YiN Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Υιν 1. δεν εχεις το δικαιωμα να μας απαγορεψεις να γραφουμε στο τοπικ. 2. αν δεν σου αρεσουν αυτα που γραφουμε, αγνοησε μας. 3.αφηνω ασχολιαστο το γεγονος οτι τσαντιστηκες με τα likes μας. δηλαδη σοβαρα τωρα; 4.σου λεμε να διαβασεις εσυ τα κομιξ για να δεις απο μονη σου τι παιζει με αυτους τους κομικ χαρακτηρες. τι καλυτερο απο το να σχηματισεις μονη σου την δικια σου αποψη; 5. δεν χρειαζεται να διαβασεις ολα τα κομιξ. σε ενα προηγουμενο ποστ ανεβασα μια λιστα με τα must read Batman comics. Αυτα αρκουν για να αποκτησεις μια ολοκληρωμενη εικονα για τον Batman και την μυθολογια του. Μάλλον έχεις λάθος εικόνα για την τσαντίλα. Πέραν αυτού, έκανα μία απλή ερώτηση κάτι ποστ πιο πάνω, απάντηση δεν πήρα. Για την ακρίβεια η απάντηση που πήρα αφορούσε την ερώτηση "Ποια κόμικ μου προτείνετε να διαβάσω;" I rest my case.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Τωρα εσενα Manuel επειδη σε τρωει και επειδη πραγματι το TDKR ειναι μια αθλια ταινια,με αφθονια υπαρκτων ελαττωματων και επειδη την βαρια δουλεια την εχουν ηδη κανει καποιοι αλλοι,θα σου κανω την χαρη να σου απαντησω. Ειλικρινά συγγνώμη για τον κόπο που έκανες, αν το έκανες ειδικά για μένα, αλλά δε θα κάτσω να διαβάσω τι έγραψες και ακόμη περισσότερο δε θα ανοίξω ξανά κουβέντα μαζί σου. Τη συζήτηση την άνοιξα κυρίως για να μάθω τις απόψεις του kirileman. Συγγνώμη για την παρεξήγηση.
Plug Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Κανε μου παραθεση το ποστ που σου λεω αυτολεξη "Διαβασε τα 713 τευχη". Εγω μιλαγα για τα αλλα με τον Μπειν και την Ταλια. Αλλη φορα εαν δεν καταλαβαινεις κατι αντι να εισαι επιθετικη κατσε λιγο και επεξεργασου αυτο που διαβασες. Και δεν μπορεις να με αποκαλεις τρολ εαν δεν ξερεις ουτε την στοιχειώδη ιστορια (aka 713 τευχη) αντιλαμβάνεσαι τι μλκιες γράφεις πιο πάνω και πιο κάτω ετσι; Έχεις δλδ σχετική,επαφή με τη πραγματικότητα..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 feed moar!
Kasrith Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Ειλικρινά απορώ που βρίσκεται το κουράγιο να τα βάζετε με την σούπερ killikα
DeadOrganPlayer Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Καλημέρα. Για να ρεφάρω τη χτεσινή χασούρα βάζω νέο στοίχημα σήμερα (πάλι 10 ευρώ): brickman=geowizard=δεύτερο account killik. Τρελό?
brickman Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 αντιλαμβάνεσαι τι μλκιες γράφεις πιο πάνω και πιο κάτω ετσι; Έχεις δλδ σχετική,επαφή με τη πραγματικότητα.. Οτι να'ναι feed moar! Οτι να'ναι^2 ρε μπας και είναι ο dhoug ? Οτι να'ναι^3 Καλημέρα. Για να ρεφάρω τη χτεσινή χασούρα βάζω νέο στοίχημα σήμερα (πάλι 10 ευρώ): brickman=geowizard=δεύτερο account killik. Τρελό? Μεγάλε θα μείνεις άφραγκος....
KilliK Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Ειλικρινά συγγνώμη για τον κόπο που έκανες, αν το έκανες ειδικά για μένα, αλλά δε θα κάτσω να διαβάσω τι έγραψες και ακόμη περισσότερο δε θα ανοίξω ξανά κουβέντα μαζί σου. Τη συζήτηση την άνοιξα κυρίως για να μάθω τις απόψεις του kirileman. Συγγνώμη για την παρεξήγηση. 1. καταλαβες τωρα γιατι δεν μπαινω στον κοπο να στηριζω τα σχολια μου με επιχειρηματα; ειναι χασιμο χρονου. 2. i owned you. Μάλλον έχεις λάθος εικόνα για την τσαντίλα. Πέραν αυτού, έκανα μία απλή ερώτηση κάτι ποστ πιο πάνω, απάντηση δεν πήρα. Για την ακρίβεια η απάντηση που πήρα αφορούσε την ερώτηση "Ποια κόμικ μου προτείνετε να διαβάσω;" I rest my case. δεν υπαρχει προβλημα. εδω μπορεις να βρεις περιληπτικες περιγραφες για τους Ras Al Ghul,Τalia και Bane. http://en.wikipedia....iki/Ras_Al_Ghul http://en.wikipedia....i/Talia_al_Ghul http://en.wikipedia....i/Bane_(comics) επισης υπαρχει και το DC Encyclopedia απο οπου μπορεις να αντλησεις περισσοτερες πληροφοριες: http://dc.wikia.com/wiki/Main_Page πιστευω τα παραπανω λινκς να ικανοποιοησουν την περιεργεια σου για αυτους τους χαρακτηρες.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Σήμερα άκουγα τον Kevin Smith να μιλάει για την ταινία και επιτέλους θυμήθηκα τι μου θυμίζουν ορισμένα concept της ταινίας. Πρώτο και καλύτερο, το concept "όταν πηγαίνω διακοπές, έχω ένα όνειρο" και στο τέλος της ταινίας βλέπουμε το όνειρο να πραγματοποιείται. Όπως και πολλοί άλλοι φαντάζομαι, όταν ο Άλφρεντ κάνει την περιγραφή για πρώτη φορά, σκέφτηκα "ΟΚ, αυτό είναι το τέλος της ταινίας". Όλη η φάση, μοιάζει φοβερά με το σκηνικό από το Good Will Hunting (spoilers για τη συγκεκριμένη ταινία) όπου ο χαρακτήρας του Μπεν Άφλεκ λέει στον πρωταγωνιστή πως ονειρεύομαι πως έρχομαι σπίτι σου και δε σε βρίσκω εκεί και δε χρειάζεται να ειπωθεί τίποτα, απλά ξέρω ότι ΟΚ, το έκανες κτλ . Όλη η φάση με τον Bane και το retirement, όπου ο Άλφρεντ του λέει πως δεν θα τα καταφέρεις γιατί έχεις αποσυρθεί εδώ και χρόνια, καθώς και η πρώτη μάχη που χάνει ο Μπάτμαν και επιστρέφει για τη δεύτερη, θυμίζει έντονα το Rocky III. Τέλος, μου έκανε εντύπωση από τα όσα είπε, το γεγονός πως όταν είχε βγει το Μπάτμαν του Τιμ Μπάρτον, οι φαν του Μπάτμαν είχαν ενθουσιαστεί με το ότι κάποιος έφτιαξε μια σοβαρή, σκοτεινή εκδοχή του Μπάτμαν για τον κινηματογράφο (όσο Μπαρτονική και αν ήταν αυτή η εκδοχή), γιατί ήταν ότι καλύτερο μέχρι εκείνη τη στιγμή. Αρκεί να σκεφτεί κανείς το show με τον Adam West. Βέβαια όταν ανέλαβε ο Νόλαν, όλα άλλαξαν και πλέον εδώ έχουμε το πραγματικό "όχι, ΕΤΣΙ αντιμετωπίζει κανείς το θέμα Μπάτμαν σοβαρά".
kirileman Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Τη συζήτηση την άνοιξα κυρίως για να μάθω τις απόψεις του kirileman. Συγγνώμη για την παρεξήγηση. Ο DKNI είπε σωστά ότι πρόκειται για απόδοση, όχι πιστή μεταφορά, συνεπώς, είτε μου κάνει ο batman και των 3 ταινιών, είτε όχι. Χθες είδα πάλι το BB, θα ήθελα να ξαναδώ το TDΚR αλλά μέχρι στιγμής και με βάση την εικόνα που έχω για τον Batman από το animation των 90s και ελάχιστα κόμιξ δανεικά από φίλους και ξαδέρφια (ποτέ μου δεν αγόρασα τεύχος), η εικόνα που έχω εγώ για τον Batman είναι λίγο διαφορετική και συμπίπτει με αυτό που έχει περιγράψει ο Killik. Πιο dedective (πολύ περισσότερο, για την ακρίβεια), να βρίσκεται συνεχώς σε στέγες, σε σοκάκια, σε σκοτεινές αποθήκες ψάχνοντας κλπ. Στις ταινίες τον είδαμε πολύ βιαστικά να ψάχνει στον υπερ-υπολογιστή του ή να βάζει τον Άλφρεντ να το κάνει. Μεγαλύτερη χρήση της ζώνης του και των gadgets που φέρει, στις ταινίες το είδαμε ελάχιστα, θα έλεγα κυρίως στο BB και καθόλου στο TDΚR. Στο ερώτημα αν ο Μπάτμαν φοράει τη μάσκα του Μπρους ή ο Μπρους τη μάσκα τους Μπάτμαν, αυτό που είχα καταλάβει είναι ότι ισχύει το πρώτο και αυτό γιατί, το animation τουλάχιστον, μου είχε δώσει την αίσθηση ότι ως Μπάτμαν είναι απολύτως ο εαυτός του ενώ ως Μπρους Γουέιν αγκομαχά, ασφυκτιά, πνίγεται πίσω από το προσωπείο, αφού πρέπει να υποδύεται έναν Playboy που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να απολαμβάνει τα πλούτη του τη στιγμή που η πόλη του κινδυνεύει. Και πάλι, στο BB είδα κάποιες τέτοιες νύξεις πχ όταν συναντιέται με την Rachel Dawes, φεύγοντας από ένα ξενοχοδείο που μόλις είχε αγοράσει γιατί οι δυο γκόμενες που συνόδευε ήθελαν να κάνουν μπάνιο σε μια "κάτι σαν πισίνα", ότι όλα αυτά που βλέπει δεν είναι αυτός, αλλά ότι είναι κάτι παραπάνω. Αντίθετα, στο TDΚR μου τα ανέτρεψε, εκεί διαπίστωσα ότι ο Μπάτμαν είναι απλά η στολή του Ironman που φοράει υποχρεωτικά γιατί κάποιος πρέπει να κάνει μια δουλειά και μάλιστα, αυτή η δουλειά έχει αρχίσει να τον δυσαρεστεί, να χάνει εξαιτίας της κοντινά πρόσωπα και να έχει αρχίσει να σκέφτεται πως πρέπει να την εγκαταλείψει. Αυτά, σε γενικές γραμμές. Προσωπικές απόψεις και σκέψεις από κάποιον που μικρή σχέση έχει με το αντικείμενο, σε καμία περίπτωση δεν το παίζω αυθεντία. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2012 από kirileman 2
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Ο DKNI είπε σωστά ότι πρόκειται για απόδοση, όχι πιστή μεταφορά, συνεπώς, είτε μου κάνει ο batman και των 3 ταινιών, είτε όχι. Χθες είδα πάλι το BB, θα ήθελα να ξαναδώ το TDNR αλλά μέχρι στιγμής και με βάση την εικόνα που έχω για τον Batman από το animation των 90s και ελάχιστα κόμιξ δανεικά από φίλους και ξαδέρφια (ποτέ μου δεν αγόρασα τεύχος), η εικόνα που έχω εγώ για τον Batman είναι λίγο διαφορετική και συμπίπτει με αυτό που έχει περιγράψει ο Killik. Πιο dedective (πολύ περισσότερο, για την ακρίβεια), να βρίσκεται συνεχώς σε στέγες, σε σοκάκια, σε σκοτεινές αποθήκες ψάχνοντας κλπ. Στις ταινίες τον είδαμε πολύ βιαστικά να ψάχνει στον υπερ-υπολογιστή του ή να βάζει τον Άλφρεντ να το κάνει. Μεγαλύτερη χρήση της ζώνης του και των gadgets που φέρει, στις ταινίες το είδαμε ελάχιστα, θα έλεγα κυρίως στο BB και καθόλου στο TDNR. Στο ερώτημα αν ο Μπάτμαν φοράει τη μάσκα του Μπρους ή ο Μπρούς τη μάσκα τους Μπάτμαν, αυτό που είχα καταλάβει είναι ότι ισχύει το πρώτο και αυτό γιατί, το animation τουλάχιστον, μου είχε δώσει την αίσθηση ότι ως Μπάτμαν είναι απολύτως ο εαυτός του ενώ ως Μπρους Γουέιν αγκομαχά, ασφυκτιά, πνίγεται πίσω από το προσωπείο, αφού πρέπει να υποδύεται έναν Playboy που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να απολαμβάνει τα πλούτη του τη στιγμή που η πόλη του κινδυνεύει. Και πάλι, στο BB είδα κάποιες τέτοιες νύξεις πχ όταν συναντιέται με την Rachel Dawes, φεύγοντας από ένα ξενοχοδείο που μόλις είχε αγοράσει γιατί οι δυο γκόμενες που συνόδευε ήθελαν να κάνουν μπάνιο σε μια "κάτι σαν πισίνα", ότι όλα αυτά που βλέπει δεν είναι αυτός, αλλά ότι είναι κάτι παραπάνω. Αντίθετα, στο TDNR μου τα ανέτρεψε, εκεί διαπίστωσα ότι ο Μπάτμαν είναι απλά η στολή του Ironman που φοράει υποχρεωτικά γιατί κάποιος πρέπει να κάνει μια δουλειά και μάλιστα, αυτή η δουλειά έχει αρχίσει να τον δυσαρεστεί, εξαιτίας της να χάνει κοντινά πρόσωπα και να αρχίσει να σκέφτεται πως πρέπει να την εγκαταλείψει. Αυτά, σε γενικές γραμμές. Προσωπικές απόψεις και σκέψεις από κάποιον που μικρή σχέση έχει με το αντικείμενο, σε καμία περίπτωση δεν το παίζω αυθεντία. Αφενός, καταλαβαίνω απόλυτα να μου πει κάποιος πως γενικώς έχω πρόβλημα με όλη την τριλογία. Όσον αφορά το θέμα του ποιος είναι ποιος, εγώ νιώθω πως οι τρεις ταινίες, σε πηγαίνουν σε ένα ταξίδι μέσα από το οποίο βλέπεις αρχικά την μεταμόρφωση του Μπρους σε Μπάτμαν (το θέμα της πρώτης ταινίας είναι ο φόβος και η μεταμόρφωση αυτή είναι η λύση που δίνεται), τη θυσία και ουσιαστικά το θάνατο του Μπάτμαν στο Dark Knight (το θέμα της ταινίας είναι το χάος και επίσης έχουμε εδώ μια λύση) και τέλος στην τρίτη ταινία την απολύτως ανθρώπινη πλευρά του χαρακτήρα, με το θέμα της ταινίας να είναι ο πόνος. Να σου πω την αλήθεια, νομίζω θα μου άρεσε περισσότερο η ταινία αν ο Μπάτμαν/Μπρους "σταυρωνόταν" στο τέλος για τις αμαρτίες του κόσμου. Δεν είμαι σίγουρος, γιατί δε με ξενέρωσε και αυτή η εκδοχή (που λογικά θα έπρεπε). Ίσως, όμως, αυτό οφείλεται απλά στον Νόλαν. Γενικώς όλα εκεί καταλήγουν πάντα. Αν κάποιος σε πείθει, εκεί τελειώνουν όλα. Πάντως, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: το αν αυτά που γίνονται στις ταινίες έχουν σχέση με τα κόμιξ, δεν αφορά την αξία τον ταινιών για μένα. Εμένα οι ταινίες μου αρέσουν πολύ, έτσι όπως είναι. Αν τα κόμιξ έχουν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό, αυτό μπορεί να είναι καλύτερο ή χειρότερο (για μένα). Η σύγκριση, δηλαδή, γίνεται κυρίως από περιέργεια, όχι για να κρίνω την ταινία. Η ταινία κρίνεται από μόνη της.
kirileman Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Ναι αλλά μιλάμε για τριλογία. Αν κάποιοι εντοπίζουν θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ των 3 ταινιών, διαφορές που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν, τότε υπάρχει πρόβλημα (ή δεν υφίσταται κάτι τέτοιο και αυτοί οι κάποιοι έχουν το πρόβλημα).
john2gr Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Ο DKNI είπε σωστά ότι πρόκειται για απόδοση, όχι πιστή μεταφορά, συνεπώς, είτε μου κάνει ο batman και των 3 ταινιών, είτε όχι. Χθες είδα πάλι το BB, θα ήθελα να ξαναδώ το TDNR αλλά μέχρι στιγμής και με βάση την εικόνα που έχω για τον Batman από το animation των 90s και ελάχιστα κόμιξ δανεικά από φίλους και ξαδέρφια (ποτέ μου δεν αγόρασα τεύχος), η εικόνα που έχω εγώ για τον Batman είναι λίγο διαφορετική και συμπίπτει με αυτό που έχει περιγράψει ο Killik. Πιο dedective (πολύ περισσότερο, για την ακρίβεια), να βρίσκεται συνεχώς σε στέγες, σε σοκάκια, σε σκοτεινές αποθήκες ψάχνοντας κλπ. Στις ταινίες τον είδαμε πολύ βιαστικά να ψάχνει στον υπερ-υπολογιστή του ή να βάζει τον Άλφρεντ να το κάνει. Μεγαλύτερη χρήση της ζώνης του και των gadgets που φέρει, στις ταινίες το είδαμε ελάχιστα, θα έλεγα κυρίως στο BB και καθόλου στο TDNR. Στο ερώτημα αν ο Μπάτμαν φοράει τη μάσκα του Μπρους ή ο Μπρους τη μάσκα τους Μπάτμαν, αυτό που είχα καταλάβει είναι ότι ισχύει το πρώτο και αυτό γιατί, το animation τουλάχιστον, μου είχε δώσει την αίσθηση ότι ως Μπάτμαν είναι απολύτως ο εαυτός του ενώ ως Μπρους Γουέιν αγκομαχά, ασφυκτιά, πνίγεται πίσω από το προσωπείο, αφού πρέπει να υποδύεται έναν Playboy που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να απολαμβάνει τα πλούτη του τη στιγμή που η πόλη του κινδυνεύει. Και πάλι, στο BB είδα κάποιες τέτοιες νύξεις πχ όταν συναντιέται με την Rachel Dawes, φεύγοντας από ένα ξενοχοδείο που μόλις είχε αγοράσει γιατί οι δυο γκόμενες που συνόδευε ήθελαν να κάνουν μπάνιο σε μια "κάτι σαν πισίνα", ότι όλα αυτά που βλέπει δεν είναι αυτός, αλλά ότι είναι κάτι παραπάνω. Αντίθετα, στο TDNR μου τα ανέτρεψε, εκεί διαπίστωσα ότι ο Μπάτμαν είναι απλά η στολή του Ironman που φοράει υποχρεωτικά γιατί κάποιος πρέπει να κάνει μια δουλειά και μάλιστα, αυτή η δουλειά έχει αρχίσει να τον δυσαρεστεί, να χάνει εξαιτίας της κοντινά πρόσωπα και να έχει αρχίσει να σκέφτεται πως πρέπει να την εγκαταλείψει. Αυτά, σε γενικές γραμμές. Προσωπικές απόψεις και σκέψεις από κάποιον που μικρή σχέση έχει με το αντικείμενο, σε καμία περίπτωση δεν το παίζω αυθεντία. QFT. Είναι σαφές ότι κάτι πήγε στραβά στο TDKR. Βασικά άκυρο, δεν πήγε κάτι στραβά. Απλά ο Nolan έψαχνε τρόπο για να την κλείσει την τριλογία. Δυστυχώς, η αλλαγή του χαρακτήρα ήταν αναμενόμενη μιας και δεν βλέπω πως αλλιώς θα έκλεινε το story ο Nolan (μονάχα με το να τον σαπίσουν στο ξύλο αλλά τότε δεν θα έδινε η ταινία το χαρούμενο μήνυμα για να γλυκαθείς στο τέλος. Ναι, άκυρο το ότι κάθε ταινία πρέπει να έχει είτε μια αυτοθυσία του μάγκα πρωταγωνιστή, είτε ένα happy end κι ότι οι κακοί ΠΡΕΠΕΙ να πεθάνουν ή να τιμωρηθούν επειδή είναι κακοί... αλλά αυτό πουλάει, τι να κάνουμε). Γι αυτό άλλωστε μου άρεσε και το Death Note (το πρώτο μισό τουλάχιστον γιατί στο 2ο μισό έβαλαν τον Lighto να κάνει παπαριές ώστε να τελειώσει η ιστορία, ακόμα κι αν έβλεπες ότι τέτοια λάθη ΔΕΝ θα τα έκανε ο Lighto). Όπως είπα και πριν, εμένα μου άρεσε κι ας είχε τα κενά της, τα προβλήματα χορογραφίας και τις κοτσάνες τύπου "Έχει βγει ο σπόνδυλος και μετά από μια μέρα πηδάω σαν κατσίκι, πέφτω από ύψος με σχοινί στην μέση και δεν σπάει η μέση μου, και ζω ακόμα κι αν με έχουν μαχαιρώσει με απίστευτη αιμορραγία επειδή είμαι ο πρωταγωνιστής." It's a movie. Σίγουρα δεν πάει για classic αλλά είναι καλύτερη από κάτι άλλες αρλούμπες που έχω δει Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2012 από john2gr
Sellers Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Όπως λέει και στο τεύχος #68, σελίδα 39, κουτάκι 5, συννεφάκι διαλόγου 1, πρόταση 2, Ν/Α 698852 του νόμου 47, με αριθμό πινακίδας ΝΚΖ 5682 να μετακινήσει το αυτοκίνητο του γιατί ενοχλεί,: ''ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΣΤΟ ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΙΛΛΙΚ''. Σας μιλάει παθών. Ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα