katerinakipat Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 γεια σας, πηρα ενα νεο λαπτοπ το οποιο ειχε linpus linux και οταν το ανοιγα μ εβγαζε αυτο root@localhost /J# και προσπαθουσα να εγκαταστησω τ windows αλλα μετα απο ενα σημειο εβγαζε σφαλμα.! και ειδα σε ενα φορουμ dd dev if= ... και κατι αλλα και δεν τα θυμαμαι ...και τωρα δεν γινεται τιποτα .............απεγνωσμενα τ βοηθεια σας...καποιος ασ μοιραστεί τσ γνωσεις τ ευχαριστω
headbanger Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 δεν σε ενδιαφέρει τι λειτουργικό εξ αρχής εάν θές να περάσεις κάτι καθαρό , πχ windows . Απλά ξεκινάς την διαδικασία από το δισκάκι
katerinakipat Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 μα αυτο κανω και δεν γινεται μ βγαζει κατι περιεργα γραμματα και στο τελοσ stop 0x0000007b ...
jim_p Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δοκιμασε αλλο δισκακι τοτε ή εγκατασταση απο usb. 0x0000007b = INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE http://support.microsoft.com/kb/324103
mandos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Για windows μέσω usb: http://images2.store.microsoft.com/prod/clustera/framework/w7udt/1.0/en-us/Windows7-USB-DVD-tool.exe http://www.microsoftstore.com/store/msstore/html/pbPage.Help_Win7_usbdvd_dwnTool#ms_help_topics_at3
martinoff Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 τα 7 θέλουν ntfs η καθαρό για να κάνουν εγκατάσταση αν θες την εντολή κατέβασε το linux mint βάλτο με unetbootin σε ενα usb κανε boot από αυτό άνοιξε κονσόλα (terminal) sudo -i dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=446 count=1 και μετά με το gparted μέσα απο το λειτουργικό που είσαι το κάνεις format το δίσκο (/dev/sda) σε ntfs μπορείς να κατεβάσεις το gparted να κάνεις boot από αυτό και να το κάνεις κατευθείαν από εκεί
katerinakipat Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 παιδια ευχαριστωωω......τελικα εβαλα προσ τ παρον τ ubuntu
Sirios8e Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Εχω η μαλλον ειχα 3 διαμερισματα στο σκληρο 2 windows 7 και 1 linux. Kαποιο προβλημα που ειχε το 1ο windows εκανα upgrade για να το επιδιορθωσω. Μολις μπηκα μετα την διαδικασια μου εβγαζε ο υπολογιστης μονο τα διαμερισματα με τα win 7. Μπορειτε να μου πειτε τι συνεβη και δεν μου βγαζει οπως πριν να επιλεξω και το linux. Ευχαριστω.
mask2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Πιθανώς σβήστηκε από τον mbr ο grub. Πρέπει να μπεις με ένα live cd(οποιοδήποτε) και να τον επαναφέρεις. Κάνε ένα search στο forum. Υπάρχει η διαδικασία. Υ.Γ. Γιατί δεν άνοιξες καινούριο θέμα;
Sirios8e Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Πιθανώς σβήστηκε από τον mbr ο grub. Πρέπει να μπεις με ένα live cd(οποιοδήποτε) και να τον επαναφέρεις. Κάνε ένα search στο forum. Υπάρχει η διαδικασία. Υ.Γ. Γιατί δεν άνοιξες καινούριο θέμα; Δεν ανοιξα καινουργιο θεμα γιατι υπαρχει μια διαδικασια που δεν την γνωριζω (Τοpic moved) kai επειδη ειμαι νεος στο forum καταλαβαινεις. Σε ποιο τιτλο να ψαξω για την διαδικασια,εδω μεσα γινετε χαμος απο θεματα.
mask2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Τα βήματα είναι τα εξής: 1. Kάνεις boot από το live cd 2. Ανοίγεις μία κονσόλα και γράφεις fdisk -l για να βρεις το σωστό δίσκο. Αυτός θα είναι ο δίσκος που έχεις εγκατεστημένα τα λειτουργικά. Αν έχεις ένα δίσκο τότε λογικά θα είναι ο /dev/sda. 3. Αφού βρήκες τον σωστό δίσκο γράφεις στην κονσόλα: > sudo grub-install /dev/sdΧ όπου Χ το γράμμα του δίσκου. a,b,c κλπ και μετά > sudo update-grub
Sirios8e Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Τα βήματα είναι τα εξής: 1. Kάνεις boot από το live cd 2. Ανοίγεις μία κονσόλα και γράφεις fdisk -l για να βρεις το σωστό δίσκο. Αυτός θα είναι ο δίσκος που έχεις εγκατεστημένα τα λειτουργικά. Αν έχεις ένα δίσκο τότε λογικά θα είναι ο /dev/sda. 3. Αφού βρήκες τον σωστό δίσκο γράφεις στην κονσόλα: > sudo grub-install /dev/sdΧ όπου Χ το γράμμα του δίσκου. a,b,c κλπ και μετά > sudo update-grub Φιλε μου εκανα ολες τις ενεργειες με το live cd (των linux) αλλα μου βγαζει το διαμερισμα που ειναι εγκατεστημενo το λειτουργικο με διαφορετικη χωριτικοτητα απ'οτι πραγματι ειναι αντι για 25 50 gb. Παρ'ολα αυτα μπορω να μπω μεσω του live cd στο system 25gb. Tα περασα ολα με τις εντολες sudo (εκτος τα windows) αλλα κανενα αποτελεσμα.
mask2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Ώπα... Δικό μου λάθος. Βιαζόμουν να φύγω για την δουλειά. Δες εδώ πως ακριβώς το κάνεις.
Sirios8e Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Ευχαριστω παρα πολυ. Μολις δημιουργησα το repair-cd μ'ενα κλικ επιδιορθωθηκε το προβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα