gt2904 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 9 λεπτά πριν, Vasileios-gr είπε τρείς θέσεις για ασφάλεια , αλλά μόνο μία ασφάλεια υπάρχει εντός τους. Επίσης ένας μονοφασικός κεντρικός διακόπτης 40 Α . Προφανώς έχεις μονοφασική εγκατάσταση, να σημειώσω ότι δεν βλέπω πουθενά αντιηλεκτροπληξιακό ρελέ διαφυγής. To ρελε δεν είναι ο μονός μαύρος διακόπτης δίπλα στο αναμμένο φωτάκι; (Sorry κοπέλα και άσχετη) Δηλ έως τώρα κακώς ερχόταν οι λογαριασμοί με συμφωνημένη ισχύ τριφασική. Και εμενα με μπέρδεψε το γεγονός το οτι έχει τρεις ασφάλειες που συνήθως έχουν οι τριφασικοί πίνακες αλλά έχει μόνο ένα γενικό διακόπτη. Λογικά θα μου ζητήσουν και ΥΔΕ που έχει λήξει και αναγκαστικά θα προστεθεί και ρελέ. 9 λεπτά πριν, gt2904 είπε To ρελε δεν είναι ο μονός μαύρος διακόπτης δίπλα στο αναμμένο φωτάκι; (Sorry κοπέλα και άσχετη) Δηλ έως τώρα κακώς ερχόταν οι λογαριασμοί με συμφωνημένη ισχύ τριφασική. Και εμενα με μπέρδεψε το γεγονός το οτι έχει τρεις ασφάλειες που συνήθως έχουν οι τριφασικοί πίνακες αλλά έχει μόνο ένα γενικό διακόπτη. Λογικά θα μου ζητήσουν και ΥΔΕ που έχει λήξει και αναγκαστικά θα προστεθεί και ρελέ. Επίσης ο κεντρικός γενικός διακόπτης είναι ο μεγάλος δίπλα στο φωτάκι και γράφει 63Α Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 27 λεπτά πριν, gt2904 είπε Καλησπέρα, μπορεί να με ενημερώσει κάποιος αν ο πίνακας στη φώτο είναι μονοφασικός ή τριφασικός; Έκανα αλλαγή ονόματος στη ΔΕΗ και ενώ στους προηγούμενους λογαριασμούς φαινόταν η παροχή να είναι τριφασική 25KYA με την αλλαγή εμφανίζεται μονοφασική.. Ευχαριστώ Το τι παροχή έχεις θα δεις σε κάποιο λογαριασμό τον αριθμό παροχής ή αριθμό μετρητή, θα πας εκεί που είναι οι μετρητές και θα εντοπίσεις τον μετρητή σου ανεβάζοντας τον μια φωτογραφία εδώ.., ο αριθμός παροχής είναι στο λαμάκι που έχουν βάλει με πριτσίνια στην χελώνα (κουτί) που μέσα είναι ο μετρητής, αλλιώς ο αριθμός του μετρητή φαίνεται πάνω στον μετρητή.. Επίσης, ο πίνακας σου έχει ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ όσον αφορά την ασφάλεια της ηλεκτρολογικής σου εγκατάστασης.., το ακίνητο αυτό το νοικιάζεις ή είναι ιδιόκτητο; ΑΜΕΣΑ να έρθει κάποιος ηλεκτρολόγος να δείτε τι τύπος παροχής είναι (μονοφασική ή τριφασική), πιθανολογώ πως ίσως ήταν παλιά τριφασική και αλλάχτηκε σε μονοφασική, να εγκαταστήσει επώνυμο (ποιοτικό) αντι-ηλεκτροπληξιακό ρελέ, καθώς να τσεκάρει την όλη ηλεκτρολογική εγκατάσταση Με το ρεύμα ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gt2904 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, Kozanitis1 είπε Το τι παροχή έχεις θα δεις σε κάποιο λογαριασμό τον αριθμό παροχής ή αριθμό μετρητή, θα πας εκεί που είναι οι μετρητές και θα εντοπίσεις τον μετρητή σου ανεβάζοντας τον μια φωτογραφία εδώ.., ο αριθμός παροχής είναι στο λαμάκι που έχουν βάλει με πριτσίνια στην χελώνα (κουτί) που μέσα είναι ο μετρητής, αλλιώς ο αριθμός του μετρητή φαίνεται πάνω στον μετρητή.. Επίσης, ο πίνακας σου έχει ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ όσον αφορά την ασφάλεια της ηλεκτρολογικής σου εγκατάστασης.., το ακίνητο αυτό το νοικιάζεις ή είναι ιδιόκτητο; ΑΜΕΣΑ να έρθει κάποιος ηλεκτρολόγος να δείτε τι τύπος παροχής είναι (μονοφασική ή τριφασική), πιθανολογώ πως ίσως ήταν παλιά τριφασική και αλλάχτηκε σε μονοφασική, να εγκαταστήσει επώνυμο (ποιοτικό) αντι-ηλεκτροπληξιακό ρελέ, καθώς να τσεκάρει την όλη ηλεκτρολογική εγκατάσταση Με το ρεύμα ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ! Πηγα να ελεγξω τον μετρητη και βρήκα και σημείωμα απο τη ΔΕΔΔΗΕ. Τον εχουν κλειδώσει και αναβει alarm. Ανεβαζω φωτο τον μετρητή και το σημείωμα και αν γνωρίζετε αν πρεπει να κάνω κατι ή θα προβούν σε περαιτερω ελεγχο και θα με ενημερώσουν. Το σπιτι ειναι ιδιοκτητο και μενουμε απο την αρχη εμεις. Δεν εχει μπει καποιος αλλος. Ευχαριστώ εκ τω προτέρων για τις απαιντήσεις. Υ.Σ. Θα φροντισω για ηλεκτρογικο ελεγχο οπως μου επισημανατε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takoulou Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, gt2904 είπε Πηγα να ελεγξω τον μετρητη και βρήκα και σημείωμα απο τη ΔΕΔΔΗΕ. Τον εχουν κλειδώσει και αναβει alarm. Ανεβαζω φωτο τον μετρητή και το σημείωμα και αν γνωρίζετε αν πρεπει να κάνω κατι ή θα προβούν σε περαιτερω ελεγχο και θα με ενημερώσουν. Το σπιτι ειναι ιδιοκτητο και μενουμε απο την αρχη εμεις. Δεν εχει μπει καποιος αλλος. Ευχαριστώ εκ τω προτέρων για τις απαιντήσεις. Υ.Σ. Θα φροντισω για ηλεκτρογικο ελεγχο οπως μου επισημανατε. Αυτό το σημείωμα τον αφήνουν από τον Δεδδηε γιατί κάτι έχει γίνει στον μετρητή.. Έχει πειραχθει.. Κάτι έχει γίνει... Σαν ρευματοκλοπή.. Σου άλλαξαν και τον μετρητή με νέο ηλεκτρονικό... Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2023 από takoulou Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tounion Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 On 29/06/2023 at 14:12, GREGORYMO said: Στην πολυκατοικία είν' 4 διαμέρισματα. Στην γειτονική είναι 8 διαμέρισματα και έχουν 8 KVA. Οπότε 4kva να βάλετε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gt2904 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 54 λεπτά πριν, takoulou είπε Αυτό το σημείωμα τον αφήνουν από τον Δεδδηε γιατί κάτι έχει γίνει στον μετρητή.. Έχει πειραχθει.. Κάτι έχει γίνει... Σαν ρευματοκλοπή.. Σου άλλαξαν και τον μετρητή με νέο ηλεκτρονικό... Ρευματοκλοπή αποκλείεται να έχει γίνει ή πείραγμα του μετρητή. Υποψιάζομαι οτι τα τελευταία χρόνια που οι γονείς μου έχουν μετακομίσει στο χωριό η κατανάλωσή έχει μειωθεί αισθητά γιατί και εγώ είμαι ελάχιστα σπίτι. Να φανταστείς το τελευταίο τετράμηνο η κατανάλωση ηταν ούτε 400kwh. Και μάλλον αυτό τους παρεξένεψε. Anyway, επικοινωνησα και μαζί τους μέσω email και ιδωμεν... Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, gt2904 είπε Πηγα να ελεγξω τον μετρητη και βρήκα και σημείωμα απο τη ΔΕΔΔΗΕ. Τον εχουν κλειδώσει και αναβει alarm. Ανεβαζω φωτο τον μετρητή και το σημείωμα και αν γνωρίζετε αν πρεπει να κάνω κατι ή θα προβούν σε περαιτερω ελεγχο και θα με ενημερώσουν. Το σπιτι ειναι ιδιοκτητο και μενουμε απο την αρχη εμεις. Δεν εχει μπει καποιος αλλος. Ευχαριστώ εκ τω προτέρων για τις απαιντήσεις. Υ.Σ. Θα φροντισω για ηλεκτρογικο ελεγχο οπως μου επισημανατε. Ο μετρητής είναι μονοφασικός, η παροχή λογικά 8kVA (μονοφασική) Αν κατάλαβα σωστά από το έντυπο, πιθανόν λόγω μείωσης της κατανάλωσης πέρασαν για έλεγχο, όπου για να ελέγξουν τον παλιό μετρητή στον άλλαξαν με νέο ψηφιακό, το alarm μην ανησυχείς ανάβει σε όλους που βάζουν SIM μέσα.. Αφού άλλαξες όνομα θα χρειαστεί νέα ΥΔΕ, τακτοποίησε ΑΜΕΣΑ την ασφάλεια της εγκατάστασης, αλλιώς δεν βγάζει ΥΔΕ ο συγκεκριμένος Στην περίπτωση μονοφασική παροχής 8kVA (αν έχεις ενισχυμένο 12kVA), τότε θα πρέπει να αλλαχθούν με τα εξής: Γενικός Διακόπτης στα 40Α Ασφάλεια τήξεως 35Α ή μικροαυτόματη B/C32A (ή B/C40A), θα ξέρει ο ηλεκτρολόγος ΡΕΛΕ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ Να ελέγξει διατομές καλωδίων στις υπάρχουσες ασφάλειες, σίγουρα θα έχουν μπει μεγαλύτερες ασφάλειες σε μικρότερα καλώδια.. κλπ κλπ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gt2904 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 15 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε Ο μετρητής είναι μονοφασικός, η παροχή λογικά 8kVA (μονοφασική) Αν κατάλαβα σωστά από το έντυπο, πιθανόν λόγω μείωσης της κατανάλωσης πέρασαν για έλεγχο, όπου για να ελέγξουν τον παλιό μετρητή στον άλλαξαν με νέο ψηφιακό, το alarm μην ανησυχείς ανάβει σε όλους που βάζουν SIM μέσα.. Αφού άλλαξες όνομα θα χρειαστεί νέα ΥΔΕ, τακτοποίησε ΑΜΕΣΑ την ασφάλεια της εγκατάστασης, αλλιώς δεν βγάζει ΥΔΕ ο συγκεκριμένος Στην περίπτωση μονοφασική παροχής 8kVA (αν έχεις ενισχυμένο 12kVA), τότε θα πρέπει να αλλαχθούν με τα εξής: Γενικός Διακόπτης στα 40Α Ασφάλεια τήξεως 35Α ή μικροαυτόματη B/C32A (ή B/C40A), θα ξέρει ο ηλεκτρολόγος ΡΕΛΕ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ Να ελέγξει διατομές καλωδίων στις υπάρχουσες ασφάλειες, σίγουρα θα έχουν μπει μεγαλύτερες ασφάλειες σε μικρότερα καλώδια.. κλπ κλπ Σε ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 3 ώρες πριν, tounion είπε Οπότε 4kva να βάλετε Βρήκες την λύση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takoulou Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 4 ώρες πριν, gt2904 είπε Ρευματοκλοπή αποκλείεται να έχει γίνει ή πείραγμα του μετρητή. Υποψιάζομαι οτι τα τελευταία χρόνια που οι γονείς μου έχουν μετακομίσει στο χωριό η κατανάλωσή έχει μειωθεί αισθητά γιατί και εγώ είμαι ελάχιστα σπίτι. Να φανταστείς το τελευταίο τετράμηνο η κατανάλωση ηταν ούτε 400kwh. Και μάλλον αυτό τους παρεξένεψε. Anyway, επικοινωνησα και μαζί τους μέσω email και ιδωμεν... Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις Αναφέρει κάποια ευρήματα στον μετρητή.. Θα δείξει.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gt2904 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Εν συνεχεία... Περιμένοντας το πόρισμα για τον μετρητή που πήραν για έλεγχο εψαξα το θέμα για το λάθος στους λογαριασμούς ολα αυτά τα χρόνια (πάνω απο 35) που οι χρεώσεις γινόταν με βάση τριφασικής παροχής ενώ στην πραγματικότητα ηταν μονοφασικη. Το πάγιο ερχόταν γύρω στα 15€ το τετράμηνο ενώ στο μονοφασικο είναι πόσο; 3.50; Με συμφωνημένη ισχύ 25 υπάρχει σημαντική διαφορά στην χρεωση ανάλογα με την κατανάλωση. Που οταν έμεναν και οι γονείς μου στο σπιτι δεν ηταν τόσο χαμηλή. Αν υπολογιισεις αυτές τις διάφορες για σύνολο 35 χρόνων προκύπτει ενα αξιοσημείωτο ποσό. Μπαίνεις στη διαδικασία να διεκδικήσεις αυτά τα χρήματα πισω; Ισως και θα επρεπε.. Επισης στο σημείωμα που μου αφησαν οταν πήραν το μετρητη που κανονικά θα έπρεπε να χτυπήσουν το κουδούνι για να παρευρίσκομαι και εγώ παρών σημείωσαν λανθασμενη ένδειξη 16001 ενω η σωστή ηταν γύρω στα 16810.. Ευτυχως είχα τραβήξει φωτογραφία τον μετρητη λιγες μερες πριν ερθουν για να την στειλω σε αλλο παροχο αν αποφασιζα να μην παραμεινω στην ΔΕΗ. Τους εστειλα τη φωτογραφία μεσω email. Επιπλεον περα απο την υποψια χαμηλης κατανάλωσής δεν υπάρχει κατι αλλο... Οι σγραγιδες στο μετρητή και οι εξωτερικές και οι εσωτερικές ηταν αθικτες. Για το τριφασικο το οποιο τώρα με την αλλαγή ονόματος αλλαχτηκε σε μονοφασικο δεν τους εχω ενημερωσει ακόμη.. Θα περιμενω πρωτά τα ευρήματα του μετρητή. Τα συμπερασματα δικά σας.. Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2023 από gt2904 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 12 minutes ago, gt2904 said: Εν συνεχεία... Περιμένοντας το πόρισμα για τον μετρητή που πήραν για έλεγχο εψαξα το θέμα για το λάθος στους λογαριασμούς ολα αυτά τα χρόνια (πάνω απο 35) που οι χρεώσεις γινόταν με βάση τριφασικής παροχής ενώ στην πραγματικότητα ηταν μονοφασικη. Το πάγιο ερχόταν γύρω στα 15€ το τετράμηνο ενώ στο μονοφασικο είναι πόσο; 3.50; Με συμφωνημένη ισχύ 25 υπάρχει σημαντική διαφορά στην χρεωση ανάλογα με την κατανάλωση. Που οταν έμεναν και οι γονείς μου στο σπιτι δεν ηταν τόσο χαμηλή. Αν υπολογιισεις αυτές τις διάφορες για σύνολο 35 χρόνων βγαίνει ενα αξιοσημείωτο ποσό. Μπαίνεις στη διαδικασία να διεκδικήσεις αυτά τα χρήματα πισω; Ισως και θα επρεπε.. Επισης στο σημείωμα που μου αφησαν οταν πήραν το μετρητη που κανονικά θα έπρεπε να χτυπήσουν το κουδούνι για να παραύρισκομαι και εγώ παρόν σημείωσαν λανθασμενη ένδειξη 16001 ενω η σωστή ηταν γύρω στα 16810.. Ευτυχως είχα τραβήξει φωτογραφία τον μετρητη πριν λιγες μερες πριν ερθουν για να την στειλω σε αλλο παροχο αν αποφασιζα να μην παραμεινω στην ΔΕΗ. Τους εστειλα τη φωτογραφία μεσω email. Επιπλεον περα απο την υποψια χαμηλης κατανάλωσής δεν υπάρχει κατι αλλο... Οι σγραγιδες στο μετρητή και οι εξωτερικές και οι εσωτερικές ηταν αθικτες. Για το τριφασικο το οποιο τώρα με την αλλαγή ονόματος αλλαχτηκε σε μονοφασικο δεν τους εχω ενημερωσει ακόμη.. Θα περιμενω πρωτά τα ευρήματα του μετρητή. Τα συμπερασματα δικά σας.. Ο παλιός μετρητής ήταν σίγουρα μονοφασικός; Μπορείς να μας παραθέσεις τη φωτό του μετρητή πριν τον αλλάξουν? Επίσης έχει σημασία αν στην τελευταία ΥΔΕ που είχε κατατεθεί η εγκατάσταση σου περιγραφόταν σαν μονοφασική ή τριφασική. Πάντως με βάση τον πίνακα που μας έδειξες η εγκατάσταση μοιάζει με τριφασική, ή τουλάχιστον έτσι είχε φτιαχτεί αρχικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gt2904 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 7/7/2023 στις 2:08 ΜΜ, Joshua21 είπε Ο παλιός μετρητής ήταν σίγουρα μονοφασικός; Μπορείς να μας παραθέσεις τη φωτό του μετρητή πριν τον αλλάξουν? Επίσης έχει σημασία αν στην τελευταία ΥΔΕ που είχε κατατεθεί η εγκατάσταση σου περιγραφόταν σαν μονοφασική ή τριφασική. Πάντως με βάση τον πίνακα που μας έδειξες η εγκατάσταση μοιάζει με τριφασική, ή τουλάχιστον έτσι είχε φτιαχτεί αρχικά. Η ΥΔΕ μια και μοναδικη η οποια έλληξε το 2003 στο σύστημα τους εγραφε τριφασικη.. Οκ μπορει να εχει γινει λάθος απο τον ηλεκττρολογο που την ειχε βγάλει, μπορει να περαστηκε λάθος απο τον υπαλληλο της Δεδδηε.. Οπως και να εχει οι χρεωσεις που καταλογιστηκαν δεν ειναι αυτές που θα επρεπε. ΥΔΕ αν δεν υπαρξει αλλαγή χρήστη του ακινηγου ή αλλαγή παροχου δεν σου ζητανε καινούρια. Μεχρι πριν λίγες μέρες δεν ηξερα καν τι ειναι.. Παραθετω φωτογραφία του παλιου μετρητη και η αλληθεια ειναι οτι μου φάνηκε περιεργο που σημείωσαν μικρότερη ένδειξη απο αυτη που φαίνεται και στο τελευταίο εκκαθαριστικό. Για αυτο θα επρεπε να ειμαι και εγώ παρών για να τραβηξω φωτο. Αυτοί μπορουν να ισχυριστουν οτι ο μετρητής γυρνουσε αντίστροφα. Εχω διαβασει διαψορα τρέλα αυτές τις μερες. Στη μια φωτο φαίνεται καθαρά που γράφει πανω στον μετρητη μοναφασικος. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2023 από gt2904 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 27 minutes ago, gt2904 said: Η ΥΔΕ μια και μοναδικη η οποια έλληξε το 2003 στο σύστημα τους εγραφε τριφασικη.. Οκ μπορει να εχει γινει λάθος απο τον ηλεκττρολογο που την ειχε βγάλει, μπορει να περαστηκε λάθος απο τον υπαλληλο της Δεδδηδε.. Οπως και να εχει δεν παυει να ειναι παρανομες οι χρεωσεις που καταλογιστηκαν.. Κάτσε, αν ήταν πράγματι λάθος του ηλεκτρολόγου (που χλωμό το κόβω βλέποντας τον πίνακα) τότε οι χρεώσεις που καταλογίστηκαν ήταν ολόσωστες. Τέλος πάντων, κάνε και έναν τελευταίο έλεγχο, σύγκρινε τον αριθμό μετρητή στις φωτογραφίες σου με τον αριθμό μετρητή που γράφουν πάνω οι παλιοί λογαριασμοί, αν δεν ταιριάζουν τότε κοιτάς λάθος μετρητή, αν ταιριάζουν μόνο τότε είναι λάθος του ΔΕΔΔΗΕ μια και σε χρέωνε τριφασικό ενώ σου παρείχε μονοφασικό. 33 minutes ago, gt2904 said: η αλληθεια ειναι οτι μου φάνηκε περιεργο που σημείωσαν μικρότερη ένδειξη απο αυτη που φαίνεται και στο τελευταίο εκκαθαριστικό. Για αυτο θα επρεπε να ειμαι και εγώ παρον για να τραβηξω φωτο. Αυτοί μπορουν να ισχυριστουν οτι ο μετρητής γυρνουσε αντίστροφα. Εχω διαβασει διαψορα τρέλα αυτές τις μερες. Στη θέση σου δεν θα με ανησυχούσε αυτό, τον παλιό μετρητή τον πήραν για έλεγχο για να διαπιστώσουν αν έχει γίνει κάποια επέμβαση πάνω του, αν δεν δουν κάτι τότε θα θεωρηθεί δεδομένο ότι ο τεχνικός που τον αφαίρεσε σημείωσε λάθος ένδειξη. Και εγώ έχω διαβάσει διάφορα τρελά, δεν ξέρω όμως πόσα από αυτά αληθεύουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gt2904 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Κάτσε, αν ήταν πράγματι λάθος του ηλεκτρολόγου (που χλωμό το κόβω βλέποντας τον πίνακα) τότε οι χρεώσεις που καταλογίστηκαν ήταν ολόσωστες. Τέλος πάντων, κάνε και έναν τελευταίο έλεγχο, σύγκρινε τον αριθμό μετρητή στις φωτογραφίες σου με τον αριθμό μετρητή που γράφουν πάνω οι παλιοί λογαριασμοί, αν δεν ταιριάζουν τότε κοιτάς λάθος μετρητή, αν ταιριάζουν μόνο τότε είναι λάθος του ΔΕΔΔΗΕ μια και σε χρέωνε τριφασικό ενώ σου παρείχε μονοφασικό. Ο σωστος μετρητής ειναι.. Εχω διασταυρωσει πολλές φορες τα νούμερα με τους λογαριασμούς και επιπλεον πανω στον καθε μετρητή αναγράφεται και το ονομα του ιδιοκτήτη. Η Δεδδηε στις περιπτώσεις ρευματοκλοπης δεν κυνηγάει αυτον που κανει χρήση του ακινήτου αλλα αυτον στου οποίου το ονομα εκδιδεται ο λογαριασμός. Πολλοί ιδιοκτητες την εχουν πατησει γιατι δεν αλλαχτηκε το ονομα απο τους ενοικιαστες. Οποτε συμφωνα με την πολιτική που οι ίδιοι ακολουθουν σε περιπτωση που εγινε λάθος απο τον ηλεκττρολογο εγώ θα στραφώ κατα της Δεδδηε που οφειλε σε μεταγενεστερους ελεγχουςς να εντοπισει το λάθος και να το διορθωσει. Οι περισσοτεροι μέσα σε αυτούς και εγώ δεν εχουν γνωαη τι ειναι τριφασικο. μονοφασικο, ΥΔΕ κλπ. Εμπιστευονται οτι αυτα που γράφει το χαρτι ειναι ορθά. Καλό απογευμα! Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2023 από gt2904 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα