thory Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Καλημερα σε ολους.Μια μικρη βοηθεια θελω. Εχω ενα laptop,εχω χωρισει τον σκληρο σε 2 partition,ενα μεγαλο 180gb και ενα μικροτερο 30gb,στον πρωτο εχω τα Windows Vista και χθες εβαλα στον δευτερο τα Windows 7.Τωρα θελω να καταργησω τα Vista να αδειασω τον πρωτο δισκο και να τον εχω μονο για τα αρχεια μου και το λειτουργικο μου να ειναι στον μικροτερο τα Windows 7 δλδ. Πως θα το κανω αυτο? Οταν μπαινω απ τα Windows 7 και παω να κανω διαμορφωση σε αυτον που εχω τα Vista μου λεει δεν ειναι δυνατον τα Windows να ολοκληρωσουν τη διαμορφωση.Πως θα ξεφορτωθω τα Vista ρε παιδια και να αδειασω τον δισκο? Να στε ολοι καλα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Με καποιο προγραμμα διαχειρισης δισκων οπως αυτο http://www.partitionwizard.com/ κανε διαγραφη οποιο διαμερισμα δεν θελεις. Μετα μαλλον δεν θα ξεκιναει ο υπολογιστης οποτε μπουταρεις με το dvd των 7 σαν να κανεις εγκατασταση αλλα οταν φτανεις στην επιλογη γλωσσας εχει μια επιλογη για διορθωση σφαλματων κατα την εκκινηση. Λογικα θα ξεκιναει μετα μονο με τα 7αρια και αν θελεις ενωνεις και τα δυο partition με το παραπανω προγραμμα.
TheELF Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Σε γενικές γραμμές όπως τα λέει ο πλάτανος,μόνο που μέσα από τα windows από και κλείεται να σβήσεις κεντρικό διαμέρισμα, δεν θα έχει πλήρες πρόσβαση το πρόγραμμα οπότε θα πρέπει να κατεβάσεις το εκκινήσημο cd από το παραπάνω πρόγραμμα,από εδώ http://www.partitionwizard.com/partition-wizard-bootable-cd.html
thory Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Λοιπον παιδια θα σας πω τι εκανα τελικα.Απο τη διαχειρηση δισκων πηγα και εκανα διαμορφωση και διαγραφη το μικρο τομο που ειχα τα Windows 7 μετα εκανα επεκταση με τον αλλο και ετσι ενωσα τον σκληροο μου,μετα εκανα φορματ και εβγαλα τα vista και εβαλα παλι τα Windows 7.Το θεμα τωρα ειναι οτι στο μενου εκκινησης οταν ανοιγω το λαπτοπ μου εχει να επιλεξω 2 επιλογες Windows 7,η μια ειναι η ενεργη αυτα που εγκατεστησα τωρα δλδ και η αλλη τα Windows 7 που εγκατεστησα προχθες(τα οποια ομως διαγραφηκαν μετα τη διαμορφωση και διαγραφη τομου).Πως θα το ρυθμισω να μπαινει κατευθειαν στα Windows7 χωρις να σε ρωταει?
TheELF Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Με το easyBCD μπορείς να σβήσεις την αναφορά από το μενού.
thory Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Κι αλλο θεμα προεκυψε.. Ο σκληρος μου ειναι 218 gb πηγα λοιπον μεσω της διαχειρησης δισκων να κανω συρικνωση και να φτιαξω ενα δευτερο partition και το partition που με αφηνει να φτιαξω δεν μπορει να υπερβαινει τα 31gb.Εγω θελω να φτιαξω ενα partition 170gb πχ για να εχω ολα μου τα αρχεια εκει και να αφησω το πρωτευον διαμερισμα που εχω τα Windows γυρω στα 50gb.Γινετε αυτο?Προσπαθησα και με το προγραμμα πιο πανω αλλα δεν καταφερα και πολλα..
TheELF Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Πόσα έχει ελεύθερα ο δίσκος τώρα;;; Το μέγιστο που μπορείς να κάνεις είναι μικρότερο από αυτό αφού τα αρχεία δεν είναι και κολλημένα ένα μετά το άλλο.Τώρα για να κάνεις μικρό το πρώτο διαμέρισμα πρέπει να αδειάσεις τον δίσκο. Αν έχει πολύ χώρο ελεύθερο και πάλι δεν σε αφήνει τότε τρέξε το MyDefrag και τρέξε το consolidate free space που θα κολλήσει όλα τα αρχεία στην αρχή του δίσκου για να κάνεις διαμέρισμα τον υπόλοιπο χώρο.
thory Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Εχει αρκετο ελευθερο χωρο,201gb.ok θα δοκιμασω να κανω αυτο που μου ειπες με το προγραμμα και θα επανελθω.Σ'ευχαριστω για το χρονο σου. Εκανα με το MyDefrag consolidate free space αλλα δυστηχως συνεχιζει να μην με αφηνει να φτιαξω partition μεγαλυτερο απο 31 gb.Καμια ιδεα? Εδω και μια φωτο απ τη διαχείριση δισκων.
Php_freak Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Για μένα καλύτερο θα ήταν να δημιουργήσεις τα partition κατα την εγκατάσταση (αφού μπήκες στην διαδικασία ξανά του format ), καθαρά πράγματα..
thory Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Κατα την εγκατασταση πως γινεται ομως?Γιατι εγω βλεπω μονο την επιλογη εγκαταστασης των Windows.
TheELF Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Όταν κάνεις καθαρή εγκατάσταση κάνεις δηλαδή εκκίνηση από το δισκάκι με τα windows σε αφήνει να σβήσεις ό,τι διαμερίσματα έχεις και να τα φτιάξεις από την αρχή. Βλέπεις από το μήνυμα ότι κάποιο αρχείο φταίει που δεν μετακινείτε για αυτό πρότεινα defrag αλλά αφού δεν μετακινείτε πρέπει το defrag να γίνει πριν φορτώσουν τα windows αυτό γίνεται π.χ. με αυτό το πρόγραμμα http://www.piriform.com/docs/defraggler/defraggler-settings/boot-time-defrag Αν δεν έχεις πειράξει πολλά από την εγκατάσταση και εγώ συμφωνώ ότι μια καθαρή εγκατάσταση θα είναι καλύτερα.
thory Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Ρε παιδια πηγα να φτιαξω partition απο την εγκατασταση και την επιλογη δημιουργία μου την εχει γκρι και δεν μπορω να πατησω πανω της.Τι να κανω?
TheELF Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Κάνεις πρώτα διαγραφή το διαμέρισμα που υπάρχει και μετά φτιάχνεις τα δυο που θέλεις να έχεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα