Vasilis 07 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Εγώ έχω μια Pentax K100D και πάνω από 30 φωτογραφίες δεν αντέχει, μοντέλο 2006 και τη πλήρωσα 500άρι τότε, για εμένα η camera της είδησης είναι αστέρι και τη ζηλεύω σε αυτό το κομμάτι. Άμα ήταν SLR δεν θα το κουβέντιαζα καν, θα την έπαιρνα στη 1η μέρα που θα έβγαινε στην Ελληνική αγορά. Άμα ήταν SLR θα ήταν To fail. Όσοι έχουμε τέτοιες μηχανές θέλουμε δυνατότητες-ταχύτητα-αποκρισιμότητα-αυτονομία και όχι να περιμένουμε ν'ανοίξει το Android. ΥΓ: Στο είπε και άλλος φίλος που έχει τις ίδιες φτωχές γνώσεις με εμένα.Άλλαξε μπαταρία.
FarCry Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 16MP 1/2.3"-type BSI CMOS sensor ενταξει κλασσικες μουφες
Pokemon640 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Κάποιοι απλά θέλουν να βγάλουν φωτογραφίες χωρίς να ... περιμένουν την απόκριση του λειτουργικού συστήματος της φωτογραφικής μηχανής. Επιθυμούν να να ασχοληθούν με θέματα ουσίας όπως η εστίαση το καδράρισμα , η φωτομέτρηση και άλλα "συστατικά" που συνθέτουν μια άρτια φωτογραφία. Το ότι δεν κάνω τεμενάδες σε ένα καταναλωτικό πυροτέχνημα δεν σημαίνει ότι δεν έχω πιάσει υπολογιστή στη ζωή μου ούτε ότι δεν έχω γράψει κώδικα. Συμπεράσματα και γενικεύσεις τέτοιου τύπου , τουλάχιστον εγώ , στα επιστρέφω στο ακέραιο . Εσύ που έχεις ιδέα , και από φωτογραφία και από υπολογιστές καθώς φαίνεται , δεν κατάλαβες ότι η μπαταρία της μηχανής σου τερμάτισε τη ζωή της ; Η ταπεινή Olympus E520 , δυόμισι και πλέον ετών , βγάζει πάνω από 400 με την αρχική μπαταρία . Η D200 φίλου , βγάζει πάνω από 350 και κάποιες με flash . @Pokemnon640 , όταν δεν γνωρίζουμε κάτι , δεν γενικεύουμε και δεν γράφουμε τέτοια πράγματα στη δημόσια συζήτηση κάποιου forum γιατί μπορεί να διαβάζουν τα γραπτά μας και να γελάνε μέχρι δακρύων. Μιλάς με επαγγελματία φωτογράφο και όχι με άσχετο! έχω αλλάξει μπαταρία χωρίς αποτέλεσμα!4x AA παιρνει όλες και όλες, δεν έχει δικιάτης, με φούλ φόρτιση αν υποθέσω ότι έχω 4x 2500mAh τραβάει 30, φτάνει στη μέση, βγάζω άλλες 15 με φλάς, τέζα μετα !!! (2 μέρες μου βγάζουν οι 4, στα ταξίδια παίρνω 16 για να φτάσουν). Άμα ήταν SLR θα ήταν To fail. Όσοι έχουμε τέτοιες μηχανές θέλουμε δυνατότητες-ταχύτητα-αποκρισιμότητα-αυτονομία και όχι να περιμένουμε ν'ανοίξει το Android. ΥΓ: Στο είπε και άλλος φίλος που έχει τις ίδιες φτωχές γνώσεις με εμένα.Άλλαξε μπαταρία. έχω δοκιμάσει άπειρα κινητά στη ζωή μου, τα ποιο άθλια που δοκίμασα ήταν της sony ericsson, της Nokia και μερικά samsung. Αν από αυτά κρίνεις το android (βγάλε την άχρηστη Nokia με WP/Symbian) ζήσε Μαϊ μου! χαρήκαμε!Αν πιάσεις ποτέ στη ζωή σου ένα Motorola Atrix θα καταλάβεις τι σημαίνει Android ατόφιο και θα πετάξεις τα υπόλοιπα κινητά που έχεις από το παράθυρο. Η διαφορά είναι τεράστια. Αν υπολογίσεις και τις πολλές Custom Roms που κυκλοφορούν, ακόμη και ένα ΑΧΡΗΣΤΟ μέχρι δακρύων ZTE Blade το κάνουν αγνώριστο! Σε Symbian / windows phone / iOS, αν έχει πρόβλημα δε μπορείς να παρέμβεις ΠΟΥΘΕΝΑ! Η συσκευή άχρηστη ήταν άχρηστη μένει. Το Android έχει τέλεια απόκριση που δεν το έχει άλλο λειτουργικό, ο μόνος ισάξιος αντίπαλος είναι αποκλειστικά και μόνο το iOS αλλά και αυτό τραβάει μεγάλο κουσούρι ώρες ώρες ειδικά με τα update.
Vasilis 07 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 α Μιλάς με επαγγελματία φωτογράφο και όχι με άσχετο! έχω αλλάξει μπαταρία χωρίς αποτέλεσμα! 4x AA παιρνει όλες και όλες, δεν έχει δικιάτης, με φούλ φόρτιση αν υποθέσω ότι έχω 4x 2500mAh τραβάει 30, φτάνει στη μέση, βγάζω άλλες 15 με φλάς, τέζα μετα !!! (2 μέρες μου βγάζουν οι 4, στα ταξίδια παίρνω 16 για να φτάσουν).έχω δοκιμάσει άπειρα κινητά στη ζωή μου, τα ποιο άθλια που δοκίμασα ήταν της sony ericsson, της Nokia και μερικά samsung. Αν από αυτά κρίνεις το android (βγάλε την άχρηστη Nokia με WP/Symbian) ζήσε Μαϊ μου! χαρήκαμε! Αν πιάσεις ποτέ στη ζωή σου ένα Motorola Atrix θα καταλάβεις τι σημαίνει Android ατόφιο και θα πετάξεις τα υπόλοιπα κινητά που έχεις από το παράθυρο. Η διαφορά είναι τεράστια. Αν υπολογίσεις και τις πολλές Custom Roms που κυκλοφορούν, ακόμη και ένα ΑΧΡΗΣΤΟ μέχρι δακρύων ZTE Blade το κάνουν αγνώριστο! Σε Symbian / windows phone / iOS, αν έχει πρόβλημα δε μπορείς να παρέμβεις ΠΟΥΘΕΝΑ! Η συσκευή άχρηστη ήταν άχρηστη μένει. Το Android έχει τέλεια απόκριση που δεν το έχει άλλο λειτουργικό, ο μόνος ισάξιος αντίπαλος είναι αποκλειστικά και μόνο το iOS αλλά και αυτό τραβάει μεγάλο κουσούρι ώρες ώρες ειδικά με τα update. Έχω Samsung Galaxy SII & Samsung Galaxy Tablet 10.1.Αλλά σε μια ψηφιακή που το θέμα μενού δεν θέλω να με απασχολεί και να μου τρώει την μπαταρία, θεωρώ άτοπο το Android.Και θέμα με αυτονομία να μην έχει,υπάρχει κανείς που ότι κάνει με ένα Android smartphone /tablet να θέλει να το κάνει με την ψηφιακή ?
Pokemon640 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 φυσικά θα υπάρχει, και θα υπάρχουν και στο μέλλον, και ποιος δε θάθελε το ίδιο μενού και τις ευκολίες να τις έχει παντού σε όλες τις συσκευές του; Αντί να προσπαθεί να θυμάται όλα τα ιδιαίτερα μενού και τις επιλογές της κάθε εταιρίας με το ιδιωτικό της firmware, με android ξεμπέρδεψε. Παντού όλα το ίδιο και τελειώσαμε. Αν δε του φτάνει η μπαταρία παίρνει άλλες 3-4 όπως κάνουν οι επαγγελματίες και δε ξεμένει εύκολα από μπαταρία.
qsis Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 το android θα μπει και σε αλλες συσκευες , θα βλεπουμε τα mail στο ψυγειο
ektor7 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Το Android έχει τέλεια απόκριση που δεν το έχει άλλο λειτουργικό, ο μόνος ισάξιος αντίπαλος είναι αποκλειστικά και μόνο το iOS αλλά και αυτό τραβάει μεγάλο κουσούρι ώρες ώρες ειδικά με τα update. Στο θεματα ανταποκρινσης,σταθεροτητας,αξιοποιησης του hardware και fluid,το android δεν μπορει να κοντραρει τα wp! Τουλαχιστων να μην λεμε οτι θελουμε!
AZZURRO Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 @ Pokemon640 Πρώτα από όλα αφού είσαι επαγγελματίας φωτογράφος δεν θα έχεις μόνο αυτή την Pentax K100D σαν φωτογραφική. Και το μοντέλο αυτό είναι SLR. Μου φαίνετε πολύ περίεργο SLR να αντέχει μόνο 50 φωτογραφίες να τραβήξεις εκτός αν σε κάθε φωτογραφεία που τραβάς κάθεσαι και μια ώρα παίζεις με την οθόνη. Δεύτερον το ότι το μοντέλο αυτό της Pentax είναι χάλια στην διαχείριση ενεργείας δεν σημαίνει ότι μια που βγάζει 140 φωτογραφίες είναι ο θεός της κατηγορίας. Η παραπάνω φωτογραφική δεν είναι αυτής της κατηγορίας. Είναι μια φωτογραφική για personal use. Το ότι έχει android δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι custom το menu. Αν περιμένεις ότι θα ανοίξεις την φωτογραφική και θα δεις contacts , phone ή άλλες εφαρμογές που ενδεχόμενος βλέπεις σε ένα κινητό η tablet νομίζω ότι θα εκπλαγείς. Ο τρόπος που κρίνεις ένα προϊόν είναι πιο σύνθετος. Κάποια πλυντήρια ρούχων έχουν JAVA σαν λογισμικό αυτό δεν σημαίνει ότι ο χρήστης μπορεί να περάσει custom class για να αλλάξει την λειτουργία της συσκευής. Εγώ πάντως συμφωνώ ότι ο μονός λόγος που έβαλαν android ήταν το marketing και όχι λόγο ευκολιών της πλατφόρμας.
21century Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Περιμένω επίσης να δούμε ανδροιεδές και σε φθηνές φωτογραφικές μηχανές πλέον...
Pokemon640 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 @ Pokemon640 Πρώτα από όλα αφού είσαι επαγγελματίας φωτογράφος δεν θα έχεις μόνο αυτή την Pentax K100D σαν φωτογραφική. Και το μοντέλο αυτό είναι SLR. Μου φαίνετε πολύ περίεργο SLR να αντέχει μόνο 50 φωτογραφίες να τραβήξεις εκτός αν σε κάθε φωτογραφεία που τραβάς κάθεσαι και μια ώρα παίζεις με την οθόνη. Αυτό ήταν τότε το budget μου, προτίμησα αργότερα να τα δώσω σε φακούς, οθόνες Eizo, matrox parhellia με τα plugins συν το photoshop γνήσιο. Ήταν να φτιάξω και δωμάτιο επεξεργασίας χρώματος με πιστοποίηση αλλά ήθελε χιλιάρικο και πέρα αυτή η ιστορία. Αλλά σε εξοπλισμό είμαι φούλ. Η K100 παρόλο που είναι 6MP υπέρ-εξυπηρετεί. Πολύ σπάνιο να μου ζητήσουν η να μου χρειαστεί μεγαλύτερη εικόνα και τα MP δεν παίζουν κανένα ρόλο. Η μηχανή της είδησης των 16MP, στοιχηματίζω ότι ΔΕΝ είναι καλύτερη της φωτογραφικής μου. Αν σου βάλω καλό φακό στην K100 την πατάει κάτω την compact για πλάκα (χωρίς υπερβολές).Από την εμπιρεία μου, η μηχανή είναι το 10%, ο φακός το 40% και το 50% η μετά-επεξεργασία, color corrections και τα συναφή μέχρι την εκτύπωση (εκεί παίζεται το μεγάλο παιχνίδι !). Το ότι δεν έχω στα χέρια μου ακόμη μια Canon Eos 1D Mark IV δε σημαίνει ότι με αφήνει πίσω σε κάποιους τομείς (χώρια ότι 99% σε 2-4Mp παίζω). Είναι καλή, είναι τέλεια, αλλά πρέπει να αγοράσω πάλι 10 φακούς canon compatible από την αρχή και θα ήθελα 20χιλιάρικα και βάλε, και σε τέτοιες εποχές δεν γίνονται τέτοια πράματα. Η παραπάνω φωτογραφική δεν είναι αυτής της κατηγορίας. Είναι μια φωτογραφική για personal use. Το ότι έχει android δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι custom το menu. Αν περιμένεις ότι θα ανοίξεις την φωτογραφική και θα δεις contacts , phone ή άλλες εφαρμογές που ενδεχόμενος βλέπεις σε ένα κινητό η tablet νομίζω ότι θα εκπλαγείς. Ο τρόπος που κρίνεις ένα προϊόν είναι πιο σύνθετος. Κάποια πλυντήρια ρούχων έχουν JAVA σαν λογισμικό αυτό δεν σημαίνει ότι ο χρήστης μπορεί να περάσει custom class για να αλλάξει την λειτουργία της συσκευής. Εγώ πάντως συμφωνώ ότι ο μονός λόγος που έβαλαν android ήταν το marketing και όχι λόγο ευκολιών της πλατφόρμας. Είσαι λάθος, με το android κάνεις άπειρα πράματα, οι βιβλιοθήκες είναι open source (εκτός flash player και άλλες proprietary εφαρμογές). Κάνεις πραγματικά ΟΤΙ ΘΕΣ σε όλα. Είτε σε menu είτε σε οτιδήποτε, μέχρι και face detection system σε εφαρμογή φτιάχνεις αν θες! Δεν το κάναν για το marketing, αλλά είναι ακριβή γιατί είναι το πρώτο μοντέλο που υπάρχει με open source OS. Καμία εταιρία δεν το γουστάρει αυτό το πράμα να έχει ανοικτό τον κώδικα γιατί η συσκευή μετά που θα φτάσει στον πελάτη την τροποποιεί όπως θέλει εκείνος. Γίναν απίστευτες προσπάθειες επί χρόνια για να καταφέρουμε να έχουμε android στα κινητά, και το αγαπήσαν πολλοί developers αυτό το πράμα, έτσι θα γίνει και εδώ. Το ξέρω ότι η Nikon δεν είναι SLR αντικαταστάτης, είναι compact για κάτι πρόχειρο χωρίς ICC, RAW κλπ. Όσο αφορά το πλυντήριο, δεν έχω δει στην αγορά κάτι τέτοιο αλλά θα μπορούσε να υπήρχε αντίστοιχα πλυντήριο που να προγραμματίζεις αυτό που θες (μια custom πλύση).
UncleBens Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 για εμενα το μονο fail στην όλη υπόθεση είναι ότι δεν αντέχει η μπαταρία κατά τα αλλα είναι τέλεια ιδέα... 1) GPS tagging.. 2) αυτόματο upload των φωτογραφιών στο facebook κτλ 3) live μεταφορά φωτό στο laptop η κινητό βγάζεις την φωτό και απευθείας χωρίς να βγάζεις την κάρτα να την βάζεις στο pc να ανοίγεις μια εφαρμογή κτλ μπορεί να την βλέπεις στην οθόνη σου.. πολύ καλο αλλα μονο 140 click σε κάθε κύκλο είναι ενοχλητικό...
AZZURRO Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 @ Pokemon640 Το αν θα κάνεις άπειρα πράγματα με την μηχάνημα αυτή μένει να το δούμε. Είναι πολύ πιθανό να την κάνουν Root. Το για έμενα προσωπικά δεν είναι το ποσό εύκολα κάνει upload την φωτογραφεία στο facebook, ούτε αν θα κάνει face recognition για αυτόματο Tag άλλα διαφορετικά χαρακτηριστικά. Η αυτονομία είναι ένα θέμα πολύ σημαντικό. Η ποιότητα της φωτογραφίας. Και η ποιότητα και διάρκεια της μηχανής. Τι να την κάνω την φωτογραφική σου φιλέ μου με τους φακούς όλους αν δεν μπορώ με μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία να βγάλω 400 με 500 φωτογραφίες. Αν για παράδειγμα είσαι σε ένα γάμο και χάσεις μια μοναδική στιγμή του ζευγαριού λόγο μπαταριάς. Εγώ δεν θα το έπαιρνα όσο χαλαρά το παίρνεις εσύ το θέμα της αυτονομίας. Βεβαία όλα αυτά είναι προσωπική άποψη και προσέγγιση του καθενός. Καλή αγορά λοιπόν και καλό rooting.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα