Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει γίνει θέμα, και χωρίς να παρακολουθώ συχνά τα σχετικά forums (avsite, avclub, sdtv κλπ), έχω πετύχει αρκετά threads με κράξιμο και παράπονα και τεχνικές λεπτομέρειες, από απλές αναζητήσεις του google.

Υπάρχουν ανέξοδοι τρόποι που μπορεί να βελτιωθεί η λήψη, π.χ. να βελτιστοποιηθεί η κατεύθυνση της κεραίας, το gain του ενισχυτή (αν υπάρχει), κλπ.

π.χ. αν έχεις κάρτα τηλεόρασης (εσωτερική ή usb), μπορείς να στρίβεις την κεραία και να παρακολουθείς το level του σήματος με κάποιον signal monitor, όπως είναι ο Prog Finder (freeware) : http://www.progdvb.c...sat_finder.html

Ας πούμε, το 2ο μπουκέτο της ΕΡΤ με τα ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3 και ERT HD είναι στον multiplex των 722MHz (κανάλι 52) :

post-55069-0-81043600-1345589300_thumb.pngpost-55069-0-95201000-1345592236_thumb.png

Ε, στρίβεις την κεραία λίγο-λίγο και παρακολουθείς το level, σε ποιό προσανατολισμό είναι μέγιστο. Κάνεις το ίδιο και για τον ενισχυτή και μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση.

Απλά, εάν είναι κάποιος σε πολυκατοικία μπλέκει το πράγμα γιατί πρέπει να συννενοηθεί με τους υπόλοιπους, μπορεί να φτιάξει σε σένα και να χαλάσει σε κάποιον άλλο (ψιλοαπίθανο αλλά λέμε).

Επεξ/σία από Candlemass
Δημοσ.

Χωρίς να έχω κάνει κάτι, με έναν "μαγικό" τρόπο, πιάνω κανονικά τα κρατικά.

Μήπως κάτι δεν είχε γίνει σωστά και μετά το κράξιμο, το διόρθωσαν;

Πάλι καλά να λέμε. Τα κρατικά έχουν μερικές εκπομπές (λίγες) που θέλω να παρακολουθώ.

Δημοσ.

Δε διαφωνω σε κατι απο αυτα που γραφεις. Ας εκανε η διοικηση της ερτ καλυτερες συμφωνιες, οκ. Αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι οι δυο πλατφορμες ειναι ξεχωριστες, και το δεκτη τον αγορασες για τη digea, και οχι και για τις δυο πλατφορμες. Δε βγηκε ποτε καμμια ανακοινωση που να λεει οτι αγοραζοντας τον ταδε δεκτη βλεπεις απο κοινου και τις δυο πλατφορμες. Θεωρητικα ετυχε να βλεπεις και τις δυο. Μπορει αυριο η ερτ να αλλαξει κατι και να μη βλεπεις. Αρα το μας υποσχεθηκαν το ταδε η το δεινα, δεν ταιριαζει.

Το αν αλλαξαν ολα τους τα μηχανηματα σε mp4, μπορει, δεν θα διαφωνησω, καλα εκαναν και μπραβο τους.

δεν ισχύει ρε Man αυτό που λες.

Η digea είναι η νομική μορφή μιας εταιρίας που συστήσανε οι ιδιώτες για την ψηφιακή μετάβαση.

Δεν είναι τεχνολογική πλατφόρμα.

Όλοι (και η ΕΡΤ) χρησιμοποιούν πλέον το πρότυπο dvb-t mpeg4.

Το Mpeg2 η ερτ το είχε στήσει αν θυμάμαι στον Κορινθιακό και σε 1-2 σημεία ακόμα στην Ελλάδα δοκιμαστικά πριν βγει το mpeg4.

Όπου έγινε ψηφιακή μετάβαση , καταργήθηκε το mpeg2 (δεν υπάρχουν συχνότητες για αυτό, και δεν υπάρχει λογική στο να κρατάει διπλούς ψηφιακούς αναμεταδότες στο ίδιο κέντρο εκπομπής).

Και αυτά τα σημεία που είχαν Mpeg2 Νομίζω αναβαθμίστηκαν πρώτα σε mpeg4 γιατί υπήρχε η υποδομή..

Δεν ξέρω αν έχει μείνει κανένα μέρος που να παίζει ακόμα Mpeg2 (φυσικά εκεί δεν έχει γίνει ψηφιακή μετάβαση ακόμα και βλέπουν mpeg2 και αναλογικά μόνο).

Χωρίς να έχω κάνει κάτι, με έναν "μαγικό" τρόπο, πιάνω κανονικά τα κρατικά.

Μήπως κάτι δεν είχε γίνει σωστά και μετά το κράξιμο, το διόρθωσαν;

Πάλι καλά να λέμε. Τα κρατικά έχουν μερικές εκπομπές (λίγες) που θέλω να παρακολουθώ.

τις εξής 2 :

sports

και sports σε hd :P

Δημοσ.

δεν ισχύει ρε Man αυτό που λες.

Η digea είναι η νομική μορφή μιας εταιρίας που συστήσανε οι ιδιώτες για την ψηφιακή μετάβαση.

Δεν είναι τεχνολογική πλατφόρμα.

Όλοι (και η ΕΡΤ) χρησιμοποιούν πλέον το πρότυπο dvb-t mpeg4.

Το Mpeg2 η ερτ το είχε στήσει αν θυμάμαι στον Κορινθιακό και σε 1-2 σημεία ακόμα στην Ελλάδα δοκιμαστικά πριν βγει το mpeg4.

Όπου έγινε ψηφιακή μετάβαση , καταργήθηκε το mpeg2 (δεν υπάρχουν συχνότητες για αυτό, και δεν υπάρχει λογική στο να κρατάει διπλούς ψηφιακούς αναμεταδότες στο ίδιο κέντρο εκπομπής).

Και αυτά τα σημεία που είχαν Mpeg2 Νομίζω αναβαθμίστηκαν πρώτα σε mpeg4 γιατί υπήρχε η υποδομή..

Δεν ξέρω αν έχει μείνει κανένα μέρος που να παίζει ακόμα Mpeg2 (φυσικά εκεί δεν έχει γίνει ψηφιακή μετάβαση ακόμα και βλέπουν mpeg2 και αναλογικά μόνο).

τις εξής 2 :

sports

και sports σε hd :P

Να διαβαζεις και τα υπολοιπα μηνυματα, ειπα, ως παραδειγμα το εφερα, στο οτι η ερτ δεν εχει δεσμευτει σε κανεναν μας.

Δημοσ.

Έχει και ορισμένες καλές εκπομπές η ΝΕΤ και η ΕΤ3, ενημερωτικού περιεχομένου.

Καλό είναι που υπάρχουν και αυτές, ειδικά αυτήν την περίοδο που οι ιδιωτικοί σταθμοί αντίστοιχες εκπομπές τις κόβουν, ίσως για να κάνουν χώρο στα καινούργια τουρκμένικα σκουπίδια, που coming soon. :mad:

Δημοσ.

Να διαβαζεις και τα υπολοιπα μηνυματα, ειπα, ως παραδειγμα το εφερα, στο οτι η ερτ δεν εχει δεσμευτει σε κανεναν μας.

τα διάβασα..

η λογική σου δηλαδή ποια είναι ;

ότι η ερτ που δεν είναι στη digea , αλλά εκπέμπει mpeg4 dvb-t όπως όλοι, δεν είναι υποχρεωμένη να έχει καλό σήμα , ενώ οι άλλοι έχουν :confused: ;

δηλαδή δεν θέλει να τη βλέπουν ;

πόσα θες να μας τρελάνεις ; :-D

Δημοσ.

τα διάβασα..

η λογική σου δηλαδή ποια είναι ;

ότι η ερτ που δεν είναι στη digea , αλλά εκπέμπει mpeg4 dvb-t όπως όλοι, δεν είναι υποχρεωμένη να έχει καλό σήμα , ενώ οι άλλοι έχουν :confused: ;

δηλαδή δεν θέλει να τη βλέπουν ;

πόσα θες να μας τρελάνεις ; :-D

Καθολου δε θελω να σε τρελλανω. Μια συζητηση εχει μια συγκεκριμενη ροη, η συγκεκριμενη συζητηση ειναι αποτελεσμα του τριτου ειρωνικου - αστειου μηνυματος του Cosuttius, οπου αναφερει το "Αφού εδώ μας έλεγαν οτι με έναν απλο αποκωδικοποιητή των 25ευρω βλέπεις τα πάντα...". Πανω σε αυτο το μηνυμα απαντησα, και για αυτο το ειχα κανει και quote. Το οτι εφτασε η κουβεντα αλλου, ειναι αποτελεσμα των δικων σου quotes που εμπλεξες μεσα το ποιος εκμεταλευεται ποιον και ποιος επρεπε να πληρωσει ποιον...

Δημοσ.

Βρήκα κάπου στο σπίτι μια παλιά παρατημένη μικρή εσωτερική κεραία για μια φορητή τηλεόραση που έχω. Την συνδέω στον αποκωδικοποιητή και ως δια μαγείας όχι μόνο βλέπω μια χαρά ΕΡΤ1/ΝΕΤ/ΕΡΤ3 αλλά και γενικά η εικόνα είναι καλύτερη!

Πιθανώς να είχε πρόβλημα η κεραία της πολυκατοικίας

Δημοσ.

Τυχερός είσαι. Γενικά πολλές κεντρικές κεραίες πολυκατοικιών δεν είναι και στα καλύτερά τους, λόγω ηλικίας και όχι μόνο.

Με το αναλογικό σήμα δεν είχαν πρόβλημα, αλλά τώρα...

Δημοσ.

Το πιο πιθανό είναι να να έχουν μεγάλη ένταση στον ενισχυτή και να μπουκώνει το σήμα. Το ψηφιακό χρειάζεται γενικά μικρότερη ένταση και καλό είναι να γίνει μια ρύθμιση σε όσους βλέπουν αποκλειστικά από Υμηττό...

• Like 1
Δημοσ.

Το πιο πιθανό είναι να να έχουν μεγάλη ένταση στον ενισχυτή και να μπουκώνει το σήμα. Το ψηφιακό χρειάζεται γενικά μικρότερη ένταση και καλό είναι να γίνει μια ρύθμιση σε όσους βλέπουν αποκλειστικά από Υμηττό...

Μην τα λες αυτα εδω μεσα, γιατι θα σου φερουν δεκαδες παραδειγματα κολλητων και συγγενων που με τα ψηφιακα δεν πιανουν :)

Δημοσ.

εχουμε στο δωματιο μια lg 19" tv monitor. στις ρυθμισεις καπου λεει: ενισχυτης σηματος: on . παιζει ρολο αν ειναι off ή ον? (λιγο ψιλοακυρη η ερωτηση (Α) )

Αποστολή από το SGS με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Τελικά το γρουσούζεψα και χθες στα κρατικά πάλι η εικόνα είχε φοβερά σπασίματα.

Γενικώς δεν μπορούσες να παρακολουθήσεις. Τι στο καλό γίνεται, δεν μπορώ να καταλάβω.

Δημοσ.

Και χθες είχε και ποδόσφαιρο!

Ευτυχώς πήγα στην "καινούργια" που έχουμε στο άλλο δωμάτιο και δεν έχασα την επιτυχία :mad:

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...