Πρέμιουμ Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Λοιπόν θέτω το παραπάνω ερώτημα.Εγώ από προσωπική εμπειρία προτιμώ τους σταθερούς. Επίσης ένας γνωστός μου μου είπε ότι για έναν σταθερό που κάνει 1000€ ένα λάπτοπ κάνει 2.000. Αλήθεια είναι ή μύθος;;;
iniohos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 αληθεια. Που θες να καταληξεις? Ψαχνεις κατι και ρωτας?
Δεινόσαυρος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Αν δεν είσαι γυναίκα κάτω των 30 ή επαγγελματίας με απολύτη ανάγκη την φορητότητα, παίρνεις σταθερό. Δεν υπάρχει δίλημμα, είναι σαν να συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. 2
madtaz Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Οσον αφορά τη σχέση τιμής/απόδοσης είναι αλήθεια, θες τα διπλά λεφτά για να πάρεις τις αντίστοιχες επιδόσεις σε laptop. Επίσης στο laptop α) έχεις ελάχιστες επιλογές για μετέπειτα αναβάθμιση hardware (που είναι και όλα πανάκριβα και δυσκολότερο να βρεθούν) β) σε κανά 3άρι χρονάκια που θα ''ξελιγωθει'' η μπαταρία του, η φορητότητα πάει περίπατο, όπου πας θα ψάχνεις για πρίζα και γ) εάν χαλάσει σε βάζει σε περιπέτειες για να το επισκευάσεις....αν το καταφέρεις!
johnbond Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Το μόνο πλεονέκτημα του laptop πέρα της φορητότητας είναι η χαμηλή κατανάλωση ρεύματος.. Καταναλώνει γύρω στα 40-50w σε σχέση με τα ~120 του desktop.
madtaz Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Το μόνο πλεονέκτημα του laptop πέρα της φορητότητας είναι η χαμηλή κατανάλωση ρεύματος.. Καταναλώνει γύρω στα 40-50w σε σχέση με τα ~120 του desktop. Αν είσαι τόσο ακραίος οικολόγος και σκέφτεσαι και το παραμικρό παραπάνω Watt να σε καταλάβω, διότι αν το λές αυτό και σκέφτεσαι τη ΔΕΗ τότε δεν έχει ουσία γιατί ως γνωστόν η τιμή της Κιλοβατώρας είναι ελάχιστη, τα πολλά λεφτά πάνε στα πάγια τέλη οπότε μην περιμένεις να δεις κάποια ουσιαστική διαφορά στο λογαριασμό....!
liakjim Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Το ερωτημα δεν υφισταται. Ειναι 2 διαφορετικα πραγματα που εξυπηρετουν διαφορετικες αναγκες. Τα θετικα κ αρνητικα της καθε επιλογης ειναι επισης γνωστα. Case closed. 1
Ieremias33 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Αν εχεις αναγκη την φορητοτητα παιρνεις λαπτοπ, αλλιως desktop, απλα τα πραγματα. Δεν τιθεται θεμα συγκρισης , δεν εχει νοημα.
gvarth Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Είναι θέμα αξιολόγησης προτεραιοτήτων για τον καθένα μας . Τόσο απλό και όμως είναι αλήθεια . Αν π.χ. στο σπίτι μου έχω θέμα χώρου , η αγορά φορητού θα μου λύσει τα χέρια . Αν οι επιδόσεις μετράνε , δεν έχω θέμα χώρου και θέλω να "τρέχω" απαιτητικές εφαρμογές , η αγορά Desktop PC συνιστά μονόδρομο . Και πολλά άλλα παραδείγματα ...
Roger Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Αν π.χ. στο σπίτι μου έχω θέμα χώρου , η αγορά φορητού θα μου λύσει τα χέρια . ... Να που η φορητοτητα ειναι τελειως υποκειμενικο πραγμα για τον καθενα.Αναγκη φορητοτητας μπορει να υπαρχει και μεσα σε ενα σπιτι,ΑΛΛΑ 1.Αν πεσει νερο πανω στο πληκτρολογιο μιλαμε για 500€ ζημια,στο σταθερο 20€ 2.Το λαπτοπ οπως το πηρες το παντρευτηκες,αναβαθμιση πολυ περιορισμενη,στο σταθερο απεριοριστη. 3.Αν παιζεις παιχνιδακια και αρχιζεις και το ψιλοζοριζεις ,θα εμφανιστει προβλημα στην καρτα γραφικων,κατα περιπτωση 500 ευρακια ζημια,στο σταθερο 30 μεχρι πολλα. Πληροφοριακα,εχει αφαιρεθει ο μολυβδος απο το 2009 νομιζω, για οικολογικους λογους στα μπιλακια των καρτων γραφικων και θα σκασουν ΟΛΑ,τον χρονο τον οριζουμε εμεις συμφωνα με την χρηση. 4.Οπως σωστα αναφερθηκε ,για να φτασει ενας φορητος τις δυνατοτητες σταθερου θελουμε και διπλασια λεφτα. Οποτε σταθερο δαγκωτο και ας αφησουμε την ωραια ανεση να χαζευουμε στο facebook στο κρεββατι μας κατω απο τις κουβερτες.
vaggospat13 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 φορητοτητα ειναι οταν το λαπτοπ το παιρνω παντου μαζι στις διακοπες στο γραφειο το συνδέω με την τηλεοραση το παιρνω στην βιβλιοθηκη της σχολης και δεν με περιοριζει πουθενα ειναι αναλογα τι θελεις παντα αν εισαι gamer και αν τρεχεις απαιτητικα προγραμματα επεξεργασιας εικονας βιντεο, σχεδιαστικα, δημιουργία μοντέλων κτλ τοτε σταθερο αν μπαινεις ιντερνετ χρησιμοποιεις office βλεπεις καμια ταινια και παιζεις παιχνιδια τυπου facebook τοτε και ο φορητος με μετριες επιδοσεις θα σε καλύψει
gvarth Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 @Roger Γενικά συμφωνώ με τα γραφόμενά σου , ειδικά για τον περιορισμό σε επεκτάσεις αναβαθμίσεις. Ειδικά για τις τελευταίες αναρωτιέμαι τα κάτωθι : 1. Πόσες φορές θέλησα να αναβαθμίσω και έπρεπε να ξεκινήσω από την αρχή για να μπορέσω να βάλω τον νέο επεξεργαστή που απαιτεί την τάδε νέα motherboard η οποία αποδίδει στο 100% με τις τάδε πανάκριβες μνήμες και αξιοποιεί στο μέγιστο τους τάδες ολοκαίνουργιους και πανάκριβους σκληρούς δίσκους . Κάθε αναβάθμιση που γινόταν μετά από 3 χρόνια από την αρχική αγορά, κατέληγε ουσιαστικά σε νέο σύστημα ... 2. Δεν θυμάμαι να έπαιζα παιγχνιδάκια . Γενικά , ένας υπολογιστής μπορεί να ζοριστεί με αρκετές άλλες εφαρμογές που βασίζονται με προχωρημένα 3D γραφικά. Έτυχε να έχω φορητό της σειράς EliteBook της HP με nvidia Quadro και πίστεψέ το ότι "πέταγε" σε 3D studio φωτορεαλισμούς. Ακριβό όμως ... Αν κάνεις εισηγήσεις σε σεμινάρια CAD, 3D όπου αρκετοί μπορεί να μην ξέρουν και τι κάρτα γραφικών μπορεί να έχουν , το Elite Book αποδεικνύεται εργαλείο . Είναι ακριβό όμως οπότε εν μέρει επιβεβαιώνει αυτά που γράφεις στο 4. Όταν πάντως οι απαιτήσεις κάποιας δραστηριότητας επιβάλλουν φορητότητα , ο σταθερός , δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Όλα είναι σχετικά και ανάλογα με την περίπτωση .
Padaz Bloody Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Εάν είναι να αγοράσει κανείς laptop και να το έχει να κάθεται δύο βήματα σε ένα γραφειάκι δίπλα από το desktop, δεν αξίζει με την καμία. Laptop αγοράζουμε μόνο όταν θέλουμε φορητότητα. Επίσης οι δυνατότητες του laptop είναι πολύ περιορισμένες σε σχέση με ένα pc desktop, γιατί ο χώρος που πρέπει να χωρέσει το hardware είναι πολύ περιορισμένος - μερικά laptop είναι λεπτά όσο και ένα βιβλίο 2 εκ πάχους. Καταλαβαίνουμε λοιπόν όλοι ότι οι δυνατότητες ψύξης είναι πολύ περιορισμένες και υπερθερμαίνεται πάρα πολύ γρήγορα, ειδικά εάν θέλουμε να παίζουμε και παιχνίδια. Οι κάρτες γραφικών, motherboard, σχεδόν όλο το hardware εκτός από (σκληρό και δύο άλλα πράγματα) είναι ειδικά κατασκευασμένα για να χωράνε όλα σε τόσο μικρό χώρο. Για αυτό δεν πρόκειται ποτέ να δούμε κάρτα γραφικών amd 7970 μέσα σε laptop. Εάν θέλουμε και laptop που να είναι αξιοπρεπές και σε παιχνίδια ανεβαίνει κατακόρυφα η τιμή. Δηλαδή θες ένα κάρο λεφτά. Με τα ίδια λεφτά αγοράζεις άνετα 2 super uper pc με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.
tiniakos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Εγώ ψηφίζω τα τελευταία 8 χρόνια laptop και δεν το έχω μετανιώσει. Με τίποτα δεν ξαναπάω σε σταθερό.
ektor7 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Για τυπους που γουσταρουν απομονοση στο γραφιακι τους,να απολαμβανουν τα παιχνιδια και οποιαδηποτε αλλη ασχολια στο pc τους,με την ησυχια τους,ψηφιζω δαγκοτο desktop με ενα windows8 tablet για τα υπολοιπα! Για τους υπολοιπους κλειστοφοβικους ή μη,θα προτεινα ενα καλο laptop,επιλεγμενο αναλογα με τις αναγκες του καθενος!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα