Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα HP laptop με ενσωματωμένες 2 κάρτες γραφικών, μία intel για τις ελαφριές εργασίες και μία AMD Radeon 7400M. Το θέμα είναι πως ό,τι και να κάνω, όλες οι εφαρμογές (ακόμη και τα βαριά παιχνίδια) εκτελούνται πάντοτε απ' την intel κάρτα και δεν υπάρχει καμία επιλογή για ρύθμιση, disable ή εκκίνηση ενός παιχνιδιού ή προγράμματος απ' την amd. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να πάω στην καρτέλα Power απ' το Catalyst Control Center και να θέσω μια εφαρμογή ως ''Υψηλή Απόδοση'' στην Ισχύ. Αυτό υποτίθεται πως κάνει το παιχνίδι να τρέχει απ' την Radeon, έλα όμως που δεν πιάνει ποτέ. Αυτό το καταλαβαίνω μεν απ' τη χαμηλή απόδοση, αλλά και απ' το benchmark ή τα settings που έχουν ορισμένα παιχνίδια τα οποία σε ενημερώνουν για την κάρτα γραφικών του συστήματος ή την κάρτα στην οποία τρέχουν. Και πάντοτε είναι αυτή η μπουρδελοintel.

Στην ουσία είναι σαν να υπάρχει η amd για ομορφιά και να μη χρησιμοποιείται ποτέ εκεί που πρέπει, δλδ στις βαριές εφαρμογές και τα απαιτητικά παιχνίδια. Δεν ξέρω τι να κάνω πραγματικά, οποιαδήποτε βοήθεια θα την εκτιμούσα πολύ.

Δημοσ.

Τους τελευταίους για Windows 7, 64bit στην amd. Το Vision Engine που έχει κάποιες επιλογές για τις κάρτες καθαυτές απ' ό,τι είδα δεν μπορώ να το τρέξω γιατί δεν έχω και επεξεργαστή amd και το CCC έχει μόνο την επιλογή για υψηλή απόδοση/εξοικονόμηση ενέργειας.

Δημοσ.

Ωραία βάλε τους 12.4 διότι η amd μετα από αυτούς δεν υποστηρίζει πλέον εναλλαξιμα γραφικά!

Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό διορθώσει το πρόβλημα καθώς μέχρι πρότινος είχα περσινούς drivers κι αν & δεν είχα ελέγξει τι κάρτα μου έβγαζε στα διάφορα τεστ, η απόδοση στα games ήταν λίγο-πολύ η ίδια. Με την 12.4 τουλάχιστον αναγνωρίζεται η amd απ' τα παιχνίδια? Ρωτάω για να μην κάνω τσάμπα επαναγκαταστάσεις.

Το ζητούμενο είναι να μπορέσω να θέσω με κάποιον τρόπο την amd ως κύρια κάρτα του συστήματος και να απαλλαγώ επιτέλους απ' την shitty intel που μου έχει σπάσει τα νεύρα, δε χρειάζομαι εξοικονόμηση ενέργειας διότι το λαπ είναι μονίμως συνδεδεμένο σε πρίζα και χωρίς μπαταρία.

Απ' ό,τι κατάλαβα με όλο αυτό το ψάξιμο, ο μόνος τρόπος για να καταφέρεις κάτι τέτοιο είναι μέσω του BIOS να θέσεις τα switchable graphics σε Fixed από Dynamic κι έπειτα θα σου εμφανιστεί μια νέα επιλογή ''mode'' στην καρτέλα Power του CCC απ' όπου θα είναι δυνατό να ενεργοποιήσεις με ένα κλικ την amd ως primary κάρτα. Δυστυχώς αυτή η επιλογή στο BIOS είναι για λίγα μοντέλα HP και το δικό μου δεν την έχει (σήμερα το έκανα update αλλά δεν είδα καμιά νέα καρτέλα για εναλλάξιμα γραφικά). Διάβασα άπειρα παράπονα γι' αυτό το θέμα στα σάιτ της HP τα οποία έμεναν συνέχεια αναπάντητα, δε λένε να βγάλουν καινούργιο BIOS για τα g6 και τα g7 με αυτήν την επιλογή.

Είμαι σε αδιέξοδο με αυτήν την καραγκιοζίστικη intel που τρέχει τα πάντα, δε μου έμεινε να κοιτάξω κάτι άλλο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...