με μια πιο ρεαλιστική απεικόνιση ενός Lazarus pit ή μιλάμε για κάτι άλλο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...