Προς το περιεχόμενο

Merge partitions σε win7 32bit

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ένα laptop που τρέχει Windows 7 ultimate 32bit υπάρχουν 2 partitions C, D (το λειτουργικό βρίσκεται στο C) καθώς και ένα μικρότερο μεγέθους 5-6GB όπου υπήρχαν τα recovery installations όταν αγόρασα το laptop.

Θέλω να ενώσω (merge) το C με το μικρό partition χωρίς όμως να πειραχτεί κάτι στον C μια και εκεί έχω όλα μου τα αρχεία, τα προγράμματα κλπ και δεν έχω χρόνο για backup, re-install, restore, κλπ.

Προτείνετε κάποιον δοκιμασμένο και πλήρως αξιόπιστο τρόπο να κάνω merge τα δύο αυτά partitions, ευχαριστώ.

post-56513-0-04752400-1345703575_thumb.jpg

Δημοσ.

Υπαρχουν διαφορα προγραμματα που μπορεις να κανεις το merge.Δυο απο αυτα ειναι το Norton Partion Magic και το Acronis.Δοκιμασμενα και τα δυο, καλου κακου βεβαια παντα παιρνουμε ενα backup σε τετοιες δουλειες.

Δημοσ.

Δεν μπορείς να ενώσεις ένα διαμέρισμα που είναι στην αρχή του δίσκου με ένα που είναι στο τέλος.

Πρέπει να σβήσεις το διαμέρισμα των 6gb και να μεταφέρεις( ή να σμικρύνεις αλλά από την αριστερή,την μεριά του C: πλευρά) το μεγάλο διαμέρισμα για να αποκτήσεις χώρο αμέσως «μετά» , από τα δεξιά δηλαδή του c: , έτσι ώστε να μπορέσεις να δώσεις αυτόν τον χώρο στο c: .

ΜΑΚΡΙΆ ΑΠΌ ΤΟ Norton Partion Magic σε NTFS, σκοτώνει...

το EaseUS Partition Master Home Edition είναι και ελεύθερο και πολύ καλό.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν μπορείς να ενώσεις ένα διαμέρισμα που είναι στην αρχή του δίσκου με ένα που είναι στο τέλος.

Πρέπει να σβήσεις το διαμέρισμα των 6gb και να μεταφέρεις( ή να σμικρύνεις αλλά από την αριστερή,την μεριά του C: πλευρά) το μεγάλο διαμέρισμα για να αποκτήσεις χώρο αμέσως «μετά» , από τα δεξιά δηλαδή του c: , έτσι ώστε να μπορέσεις να δώσεις αυτόν τον χώρο στο c: .

ΜΑΚΡΙΆ ΑΠΌ ΤΟ Norton Partion Magic σε NTFS, σκοτώνει...

το EaseUS Partition Master Home Edition είναι και ελεύθερο και πολύ καλό.

Εγω παντως και με Norton και με Acronis δεν ειχα ποτε προβλημα με merge και σε WinXP και Win7.

Δημοσ.

Τοτε τι να πω μαλλον σταθηκα τυχερος οσες φορες το ειχα δουλεψει.Παντως τωρα το εχω γυρισει σε Acronis μιας και το εχω και αγορασμενο νομιμα.

Δημοσ.

@TheELF: Αυτό έκανα τελικά και δούλεψε. Δεν ήξερα τα περί left & right αλλά όντως ισχύει και το merging το έκανα με το Easeus όπως πολύ σωστά προτείνεις. Ευχαριστώ για τα tips.

Δημοσ.

Επιβεβαιώνω ότι το partition magic έχει πολλά προβλήματα. Έχει πολλά χρόνια που έχει σταματήσει η ανάπτυξη του και υποστηρίζει μέχρι xp αλλά πολλές φορές δημιουργεί πρόβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...