Composer Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Καλησπέρα. εδώ και 1 μήνα περίπου (ή και περισσότερο), το pc μου σέρνεται, και βλέπω στη διαχείριση εργασιών ότι το cpu φτάνει όλο στο 100%. στο παρακάτω screenshot, δεν έχω κανένα πρόγραμμα ανοιχτό, κούναγα μόνο το ποντίκι και έφτασε στα 73%! Αν ανοίξω δε και το firefox, τα πιάσαμε τα λεφτά μας! Τί μπορεί να συμβαίνει; Και ένα screenshot από speedfan! Δε θυμάμαι ποιές είναι οι κανονικές θερμοκρασίες,αλλά στο δικό μου απ'ότι θυμάμαι πάντα έδειχνε υψηλή θερμοκρασία, και το ψάχναμε με τον τεχνικό και τελικά καταλήξαμε ότι απλώς το motherboard δείχνει ψηλή θερμοκρασία.. Επίσης να πω το εξής (δεν ξέρω αν είναι άσχετο ή αν έχει σχέση). Τον υπολογιστή μου τον έχω ΣΥΝΕΧΕΙΑ ανοιχτό. Άντε να τον κλείσω για λίγες ώρες μια φορά τη βδομάδα και αν!
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Κατέβασε το ccleaner (δωρεάν) και πήγαινε στο μενού που γράφει για απεγκατασταση εκκίνηση κτλ. Είναι το τρίτο στα αριστερά σου. Πήγαινε εκκίνηση και κλείσε τα προγράμματα που δε θες να ανοίγουν μαζι με το pc γιατι λογικα θα έχεις πολλα. Απλα πρόσεχε μην κλείσεις τα πάντα μόνο ότι δεν είναι απαραίτητο. Μην κανείς διαγραφή καταχώρησης αλλα απενεργόποιηση.μολις κλείσεις κάποια αρκετά μην το φοβιθεις τότε κανε μια επανεκκινηση. Κάνε το και Πές νου πως παει Και καλύτερα μην ανοίγεις Mozilla βάλε το chrome που είναι πιο ελαφρύ Sent from my iPhone using Insomnia
Composer Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 έχω το ccleaner, αλλά αυτό που λες το έχω κάνει από το msconfig, Έχω τσεκάρει μόνο τα απαραίτητα προγράμματα να ανοίγουν με τον υπολογιστή
TheELF Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Αδράνεια ξέρεις τι σημαίνει;;;Δεν είναι ξένη λέξη σημαίνει ότι δεν κάνει τίποτα τα 28% δηλαδή είναι το ποσό που «κάθετε» ο Η/Υ. Για την θερμοκρασία τρέξε και το hwinfo και πες μας και ποια μητρική επεξεργαστή έχεις(τρέξε το speccy αν δεν ξέρεις,αλλά θα τα δεις και μέσα από το hwinfo).
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Κάποιο προγράμμα τρέχει απο πίσω τότε χωρίς να φαίνεται ή είναι πολυ γεμάτος ο σκληρός και ζοριζεται ναι δουλέψει πράγματα το pc.για μένα καλύτερα Κάνε του φορματ και θα είσαι σίγουρα Οκ .γιατι αν δεν είσαι Οκ με το φορματ τότε μιλάς για κάποιο άλλο πρόβλημα .το σκληρο τον έχεις τσεκάρει για bad sectors ? μήπως χτυπάει κάπου και αργεί ; Είναι γεμάτος ; Sent from my iPhone using Insomnia
hawkpilot Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Καλησπέρα. εδώ και 1 μήνα περίπου (ή και περισσότερο), το pc μου σέρνεται, και βλέπω στη διαχείριση εργασιών ότι το cpu φτάνει όλο στο 100%. στο παρακάτω screenshot, δεν έχω κανένα πρόγραμμα ανοιχτό, κούναγα μόνο το ποντίκι και έφτασε στα 73%! Αν ανοίξω δε και το firefox, τα πιάσαμε τα λεφτά μας! Τί μπορεί να συμβαίνει; Και ένα screenshot από speedfan! Δε θυμάμαι ποιές είναι οι κανονικές θερμοκρασίες,αλλά στο δικό μου απ'ότι θυμάμαι πάντα έδειχνε υψηλή θερμοκρασία, και το ψάχναμε με τον τεχνικό και τελικά καταλήξαμε ότι απλώς το motherboard δείχνει ψηλή θερμοκρασία.. Επίσης να πω το εξής (δεν ξέρω αν είναι άσχετο ή αν έχει σχέση). Τον υπολογιστή μου τον έχω ΣΥΝΕΧΕΙΑ ανοιχτό. Άντε να τον κλείσω για λίγες ώρες μια φορά τη βδομάδα και αν! Από τον task manager φαίνεται ότι ο explorer καταναλώνει το 40% της cpu. Για αρχή θα σου πρότεινα α) να εγκαταστήσεις το antimalware bytes και να κάνεις scan από safe mode, β) να εγκαταστήσεις το hard disk sentinel και να ανεβάσεις στο νήμα ένα screenshot για να δούμε σε τι κατάσταση είναι ο δίσκος σου. Επίσης, κάνε ένα boot χωρίς να έχεις πάνω συνδεδεμένο καλώδιο δικτύου και πες μας πως πάνε τα πράγματα.
TheELF Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Μόνο το explorer είναι παράξενο που καταναλώνει 40% ,αυτό δείχνει κάποιο πρόβλημα στα xp αυτό συνέβαινε καμιά φορά λόγου windows update που βάραινε πάρα πολύ το σύστημα. Επίσης, κάνε ένα boot χωρίς να έχεις πάνω συνδεδεμένο καλώδιο δικτύου και πες μας πως πάνε τα πράγματα. Άλλο το explorer και άλλο το iexplorer, αν για αυτό το λες αυτό με το καλώδιο.
hawkpilot Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Μόνο το explorer είναι παράξενο που καταναλώνει 40% ,αυτό δείχνει κάποιο πρόβλημα στα xp αυτό συνέβαινε καμιά φορά λόγου windows update που βάραινε πάρα πολύ το σύστημα. Είναι πιθανό να έχει πρόβλημα η εγκατάσταση. Ίσως κάποιο λογισμικό έχει γίνει hooked πάνω στον explorer (στο context menu ίσως) και σκίζει το μηχάνημα... Έχω δει παρόμοιο φαινόμενο με συνδέσεις δικτύου που είχαν πρόβλημα (είτε καλωδιακό είτε από driver).
Composer Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 ωωωω, λέτε να φταίνε οι γεμάτοι σκληροί; Η αλήθεια είναι ότι είναι full! Ο C & D είναι εσωτερικοί, ο F & G εξωτερικοί. Στον C είναι εγκατεστημένα τα Windows. θα κοιτάξω και αυτό με τις θερμοκρασίες που λες ELF. Τα χαρακτηριστικά του pc μου είναι στην υπογραφήμου.. edit: Δεν καταλαβαίνω σχεδόν τίποτα από τα 3 τελευταία ποστς..
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Φίλε μου για μένα κατα 99,99% είναι οι σκληροί γι αυτο και ποτε δε περνάς τίποτα βαρύ στο σκληρο των windows για να τρέχουν πιο γρήγορα Sent from my iPhone using Insomnia
hawkpilot Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 ωωωω, λέτε να φταίνε οι γεμάτοι σκληροί; Η αλήθεια είναι ότι είναι full! Ο C & D είναι εσωτερικοί, ο F & G εξωτερικοί. Στον C είναι εγκατεστημένα τα Windows. θα κοιτάξω και αυτό με τις θερμοκρασίες που λες ELF. Τα χαρακτηριστικά του pc μου είναι στην υπογραφήμου.. edit: Δεν καταλαβαίνω σχεδόν τίποτα από τα 3 τελευταία ποστς.. Γενικά είναι κακό να έχεις γεμάτους δίσκους. Ο C που κυρίως μας ενδιαφέρει έχει υποφερτά ελεύθερο χώρο αλλά σίγουρα θα σε καθυστερεί. Αποσύνδεσε τους usb, κάνε boot και πες μας αν συνεχίζει το ίδιο βιολί. Στο ποστ #6 τί δεν καταλαβαίνεις?
TheELF Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 edit: Δεν καταλαβαίνω σχεδόν τίποτα από τα 3 τελευταία ποστς.. Σαν δοκιμή κάνε δεξί κλικ και τερματισμό στο wuauclt.exe και δες τι γίνεται, είναι το ποιο απλό.Μετά κάνε αυτά που λέει ο hawkpilot. Και πες μας και μερικά πράγματα, ποιο λειτουργικό έχεις τη μητρική cpu κτλ.
Composer Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Σαν δοκιμή κάνε δεξί κλικ και τερματισμό στο wuauclt.exe και δες τι γίνεται, είναι το ποιο απλό.Μετά κάνε αυτά που λέει ο hawkpilot. Και πες μας και μερικά πράγματα, ποιο λειτουργικό έχεις τη μητρική cpu κτλ. όπως είπα και πριν, όλα αυτά τα βλέπεις στην υπογραφή μου κάτω από κάθε ποστ. κατέβασα και το hwinfo. δεν ξέρω τί πρέπει να βγάλω screenshot. ok,θα αποσυνδέσω τους εξωτερικους σκληρούς να δω..
Composer Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Τα ίδια και με αποσυνδεδεμένους τουες εξωτερικούς. Μήπως ξέρει κανείς τί είναι το mscorsvw.exe; (περιγραφή: . ΝΕΤ Runtime Optimization service) βλέπω είναι ανοιχτό 4-5 φορές στη διαχείριση εργασιών. Τα έκλεισα όλα, αλλά ξανάνοιξε!! και βλέπω ότι και αυτό τρώει πολύ CPU. Φτάνει τα 50! edit: α, απ'οτι είδα λέει αυτό φεύγει μετά από 5-10 λεπτά..
hawkpilot Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Τα ίδια και με αποσυνδεδεμένους τουες εξωτερικούς. Μήπως ξέρει κανείς τί είναι το mscorsvw.exe; (περιγραφή: . ΝΕΤ Runtime Optimization service) βλέπω είναι ανοιχτό 4-5 φορές στη διαχείριση εργασιών. Τα έκλεισα όλα, αλλά ξανάνοιξε!! και βλέπω ότι και αυτό τρώει πολύ CPU. Φτάνει τα 50! Αυτή η διαδικασία τρέχει συνήθως μετά από .net framework hotfixes - δλδ συνήθως μετά από windows update. Χρειάζεται αρκετό χρόνο για να ολοκληρωθεί ιδιαίτερα αν έχεις αδύναμο σύστημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα