IHateLove Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δεν υπάρχει μία "καλύτερη γλώσσα". Οι ανάγκες τις εκάστοτε εφαρμογής σε συνδιασμό με το οικοσύστημα που θα τρέξει επηρεάζουν το ποια γλώσσα είναι η καλύτερη προς χρήση. Σταματήστε να τσακώνεστε για χαζά και αυτονόητα πράγματα. Εγώ είμαι ο πρώτος που το λέω αυτό σε αυτό το τοπικ :boobs:
Re4cTiV3 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 υπάρχει και αυτό Από εμένα ίσως θα προτιμούσα Java μιας και που είναι cross-platform, έχει μεγαλύτερο και πιο έμπειρο community από πίσω και κουβαλάει και το android. 1
IHateLove Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 αφού κουβαλάει το Android τότε Java δαγκωτό (ξέρεις... το Android είναι ένα μεγάλο Bug, μια αποτυχία)
Re4cTiV3 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 πιο αποτυχία από τα windows phone(που έχουν c#)δεν νομίζω.
IHateLove Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δεν ασχολείται και κανείς με Windows Phone, το μεγαλύτερο Community το έχουν iOS & Android
moukoublen Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 αφού κουβαλάει το Android τότε Java δαγκωτό (ξέρεις... το Android είναι ένα μεγάλο Bug, μια αποτυχία) Από προσωπική εμπειρία το λες αυτό; Έχεις δουλέψει και αναπτύξει σε android και μάλιστα σε όλες τις εκδόσεις του; Θα ήθελα να μου αναφέρεις συγκεκριμένες λεπτομέρειες πάνω σε όλα τα επίπεδα του λειτουργικού και τις ανάπτυξης σε αυτό που σου δημιούργησαν αυτή την άποψη. Τώρα επί του θέματος. Αν πρόκειται να κανεις εφαρμογή windows και δεν θες να παίζει όπως είναι και σε αλλα λειτουργικά τότε ναι. Δεν υπάρχει λόγος να πιάσεις Java εκτος αν την ξέρεις καλά. Τώρα σε σχέση με το web. Εξαρτάται από το τι εννοείς web. Στο ζήτημα των web services. enterprise κτλ γενικότερα η java έχει πολύ μεγάλη ιστορία - εργαλεία και εγκατεστημένη βάση. Στο θέμα των web σελίδων, όχι και τόσο. Εκει είναι νομίζω πρώτη η PHP. Κατά τα αλλα με καλύψανε η προηγούμενοι. Επιλεγεις αυτό με το οποιο έχεις μεγαλύτερη οικειότητα και ταυτόχρονα καλύπτει καλύτερα τις κάθε φορα υπάρχουσες απαιτήσεις. Η Java σα γλώσσα είναι απλά χειρότερη από τη C# (πολύ χειρότερη μάλιστα) σε μια σειρά από τομείς. Όσοι την προτιμούν το κάνουν επειδή υπάρχει συγκεκριμένος λόγος (π.χ. ήδη έχει γίνει επένδυση σε Java, υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό για Java, για κάποιο λόγο το οικοσύστημα της Java βολεύει καλύτερα, κλπ). Αν συζητάμε για εφαρμογή Windows (που είναι το εντός έδρας της C#) απλά Java == χειρότερη επιλογή αν τα κριτήρια είναι καθαρά τεχνολογικά. Αν και σε γενικές γραμμές δεν έχω άλλη άποψη, σαν προσωπική τοποθέτηση θα απέφευγα το "χειρότερη - πολύ χειρότερη". Ίσως να πηγαίνει μακριά η συζήτηση και ίσως να τοποθετούμε και κάπως συναισθηματικά. Πάντως είμαι βέβαιος πως αν δεν υπήρχε η Java και όλες οι καινοτομίες της, δεν θα ήταν σήμερα η C# αυτή που είναι (αν υπήρχε καν). Άλλωστε ως απάντηση προς την Java δημιουργήθηκε. Τώρα, ναι έχει παρα πολλές "καινοτιμιες" και βολικά στοιχεια σε σχέση με την Java αλλα νομίζω πάει μακριά η κουβέντα. Έχει όμως και κάποια ελαττώματα (αν και δε ξέρω αν έχει νόημα μια τέτοια συζήτηση). Για παράδειγμα πρέπει να έχω 4 frameworks εγκατεστημένα (και 4 CLR) αν έχω 4 προγράμματα σε 4 διαφορετικά .net. Αυτό το fragmentation ( να το πω έτσι? ) ίσως να δίνει την άνεση στο .net σε κάθε έκδοση να εισάγει ότι θέλει.
defacer Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Αν και σε γενικές γραμμές δεν έχω άλλη άποψη, σαν προσωπική τοποθέτηση θα απέφευγα το "χειρότερη - πολύ χειρότερη". Ίσως να πηγαίνει μακριά η συζήτηση και ίσως να τοποθετούμε και κάπως συναισθηματικά. Πάντως είμαι βέβαιος πως αν δεν υπήρχε η Java και όλες οι καινοτομίες της, δεν θα ήταν σήμερα η C# αυτή που είναι (αν υπήρχε καν). Άλλωστε ως απάντηση προς την Java δημιουργήθηκε. Τώρα, ναι έχει παρα πολλές "καινοτιμιες" και βολικά στοιχεια σε σχέση με την Java αλλα νομίζω πάει μακριά η κουβέντα. Έχει όμως και κάποια ελαττώματα (αν και δε ξέρω αν έχει νόημα μια τέτοια συζήτηση). Για παράδειγμα πρέπει να έχω 4 frameworks εγκατεστημένα (και 4 CLR) αν έχω 4 προγράμματα σε 4 διαφορετικά .net. Αυτό το fragmentation ( να το πω έτσι? ) ίσως να δίνει την άνεση στο .net σε κάθε έκδοση να εισάγει ότι θέλει. Συμφωνώ 100% μ' αυτά που λες. Αλλά τελικά όταν σκέφτεσαι καθαρά για το πώς επηρρεάζουν όλα αυτά εσένα και το πρόγραμμά σου, το μόνο που μετράει είναι η τρέχουσα κατάσταση. Η συνεισφορά της Java αλλά και το impact της σήμερα στο χώρο είναι απειροτεράστια και πολύ μεγαλύτερα από αυτά της C#. Όμως το γεγονός παραμένει ότι σε μια πλατφόρμα με first class υποστήριξη και για τις 2 γλώσσες η C# είναι κατά τη γνώμη μου πολύ ανώτερη επιλογή αν το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι αυτή η πλατφόρμα.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Να μην ξεχνάμε όμως ότι και η Java τελικά στις μελλοντικές εκδόσεις "δανείστηκε" πολλά απο την C#
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα