Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξερει κανεις ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να ασφαλισεις/κλειδωσεις ενα προγραμμα\vbs script για excel που εχω σε usb στικακι?

Το προγραμμα το εφτιαχνα για χρονια χωρις να εχει τη παραμικρη σχεση (απο αποψη υποχρεώσεων) με την εκαστοτε δουλεια που ειχα. Εχω δουλεψει σαν ορκωτος ελεγκτης και τωρα δουλευω ως λογιστης. Το προγραμμα ουσιαστικα ειναι σχεδον πληρης αυτοματοποιηση του ελεγχου των λογιστικων βιβλιων το οποιο εφτιαξα στον ελευθερο χρονο μου

Ελα ομως που τα Αφεντικα :devil: το ειδαν και πονηρευτηκαν!!

Εχω φαει τρελη πιεση να τους το δωσω(χαρισω!!) με σκοπο φυσικα να προσλαβουν στη θεση μου καποιο τζοβανο τελειοφοιτο με τα μισα λεφτα να περναει τα ποσα απο τα βιβλια στο προγραμμα και αυτο να κανει τη δουλεια (επιβεβαιωμενο εκ των 'εσω' ;))

Το προγραμμα το τρεχω απο στικακι μεν αλλα φοβαμαι οτι την ωρα που το χρησιμοποιω θα μπορεσουν μεσω δικτυου να το αντιγραψουν καπως.

Στο δικτυο χρησιμοποιουμε το DameWare και η χρηση εφαρμογων(exe κτλ) στα pc ειναι κλειδωμενη

Τι μπορω να κανω ρε παιδια???

Δημοσ.

Απο τη πλευρα μου ανετα

Απ'τη δικια τους δε το κοβω. Αλλωστε το προγραμμα χρησιμευει σε αυτον που κλεινει τα βιβλια.Αυτος ειμαι μονο εγω προς το παρον.

Τα συμβολαια ολων των υπαλληλων ειναι ετησια (ξενοδοχειο) με εξαιρεση των πολυ 'πανω' και καθε χρονο ψαχνουν να προσλαβουν ολο και πιο φτηνους (συνεπαγεται και πιο ασχετους :whistle:) για να κανουν τη δουλεια. Θα μπορουσαν απλα να μου ανανεωσουν το συμβολαιο!!

Αλλα παιζει ΠΟΛΥ απληστια.

Περιττο να σου πω οτι τωρα που τελειωνει η σεζον μεχρι και απειλες εχω δεχθει.

Ασ'τα.....

Δημοσ.

Δεν μπορούν να στο κλέψουν έτσι εύκολα από το δίκτυο αφού το τρέχεις από στικάκι. Δεν μπορείς όμως να το κλειδώσεις ενώ εκτελείται το script. Το αρχείο στο στικ μπορείς πολύ εύκολα να το κλειδώσεις με το 7zip ή το winrar με κάποιον καλό κωδικό.

Δημοσ.

Σκεφτομαι να κλειδωσω το στικ με bitlocker σε περιπτωση φυσικης κλοπης

Την ώρα όμως που το τρέχω φοβάμαι μη δημιουργείται κάποιο προσωρινο αντιγραφο ως cache ή στη pagefile

Το οποιο θα αντεγραφαν απο το δισκο ειτε την ωρα που δουλευω ειτε αφου σχολάσω αν δεν είναι και τοσο πρσωρινο...

Ασε που εδω και εγω που δεν το κατεχω και τρελα εχω ρυθμισει στο σπιτι τα pc ετσι ωστε να μπαινω στο pc του αδερφου μου με τον δικο του User που χρησιμοποιει εκεινη τη στιγμη και να μη με βλέπει

Δημοσ.

Ξερει κανεις ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να ασφαλισεις/κλειδωσεις ενα προγραμμα\vbs script για excel που εχω σε usb στικακι?

Το προγραμμα το εφτιαχνα για χρονια χωρις να εχει τη παραμικρη σχεση (απο αποψη υποχρεώσεων) με την εκαστοτε δουλεια που ειχα. Εχω δουλεψει σαν ορκωτος ελεγκτης και τωρα δουλευω ως λογιστης. Το προγραμμα ουσιαστικα ειναι σχεδον πληρης αυτοματοποιηση του ελεγχου των λογιστικων βιβλιων το οποιο εφτιαξα στον ελευθερο χρονο μου

Ελα ομως που τα Αφεντικα :devil: το ειδαν και πονηρευτηκαν!!

Εχω φαει τρελη πιεση να τους το δωσω(χαρισω!!) με σκοπο φυσικα να προσλαβουν στη θεση μου καποιο τζοβανο τελειοφοιτο με τα μισα λεφτα να περναει τα ποσα απο τα βιβλια στο προγραμμα και αυτο να κανει τη δουλεια (επιβεβαιωμενο εκ των 'εσω' ;))

Το προγραμμα το τρεχω απο στικακι μεν αλλα φοβαμαι οτι την ωρα που το χρησιμοποιω θα μπορεσουν μεσω δικτυου να το αντιγραψουν καπως.

Στο δικτυο χρησιμοποιουμε το DameWare και η χρηση εφαρμογων(exe κτλ) στα pc ειναι κλειδωμενη

Τι μπορω να κανω ρε παιδια???

Άν έχουν κάποιον που γνωρίζει καλά από υπολογιστές και δίκτυα, κινδυνεύεις αρκετά, εως πολύ, να αντιγράψουν το αρχείο. Η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιείς το script μόνο μέσα από δικό σου Η/Υ (πχ laptop) εφόσον έχεις τη δυνατότητα.

• Like 1
Δημοσ.

Αν είναι να πάμε σε εξτρίμ καταστάσεις μπορείς να κάνεις ένα virtual λειτουργικό και να το τρέχεις από εκεί.

Εντάξει όμως, μην πιστεύεις αυτά που βλέπεις στις ταινίες. Τέτοια κατάσταση που περιγράφεις μόνο ένας γ@μ@τος hacker θα μπορούσε να κάνει (αντιγραφή από το page file).

• Like 1
Δημοσ.

XAXAXA! :-D

drikoudis καλη λυση αλλα δεν μπορεις να τρεξεις exe. Το εχουν κλειδωσει καπως..

hawkpilot είσαι μέσα στο μυαλό μου 100%!! Εφ'οσον βεβαια μπορεσω να δουλεψω στη δουλεια με το laptop μου....Κατι που δεν εχω κανει μεχρι στιγμης ουτε μια φορα οποτε δε μπορω να ξερω αν θα'χω ντραβαλα...

micos000 Αυτη είναι πολυ σικ λυση. Υποθετω μιλας για κατι σαν το sandboxie???(Αν ναι παλι παιζει ο περιορισμος της εκτελεσης exe ρε γαμωτο!@

Δημοσ.

Αυτό με τον περιορισμό των exe δεν το κατάλαβα. Μήπως εννοείς ότι δεν μπορείς να κάνεις εγκατάσταση κανένα πρόγραμμα λόγω περιορισμένου χρήστη; Το να μην σε αφήνει να τρέξεις εκτελέσιμο μου φαίνεται κουφό!

Δημοσ.

Δε χρειαστηκε να το ψαξω το θεμα μεχρι τωρα, αλλα πιστευω οτι εχουν καποιο τροπο να το κανουν, δινοντας exceptions στα απαραιτητα προγραμματα που δουλευουμε και φυσικα αυτα που τρεχει το συστημα.

Πιστευω οτι εχει σχεση με το DATA EXECUTION PREVENTION (DEP) [link=http://en.wikipedia.org/wiki/Data_Execution_Prevention][/link]

(http://en.wikipedia.org/wiki/Data_Execution_Prevention)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...