snik Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Καλησπερα παιδια, εχω εναν seagate barracuda 2tb που ειναι μονο για σειρες/ταινιες. Προσφατα αποφασισα να συμμαζεψω λιγο τους δισκους μου και αναγκαστικα να κανω μερικες μεταφορες απο αυτον τον δισκο σε αλλους. Σε πολλα απο τα αρχεια το terracopy κολλουσε, το ιδιο και η κανονικη μεταφορα των windows οποτε λεω για να κανω εναν ελεγχο για σφαλματα απο τα windows. Ο ελεγχος δεν βρηκε προβλημα αλλα οταν εβαζα να δει bad sectors ξεκινουσε και αργουσε παρα πολυ να τελειωσει οποτε το σταματησα μετα απο μερικες ωρες. Εβαλα το hd tune pro να κανει error scan και απο ενα σημειο και μετα αρχιζαν να κοκκινιζουν ολα. Τωρα δοκιμαζω να κανω εναν ελεγχο με το chkdsk /f σε cmd οπου εχει σταματησει στο CHKDSK is verifying usn journal. Επειδη δεν μου εχει ξανατυχει πως τα βλεπετε εσεις ολα αυτα; Να αρχισω να μαζευω χρηματα για αλλαγη ; Edit: Προσφατα εβαλα και εναν ssd στο συστημα μου και αλλαξα απο το bios το ide σε ahci...υπαρχει περιπτωση να φταιει αυτο για τα errors;
άδικος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Προσφατα εβαλα και εναν ssd στο συστημα μου και αλλαξα απο το bios το ide σε ahci...υπαρχει περιπτωση να φταιει αυτο για τα errors; Όχι δε φταίει αυτό για τα error σου. Το να κάνει πολύ χρόνο για τον έλεγχο του δίσκου είναι αναμενόμενο σε τέτοιες χωρητικότητες. Δώστου χρόνο. Δες & τι αναφορά βγάζεi το HD Sentinel & πόσταρε εδώ.
snik Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Πραγματικα αυτος ο δισκος με εχει μπερδεψει απο χθες εχω δοκιμασει τα εξης 1) τον εβαλα σε αλλο υπολογιστη το βραδυ και αφησα να κανει scan με τα seatools της seagate και εβγαλε σε ολα τα τεστ pass. 2) δοκιμαζω να τον βαλω στον κανονικο υπολογιστη που ηταν και θα ειναι και μου βγαζει με το hdtune υπερβολικα πολλα errors και καποια στιγμη σταματησε το ψαξιμο. 3) δοκιμασα να τον κανω εξωτερικο με μια θηκη που ειχα και οταν τον εβαλα στο κανονικο pc 2 αρχεια που δεν ανοιγα τωρα παιζουν κανονικα και το hd tune τα βγαζει ολα πρασινα. Εχει κανεις ιδεα τι μπορει να φταιει; Λογικα δεν ειναι ο δισκος αλλα ο controller της μητρικης; Να πω οτι δοκιμασα να αλλαξω και θεσεις στην μητρικη αλλα το αποτελεσμα ειναι το ιδιο και μητρικη ειναι αυτη gigabyte ga-73pvm-sh2
rafail1994 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Τον ssd τον έχεις σε ahci τον seagate τον έχεις σε ide έτσι ; Λοιπόν για αρχή άλλαξε καλώδιο και τροφοδοσία στον δίσκο και ξανά δοκίμασε
snik Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Νομιζω μια επιλογη εχει στο bios σχετικα με ide και ahci, εγω εβαλα το ahci οπου φανταζομαι θα εφαρμοζεται και στους 2 θα το ξανακοιταξω παντως. Οσο για το καλωδιο ηταν απο τα πρωτα πραγματα που σκεφτηκα αλλαξα καλωδιο τροφοδοσιας, καλωδιο sata και θυρα και το προβλημα παρεμενε.
rafail1994 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Για τσέκαρε το bios για το ide,ahci και βλέπουμε . Αν και σε περίπτωση που έβαλες τον δίσκο σε ahci κανονικά δεν θα έπρεπε να δούλευε
snik Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Στο bios το μονο που βρηκα για ide, ahci κλπ ειναι το SATA-II Raid Config οπου εκει εχει 3 επιλογες ahci, ide και raid. Πριν παρω τον ssd το ειχα στο ide και τωρα το εβαλα στο ahci.
άδικος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Αν και σε περίπτωση που έβαλες τον δίσκο σε ahci κανονικά δεν θα έπρεπε να δούλευε Για ποιόν δίσκο λες & γιατί να μη δουλεύει σε ahci;
rafail1994 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Για ποιόν δίσκο λες & γιατί να μη δουλεύει σε ahci; Για τον seagate λεω
άδικος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Μα γιατί να μη μπορεί να δουλέψει σε ahci mode;!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα