kastel Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση που αφορά το After Effects. Έχω ένα composition που περιλαμβάνει κάποια στοιχεία (footage, backgrounds, texts, scenes κ.τ.λ). Πως μπορώ αυτό το composition να το αντιγράψω και να το χρησιμοποιήσω σαν ένα νέο composition αλλά αυτό να μην είναι κλώνος του πρώτου; Δηλαδή από το δεύτερο να μπορώ να τροποποιώ για παράδειγμα τα texts χωρίς να αλλάζουν και τα texts του πρώτου. Κάνω copy+paste ή copy+duplicate και έχω το ίδιο αποτέλεσμα. 'Όταν τροποποιώ κάτι από το δεύτερο composition αυτόματα οι αλλαγές περνάνε και στο πρώτο. Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός, τώρα άρχισα ν' ασχολούμαι με το after effects.
micos000 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Κατανοητός έγινες, τουλάχιστον από μένα, αλλά κάνοντας μόνο clone το project του ae δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Πρέπει να κάνεις clone και τα elements και να ορίσεις στο project ότι πρέπει να χρησιμοποιεί πλέον τα νέα αρχεία. Έτσι τουλάχιστον γινόταν στις παλαιότερες εκδόσεις που δούλευα. Αν στις καινούργιες έχουν αλλάξει τίποτα δεν το ξέρω. Νομίζω έχει ενα μενού File->Consolidate all footage (το ανέφερε κάποιος εδώ (http://forums.creativecow.net/thread/2/930926)) αλλά δεν ξέρω αν είναι αυτό που θέλεις.
kastel Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Μάλλον δεν έγινα κατανοητός. Θέλω όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα από το ίδιο project να πάρω ένα φάκελο (scene10.aep) που περιέχει κάποια compositions που δημιουργούν μια σκηνή και να τον αντιγράψω (με όλα τα περιεχόμενά του) δημιουργώντας ένα νέο φάκελο (scene10.aep 2) και στο νέο αυτό φάκελο να του αλλάξω κάποια στοιχεία π.χ το background ή κάποιο text ή να τροποποιήσω ένα ολόκληρο composition. Όταν λοιπόν βάζω στο Main composition στην timeline τo Scene10 του φακέλου scene10.aep και το Scene10 του φακέλου scene10.aep 2 και κάνω κάποια αλλαγή σε κάποιο από αυτό το scene, η αλλαγή αυτή περνάει αυτόματα και στο άλλο. Ή αν για παράδειγμα αλλάξω το yourtext που περιέχει κάποιο κείμενο από το φάκελο scene10.aep αυτόματα θα μου αλλάξει και το κείμενο από το yourtext του φακέλου scene10.aep 2
juventinos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Για δοκίμασε με ctrl+d της composition που θες, αλλά στο project panel. Λογικα θα της δώσει ενα ονομα πχ comp(2) εαν το comp είναι το αρχικό όνομα.
kastel Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Αυτό ακριβώς κάνω και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Άλλωστε φαίνεται και από την εικόνα παραπάνω.
juventinos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Βασικά έτσι οπως το έχεις κάνει δεν μπορώ να καταλάβω τι έχεις κάνει. Κάνε κάτι απλό. Σε ένα καινουριο project κάνε ένα νέο composition και γράψε κάτι μέσα. Μετά κάνε το duplicate.Δηλαδή στο project panel να φαίνονται μόνο τα 2 composition (comp1, comp2). Εάν κάνεις αλλαγές στο δεύτερο λογικά δε θα σου κάνει αλλαγές στο πρώτο. Δες πως δουλεύει έτσι και τροποποίησε το σε αυτο που κάνεις. Επίσης τσέκαρε και την εντολή precompose για να κανεις ομαδοποιηση στοιχείων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα