geo1st487 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Για ποιο λογο καποιος να επιλεξει java για αναπτυξη εφαρμογων windows & web (αναφερομαι μονο για PC και οχι για κινητα τηλεφωνα); Βλεπω οτι πολυς κοσμος αποφευγει να χρησιμοποιησει java για εφαρμογες windows και προτιμαει αλλες γλωσσες οπως C#/VB. Στο web εχει καποιο πλεονεκτημα η java εναντι των γλωσσων C#/VB; Ευχαριστω
παπι Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Για ποιο λογο καποιος να επιλεξει java για αναπτυξη εφαρμογων windows & web (αναφερομαι μονο για PC και οχι για κινητα τηλεφωνα); 1) Επειδη ξερει καλη java 2) Επειδη θελει πραγματικα cross-platform app 3) Επειδη ετσι θελουν αυτοι που πληρω 1
IHateLove Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Για ποιο λογο καποιος να επιλεξει java για αναπτυξη εφαρμογων windows & web (αναφερομαι μονο για PC και οχι για κινητα τηλεφωνα); Βλεπω οτι πολυς κοσμος αποφευγει να χρησιμοποιησει java για εφαρμογες windows και προτιμαει αλλες γλωσσες οπως C#/VB. Στο web εχει καποιο πλεονεκτημα η java εναντι των γλωσσων C#/VB; Ευχαριστω Δεν επιλέγεις Java για Windows εφαρμογές...
defacer Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Η Java σα γλώσσα είναι απλά χειρότερη από τη C# (πολύ χειρότερη μάλιστα) σε μια σειρά από τομείς. Όσοι την προτιμούν το κάνουν επειδή υπάρχει συγκεκριμένος λόγος (π.χ. ήδη έχει γίνει επένδυση σε Java, υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό για Java, για κάποιο λόγο το οικοσύστημα της Java βολεύει καλύτερα, κλπ). Αν συζητάμε για εφαρμογή Windows (που είναι το εντός έδρας της C#) απλά Java == χειρότερη επιλογή αν τα κριτήρια είναι καθαρά τεχνολογικά.
javavall Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 (επεξεργασμένο) Το ποια γλώσσα θα επιλέξεις εξαρτάται από την εφαρμογή και τι χαρακτηριστικά θέλεις να έχει αυτή. Αν συζητάμε για εφαρμογή Windows (που είναι το εντός έδρας της C#) απλά Java == χειρότερη επιλογή αν τα κριτήρια είναι καθαρά τεχνολογικά. Ωραία γενίκευση. Άρα όσοι έχουν windows και mac απλά να ξεχάσουν την Java. Χμμ, και για Linux όλα γίνονται με Python...άχρηση γλώσσα εντελώς η java τελικά... Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2012 από javavall
ZAKKWYLDE Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Γιατί πολύ απλά στο VS ζωγραφίζεις κουμπάκια, γράφεις και ελάχιστο κώδικα και έχεις τούμπανη εφαρμογή.
παπι Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Το ποια γλώσσα θα επιλέξεις εξαρτάται από την εφαρμογή και τι χαρακτηριστικά θέλεις να έχει αυτή. Ωραία γενίκευση. Άρα όσοι έχουν windows και mac απλά να ξεχάσουν την Java. Χμμ, και για Linux όλα γίνονται με Python...άχρηση γλώσσα εντελώς η java τελικά... Αναφερεται σε επιπεδο γλωσσας. Συνταξη κλπ
IHateLove Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Το ποια γλώσσα θα επιλέξεις εξαρτάται από την εφαρμογή και τι χαρακτηριστικά θέλεις να έχει αυτή. Ωραία γενίκευση. Άρα όσοι έχουν windows και mac απλά να ξεχάσουν την Java. Χμμ, και για Linux όλα γίνονται με Python...άχρηση γλώσσα εντελώς η java τελικά... Βλέπω μερικές φορές ότι υπάρχει μια είδους "θεoποίησης" της Java, Νομίζω ότι ο Ρόλος της είναι ξεκάθαρος απλά οι Begginers στον χώρο του προγραμματισμού φανατίζονται εύκολα. @defacer Τόσο χάλια; έχει και η Java αρκετά καλά, είναι cross-platform παν απ' όλα και ένα άλλο πολύ σημαντικό που έχω ακούσει θετικά σχόλια είναι ότι Διαχειρίζεται την μνήμη αυτόματα, έχει μηχανισμό που καθαρίζει την μνήμη πολύ αποτελεσματικά. Αν και πιστεύω ότι μερικές φορές είναι χρήσιμο να έχει ο προγραμματιστής τον έλεγχο για το πως θα διαχειριστεί την μνήμη αλλά τέσπα. ΥΓ: Όταν πήγα αστυνομία να βγάλω ταυτότητα χρησιμοποιούσαν Java, δεν ξέρω ποια ήταν ακριβώς η δουλειά του προγράμματος, μπορεί να χρησίμευε για την δημιουργία-εκτύπωση της ταυτότητας ή μπορεί να είχαν ένα Interface για να συνδέονται σε κάποια βάση που μας έχουν φακελωμένους για την ταυτοποίηση
javavall Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Βλέπω μερικές φορές ότι υπάρχει μια είδους "θεoποίησης" της Java, Νομίζω ότι ο Ρόλος της είναι ξεκάθαρος απλά οι Begginers στον χώρο του προγραμματισμού φανατίζονται εύκολα. Άμα αναφέρεσαι σε μένα με το σχόλιό σου, να διευκρινίσω ότι δε γράφω σε Java, ούτε έχω μεγάλη ιδέα για την γλώσσα. Το ίδιο θα έγραφα άμα κάποιος έλεγε ότι είναι άχρηστη η C#.
defacer Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Ωραία γενίκευση. Άρα όσοι έχουν windows και mac απλά να ξεχάσουν την Java. Χμμ, και για Linux όλα γίνονται με Python...άχρηση γλώσσα εντελώς η java τελικά... Δυστυχώς για κάποιο λόγο επέλεξες να σταματήσεις την παράθεση αφήνοντας απέξω ένα πολύ σημαντικό τμήμα της πρότασής μου: "αν τα κριτήρια είναι καθαρά τεχνολογικά". Επίσης χωρίς πολλά πολλά βάζεις μέσα μαζί με τα Windows και το Mac, πράγμα στο οποίο δεν αναφέρθηκα (μπορεί κάλλιστα να ισχύει αλλά το συμπέρασμα είναι δικό σου). Και τέλος, και πάλι αυθαίρετα, καταλήγεις στο "άχρηστη γλώσσα η Java τελικά". Νομίζω σ' αυτό το σημείο μπορώ να χαρακτηρίσω το σχόλιο trolling και να μην ασχοληθώ περισσότερο. Αν έχεις κάποια ουσιαστική διαφωνία όσον αφορά στα τεχνολογικά κριτήρια (δηλαδή language features και CLR vs JVM) ευχαρίστως να το συζητήσουμε. @IHateLove: Όχι τόσο άσχημα. Δεν ήταν δικά μου λόγια αυτά.
javavall Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Άμα πιστεύεις ότι σε θίγει το quote/copy paste μου, fixed. Δεν κατέληξα αυθαίρετα σε αυτό που είπα, αλλά ακολούθησα το σκεπτικό σου. Ούτε στα mac παίζεις εντός έδρας με Java... Και τέλος σκοπός μου δεν είναι να κάνω σύγκριση Java με C# εδώ πέρα. Οι πονηριές "για κάποιο λόγο" και "trolling" αλλού φίλε
defacer Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Άμα πιστεύεις ότι σε θίγει το quote/copy paste μου, fixed. Δεν κατέληξα αυθαίρετα σε αυτό που είπα, αλλά ακολούθησα το σκεπτικό σου. Ούτε στα mac παίζεις εντός έδρας με Java... Και τέλος σκοπός μου δεν είναι να κάνω σύγκριση Java με C# εδώ πέρα. Οι πονηριές "για κάποιο λόγο" και "trolling" αλλού φίλε Ο σκοπός σου είναι να βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα και να τα βαφτίζεις "ακολούθησα το σκεπτικό σου"; Δε θα δίσταζα καθόλου να βγάλω τη C# κατά πολύ ανώτερη της Java για οποιαδήποτε desktop πλατφόρμα υπάρχει implementation της C# 5.0 όπως υπάρχει στα Windows (υπάρχει φυσικά το ECMA-334 σαν standard και το Mono σαν implementation, αλλά όπως ίσως είναι αναμενόμενο "μένουν πίσω"). Την έβγαλα λοιπόν μόνο για τα Windows, και ακριβώς αυτό ήταν που εννοούσα λέγοντας "το εντός έδρας της C#". Με τη δική σου "λογική" μπορεί η Java και να μην είναι εντός έδρας (δε μας εξήγησες τι σημαίνει αυτό όσον αφορά τη Java βέβαια) πουθενά. Αυτά περί αυθαίρετων και μη συμπερασμάτων. Επίσης, μη μπερδεύεσαι: το quote σου δε μπορεί να θίξει εμένα -- το δικό μου post είναι παραπάνω για όποιον θέλει να το διαβάσει. Μπορεί να θίξει εσένα όμως.
IHateLove Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Τι λέτε ρε... για ακούστε και έναν ειδήμονα Η Java είναι η καλύτερη γλώσσα που υπάρχει, θα έπρεπε να υπάρχουν και ΛΣ γραμμένα σε Java. Καθόμαστε και χρησιμοποιούμε τα Windows/Linux/Mac που είναι γραμμένα σε C/ASM και ψοφάνε από τα bugs Java for a better world. PS: Όσοι χρησιμοποιούν C# για Windows εφαρμογές θα πρέπει να αποκεφαλίζονται. http://www.youtube.com/watch?v=13A0_QkqtaQ
hawkpilot Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Τι λέτε ρε... για ακούστε και έναν ειδήμονα Η Java είναι η καλύτερη γλώσσα που υπάρχει, θα έπρεπε να υπάρχουν και ΛΣ γραμμένα σε Java. Καθόμαστε και χρησιμοποιούμε τα Windows/Linux/Mac που είναι γραμμένα σε C/ASM και ψοφάνε από τα bugs Java for a better world. http://www.youtube.com/watch?v=13A0_QkqtaQ Δεν υπάρχει μία "καλύτερη γλώσσα". Οι ανάγκες τις εκάστοτε εφαρμογής σε συνδιασμό με το οικοσύστημα που θα τρέξει επηρεάζουν το ποια γλώσσα είναι η καλύτερη προς χρήση. Σταματήστε να τσακώνεστε για χαζά και αυτονόητα πράγματα.
iceblade Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 IMO, η Java έχει καλύτερη πλατφόρμα ενώ η C# είναι καλύτερη ως γλώσσα. Αν κάποιον τον ενδιαφέρουν μόνο τα Windows τότε C#.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα