Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως γίνεται να δεί κανείς τηλεόραση σε νησί όταν το σήμα είναι κάκιστο; Τι εναλλακτικές δηλαδή υπάρχουν; Κάποιος μου έλεγε για OTEtv ή για NOVA! Κάτι άλλο υπάρχει;

Δημοσ.

Πως γίνεται να δεί κανείς τηλεόραση σε νησί όταν το σήμα είναι κάκιστο; Τι εναλλακτικές δηλαδή υπάρχουν; Κάποιος μου έλεγε για OTEtv ή για NOVA! Κάτι άλλο υπάρχει;

Γιατί NOVA και όχι ΟΤΕ TV; Σαφώς φτηνότερο και με δωρεάν εξοπλισμό (νομίζω), με τη διαφορά ότι δεν περιλαμβάνει τον ΑΝΤ1. Τα περισσότερα νησιά, όμως, νομίζω δεν έχουν θέμα με τον ΑΝΤ1.

Δημοσ.

Γιατί NOVA και όχι ΟΤΕ TV;

Εδω έχεις ένα δίκιο γιατί η γνώμη μου αφορά τη σύγκριση otetv μεσω connx και nova μεσω δορυφόρου σε νησί με προβληματικό σήμα.

Αν συγκρίνουμε μονο δορυφορικές λήψεις είναι θέμα προσωπικών επιλογών και καναλιών.

Δημοσ.

Γιατί NOVA και όχι ΟΤΕ TV; Σαφώς φτηνότερο και με δωρεάν εξοπλισμό (νομίζω), με τη διαφορά ότι δεν περιλαμβάνει τον ΑΝΤ1. Τα περισσότερα νησιά, όμως, νομίζω δεν έχουν θέμα με τον ΑΝΤ1.

Νομίζω όλα τα κανάλια της digea περιλαμβάνονται στο OTEtv. Όσο για τα νησιά και το θέμα με τον ΑΝΤ1 τι εννοείς ακριβώς;

Δημοσ.

Νομίζω όλα τα κανάλια της digea περιλαμβάνονται στο OTEtv. Όσο για τα νησιά και το θέμα με τον ΑΝΤ1 τι εννοείς ακριβώς;

zoranb για να ξεμπερδευτούμε όλοι μας.

Μιλάς για λήψη αναλογικού ή ψηφιακού επίγειου σήματος;

Αν μιλάς για επιγειο ψηφιακό (digea) εννοείς οτι εχεις κακή λήψη και δεν βλέπεις τα κανάλια;

Δημοσ.

Μάλλον αυτό θα εννοεί.

Αν είσαι σίγουρος απάντησε με σιγουριά και προτεινε λύση. Αν δεν είσαι ποια η συνεισφορά της απαντησης σου;

Δημοσ.

isay έχεις απόλυτο δίκιο, ok λοιπόν να βάλω όλα τα χαρτιά στο τραπέζι γιατί έθεσες σωστό ερώτημα.

Λοιπόν τα δεδομένα

- πρόκειται για νησί στις κυκλάδες

- η τηλεόραση είναι crt και δεν δείχνει κανένα κανάλι (χιονάκια)

- το καλώδιο της κεραίας είναι πάνω από 150 μέτρα μέχρι την τηλεόραση

- επίγειο ψηφιακό σλγμα μου είπαν πως δεν είναι εφικτό γιατί δεν υπάρχει κάλυψη εκεί ακόμα

Οι ερωτήσεις

1. εκτός από Πάρνηθα και Υμηττό, στις Kυκλάδες από πού αλλού μπορεί να πιάσει κανείς αναλογικό σήμα;

2. στο καλώδιο φαντάζομαι πως χάνεται ένα μέρος του σήματος επειδή είναι πολύ μακρύ, συνεπώς μήπως θέλει κάποια ενίσχυση πέραν του κλασσικού ενισχυτή που υπάρχει δίπλα από την τηλεόραση; και εάν ναι τι είδους ενίσχυση και πως πρέπει να στηθεί μια καλωδίωση τέτοια;

3, Σχετικά με το επίγειο ψηφιακό σήμα αυτό σημαίνει πως δεν μπορώ να πάω για λύση με κεραία και αποκωδικοποιητή για τα κανάλια της digea;

Δημοσ.

Αφου digea δεν υπάρχει, μιλάμε για αναλογικό σήμα και δορυφορικό σήμα.

Αναλογικό σήμα:

Για το προς τα που είναι οι πομποί, απλά δες που κοιτάνε οι υπολοιπες κεραίες. Απο μια πολύ προχειρη έρευνα στο net, τις κυκλάδες τις καλύπτει το κέντρο εκπομπής της Σαντορίνης (Προφήτης Ηλίας), αλλά επιβεβαίωσε το κοιτώντας τη κατεύθυνση των αλλων κεραιών.

Το μήκος καλωδίου της κεραίας είναι όντως αρκετά μεγάλο και αν το συνδυάσεις με κακή τοποθέτηση ή μικρή κεραία λογικό ειναι να μην εχεις σήμα. Θα χρειαστείς ένα ενισχυτή που αποτελείται απο δυο τμήματα, ένα προενισχυτή που μπαίνει στον ιστό της κεραίας και ένα τροφοδοτικό-ενισχυτή που μπαίνει δίπλα στην τηλεόραση. Αν αυτό μπορεί να συνδυαστεί και με μια καλή κεραία, θα είσαι άρχοντας. Για να μην αρχίσεις τα περιττά έξοδα δες και ρώτα γείτονες τι εξοπλισμό έχουν και αποδοση έχουν.

Δορυφορικό σήμα:

Ιδανική λύση για δύσκολες περιοχές. Μειονέκτηματα το πάγιο κόστος εξοπλισμου-εγκατάστασης και μηνιαία συνδρομή. Πλεονέκτημα εικόνα καμπάνα βρέξει-χιονίσει. Πακέτα και τιμές θα βρεις στις ιστοσελίδες των καναλιών.

Υβριδικό-internet-δορυφορικό:

Αν είσαι πελάτης οτε και εχεις καλό adsl ίσως να εξετάσεις και το ενδεχόμενο otetv μεσω connx. Επισης αν εχεις forthnet εχεις ειδικές εκπτωσεις στη nova.

• Like 3
Δημοσ.

zoranb μπορεις να αδειασεις λιγο τα Pm σου διοτι προσπαθουν καποια ατομα να σου στειλουν βοηθεια για το θεμα σου και δεν μπορουν.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...