Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οι θερμοκρασίες μου μέσω bios. ο cpu έφτασε 60c και η mb 35c. το αφίσα για 5 λεπτά. αλλα η θερμοκρασία τις μητρικής πήγε από 34 στο 35 και ήτανε σταθερή δεν έπαιζε καθόλου δεν πήγαινε ούτε πάνω ούτε κάτω

Δημοσ.

φιλε μου δεν είναι η ιδέα μου..θα δώσω άλλο ένα παράδειγμα.ένας φίλος μου είχε συνδεθεί μέσο teamviewer στον υπολογιστή μου για να του δείξω κάτι.

το pc ήταν υπερβολικά αργό τα προγράμματα κοντά στα 5-6 sec για να τα ανοίξει και όχι μονο πργράμματα και φακέλους στα 1-2 sec γενικά ήταν αργό.και μου κάνει τώρα και ένα άλλο. άλλαξa πρόσφατα την κάρτα γραφικών μου από 5770 σε 7850 και μερικές φορες όταν παίζω ένα game το cpu φτάνει 100% και αρχίζει να κολλάει το game και πρέπει να βγω τελείως και να ξαναμπώ αυτό μου το έχει κάνει 4 φορες 1 μηνα που έχω την κάρτα

Σε ρώτησα και παραπάνω αλλά πήγε άπατη η ερώτησή μου...

Αυτά που λες καταδεικνύουν ότι έχεις κάποιο spyware/malware/virus. Και ξαναρωτάω έχεις κάποιο AV. Κι αν ΝΑΙ ποιο?

Κατέβασε και τρέξε αυτό: Malware Bytes. Είναι το καλύτερο για Spyware/Malware. Και για AV εγώ προτιμώ το Avira (από τα free).

Επίσης θα βάλεις 2 screenshots από τον task manager -> Processes, ένα ταξινομημένο κατά CPU usage κι ένα κατά Memory Usage. Σαν και αυτό (CPU):

post-71156-0-86587000-1346234294_thumb.png

EDIT

Ποιο 600αρι Thermaltake έχεις?

Δημοσ.

Για να είμαι ειλικρινής δεν καταλαβαίνω που ακριβώς είναι το πρόβλημα. Φυσιολογική μου φαίνεται η συμπεριφορά του συστήματός σου. Ακόμα και ο χρόνος εκκίνησης των 50 δευτερολέπτων δεν είναι παράλογος αν σκεφτείς πως φορτώνει και το Avast! αλλά και ενδεχομένως άλλες εφαρμογές (μήπως είχες τίποτα Skype, MSN κ.λ.π να ξεκινάνε μαζί με το λειτουργικό;).

Γενικά, εφόσον δεν παρατηρείς κάτι όντως περίεργο (π.χ. boot σε 5 λεπτά), είναι ψιλοάκυρο να κρίνεις τις συνολικές επιδόσεις ενός συστήματος βάσει του χρόνου εκκίνησης του λειτουργικού ή ενός browser.

Επίσης, κατά την εγκατάσταση ενός προγράμματος ο δίσκος ζορίζεται περισσότερο. Όταν ζητάς από τις κεφαλές να "διαβάσουν" data την ίδια στιγμή που γράφεις στο δίσκο, θα προκύψουν αναπόφευκτα τέτοιες καθυστερήσεις.

Αν σε ενοχλούν τόσο πολύ τα συγκεκριμένα θεματάκια τότε, όπως σου πρότειναν τα παιδιά, αναγκαστικά πας για SSD.

οι θερμοκρασίες μου μέσω bios. ο cpu έφτασε 60c και η mb 35c. το αφίσα για 5 λεπτά. αλλα η θερμοκρασία τις μητρικής πήγε από 34 στο 35 και ήτανε σταθερή δεν έπαιζε καθόλου δεν πήγαινε ούτε πάνω ούτε κάτω

Μια χαρά είναι οι θερμοκρασίες για την κατάσταση που περιγράφεις, τόσο της CPU όσο και της M/B. Στο BIOS ο επεξεργαστής δεν παραμένει πραγματικά αδρανής ενώ νομίζω πως δεν λειτουργούν και οι διάφορες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας.

φιλε μου δεν είναι η ιδέα μου..θα δώσω άλλο ένα παράδειγμα.ένας φίλος μου είχε συνδεθεί μέσο teamviewer στον υπολογιστή μου για να του δείξω κάτι.

το pc ήταν υπερβολικά αργό τα προγράμματα κοντά στα 5-6 sec για να τα ανοίξει και όχι μονο πργράμματα και φακέλους στα 1-2 sec γενικά ήταν αργό.και μου κάνει τώρα και ένα άλλο. άλλαξa πρόσφατα την κάρτα γραφικών μου από 5770 σε 7850 και μερικές φορες όταν παίζω ένα game το cpu φτάνει 100% και αρχίζει να κολλάει το game και πρέπει να βγω τελείως και να ξαναμπώ αυτό μου το έχει κάνει 4 φορες 1 μηνα που έχω την κάρτα

1)Όταν πέρασες την καινούρια κάρτα, απεγκατέστησες πρώτα τους drivers της παλιάς; Τι διαδικασία ακολούθησες;

2) Σε ποιό game εμφανίζονται προβλήματα;

3) Η παλιά κάρτα απέδιδε φυσιολογικά στο ίδιο game; Με τα ίδια settings γραφικών; Αν π.χ. τελίκιασες τα FSΑΑ και ΑΑ μετά την αναβάθμιση, ίσως όντως ζορίζεις την κάρτα περισσότερο απ' όσο μπορεί να αποδώσει.

4) Τσέκαρες τη θερμοκρασία της CPU όταν παρατηρείς αυτά τα "ταβάνια" στην χρήση της; Δεν είναι απίθανο (εν μέσω καλοκαιρινού καύσωνα) να λειτουργεί μεν κανονικά το μηχάνημα υπό φυσιολογική χρήση, αλλά αν το ζορίσεις π.χ. παίζοντας ένα βαρβάτο game ο επεξεργαστής να ζεσταίνεται και να αρχίζει το throttling (κοινώς ρίχνει στροφές για να μην υπερθερμανθεί).

Τσέκαρε λοιπόν καλού κακού τις θερμοκρασίες ενώ παίζεις με ένα πρόγραμμα όπως το HWMonitor.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...