john654321 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Καλησπερα στο λαπτοπ που εχω ειχα κανει partition τον σλκηρο δισκο και ειχα windows 7 kai backtrack 5 και ειχε και ενα hp recovery . και ηθελα να σβησω το backtrack για να εχω ποιο πολυ χωρο στο δισκο και ανοιγω την διαχειρηση δισκων στα windows 7 και ειχα 4 part και το ενα το ειχα βαλει να φενεται οποτε διαγραφω αυτο με το backtrack και μετα προσπαθουσα να τα ενοσω ολα μαζι για να γινει ενας εκτος απο το hp recovey αλλα δεν τα καταφερα και λεω μπορει να χρειαζεται ενα restart ο υπολογιστης (τα ειχα διαγραψει ολα εκτος απο αυτο με τα windows και το hp recovery) κανω ρεσταρτ τον υπολογιστη και μου εβγαζε ενα μυνημα (δεν θυμαμαι ακριβως τι) και απο κατω μπορουσα να γραψω καποια εντολη και δεν μου εβγαζε καμοια επιλογη για τα windows : τι κανουμε τωρα?
TheELF Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Τώρα ανεβάζεις εικόνες από το μήνυμα γιατί όπως τα λες μπορεί αν είναι διάφορα, αν κάνεις εκκίνηση πάντως από το δισκάκι των win μπορείς να κάνεις επιδιόρθωση της εκκίνησης που λογικά θα φτιάξει το πρόβλημα.
άδικος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Ο απλός τρόπος για να φτιάξεις το mbr του partition (προφανώς αυτό είναι το πρόβλημα σου) είναι από το δίσκο των win7 που ήδη έχεις ή το repair cd αν ήρθε μαζί με το λάπτοπ. Μπουτάρεις από αυτό, επιλέγεις εγκατάσταση, γλώσσα & μετά επιλέγεις τα εργαλεία επαναφοράς/ use recovery tools. Στη συνέχεια επιλέγεις να τρέξεις τη γραμμή εντολών/command prompt (τελευταία επιλογή). Γράφεις τις εντολές που είναι σε bold: diskpart πατάς enter select disk 0 enter list volume enter Εντοπίζεις το drive που είναι ο δίσκος με το dvd (πχ D) exit enter D: enter (ή όποιο είναι το drive) cd boot enter dir enter Βεβαιώνεσαι πως το αρχείο bootsect.exe βρίσκεται σ'αυτό το directory Μετά γράφεις: bootsect /nt60 SYS /mbr enter Λογικά θα σου βγάλει μήνυμα πως ενημερώθηκε το bootcode exit enter Κάνεις επανεκκίνηση & είσαι έτοιμος. 1
micos000 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Τα 7άρια, απ΄ ότι ξέρω, δημιουργούν ένα partition των 100ΜΒ το οποίο το κρατάνε κρυφό και το χρησιμοποιούν σαν cache. Μήπως έσβησες και αυτό και τώρα δεν ξεκινάνε τα win; Επίσης πρέπει να μας πεις τι ακριβώς λέει το μήνυμα.
nilosgr Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Παιδιά νομίζω στο command promt απ το DVD των windows και με ένα απλό FIXMBR γίνεται (έχω φτιάξει αρκετά pc έτσι, επειδή ήθελαν να σβήσουν το linux και δεν ήξεραν πως)
john654321 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 επειδη ειμαι σε διακοπες δεν εχω μαζι μου κανενα cd recovery ουτε των windows ;/ αυτο που γραφει ειναι error:unkwown filesystem grub rescue
TheELF Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Κάνε αυτά που λέει η Microsoft για να εξαφανιστεί πλήρως ο grub του backtrack και να ξανά περαστεί ο mbr των windows. http://support.microsoft.com/kb/927392/el
TheELF Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Ε,ναι οκ δεν πρόσεξα ότι δεν έχει ούτε αυτό.... Αν δεν έχει τίποτα όμως δεν μπορεί να κάνει και τίποτα... Εκτός και αν βρει κάνα internet cafe που θα του δανείσει κάποιο για να κάνει την δουλειά του π.χ. ή αν τον συνδέσει τον δίσκο σε κάποιο άλλο Η/Υ ,αλλιώς τι να του πούμε;;;
άδικος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Ακριβώς, αν ψάχνει λύσεις ενώ έχει κατεβάσει στόρια.... είπαμε φίλος "συν Αθηνά..."
john654321 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 θα περιμενω να παω αθηνα και θα κανω αυτο που λεει η microsoft ευχαριστω για την βοηθεια , αν δεν τα καταφερω επανερχομαι εδω
john654321 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 οκ το εφτιαξα τελικα πηρα ενα cd των windows vista(ενω εχω τα 7) και πατησα την εντολη bootrec.exe/FixMbr και ενταξει αυτο ευχαριστω για την βοηθεια και τωρα θελω να βαλω αυτα τα δυο στο πρωτο αλλα δεν μπορω γιατι δεν μπορω να πατησω την επεκταση τομου τι πρεπει να κανω ??
TheELF Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Τα διαμερίσματα για να τα κάνεις επέκταση πρέπει να είναι δίπλα-δίπλα. Κατέβασε το EaseUS Partition Master Home Edition και κάνε move/resize το διαμέρισμα των 2,35 ,απλά πιάσε το και μετακίνησε το προς το «τέλος» δηλαδή δεξιά(ή και στην αρχή) ώστε μετά ο ελεύθερος χώρος να είναι όλος μαζί.
micos000 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Το ένα είναι fat32 και το άλλο ακαταχώρητο. Θα πρέπει το πράσινο να το κάνεις ntfs και στο μαύρο να δημιουργήσεις ένα νέο διαμέρισμα και να το κάνεις και αυτό ntfs. Νομίζω όμως ότι δεν μπορείς να ενώσεις το 4ο με τα 1 και 2 παρά μόνο με το 3ο partition των 2,35GB. Θα σου πρότεινα να πειραματιστείς με το easeus partition manager (την δωρεάν έκδοση) όπου οι αλλαγές που θα κάνεις εφαρμόζονται όλες μαζί στο τέλος, αφού πατήσεις apply. Έτσι μπορείς να παίξεις όσο θέλεις μέχρι να βρεις πως θα τα κάνεις και αν δεν σου αρέσει το αποτέλεσμα πατάς undo changes και επιστρέφεις από την αρχή. EDIT: Μαζί το είπαμε.
άδικος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Το ένα είναι fat32 Extended ntfs είναι. Θα πρέπει πρώτα το μετατρέψεις σε πρωτεύον & να το ενώσεις με το "2.35" & μετά να εκχωρήσεις νέο στο "48.83" διότι δε μπορείς να έχεις ταυτόχρονα πάνω από 4 πρωτεύοντα ή 3 πρωτεύοντα & 1 extended στον ίδιο δίσκο. Ύστερα το ενώνεις με τα υπόλοιπα. Όλα αυτά κατευθείαν από τη διαχείριση δίσκων πολύ εύκολα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα